Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Uvek drzim po 2,3 a ponekad i igricu u pozadini i nema nekih velikih problema oko multitaskinga, radi lepo...

Ponekad se vidi onaj resume natpis ali ne traje dugo, zaista za tel od 512 mb rama radi odlicnno..

Ne uporedjuj Android sa 512 mb rama sa WP-om, to je kao kad bi poredio Ekonomicnost benzinca od 2000kubika sa motorom od 1200, jednostavno WP je bolje optimizovan za vise modela, pritom da se ne vidi velika razlika u radu..

I da na pomenem u pozadini rade oko 10-ak aplikacija , i pored toga sve lepo radi, ne koci ni malo.

Poslednja izmena:
Sa 512mb ram radi 10 app u pozadini? Nema šanse, bar meni na 520 je moglo par, mozda 3-4-5 .

Да ли се примети недостатак РАМ меморије у генералном раду а и при коришћењу више апликација? Нисам баш захтеван корисник али бих волео боље перформансе од тренутног телефона. Не бих да завршим са још једним Хуавеи Г300 ако ме разумете... :)

Ili da vijas nekog kineza dobrog sa 2 giga rama (vidi u temi sa kineskim telefonima) ili vijaj neku Lumiu bar sa giga. Jedino ako ne misliš da menjaš telefon svako malo. Bolje da budeš miran kasnije nego da dobiješ malo bolje od tog G300.

Iskreno se ne razumem preterano u android, ali neki veliki nedostaci zbog 512 rama se ne osecaju na wp. Meni je uvek ukljuceno par procesa (wapp, viber, cirilicna tastatura, connectivity tiles, poruke isl) i mozda kod vibera sacekam sekund da mi otvori konverzaciju, kod wapp ni toliko. Neke app za obradu slika cuvaju slike u vecem formatu kod >1GB rama, npr nokia glam me, kao sto neke igre nisu optimizovane za 512 mb (angry birds go!). Ali kao poslovni korisnik ovaj telefon je prava stvar, a ima odlicnu kameru (lepsa slika od 820).

Iskreno se ne razumem preterano u android, ali neki veliki nedostaci zbog 512 rama se ne osecaju na wp. Meni je uvek ukljuceno par procesa (wapp, viber, cirilicna tastatura, connectivity tiles, poruke isl) i mozda kod vibera sacekam sekund da mi otvori konverzaciju, kod wapp ni toliko. Neke app za obradu slika cuvaju slike u vecem formatu kod >1GB rama, npr nokia glam me, kao sto neke igre nisu optimizovane za 512 mb (angry birds go!). Ali kao poslovni korisnik ovaj telefon je prava stvar, a ima odlicnu kameru (lepsa slika od 820).

Pa ko ima obicaj da koristi multitasking kao na kompu (sa otvorenih 10aplikacija ) to ce biti problem uredjaj sa 512 mb ali cemu takvo koriscenje, max 2-3 app su mi otvorene i po zavrsetku to zatvaram, gasim...
Podrska ce biti super za uredjaje sa 512mb jer ako iznevere toliko korisnika lumie 520 to im nece bas dobro proci, tako da je na njima da to ostane optimizovano dokle god je moguce.
A svedoci smo da su Lumie srednjeg i nizeg segmenta dobile features od jacih modela, a bilo je govora da je to nemoguce :D

l 720 ima bas dobru bateriju , dva dana ladno izgura ,, jedino taj viber na wp je mnogo kilav dok otvori a neznam zasto

Dobro ovde pisemo o telefonu a ne o kilavim aplikacijama, za to su krivi developeri, imaju sa cime da poboljsalju iste, pitanje je volja.

720 je super telefon, iako nije kod nas bas prodavan, prvenstveno je bio za Kinu i Indiju.

Ko gotivi 720 , gotivice i 1520 posto su bukvalno po dizajnu 95% slicni. :)

Iako je 820 sa boljim ekranom, vecim ramom i boljim procesorom, u momentu kada je izasao 720 sve je u njegovu korist ostalo, posto je 820 bio skup cak u odnosu na 920.. Ako gledamo sta koji nudi.

Rekao bih 920 , 720 pa 820.
820 je blagi fail.

Poslednja izmena:
820 je za klasu bolji uređaj, 720 su ljudi kupovali jer je bio jeftiniji, ims bolju bateriju uz slabiji SoC pa traje duže, i tu prestaje svaka prednost, kamera ništa posebno, veći otvor blende dobije malu prednost kod slabijeg svjetla, ali po danu lošija zbog velikog otvora blende i manje rezolucije, ne snima fhd, slabiji cpu/gpu samo 512 rama..

820 je za klasu bolji uređaj, 720 su ljudi kupovali jer je bio jeftiniji, ims bolju bateriju uz slabiji SoC pa traje duže, i tu prestaje svaka prednost, kamera ništa posebno, veći otvor blende dobije malu prednost kod slabijeg svjetla, ali po danu lošija zbog velikog otvora blende i manje rezolucije, ne snima fhd, slabiji cpu/gpu samo 512 rama..

Ha, 720 bolje izgleda, bolja baterija a bolja i kamera iako je manje mpx.

Sad bas da bolje izgleda.. nisam siguran :)

Sad bas da bolje izgleda.. nisam siguran :)

Ti izgleda volis onaj klasika dizajn sa poklopcem od shahte (baterije) :D 520, 820... Slazem se to je tvoje misljenje ali 720 super lezi u ruci, lagan lepo dizajniran, jedino ako ga nisi koristio pa samo predpostavljas..

Ne znam kakve su cene sada, ali pre oko 4 meseca 820 je bio oko 21K skuplji od 720, pa mi je 720 logican izbor. Necu sad da lepim po forumu slike sa splavova, ali slika je perfektna, moze se porediti sa onim sto kace na beograd nocu ;) Imao sam L800 (msm da je ista kamera kao na L820) i cini mi se da je dnevna slika identicna kao na L720, ali nocu je 720 cist pobednik. A baterija mi u proseku traje 50ak sati, maximum je bio 3 dana i 3h.
A ove masovno koriscene app tera sasvim korektno sa 512mb rama (nisam znao da viber zeza i na jacim modelima). Za oko 200€ preporuka, ako se uzmu prednosti i mane WP sistema naravno :)

Što se tiče dizajina 720 je vrhunski, skoro kao LG G2, koji je po mom mišljenu ekstra lep fon!
Što se tiče slika, ekstra su za ovu cenu, nemam primedbi.
Telefon ne laguje, radi super. Svima bi ga preporučio bez razmišljana.

Kada bi bar podigli rezoluciju slike na 12 mpx, a da ostane f1.9, bilo bi savršeno :) A i ako je tačno da će dizajn biti sličan sa l930, vidim da će da padne novi dvogodišnji pakt sa Telenorom :D

Kada bi bar podigli rezoluciju slike na 12 mpx, a da ostane f1.9, bilo bi savršeno :) A i ako je tačno da će dizajn biti sličan sa l930, vidim da će da padne novi dvogodišnji pakt sa Telenorom :D

Ma necu da placam kameru od 8mx napred koju nikad necu da koristim.

Msm da cu da cekam malo pa da uzmem 930

Ljudi imam iritirajući problem. Počelo je da mi se dešava da pri double tap otključavanju prikaže resume na sekund dve pa tek onda mogu da otključam telefon.Sve ostalo radi perfektno. Ima li ko ideju šta bi to moglo da bude?

Live lockscreen aplikacija mozda instalirana? Moras da je obrises i onda odes u Kids corner i tu potvrdis disable te aplikacije.

E jesam pajser, bila mi je instalirana al sam obrisao a nisam to isključio. Hvala puno. I sad teh primetih da sam se mahinalno logovao sa starog naloga koji sam tražio da se ukloni a vidim da nije o.0 .

Zna li se kad izlazi Cyan apdejt za ovaj model?
Mi koji imamo developer 8.1 kako da znamo da je izašao cyan i šta treba da radimo, vraćamo na 8 pa onda apdejt? Ima li neko objašnjenje?

Stvarno su...ja sam ocekivao da ce za dve nedelje stici svima, ali oni daju na kasicicu. Evo gledam za 520, Orange i AT&T pustili i nema problema, i sta ih sprecava da krene i country variant....

Ako je verovati zvaničnim podacima, do kraja avgusta bi trebalo sve Lumie da dobiju update :)

Znam. Samo bih voleo da ne bude 29. avgust :)

Komšinica kupila L720, evo radim joj zadnje 8 update...

Jako lepo telefon!

Nazad
Vrh Dno