Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Ta buducnost sigurno nije tu bar jos godinu i po dve ja mislim
. S obzirom da sad samo par igara trazi 1gb, a verovatno 85% prodatih wp8 telefona cine oni sa 512mb..

Ja mislim da je bolje ako ikako mozes da se pozajmis i uzmes 920, ne samo zbog 1gb rama, nego i svega drugog. A nije neka razlika u ceni, a mnogo se dobije za tu razliku. A ako ti nije bitno da uzmes bas lumiu, uvek je tu ativ s sa 1gb i nenadmasnom cenom.

Nemam jos 100e da doplatim, 29k mi je limit...Ativ S je dobar mobilni ali po mom ukusu nije tako lep kao L720 i L820...

Poslednja izmena:
ljudi mali off (a mozda i nije)...
Kako da vidim za koje trziste je moja Lumia?
Ima li negde da se vidi to (neki broj, oznaka, ili slicno)???

Moj ti je savet 720, mnogo lepse izgleda, bolja baterija, Gorila glass 2 (meni jako bitno) , bolja kamera... Eto jedina prednost 820 je tih 1gb rama, mada nece da ti nedostaje sigurno, sve igrice koje sam probao su radile perfektno, malo sporije ucitavanje i to je sve.

A, nikako u ovoj temi da kazemo ko ima koju boju lumie 720 :D ?

Moja je: Crna

Btw, vrlo je jednostavno promeniti boju ili bateriju na 720 , i ako je unibody, kupite ovo:
http://www.etradesupply.com/oem-nokia-lumia-720-rear-housing-assembly-blue.html
I uradite ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=Zx4onxNweo4
I eto cas posla :D .

Moja je zuta ... :D A kad joj istekne garancija, ima da postane plava ... Iz nekog razloga mi se jako svidja u toj boji ... :)
Btw, ako smem da pitam, da li neko zna zasto Amber update kasni bas toliko za 720 ? Koliko vidim, jos uvek je "waiting for approval" ...

Izgleda da je 720 u svim zemljama najvise cekala koliko sam primetio. Bice valjda do kraja septembra kako su i obecali, ako ne bude, moracu da je updatujem drugim metodama :) .

ljudi mali off (a mozda i nije)...
Kako da vidim za koje trziste je moja Lumia?
Ima li negde da se vidi to (neki broj, oznaka, ili slicno)???

Nadji svoj Product Code :)

moj je 059S7H1 (Black) Hungary uzet preko Telenora :)

- Ko je pitao za dostupnost GDR2 update-a za ovaj telefon, neka skine NSU for Retail 3.0.8 i neka povremeno proverava , trabalo bi da se pojavi pre nego OTA update - koji ce navodno biti do kraja ovog meseca.
Pri update-u ovom metodom obrisace vam sve podatke, tako da prvo backup odradite.

- A ko je pitao zasto update kasni, razlog je jednostavan i tako je planirano, zato sto je ovaj model generalno pozicioniran za Azijsko trziste (Indija, Tajland...) tamo je update jos u Avgustu bio doostupan.
Tako da i update uredjaja ima prioritet prema Regionu za koji je uredjaj isporucen.

Npr 720 je u Indiji bio dostupan u aprilu preko legalnih kanala, a kod nas Tek u Julu preko Hendy-a i Telenora...
i normalno je da ce prvo u Indiji da puste update...
Mada ima jos tu i druigih razloga sto update toliko kasni, ja sam ti naveo onaj glavni kojim se oni pravdaju.

1030... je GDR1

3046... je GDR2 Amber

Prilozi

• Lumia 720 Product Codes.txt
    10 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Da li ce u buducnosti bas sve aplikacije i igrice raditi na minimum 1 GB RAM ? Da li cu u buducnosti zaliti sto sam uzeo telefon od samo 512 MB RAM-a ? :)

Ako hoćeš da se obezbediš za budućnost, 1GB RAM-a obavezno. Negde sam pročitao da samo par procenata igara zahteva 1GB.

Nadji svoj Product Code :)

moj je 059S7H1 (Black) Hungary uzet preko Telenora :)

- Ko je pitao za dostupnost GDR2 update-a za ovaj telefon, neka skine NSU for Retail 3.0.8 i neka povremeno proverava , trabalo bi da se pojavi pre nego OTA update - koji ce navodno biti do kraja ovog meseca.
Pri update-u ovom metodom obrisace vam sve podatke, tako da prvo backup odradite.

- A ko je pitao zasto update kasni, razlog je jednostavan i tako je planirano, zato sto je ovaj model generalno pozicioniran za Azijsko trziste (Indija, Tajland...) tamo je update jos u Avgustu bio doostupan.
Tako da i update uredjaja ima prioritet prema Regionu za koji je uredjaj isporucen.

Npr 720 je u Indiji bio dostupan u aprilu preko legalnih kanala, a kod nas Tek u Julu preko Hendy-a i Telenora...
i normalno je da ce prvo u Indiji da puste update...
Mada ima jos tu i druigih razloga sto update toliko kasni, ja sam ti naveo onaj glavni kojim se oni pravdaju.

1030... je GDR1

3046... je GDR2 Amber

Hvala puno :D

Prvi bag mi se desio danas posle mesec dana koriscenja, kad sam pritisnuo dugme da odkljucam nije hteo da se odkljuca. Nije se ni ekran ukljucio samo na kratko ova tri bela dugmeta dole pa se ikljucila pa kad opet pritisnem ukljuce se i iskljuce a ekran nista. Morao sam da ga soft reset i to je resilo problem.

Istu situaciju sam i ja imao pre 2 dana, od tada radi sve normalno... :/

I meni na 520 se jednom desilo, ja mislim da je Tapatalk ili UC browser kriv.. prvi je odleteo sa telefona, za drugu kao cekam neki patch jer kad radi radi perverzno..

Pa predpostavljam da je neka od apps kriva, ali imam oko 60 apps na telefonu kako da nadjem koja je kriva :D . Cekam amber, kad on stigne uradicu hard reset telefona.

Developeri treba te aplikacije da ispeglaju koliko mogu.
Imam oko 30tak aplikacija.
Juce mi se od jednom ugasio, dal je kernel popustio il sta vec, u sled bas dobrog forsiranja multitaskinga :D

Opet nisam razocaran, Android je to redovno radio, a na WP je to za cudjenje :D ali desava se i nije bauk.

UC je dobar ali Opera Mini bi tako bila dobra alternativa za IE :) eh...
Inace IE odradjuje posao, cujem u Amberu su nabudjali HTML5 , sto je super :)

RM-885 VAR AL BA BG CY CZ GR HR AV BLACK

3046.0000.1334.0002

Dostupan sigurno i za ostale product kodove(druge boje) na NCS. Ko hoce pre da ima Amber ili iz nekog drugog razloga hoce da flashuje telefon ---> NCS.

OTA kroz par dana ako gledamo dosadasnju praksu, do kraja meseca sigurno.

Meni se nije nikad desilo da u radu se ugasi ili restartuje, eto samo jednom nije hteo da se odkljuca. Sto cisto sumnjam da je greska do sistema, gotovo uvek je krivica neke third party aplikacije...

Lumia 620 kod nas vec dobila update, ali 720 jos stoji da ceka na odobrenje. Ne verujem bas da ce biti za par dana ?
Ali da evo sada proverio i meni za RM-885_eu_hungary_334 dostupan update preko NSU , ali mrzi me da ponovo namestam live tiles, povezujem kontakte u imeniku itd, tako da cu da sacekam OTA .

Poslednja izmena:
Malo pre proverio NSU, i dostupan je update :) Extra, odradicu ga, sto pre :)

RM-885 VAR AL BA BG CY CZ GR HR AV BLACK

3046.0000.1334.0002

Dostupan sigurno i za ostale product kodove(druge boje) na NCS. Ko hoce pre da ima Amber ili iz nekog drugog razloga hoce da flashuje telefon ---> NCS.

OTA kroz par dana ako gledamo dosadasnju praksu, do kraja meseca sigurno.

Jel si ti updatovao na amber ? Ja se jos mislim dal da radim il da cekam OTA.

Jesam poodavno ali ja imam 920...

Ako te mrzi da vracas aplikacije i ponovo podesavas telefon bolje sacekaj OTA.

Ako si nestrpljiv da probas nesto od novijih funkcija, znas i sam...

Odradio update na Amber, sve je proslo super, podesavanja bar ona meni bitna sam odradio za pola sata, znaci nije tolika muka, iako sam imao sve backup-ovano opet sam proverio svaku stavku...
Ostaje mi samo da vratim aplikacije koje sam imao a to nije neka flozofija.

Najvise me obradovao Glance i RAdio :)
Ubacio sam Pro Cam preko proxy trika i radi fantasticno - super :)
Koristite SysApp Pusher - najbolji je za update OEM aplikacija.

E sad ko zna kako je na 620 i 820 neka pomogne, da li se mape sada automatski skladiste na Micro SD ili ima neka fora da se prebace na zeljenu lokaciju???
(find my phone) opcija mi ne radi, stiklirano je (kao ukljuceno) ali pise da je na OFF - dali je to neki bug ili sta???

Meni na ovoj verziji stoji tako pise iskljuceno a kad udjem u opciju tu stoji ukljuceno i to nije radilo dok nisam namestio region na UK , sad radi sve i local scout, i bing audio , i lociranje i ono instaliranje apps sa sajta, bukvalno sve. Btw nije bag, to je jedina opcija koja pokazuje ispod sitnim slovima ono sto mozes da izaberes, a ne opisuje sta je to, dakle kad je ukljuceno , tu ispod sitnim slovima stoji iskljuceno :D . Procitao sam to na nekom nokia forumu.

Ne znam ni ja sad sta da radim, sacekacu jos nedelju dana ako ne izadje OTA uradicu tako.
A sad je dostupan kod nas update i za 520 i za 620 samo za 720 jos ceka odobrenje .... Grrrr !!!

Poslednja izmena:
Dejane, koliko je skidalo instalaciju ? Jel moze da se koristi tel tokom downloadovanja updatea ? Meni nije bas brz net, pa da znam koliko da ocekujem da ne mogu da koristim tel. Opet mi se desilo da nece da se odkljuca, da se upali tako da cu da uradim update, sa tim brisanjem podataka, da ne radim hard restet , to je isto, valjda ce da sredi ovo, a pazicu i sa apps.

Uradio sam i ja Amber, izbacilo mi pri kraju neku gresku, i ponudilo da prekinem update ili da recover telefon, ja sam izabrao to, i ono nastavilo i zavrsilo lepo. Glance sam morao da skinem preko sys app pusher, a sad tek da vidim kako cu pro kam. Dejane ako si ti uspeo , i ako ti nije tesko objasni ovde postupak . :)

I sa regularnim lensom su ti slike 5MPix, ako slikaš u 16:9 modu. Veća rezolucija je rezervisana za 4:3 :(
Ja ću da čekam još do 25. septembra sa Amberom, kao što sam i obećao. Ako ne bude barem ispisao "Coming soon" na Nokia sajtu, priključiću vam se flashovanjem. ;)

E sad jedno pitanje, mada bi moglo da ide na generalnu WP8 temu. Da li gmail sad može da se namesti na regularan način sada, kad se u GDR2 sadrže protokoli koje je Google tražio? Mene ovo najviše i odvraća od flashovanja, jer sam ja maksimalno zakomplikovao proces time da mi je neophodna SMS potvrda prilikom logovanja na bilo kom novom računaru/telefonu/sistemu. Prošli put sam jedva sve podesio kako treba.

Nazad
Vrh Dno