Šta je novo?

Nokia Lumia 520

To neka serija sa losim dugmicima.. Ja od blacka samo preko double tap otkljucavam.

Zna li neko koliko baterije trosi 3g? Posto mi je upaljem double tap, a net palim i gasim, stvarno ne mogu da ocenim.

Uzeo Lumiu 520, lepo se družimo, za sad :)
Malo sam listao temu, ali opet ću da pitam, koji player za video i muziku preporučujete?
Za video samo "MoliPlayer Pro" http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/moliplayer-pro/19ea6d3e-e3d9-401d-b30a-f6471811fe08
Staviš video ili film u "Camera Roll" folder na telefonu ili direktno na SD karticu.Da bi player ispravno video naše karaktere, predhodno se u Notpedu na računaru, promeni kodiranje .srt fajla iz ANSI u UTF-8.Za muzički player ćeš morati da pričekaš WP8.1 i novi fabrički player, jer na ovom telefonu ni ekvilajzeri još ne rade ispravno , (a nekih alternativa sa Store nema). :smash:

Zna li neko koliko baterije trosi 3g? Posto mi je upaljem double tap, a net palim i gasim, stvarno ne mogu da ocenim.
Pa sigurno dosta više nego WiFi, pogotovo na mestima sa slabijim signalom...

To neka serija sa losim dugmicima.. Ja od blacka samo preko double tap otkljucavam.

Pa lepo je to... a sta kada mi se ugasi telefon a nemam punjac pri ruci (mislim na menjanje kartice i sl.). I ja sam koristio DT i nije bas da je ~15%, meni se cini ~5%, mada punim telefon po jedno 2 puta dnevno :d

Pa lepo je to... a sta kada mi se ugasi telefon a nemam punjac pri ruci

Nikad ne dozvolim da dotle dodje, ali nisam mislio da je DT zamena za hardversko dugme, samo kazem da ga skoro uopste vise ne koristim, nekad kad vracam telefon u dzep, inace pustam da se sam ugasi ekran..

Hvala na odgovorima :D
Inače, nešto sam čitao oko tog famoznog ekvilajzera, kao fol, nema lumia 520 neki DSP čip, pa zbog toga ne podržava napredna poedešenja, tj. ekvilajzer :p
http://answers.microsoft.com/en-us/...ncements/0f318551-6754-4b33-b147-df62aecd84b7
"Audio Enhancements is not supported by the Lumia 520 hardware unfortunately. So this app will never work."
Kakvi ludaci :D
Pa na simbianu sam to imao, na androidu takođe :D

Poslednja izmena:
Inače, nešto sam čitao oko tog famoznog ekvilajzera, kao fol, nema lumia 520 neki DSP čip, pa zbog toga ne podržava napredna poedešenja, tj. ekvilajzer :p
Ma to je teža žvaka.Ne bi slali preko Stora update za ekvilajzer, kroz "audio" settings, da ne podržava.Pojavi se na pola sekunde i crash-uje...

I meni deluje kao zvaka, ali eto...

http://answers.microsoft.com/en-us/...ncements/0f318551-6754-4b33-b147-df62aecd84b7
"Audio Enhancements is not supported by the Lumia 520 hardware unfortunately. So this app will never work."
Kakvi ludaci :D
Pa na simbianu sam to imao, na androidu takođe :D

Pa S40 telefoni imaju EQ, kakv crni chip... ne mogu ni oni vise da se snadju (dogovore) sta da daju korisnicima na najpopularnijem telefonu koji imaju.

Moraju da daju neki razlog za kupovanje supljih I premium modela, realno kupis 520 ili 525 za 140€ I radi glatko kao 920 ili 1520 sa skoro svim opcijama koje premium modeli imaju, a kosta duplo manje.

Baterija je, po mom misljenju (imao sam 2 androida pre lumie) ok. Meni izvuce 2 dana, najvise slusam muziku (dosta se glasno cuje i moze se finije pojacavati/smanjivati ton u odnosu na android tj. na androidu na 9/10 fino se cuje, al bi mogao glasnije, na 10 mi probije uvo, na WP imas od 1-30), ponekad fb, procitam vesti. Baterija ima boljih i losijih, ali barem po meni, nece ti smetati. Cak i uz intenzivno koriscenje trebalo bi da ti izdrzi dan. Neki su razocarani baterijom a par ljudi je imalo neke probleme, meni se nije desilo. Baterija je zamenjiva, uzmes neku kinesku u slucaju da se nesto desi i vozi.

Sto se tice razgovora, glasno i jasno se cuje, sa tim neces imati problema.

Najvece mane su po meni sto ne podrzava glance screen i sto se ekran dosta lose vidi na suncu.

Hvala na odgovoru i savetima :) uskoro kupujem 525 ,)

Da al debela svinja ima prednju kameru ,blic i dva puta osvetljeniji ekran ,po najvecem suncu se vidi sve bez problema ,dok to nije slucaj kod l520 ,ima ga buraz ,tako da sam uporedio .
Da li se barem solidno vidi po Suncu?
Trenutno imam Huawei y200 i u principu sam zadovoljan, ali je po suncanom vremenu prakticno neupotrebljiv. Nista se ne vidi dok ne napravim dooobru senku a i tad jedva.

Ja drzim osvetljenje na Low, jeste problem na suncu, moram rukom da napravim senku, bude dovoljno da vidis poruku ili pozoves nekoga, nije za citanje knjiga.. Nisam mnogo testirao na medium i High osvetljenjima pa ne mogu da tvrdim kako je.

Po suncu se l620 vidi sasvim ok kad je na high ,ima stvarno jako osvetljenje .

Low drzis kad si napolju? Ozbiljno? Zezas se garant.

Sve preko pola mi na svakom modelu izgleda i*iotski, ubi oci u zatvorenim prostorijama, jedino eto na suncu je blaga prednost ali sta ima da zagledas telefon po suncu, javi se na poziv, procitaj poruku i to je to, to ce ispostovati svaki ekran i na low..

Da li se barem solidno vidi po Suncu?
Trenutno imam Huawei y200 i u principu sam zadovoljan, ali je po suncanom vremenu prakticno neupotrebljiv. Nista se ne vidi dok ne napravim dooobru senku a i tad jedva.
Možeš uvek da držiš brights na medium, sem kada je napolju sunčano veme.Tada samo postaviš svetlo na high, jer auto-mod ne valja.
Ne vidi se perfektno, ali je uvek jasno i čitljivo. :smash:

Poslednja izmena:
Sve preko pola mi na svakom modelu izgleda i*iotski, ubi oci u zatvorenim prostorijama, jedino eto na suncu je blaga prednost ali sta ima da zagledas telefon po suncu, javi se na poziv, procitaj poruku i to je to, to ce ispostovati svaki ekran i na low..

Dobijes mail, neko te pozove, nesto moras da proveris na netu, treba da pozoves nekog, otkucas poruku, dopisujes se preko nekog IM-a itd itd. Mozda cekas nekog u kaficu, hoces da procitas neke novosti, upalis feedly ili tako nesto dok cekas...

Razumem sad zasto tebi b'ate traje toliko baterija. Nit ukljucen net, nit osvetljenje normalno.

Ma bre automatsko osvetljenje radi super, nemojte da plašite čoveka.

Nit ukljucen net, nit osvetljenje normalno.

Ne lupetaj napamet :) Kazem, glavobolja u zatvorenom prostoru, kad i najvise blenem u ekran, mi nije vredna malo bolje (ako imalo) vidljivosti na suncu, bice sad brightness da se prevuce odozgo valjda, pa ce se lakse menjati izmedju low/med/high, sad mi nije vredno cimanja..

Zar nema neki shortcut za brightness?

Mislim i razumem te 2 minuta svaki put potrošiti da bi promenio brightness, pa 2 za uključivanje neta, pa 2 za 3G/2G... :)

Beše neko spominjao neki settings controls... Sad ne znam jel za 8.1 ili to već ima...

Ti si nas idol... a sad idi :)

Eto čovek ne može lepo ni da pita :) jedino Darko odgovori k'o čovek, vi se svi nešto ljutite...

Naivan si ko francuska sobarica :) Darko te ne zna..

Vrh Dno