Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Radi uzasno..
Mihajlo, za bench stavi mobilbu temu, dole levo imas da biras teme, ili koristi tapatalk. IE uglavnom odlicno radi i dosta he brz, poredio sam direktno sa chrome-om kod drugara.. Ali ocigledno ima par sajtova na kojima zeza..

Jel ti ikada čitaš nečije postove, neće bench forum hoće bench sajt. Tu ne može ni mobilna tema ni tapatalk.

Drugari, hvala sto ste se potrudili. Koliko vidim ni vama ne radi kako treba ovaj sajt fakulteta. Znaci to nije slucaj samo kod mene. Jutros sam probao opet benchmark sajt i opet isto. Znaci ucita prvu (pocetnu) stranicu ok, a onda kad u gornjem levom uglu izaberem karticu VESTI on krene da ucitava i samo me izbaci odjednom na pocetni ekran i to je to (par puta i zabaguje tako). Jednom mi je pri ucitavanju i ispisamo neku poruku (sad ako se dobro secam): Out of memory at the line 1, ili tako nesto slicno, ali se do sad ni jednom nije desilo da ucita stranicu. Ni preko ie ni preko uc, ni na wifi ni preko mobile data, nikako. Jos jedna stvar koju sam u medjuvremenu primetio, a koja me jako nervira je to da kad hocu da zumiram neku stranicu i tapnem dva puta po ekranu, ako sam slucajno potrefio mesto gde je linkovan neki tekst ili slika automatski mi otvara neku sledecu stranicu koja je bila linkovana za taj tekst ili sliku ili sta vec, pa onda moram na back, pa da gledam neki deo stranice koji nije linkovan da tapnem dva puta ili sa dva prsta da zumiram. Opet poredjenje sa androidom na kome je to bilo mnogo bolje reseno. Kad se tapne dva puta on samo poveca stranicu, nebitno gde god tapnuo. I to je stvar koja me jako nervira, malo, malo pa moram back. Genralno gledano izgleda da wp nije bas kompatibilan sa svim sajtovima i da ima neka resenja koja i nisu bas najsrecnija, naravno, ako ovo nije slucaj samo kod mene. Jedina stvar u kome sije android jeste brzina ucitavanja stranica. Poredio sam ga sa drugarovom s3 kom i razbija je. Nadam se da ce ovaj novi 8.1 da resi ove nedostatke. Dotle cu da se strpim, a posle, videcemo kako se bude pokazao.

Ima li da se kupe maske za ovaj telefon u raznim bojama? Cena?

@mihajlo

Sorry, probao sam i na bench sajtu, isto kao kod tebe.. To je do programera zaduzenih za bench *** :)

@bear

Neko je pominjao da ima u tc usce ili delta, cena oko 1000..

@mihajlo
Kod mene bench sajt radi normalno na IE-u bez bilo kakvog izbacivanja,cak i kad tapnem dva puta preko naslova koji je linkovan bez problema ga zumira. L820

Pa na lumi-ji 820 mozda radi, na 520 ocigledno nece...:-( Čeka se 8.1 pa da vidimo vredi li ga zadrzati.

Pa šta hoćeš da kažeš, da l820 bolje radi? :trust:
Imaš i l525 sa 1Gb RAM memorije.A izgled i cena je skoro ista.Mislim da je problem to, što je on navikao na android.Ja mu kažem imaš speed mode na UC Browseru, a on opet ne sluša.Uostalom, IE 11 izlazi za nedelju dana i biće dosta stabilniji od IE 10.

Poslednja izmena:
Meni benchmark sajt radi dobro preko uc browser-a. Tacno znam o cemu pricate, mene je wp8 izdao kod reda voznje na www.bas.rs :)

820 definitivno bolje radi od 720, to mogu da potvrdim, pogotovo sto se tice rada u internet exploreru, zatim viber vidno brže radi, recimo aplikaciju b92, otvara značajno brže. Definitivno je pitanje softverske optimizacije pomenutih aplikacija, ali i manjka rama, pogotovo za surfovanje u više tabova.

Tebe bas.rs, njega, fax.edu
Još jedan od razloga da uradite upgrade, na WP8.1

@dezmozon
Nema to veze sa RAM-om, nego sa boljim Soc-om kod L820.A ovo da možeš da otvoriš više tabova, je stvarno Ajštanovski zaključak.Bez ljutnje...

@dezmozon
Nema to veze sa RAM-om, nego sa boljim Soc-om kod L820.A ovo da možeš da otvoriš više tabova, je stvarno Ajštanovski zaključak.Bez ljutnje...

Samo kažem da postoji značajna razlika između ova dva telefona. Zaključak nije Ajnstajnovski (što nisi uspeo ni da napišeš kako treba), nego čisto empirijski, obzirom da koristim oba telefona, i definitivno nije razlika samo do SoCa. Bez ljutnje

Pišem sa TT-a, može u brzini, da se potkrade sitna greška.I ja imam HTC 8X sa istim hardwerom kao i l820, a i ovaj l520,.Tako da znam o čemu pišem.

Poslednja izmena:
Ne želim da se rspravljam uopšte, sve ok, i ja sam realno uleteo u pogresnu temu, obzirom da uopšte ne posedujem l520. Pozdrav

Naravno da ram ima veze.
Kao sto i na kompu 3 teba i 33 teba ne zauzimaju isto rama, tako je i na telefonima.

Poslednja izmena:
Koje od tebe, tražio savet?
Sve Lumie rade približno podjenako u pogledu brzine izvršavanja glavnih zadataka.Ostaviću posle ovde, video link sa uporednim testom l920 i L520.

Poslednja izmena:
U tripu si zescem dete

tumblrm1d36arn4n1qkvds8o.gif

@Nazgul Witch

Znam na koje linkove misliš, i na njima je prikazano samo brzina otvaranja aplikacija, a ne i sam rad u tim aplikacijama.
Kada kreneš koristiti neku aplikaciju ka što je IE, onda vidiš šta znači SoC+RAM, stranice se učitavaju puno brže, a ako ima više tabova razlika je sve veća, multitasking trenutan bez onoga "resuming"...
Imao sam 520, i prešao na 820, pa ne pričam hipotetičkii..

Don't Touch My Droid! :D

@Nazgul Witch
Znam na koje linkove misliš, i na njima je prikazano samo brzina otvaranja aplikacija, a ne i sam rad u tim aplikacijama.
Kada kreneš koristiti neku aplikaciju ka što je IE, onda vidiš šta znači SoC+RAM, stranice se učitavaju puno brže, a ako ima više tabova razlika je sve veća, multitasking trenutan bez onoga "resuming"...Imao sam 520, i prešao na 820, pa ne pričam hipotetičkii..
Znaš ti šta, Spacer?
Izgleda mi da si i ti pomešao Desktop i Windows Phone 8. Video si kako radi lumia 630 sa istim hardwerom, na WP8.1.Taj nazovimo ga lag -"resuming", je sada skoro i neprimetan...

Poslednja izmena:
Dobio sam telefon nazad :smoke:. Odamh sam se prijavio za Preview for Developers, kazu trebalo bi do 14. aprila da bude 8.1 a ja sam vec danas dobio neki update, evo upravo se instalira.

Dobio sam ga i ja ,bas se dugo instalirao ,al ne vidim nikakve razlike ,naravno da nije to 8.1 .

Ma, znam da nije. Nisam ni ja nista primetio, kontam (bar sto se mene tice) da je to neki update da pripremi telefon za developers updates.
Pitanje samo za vas sto imate developer accounts, jeste li koristili one template za pravljenje aplikacija, valja li to cemu?

Zato što piše u upustvu za Preview, kada hoćeš da ga registruješ...

Da li vazi stara reg za preview? Ili mora opet da se registruje za wp 8.1?

Nazad
Vrh Dno