Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Ima Black ali neznam za taj touch update posle blacka. Pise da nema više updejta.
Gde se to gleda?

Pa u store-u :) Jel imas neki update koji nisi skinuo.. I proveri tamo u podesavanjima, moguce da si vec skinuo.

Bio je na pocetnom ekranu Storea neki update Nokia feedback medjutim nikakav update za touch.
U podesavanjima display+touch stoje: 1)touch intensity i 2)touch to wake

Nema opcija da se iskljuci haptic, wtf? :)

Instaliraj SysApp Pusher, zatim "check", i instaliraj svaki update koji ti pronađe.

Prvo probaj sa da proveriš, da li postoje ažuriranja za tvoj telefon.Posle toga instaliraj "Nokia System Apps" i tamo proveri "display+touch" ažuriranja na Store.
Mora da ima...,)

Uskoro mi istice ugovor kod telenora, i razmisljam da li da uzmem 520 ili 720?da li je razlika u ceni vredna toga?Zena je uzela L520 i ja sam odusevljen.Sitnice kao nedostatak blica nerviraju, zato i razmisljam o L720.Ako neko ima iskustva da nabroji jos prednosti....

@nazgul@spacer@boris:
uspeo da instaliram uz pomoc one dve aplikacije, thnx
Nije mi jasno zasto ovakvi apdejtovi se ne vide kroz sistem i automatski ih ponudi.. Bag ili feature? :)

Obično dođu kao update preko Store (kao i za "obične" aplikacije), ali ponekad zakasne, ili nikada ne dođu :d ..
Zato su i nastale aplikacije kao SysApp Pusher i slične.
Navodno će update svega biti bolje napravljen na wp8.1, saznat ćemo za 10-tak dana ako puste Preview što svi čekamo..

Uskoro mi istice ugovor kod telenora, i razmisljam da li da uzmem 520 ili 720?da li je razlika u ceni vredna toga?Zena je uzela L520 i ja sam odusevljen.Sitnice kao nedostatak blica nerviraju, zato i razmisljam o L720.Ako neko ima iskustva da nabroji jos prednosti....
Ma nema ti tu razlike u hardweru i radu. L720 ima za 0.3 incha veći i malo kvalitetniji displej, malo bolju zadnju kameru, blic i prednju VGA kamericu.Ima i jaču bateriju, koja se doduše ne može vaditi.U nekom povoljnom paketu je bolji izbor.Stvarno prelep telefon.
Za kupovinu u kešu, L520 je svakako bolji izbor...

Poslednja izmena:

Pa u radu nema nikakvih razlika, sve ostale prednosti mozes da vidis i sam (GSM arena i slicno).

@nazgul@spacer@boris:
uspeo da instaliram uz pomoc one dve aplikacije, thnx
Nije mi jasno zasto ovakvi apdejtovi se ne vide kroz sistem i automatski ih ponudi.. Bag ili feature? :)

Tako je napravljeno, da ti sitni update-i idu preko Store-a, a tamo u Phone Update da idu veci (amber, black..). Nije mi se nikad desilo da ne stigne nesto, cim se pojavi dostupno je preko Sysapp pushera, a ako sacekas dan, dva, onda bude i u Store-u..

Konacno sam uspeo da uhvatim vremena da vratim telefon u VIP, videcemo sta ce biti sa dugmetom. Inace dobio sam HTC Desire C kao zamenski uredjaj, ne kontam kako ovaj telefon moze da kosta skoro kao Lumia 520 :trust:?

Uzeo Lumiu 520, lepo se družimo, za sad :)
Malo sam listao temu, ali opet ću da pitam, koji player za video i muziku preporučujete?
Neke aplikacije sam skinuo, koje sam imao na androidu, fb reader, sticky notes.
Skinuo i UC browser.
Ok telefonče, nije šaren kao android ali deluje ozbiljno i radi za sad sve što treba i kako treba :)

Moli player je valjda dobar video plejer, nisam jos nista skidao, trazio sam muzicki neki ali nema boljeg izgleda od fabrickog..

Pozdrav svima,

uskoro treba da kupim nov mob pa se dvoumim između lumia 520 i lumia 525, hteo bih da vas pitam koji je bolji :). I kakva su vaša iskustva vezano za windosw phone 8? Ipak do sad sam 4 god koristio simbijan :d matori e52 :smoke: . Pozdrav :)

Pozdrav svima,

uskoro treba da kupim nov mob pa se dvoumim između lumia 520 i lumia 525, hteo bih da vas pitam koji je bolji :). I kakva su vaša iskustva vezano za windosw phone 8? Ipak do sad sam 4 god koristio simbijan :d matori e52 :smoke: . Pozdrav :)

Ja sam bio u istoj sutuaciji pre par nedelja, dodao sam jos 10-15 EUR za 525, po meni se isplati, neke razlike u radu nema, ali ne moras da brines da ti fali rama zbog svakojakih aplikacija i igrica. Osim dodatnog RAM-a mislim da su telefoni identicni.
Sa WP8 sam generalno zadovoljan, radi vrlo glatko bez lagova i bug-ova mada naravno ima mana i nedostataka, medjutim kolko vidim 8.1 update ce dosta toga srediti. Najbolje je da probas WP ako neko od tvojih prijatelja ima , ipak je to subjektivna stvar. Mislim da je za tu cenu 525 trenutno najbolji fon kod nas.

Poslednja izmena:
Hvala na savetu i ja mislim da je generalno bolji 525, najviše bi koristio muziku, navigaciju, office, naravno net (viber, fb i tako te socijalne programe). I naravno pre svega kao telefon ,). Kakva je baterija na 525, iskreno to me i najviše zanima? Što se tiče drugi sistema nema ništa bolje do 130 evra :trust:.

I dalje uzimate u keshu telefone a, nista postpaid paketi? :)

Da, potpuno sam zaboravio na tu mts varijantu..

Hvala na savetu i ja mislim da je generalno bolji 525, najviše bi koristio muziku, navigaciju, office, naravno net (viber, fb i tako te socijalne programe). I naravno pre svega kao telefon ,). Kakva je baterija na 525, iskreno to me i najviše zanima? Što se tiče drugi sistema nema ništa bolje do 130 evra :trust:.

Baterija je, po mom misljenju (imao sam 2 androida pre lumie) ok. Meni izvuce 2 dana, najvise slusam muziku (dosta se glasno cuje i moze se finije pojacavati/smanjivati ton u odnosu na android tj. na androidu na 9/10 fino se cuje, al bi mogao glasnije, na 10 mi probije uvo, na WP imas od 1-30), ponekad fb, procitam vesti. Baterija ima boljih i losijih, ali barem po meni, nece ti smetati. Cak i uz intenzivno koriscenje trebalo bi da ti izdrzi dan. Neki su razocarani baterijom a par ljudi je imalo neke probleme, meni se nije desilo. Baterija je zamenjiva, uzmes neku kinesku u slucaju da se nesto desi i vozi.

Sto se tice razgovora, glasno i jasno se cuje, sa tim neces imati problema.

Najvece mane su po meni sto ne podrzava glance screen i sto se ekran dosta lose vidi na suncu.

E to. Nema one ClearBlack tehnologije. Bas me nervira.

E ljudi dao sam telefon na servis prosle nedelje, danas sam proverio na onoj vipovoj stranici status servisa, i stoji ovako:]
Proizvođač: NOKIA
Model: Lumia 520
IMEI: 358************
Serijski broj: -
Dodatna oprema: Baterija, Garancija, Poklopac baterije
Opis kvara: Tipka za ukljucivanje ne radi,moze se ukljuciti samo kada se prikljuci na punjac.
Vidljiva oštećenja: Ekran i zadnja maska izgrebani,ivice blago okrnjene i izguljene.
Garancija: INW

Sta znaci ovo INW? Inace vidljiva ostecenja su iskljucivo od dzepova i stolova...

I meni otisao taj taster, imam garanciju od neke druge lumie, razlicit imei... Nema sanse da tako prodje :(

Vrh Dno