Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Dovoljno mi je licno iskustvo da mogu da pricam na tu temu jer za razliku od tebe koji ISKLJUCIVO trolujes imam iskustva i sa Androidom i sa WP. "Pogledao klim na YT" i cackao na standu Telenora se ne racuna u iskustvo.

Pa sve je to relativno, evo lozacu se Lumia 520 sa stabilnim wp8 restartovala vise puta nego meni xp sa krsinom ICS :) A nije da stedim telefon, daleko od toga mada nisam heavy juzer kao ljudi iz Android tema ovde. Sa druge strane ja necu da apdejtujem na JB jer postoji retardiran problem sa call lagom ali za to je kriv Sony a ne google/Android.

Da je WP8 u ovom obliku postojao u vreme uzasnih matorih verzija androida (do ICS, mada i GB moze da prodje) mogli bismo da pricamo o velikoj prednosti WP8, ovako vecina vas nije probala cak ni bloat-om zatrpan 4.1+ Android a da ne pricam o Nexusima. Ali opet ne vredi ni Nexus 5 sa najnovijim apdejtom ako skines neko djubre od aplikacije koje ce da pravi probleme.

I da, ja se ovo zezam sa lozacem, ako neko nije primetio :d Ali kapiram zasto je odusevljen sa L520 - telefon izgleda odlicno i za te pare ne postoji nista bolje kod operatera, UI je minimal (i ja to gotivim) i u principu sve radi lepo osim eto tih problema ali i tako to je 100x bolje od krsine sa 2.x androidom koju je imao (aka wildfire).

Evo i ovaj moj ortak, menjao razne se, samsung, nokia dumb/feature telefone, uzeo L520 i odusevio se, pa kako i ne bi.

Poslednja izmena:
Dovoljno mi je licno iskustvo da mogu da pricam na tu temu jer za razliku od tebe koji ISKLJUCIVO trolujes imam iskustva i sa Androidom i sa WP. "Pogledao klim na YT" i cackao na standu Telenora se ne racuna u iskustvo.

Ma ok je, onda reci da su to tvoja iskustva. Mogu da pitam koji telefon ti se restartovao, i kako je sistem kriv?

Da ne pričamo o Nexus uredjajima koji ne znaju šta je restart :)

Moja i recimo svih ostalih koji ovde nesto pisu. Generalni utisak je to. Isto kao sto su neke stvari bolje na androidu i tu nema price. Moja licno poslednja su DesireHD i OneX. Tu i tamo reset, force close i slicno. Nevezano da li je bio fabricki rom ili custom. Desire je cak ostao kuci sad je kitkat na njemu, radi sve ok ali zato sto ima 2.5 aplikacije na njemu. No opet s' obzirom koliko je to star hardver radi super. Za android naravno.

Od telefona sa kojima sam u kontaktu(one, n4, s2...) cesto manje vise je sa svima isto. Nista preterano naravno daleko od toga ali opet, manje nego sto se meni desava.

Meni je to dovoljna statistika.

Ne kaki. Čitajući šta vas par pišete stiče se osećaj da kada se ne restartuje, onda se force closuje, a kada nije ništa od ta dva onda je zapucan.

Malo realnosti ne bi falilo.

Mogu samo da kažem da je htc sa desire, desire hd i onex imao dosta faličnih telefona koji su se zbog hardverske greške restartovali, možda ti imaš falične telefone.

Poslednja izmena:
Ja na G2 nisam imao jedan jedini restart, a alpha I beta build-ove sam flesovao. Evo sad N4 custom i ROM i kernel ništa, pošto stock ima opcija koje mi fale. Ako izdrzim da ne flesujem uskoro nešto da probam, baš ću ti okačiti ss uptime.

Kao sto rekoh, jedina svrha na WP delu ti je trolovanje. Tako i sad izvrces ono sto sam napisao i sam sebe diskreditujes, zato te niko i ne shvata ozbiljno vec se sprdaju sa onim sto napises. Jedino ja kao se trudim da nesto ozbiljno odgovorim.

Dakle na stranu sto si upakovano rekao da lazem bez ikakvog dokaza ja NIGDE nisam napisao to sto si sad rekao. Sta vise rekao sam da se ne desava nista preterano ali svakako vise nego meni. To znam jer kao sto rekoh za razliku od tebe imam iskustva i sa jednim i sa drugim i tek kad budes imao neki WP moci cemo da diskutujemo na tu temu.

Dakle tvoja "realnost" je u problemu jer donosis zakljucke na osnovu nekih svojih pretpostavki ili cega vec a ista nije bazirana na realnom iskustvu. I to ne bi bio problem da nas ostale ne pokusavas da ubedis u to.

Ma samo budi realan, a tvoja svrha na wp delu je da pišeš o androidu. Kada čitam tebe, ložača i još par ljudi imam osećaj da koristite android, 99% postova u wp temi vam je kako je android loš.

I naravno da lažeš, nemam problem da to kažem.

Ja na G2 nisam imao jedan jedini restart, a alpha I beta build-ove sam flesovao. Evo sad N4 custom i ROM i kernel ništa, pošto stock ima opcija koje mi fale. Ako izdrzim da ne flesujem uskoro nešto da probam, baš ću ti okačiti ss uptime.

Ma naravno ne kazem ja da se to desava sad ne znam koliko. Drugar evo ima N4 i ja sam recio bio svedok 2 puta sam od sebe da se restartovao ali opet to je u periodu od par meseci. Nek se 10x toliko restartovao za godinu dana pa je to nista. Ja sam ima 3 do sada za godinu dana, 2 puta je blokirao u IE i jednom sam zatekao ugasen ekran i nije reagovao na tastere pa sam morao da ga restartujem. I to je to...

Sto se aplikacija tice, tu je, bar dok sam aktivno koristio android ipak bila drugacija situacija. Mnogo cesce je bilo pucanja app nego ovde. Tj ovde sem par puta tapatalk dok je bio u onom kriminalnom stanju razvoja i nije nista pucalo. Alo sve to verujem da je do developera a ne do sistema...

Ma samo budi realan, a tvoja svrha na wp delu je da pišeš o androidu. Kada čitam tebe, ložača i još par ljudi imam osećaj da koristite android, 99% postova u wp temi vam je kako je android loš.

I naravno da lažeš, nemam problem da to kažem.

Covece ti gadan problem imas. Em sto si se nalupetao sad opet, ti sam sebi upadas u usta i diskreditujes sebe. Hajde ucini nam i bolje samo citaj, mozda nesto i naucis. Citajuci nas stices utisak da koristimo android pa jelte pricamo o tome nesto... A sta pobogu ti radis sem sto lupetas najobicnije gluposti ovde o wp a nemas pola sata iskustva sa istim? I onda dodjes da kazes nekome da laze... Na stranu sto si nevaspitan i bezobrazan jos i glup ispadas. Batali pricu u kojoj ne mozes da izadjes kao pobednik jer prosto ne baratas cinjenicama.

Šta sam ja napisao o wp? Nađi jednu stavku, evo u poslednja dve strane? Evo ja ću sada da nađem tvoje za android, molim da se nađu moje stavke za wp?

Tvoji postovi
Ali meni nije jasno na cemu vi to sad insistirate? Jel bitno da li ima ili nema restarta ili ga ima vise ili sta? Pa kako god okrenes MANJE se restartuje nego Android... Sistem kao sistem je neuporedivo stabilniji(sto sa sobom svakako povlaci odredjena ogranicenja) a sad, aplikacije kao takve, tu i kod jednog i kod drugog pre svega zavisi od onog koji ih pravi...

Moja i recimo svih ostalih koji ovde nesto pisu. Generalni utisak je to. Isto kao sto su neke stvari bolje na androidu i tu nema price. Moja licno poslednja su DesireHD i OneX. Tu i tamo reset, force close i slicno. Nevezano da li je bio fabricki rom ili custom. Desire je cak ostao kuci sad je kitkat na njemu, radi sve ok ali zato sto ima 2.5 aplikacije na njemu. No opet s' obzirom koliko je to star hardver radi super. Za android naravno.

Od telefona sa kojima sam u kontaktu(one, n4, s2...) cesto manje vise je sa svima isto. Nista preterano naravno daleko od toga ali opet, manje nego sto se meni desava.

Meni je to dovoljna statistika.

Kao sto rekoh, jedina svrha na WP delu ti je trolovanje. Tako i sad izvrces ono sto sam napisao i sam sebe diskreditujes, zato te niko i ne shvata ozbiljno vec se sprdaju sa onim sto napises. Jedino ja kao se trudim da nesto ozbiljno odgovorim.

Dakle na stranu sto si upakovano rekao da lazem bez ikakvog dokaza ja NIGDE nisam napisao to sto si sad rekao. Sta vise rekao sam da se ne desava nista preterano ali svakako vise nego meni. To znam jer kao sto rekoh za razliku od tebe imam iskustva i sa jednim i sa drugim i tek kad budes imao neki WP moci cemo da diskutujemo na tu temu.

Dakle tvoja "realnost" je u problemu jer donosis zakljucke na osnovu nekih svojih pretpostavki ili cega vec a ista nije bazirana na realnom iskustvu. I to ne bi bio problem da nas ostale ne pokusavas da ubedis u to.

Moji postovi

Može neka statistika koja potvrđuje tvoje tvrdnje?

Ma ok je, onda reci da su to tvoja iskustva. Mogu da pitam koji telefon ti se restartovao, i kako je sistem kriv?

Ne kaki. Čitajući šta vas par pišete stiče se osećaj da kada se ne restartuje, onda se force closuje, a kada nije ništa od ta dva onda je zapucan.

Mogu samo da kažem da je htc sa desire, desire hd i onex imao dosta faličnih telefona koji su se zbog hardverske greške restartovali, možda ti imaš falične telefone.

Ko iznosi činjenice, ja o wp ili ti o androidu?

Poslednja izmena:
Meni se l620 nikad nije restartovao ,od aplikacija su mi pucale uc browser I accu weather ,medjutim sad i te dve aplikacije rade super ,valjda je bilo nekog apdetja .

Nemam nameru da se nastavljam oko gluposti, ogromna vecina postova ovde ti je najobicnije trolovanje, podbadanje i slicno. Slobodno nadji, da vidimo da li sam ijednu stvar slagao ili da nisam naglasio da je iz mog iskustva i slicno. Naravno potrudi se da citiras odredjeni deo recenice samo i da izvuces sve iz konteksta da moram onda i ja sebe da quotujem da dokazem da lazes. Verujem da ostali jedva cekaju da to procitaju.

Naravno da nemaš, evo ja sam izneo činjenice u postu gore. Lepo se sve vidi

Šta sam ja napisao o wp? Nađi jednu stavku, evo u poslednja dve strane? Evo ja ću sada da nađem tvoje za android, molim da se nađu moje stavke za wp?

LOLOLOLOLOLO

To bi trebao da bude jedini komentar na ovo. Hajde da se ne vracamo mesecima unazad i citiramo postove.

Dakle sve sto sam rekao je istina i bazirano je sto na licnom iskustvu ili na iskustvu ljudi sa kojima provodim poprilicno vremena. To sto sti imas problem sa prihvatanjem toga, ***.

Manimo se demagogije i praznih prica.

Nemam problem, citiraj, naprotiv baš bi voleo da ih citiraš. Da vidimo.

Opet ne citas, imas problem sa prihvatanjem tudjeg misljenja koje se razlikuje od tvojeg. A ne da imas problem sa time sto cu ja da citiram neki tvoj post. Necu, jer necu da opterecujem druge ovde da citaju budalastine opet a i svakako je samo pitanje trenutka kad ces opet da probas da budes duhovit pa cu te tad podsetiti na ovu diskusiju.

Naravno da ne prihvatam laži. To što nešto ponoviš 100 puta ne znači da je istina.

PS. jedine "budalaštine" su tvoje ja sam samo postavljao pitanja. Evo ponovo ću postaviti moje postove upućene tebi. Molim da obrazložiš šta je tu budalaština?

Može neka statistika koja potvrđuje tvoje tvrdnje?

Poslednja izmena:
Hahhaha rekoh ja :D

jimmy-fallon-popcorn.gif

Dosadni ste !!!
3 mjeseca koristio 520, zadnja 3 820, i niti jedan slucajni restart nije bio..
520 je bila Vodaphone Italy, 820 kupljena kod operatera..

@telep

Manjak znanja na tvojoj strani izaziva kao posledicu to da nisi u stanju da prihvatis/razumes nesto sto ne shvatas ili nisi probao pa nemas iskustva i zato to podvodis pod laz. No tu vec ne mogu da pomognem... Na stranu sto nemas iskustva sa WP uopste te si recimo po tom pitanju totalno nepodoban za bilo kakvu diskusiju izgleda da i sa ovom drugom stranom imas problema iako izgleda da ti to kao lezi tj tako to predstavljas. No nazalost ili tvoju srecu kako god okrenes nije jos izmisljen time machine pa ne mogu da se vratim kroz vreme da ti pokazem kada i koji telefon se restartovao tako da ces moci da se drzis te price za koju mislis da te cupa iz ove price u koju si se uvalio naivno... Sto se mene tice, budi ubedjen u sta god zelis :)

@Spacer

Sorry. Znam. Al drugacije sa njima ne mozes jer namerno to rade. Samo ne mogu da razumem da li su toliko neostvareni u realnom zivotu kad ovde osecaju potrebu da se sami sebi dokazuju da vrede...

Poslednja izmena:
Pa ajde pokaži šta ja ne znam, ajde više okači to u pm da vidimo, samo u beskonačno pišeš postove. Ajde pokaži to moje neznanje u bar jednom mom postu?

Poslednja izmena:
Ne znas koliko se i da li se WP restartuje, ali znas da to svakako nije manje od androida na kome se kako kazes to ne desava zar ne? Dakle nemas WP ali u startu znas da poredis android i njega po tom pitanju. I jos da slazes da se na androidu to ne desava. Svoja iskustva nemas a mi kad iznesemo svoja lazemo i ti znas da si ti u pravu? Relevantno je kad Boris kaze da mu se jednom restartovala Lumia ali ako kaze da mu se 45 puta restartovao HTC onda laze?

Dakle najobicnije trolovanje i kao takvo nije vredno bilo kakve paznje.

Poslednja izmena:
Od skora i ja posedujem lumiu 520, i imam samo reci hvale, samo jednom nisam posedovao nokiu i za zivota sam se *****ao, imam samo pitanje u vezi sms-a, jel ima opcija za delivery kao na androidu sto ima da se cuje klik ili 2 stiklirane strelice, ja sam samo nasao da mi stigne poruka da je sms dostavljen a necu to logicno, i drugo je zasto ne mogu youtube snimak da premotam na bar ili pesmu, nego moram onaj fast forward

Nema toga. Slazem se da je neuporedivo bolje to sa stikliranjem... Ja sam iskljucio delivery report zbog toga. Sto neko rece ne pamtim kad se desilo da nekome nije stigla poruka ali da je resenje retardirano - jeste. Koju youtube app koristis?

Ne znas koliko se i da li se WP restartuje, ali znas da to svakako nije manje od androida na kome se kako kazes to ne desava zar ne? Dakle nemas WP ali u startu znas da poredis android i njega po tom pitanju. I jos da slazes da se na androidu to ne desava. Svoja iskustva nemas a mi kad iznesemo svoja lazemo i ti znas da si ti u pravu? Relevantno je kad Boris kaze da mu se jednom restartovala Lumia ali ako kaze da mu se 45 puta restartovao HTC onda laze?

Dakle najobicnije trolovanje i kao takvo nije vredno bilo kakve paznje.

Ti pored toga što izmišljaš neke činjenice ni ne čitaš, ja sam odgovorio na šaljiv post, očigledno ti i boris znate gde se šta dešava.

Sta kao to je mnogo ne kapiram :) Ne desava se na vasim dalvicima :)

Borisov dalvik se restartuje svaki dan, tvoj dalvik jedno 20 puta, plus 30 fc-a na 5 telefona koje koristiš, nema šta lepa družina.

Poslednja izmena:
Naravno, kada osim da zapljuneš nešto i pobegneš u demagogiju ne znaš.

No dobro sada svi da znate, android se restartuje 30 puta dnevno, i to je do sistema.

WP i kada se restartuje to je do app pa se ne računa, samo da napomenem ako niste zapamtili ako se išta i desi na wp na androidu je SVAKAKO mnogo puta gore i do sistema je.

Tako ekspert sa 10 androida kaže, moramo svi da klimamo glavom potvrdno, da nas ne bi tukli.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno