Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Inace od pre 3-4 dana je poceo da me zeza update za aplikacije. Tacnije store mi ne izbacuje update, a kada udjem u odredjene aplikacije prijavljuju mi noviju verziju za download.

Ovaj problem ja ima od početka i nikako da ga rešim. Evo dva moguća rešenja, prvo mi nikad nije radilo, a drugo jeste samo jednom, ali je odmah nakon odrađenih ažuriranja prestao da radi:

1.
A tried a new method that worked for me:
1. Unpin store from start screen.
2. Delete IE history.
3. Soft-reset and manually set data and time.
4. Add a new keyboard(you don't need to install it) - you will see that the phone is looking for "updates" in the Update section; wait it ends.
5. Turn off and turn on the phone.
6. Pin back your store tile.

Wait at least a day and try to keep your Wi-Fi always on.

2.

Drugi način je pain in the ass, ne pada mi na pamet da skidam sve sa desktopa svako malo...

***. tema malo zamre, i kada se opet pokrene, opet krene prica o bateriji :d. Meni sasvim solidno drzi, tacnije onoliko koliko koristim, nekada ga hotspotujem, pa ode za sat dva, igre slabo igram, wifi i 3g po potrebi. Jednom sam ga punio preko noci, u 6 ujutru otisao na posao, ostao na poslu sledeceg dana do 12 kada se ugasio (hotel je u pitanju, tu sam u medjuvremenu telefonirao, slao poruke, koristio wifi i 3g, YT i muzicki player sa i bez slusalica). Tako da moze i da se izgura kada se kombinuje sve to u nekim normalnim merama. Kada bih specifikovao, rekao bih oko 2 sata muzike na sluske, sat na zvucniku, pola sata yt-a, i 2-3 sata neta.

Inace od pre 3-4 dana je poceo da me zeza update za aplikacije. Tacnije store mi ne izbacuje update, a kada udjem u odredjene aplikacije prijavljuju mi noviju verziju za download. Takodje ispada iz aplikacija bez nekog ocitog razloga, recimo odradim svipe levo ili desno i on samo izbaci na start screen, kontam da odradim FDR posto nisam to radio kada sam sredjivao Amber.

Uspeo sam da preko sys app pushera instaliram glance, koji naravno ne radi, ali probao sam, sada ne mogu da ga uklonim zato sto je u sistemskim aplikacijam, hoce li FDR resiti taj problem?
Instaliraj preko SysApp Pusher-a extras+info ja sam tako resio problem sa update-om na 620.

Jel ima ovaj mob 3g? :D negde sam procitao da nema... Razmisljam se izmedju ovog i 620 ali mislim da cu ipak 620, bolji je :D

Naravno da ima..

Uspešno sam instalirao Nokia Camera (Smart Cam+Pro Cam) na naš telefončić i bez problema radi :).

Meni je od starta na USA, ali koliko vidim, kažu da ne mora da se menja, samo proxy radi.

Konacno ima Timer a.. Sacekacu je u Black update-u, verovatno ce je dodatno ispeglati i moci ce da bude default iz lockscreena a da ne trazi sifru..

Kako misliš iz lock screena? I kakvu šifru?

Pa drzeci dugme kamere, kad je telefon u standby-u, da se ona pokrene umesto default kamere, citam da sad ne moze a da ti ne trazi sifru kad to uradis..

Ja sam u postavkama za kameru stavio da bude glavna aplikacija.
Kada stisnem ono dugme/okidač aktivira se Nokia Camera.
Nema nikakve šifre, odmah se pali i slikaj/snimaj..

Hm, onda je tako verovatno kad imas sifru za lockscreen, citao sam temu na WP central a nisu naglasili pajseri da drze sifru :) Jel se sporije pali od default?

Ja sam 2 puta pokusao da instaliram USA+proxy, inace mi je telefon na GB postavljen i nece, nema sanse. Non stop mi izbacue attention required i kada odaberem retry, ma koliko puta nece i dalje i sa proxijem i bez...

Ja sam odmah nakon što je pisalo attention required isključio proxy, vratio se u Store, kliknuo na retry i instalirao je za par sekundi.

Nije mi ni to upalilo, bas sam pratio uputstvo... sad cu probati opet, kod kuce sam pa cu videti.

Edit: Evo sad mi ponudi install, i kada pritisnem install i pritisnem accept za location, izbaci mi error: "The Microsoft account service is unavailable at the moment. Try again later."

Edit2: Posle mnogo eksperimentisanja i jedno 4 restarta uspeo sam :D

Poslednja izmena:
Postoji li fora da se navigacija namesti da radi i za druge države sem bivših YU republika , a da se ne plati 1800 din?

moze li neko da postavi to uputstvo za instaliranje nokia camera aplikacije?

Baterija mi je od 0-8h, telefon sve vreme u standby-u, nijednom upaljen ekran, opala za 15%. Pretpostavljam da to nije baš normalno?

Nije naravno, ne bi trebalo da padne vise od 5% za celu noc

Baterija mi je od 0-8h, telefon sve vreme u standby-u, nijednom upaljen ekran, opala za 15%. Pretpostavljam da to nije baš normalno?

Pogledaj u pozadinskim procesima sta ti sve radi u pozadini. Pa iskljuci apps na koje sumnjas i proveri.

Ako si dobio 50 mejlova tokom noci onda je ok :) Neka od aplikacija koja izaziva drain, ja sam izgleda probrao one koje su sigurne i ne instaliram nista vise sumnjivo..

Definitivno imam drain, pratio sam prethodne dve noći potrošnju preko Insider Pro aplikacije i svaki put ode 10-12% baterije u stand-by režimu. Još kad bih imao BBS :)... ovako me mrzi da istražujem koja aplikacija je vinovnik, ali moraću... GDR3 nije poboljšao situaciju. Osim ako Insider Pro ne troši toliko... No, svakako moram da odradim hard reset posle GDR3, pa ću krenuti redom da instaliram apps i da pratim...

Negde sam procitao
da wifi pri otkljucavanju vise trosi nego da je non stop ukljucen. (netacno)
Evo koliko traje baterija razgovori/sms/slikanje

Wifi/bt/gps..... sve je iskljuceno

Prilozi

• Lumiavsxperia.jpg
    Lumiavsxperia.jpg
    135.9 KB · Pregleda: 137
Poslednja izmena:
Kakav je to Battery drain ako za 8 sati stand-by potroši 10-tak % ??
Ovo je sasvim normalna potrošnja za današnje mobitele sa uključenim wifi, e-mail sinhro, gps.., i tim tempom bi imao struje za 3 dana u stand-by režimu. Šta bi ti više od vrlo skromnih 1430 mAh ??
Prošla su vremena Nokie 3210 da baterija traje 9 dana u stand-by režimu.
Najbolji način da se ne brineš o struji je da svaku večer prije spavanja priključiš mob na punjač, i ujutro izlaziš iz stana sa 100%
Nakon 1,5-2 godine, ako u međuvremenu nisi prodao mob, kupiš novu bateriju i "vozi miško" dalje.

To bi bilo ok da nema noci kad ti ode samo 1, 2% sa isto svim tim ukljucenim.. Ne znam, kad gasim net dok spavam ode mi okruglo 0%..

Ma kojih 1% ili 2% za 7-8 sati ?!?
To ponekad tako piše, ali to nema veze sa istinom.
To je me podsjeća na onu situaciju kada napuniš auto "do čepa", pa se voziš 120km, a kazaljka ne mrda, i pokazuje da je rezervar pun. Ispada da se vozimo džaba, i auto ne troši ništa. :D
Tako je i sa našim baterijama u mobitelima.
Kada bi tvoj ili moj mob trošio 2% za 8 sati (stand-by), to bi značilo da troši 6% dnevno, i dolazimo do računice da bi imao 16,666.. dana stand-by. :D
Mislim da bi odmah ušao u Guinness World Records :d

Pa, jbm li ga, moguće da si u pravu, a da me je Boris doveo u zabludu :D.

Vrh Dno