Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Pre neki dan mi stigla Nillkin zaštitna maska za mobilni i evo da vidite kako izgleda na beloj varijanti telefona. Baš se dobro uklopilo i sama izrada maske je odlična. Na zadnjem delu ima hrapave teksture tako da sprečava da vam klizi telefon iz ruke. Isto se dobija i zaštitna folija za ekran u paketu. Moja preporuka.

Prilozi

• 190120141119.jpg
    190120141119.jpg
    432.4 KB · Pregleda: 166
  • 190120141120.jpg
    190120141120.jpg
    589.9 KB · Pregleda: 169
Zar bela nije gumirana kao crna? Inace ok je, ali nema potrebe, definitivno nije ulepsala telefon, samo ga je kao zastitila :) A telefon je prilicno kvalitetno uradjen i ovako, gumirana plastika na crnoj varijanti je kao prvog dana, a takodje i ekran, iako ne nosim nikakve zastite..

Ja sam najviše kupio zbog zadnjeg dela jer meni je ona bela maska dosta klizava i mnogo puta zamalo da mi ispadne. Sad je već bolje. Sviđa mi se ova kombinacija crno-belo. A foliju sam stavio čisto radi reda. Ne mora ali ne može ni da škodi. ;)

Da, onda je bela glossy, crna je gumirana i odlicno lezi u ruci a i ne moze da se ogrebe bukvalno..

Nije glossy bela, mat je. Izgleda da je onda do mene nešto pa mi stalno klizi iz ruku. Kako god, bolje sprečiti nego lečiti.

Uff, evo i mene sa posla konacno :D.
Za one koji su pitali nisam instalirao AppFolder aplikaciju, a citao sam i o tome ranije na WPCentral-u. Ne znam sta bi moglo da bude. A da ne govorim o tome sta se desava na L620, freeze ekrana, samovoljno skrolovanje (vise kao neko cimanje gore dole) i na kraju resetovanje naravno.
Kontam i ja kada budem imao vremena i volje da vrnem bar 620 do vipa da vidim sta se to dogadja. Na njemu cak ni nemam neke aplikacije, posto ga devojka koristi.

Meni skype radi veoma stabilno što se tiče toga. Mnogo bolje za razgovor od vibera.

Zanima me, da li je neko kupovao sa marketa?

Kupio sam par aplikacija, aplikacije sam instalirao.
U mom novčaniku piše da je plaćanje na čekanju. Kada sam dodao visa internet karticu na moj WP nalog sa računa mi je skinuto 100 dinara, novac za aplikacije nije.

Koja su vasa iskustva?

Da li radi opcija lociranje telefona, meni na nalogu ne prikazuje mape?

Hvala

Poslednja izmena:
Kako si platio pre nego sto si dodao karticu na nalog? Iskustva su da radi savrseno, dodas karticu i placas.

Možda ti zabaguje kao meni pa kupiš aplikacije za dž. :) Ni dan danas mi nisu naplatili igrice i programe koje sam skinuo.

dodao karticu i onda platio,

šta je sa uslugom lociranja telefona?

Poslednja izmena:
Na lumii 925 radi odlično, nema nikakvih problema, kao ni slanje sms_a i zvučnog signala.

Valjda mora da se namesti region na USA da bi radilo lociranje telefona. Glupo, znam. :(

Za razgovor je Skype značajno bolje rešenje od Vibera što se tiče kvaliteta zvuka. A to se zauzvrat plaća većom potrošnjom neta. ;) Na Viberu je čak moguće nekako razgovarati i sa 2G (EDGE) protokom, dok se Skype momentalno gasi.

Hehe, to sa marketom je cudo zivo. Kupio sam 4 aplikacije za 400 dinara i nisu mi skinuli novac. U medjuvremenu sam ispraznio tu karticu i sada mi svako malo stize mail od M$-a da odradim update kartice jer ne mogu da naplate 400 kinit :d

Mali hint za sve. Kupovao sam danas slushke za telefon, odabrao sam neke sony in-ear bubice za 1200 dinara i kada sam ih prikopcao skontao sam da krce kada se cacka jack. Vratio sam ih u prodavnicu i probali smo 3 ista modela isto se ponavlja. I tako meni vratise pare u Neptunu, te se odlucim da uzmem Pioneer in-ear u Dr.Techno-u za 1000. Izadjem iz prodavnice raspakujem kad ono ista stvar opet. Vratim se nazad objasnim liku, tu sam se vec smorio kao musmula, i on kao proba sluske na kompu normalno rade a na telefonu i dalje ne.
I on izvadi drugi Pioneer, pa neke velike Sony, pa jedne velike Panasonic-ove i nijedne ne rade kako treba. Naravno da smo u medjuvremenu skontali da se ne mirisu sa mojim telefonom posto moje Nokia i Philips (jedne bubice, druge velike) rade sasvim normalno, cak i kada telefon "visi sa njih". Rekoh ja sebi ajde da probam L620, prikopcamo isti dijapazon slusalica i isti problem :sceptic:.
I tako dok na kraju nismo nasli da ovaj Pioneer: SE-MJ502 koji radi savrseno, a daje i solidan odnos zvuka i izolacije za pare, pa sam ga i kupio. Tako da obratite paznju ako budete uzimali sluske, obavezno provrtite jack malo da ne bi otisli daleko od radnje :p

Poslednja izmena:
Ja sam skoro kupio Sony mdr-v55 i neke Canyon bubice i rade obe normalno. Izgleda da koliko ti nisi imao sreće sa sluškama toliko ja jesam. :)

Bile su Sony MDREX10LPB.AE i MDRE9LPH.AE.

A u Neptunu sam probao neke Hama krdze i neke noname od 900, oboje su radile savrseno (ne mislim na kvalitet reprodukcije), ali nisam hteo da ih kupujem.

Poslednja izmena:
nevezano za telefone koje koristite, preporučujem vam Sennheiser cx-150
verovatno najbolji odnos cene i kvaliteta

Ima li nekih informacija kada će se Black pojaviti za Lumiu 520?

Vidim da sad kreće za 720, tako da recimo u narednih dve nedelje očekujem i na 520...

520 se zamrzne svakih 15ak dana. Ekran ne reaguje osim spustanja turn-off screena do pola.

Ima li tome leka? Da li bar moze da se restartuje bez vadjenja baterije?

Soft reset, drzis power i volume down 10-ak sekundi.

Al sto ti se tako cesto zabada? Jel ostavljas stalno gomilu aplikacija, ne izlazis na back ili tako nesto?

Zensko ga koristi, moraću da ispitam genezu stanja :)

To da nista ne reaguje mi se desilo jednom :) Nema zabadanja - dialer 5 sekundi random zabod i to :D Kad radi radi, kad zabode onda konkretno zabode :D
Doduse juce dok je burazer nesto cackao, tipa 24 sata na IE-u, se restartovao sam od sebe.

Nazad
Vrh Dno