Šta je novo?

Nokia Lumia 520

Kada napraviš copy/paste nekog broja u dialer, ne možeš otići, recimo, na početak tog broja, već moraš brisati znamenke sa backspace..
Recimo, primjer - imam parcijalni račun za firmu u kojoj radim i privatni dio. Kada zovem privatni broj, moram otipkati 99 prije broja i kada imam u imeniku neki puni broj bez dodatnog 99, kada napravim copy/paste, ne mogu se pozicionirati na početak broja da upišem 99, a kada imam linkane profile, onda je tek vrhunska zezancija doći do broja kontakta koji počinje sa 99, pogotovo ako je puni broj registriran na facebooku kontakta kojeg hocu nazvati ili poslati SMS.

Inače, nekoliko godina unatrag sam koristio Blackberry Bold 9700.. A oni su prilično dobro optimizirali upravo tu phone aplikaciju - kod BB-a ti ne može pasti na pamet bilo koja opcija, a da je nema po defaultu...
Eh, da.. BedsideMode mi isto užasno fali, a o LED alert da ne pričam..
No, što je tu je, unatoč svemu - volim jednostavnost i ležernost OS-a, a WP je to svakako.

Prije nego sam odlučio prijeći na WP8 sam se naslušao o tom sustavu svega i svačega pa nisam odmah trzao, ali kada sam prvi put imao priliku igrati se s jednom Lumiom, zaljubio sam se na prvi pogled :)

A sto ne otkucas prvo 99 pa onda copy/paste :) Ali da, ako ih vec imas unesene onda moze biti zezancija..

ahaha, majstore, ovo sa prvo 99 pa paste mi ni nije palo na pamet! LOL, hvala ti :) radi, naravno.. upravo si mi spasio 25 sec prije svakog privatnog poziva. haha!!
najveci zayeb kod ovakvog načina mi je natjerati Viber da prepozna brojeve... pogotovo kad su linkani accounti...
Mislim da se MS mora još malo pozabaviti linkanim profilima, jer nekad stvari opako zezaju.

Probaj glowclock app

Jesam već, ali bolja mi je Night Stand Clock - bolji je kontrast, veći su fontovi i bolja je vidljivost iz daljine... međutim, još nisam našao ništa niti slično BedSide modu... Stvar je u tome da nije jedna aplikacija ne aktivira ništa automatski kada se telefon spoji na punjač, također - nema profila gdje možeš reći :" kada sam u bed side modu, ne zvoni, ali me obavijesti o porukama.. ili šuti u svemu, a samo mi pokaži alert LED.. ", ili - automatski uđi u BedSideMode od 21:00 do 07:00 i koristi profil xxzz.
Arhitekt dizajneri WP8 su trebali u nekim stvarima koristiti stare ideje BB-a :)

BB OS7 ima pojedina resenja koja su miljama daleko od androida a kamo li WP.

da, šteta što su propali u tolikoj mjeri da su prestali biti zastupljeni kod nas...

Ne, nema Glance.. Ipak je potreban AMO-LED display za taj feature...
Umro sam od smijeha radi jednog posta na WPCentral - pita neki Indijac jel on može kupiti samo ekran od L620 pa da mu Glance radi.. LOL
Glance screen is a feature first requires an updated version of Display system app to add enhancements to your phone.
http://www.windowsphone.com/en-us/store/app/display/b08997ca-60ab-4dce-b088-f92e9c7994f3
Due to hardware restrictions Nokia Glance is not available for Nokia Lumia 520, 521, 525, 526 and 625. :(

Tako je bilo i za Amber, pa navodno zbog hardverskih ograničenja nisu mogli "doulbe tap to wake" na 520, 620, 720, a evo ih sada na Blacku. :)

Verovatno je dodatni posao pisati posebno firmware za svaki model, pa testirati. Ovako urade za skuplje modele, pa ako nema vremena, kažu da slabiji modeli nisu sposobni za te opcije.
Mada opet, kada bi 520 imao skoro sve kao 1020, ko bi davao 4 puta više novca za ovaj drugi. :)

Ja verujem da će i 520 dobiti glance kad tad.

A ta prevara se najbolje ogleda kod 620. Njih su ostavili na starom glance-u sa Blackom. Navodno je nemoguće da i notifikacije idu pored sata. Besmisleno. A mogu da se kladim da bez problema radi i onaj Glance Background sa slikom preko celog ekrana. :)

Nije potreban amoled za glance, ja na l620 nemam amoled al imam glance ,pre ce biti da je zbog clear black displeja .

Sad stoji coming soon za sve country variant Lumia520 tako da može još danas ili sutra da očekujemo black.

Poslednja izmena:
Sad stoji coming soon za sve country variant Lumia520 tako da može još danas ili sutra da očekujemo black.

Moze biti a i ne mora. Posto je za Amber soon stajalo mesec dana.

Inace sam resio (ili mi se cini) problem sa resetartovanjem telefona tako sto sam uklonio battery aplikaciju.

Čini mi se da sa Black ide brže nego kod Ambera - T-mo je u samo par sati sa "coming soon" prešao na "available".

Savetujem da nijednu ne koristite.

JA koristim ovu , i zadovoljan sam.
Ujedno mi služi i kao "shortcuts to Wi-Fi, Bluetooth, Location, Cellular, Airplane mode settings"

Bez obzira što na stranici još uvijek piše "coming soon", čini mi se da konačno ide... Check for updates je prvo nešto radio 1 minutu i sada skida nešto veliko :)
Na CV sam ROM-u (vratio sam ga sa T_mo-a)

Evo ja dobio Black!

Zanimljivo da na NCS/NSU nije pusten Black za 059S7H0 jos uvek... Borise? Jel si se apdejtovao? :D

Boji se drain-a :p

Ja odradio na zenin l520 iz telenora. Double tap to wake radi :)

Sad sam usao, ide apdejt :)

Gotovo, konachno :)
Story teller radi normalno. Nije radio dobro sa gdr3... Uglavnom, osim double tap to wake up, nema nekih vidljivih novina, ako izuzmem aplikacije koje se mogu instalirati samo sa Black

Takođe na ženinom Telenor l520 krenu update...sad stoji par minuta na "pripremam da instaliram 100%"...

I meni isto.. treba ga pustiti izgleda, ali ne znam da li treba da osvezavam ekran da se ne ugasi :) Amber mi je brze prosao, odnosno najduze je trajalo posle restrata sa zupcanicima onaj ekran.

Nazad
Vrh Dno