Šta je novo?

Nokia Lumia 1520

Jel može pomoć? Dali ima opcija da zavibrira telefon kada se uspostavi veza?

Mislim da je to već pitano pre. Nema WP tu opciju, za sada (nadam se da će je ubaciti). Jako korisna stvar, mikrofoni na telefonima su danas dosta dobri, kad mi se javi neko ne postoji nikakav šum. Tako da gledam u ekran da krene vreme da teče pa tek onda stavljam slusalicu na uvo :D

Evo i par utisaka posle 6 dana koriscenja. Telefon mi na prvu loptu nije delovao velik, medjutim bas je ogroman, licno mi ne smeta jer telefone uvek nosim u torbici, ali surfovati na njemu je pravo uzivanje. Radi bas dobro i tecno mada ja i nisam neki reper sto se tice toga jer sam pre ovoga imao dosta losije telefone, mada u poredjenju sa mojim tabletom Nexusom 7 koji ima slican hardver vidim da radi odlicno. Sto se baterije tice nije losa mada na proslom telefonu mi je drzala duze. Kamera mu je vrhunska bar za mene. WP prvi put koristim i treba mi malo vremena da se naviknem, svidja mi se sto se ekran otkljucava na dva dodira po ekranu, a ono sto me bas nervira je sto nema lampicu za notifikacije i sto ne vibrira kada se uspostavi veza. Sto se tice aplikacija uglavnom imam sve sto sam koristio i na androidu, ali vidi se da su pojedine losije tipa tapatalka kojeg najvise i koristim i vibera kojeg koristim kako kad uglavnom kad hocu nekome da posaljem neku sliku. Kod tapatalka se vidi da je dosta oskudniji u odnosu na android verziju i sporije ucitava forume.
Ono sto me odusevilo je navigacija danas sam ga testirao na vise lokacija. Iskljucim i 3g net i GPS, ukljucim samo GPS otvorim navigaciju i nadje lokaciju u roku od odmah, to na predhodnim android telefonima sto sam imao nije imalo sanse da uradi trebao im je minut a mozda i jace da se zakaci na satelit.
Mobilni signal mu je odlican sto meni igra veoma bitnu ulogu jer sam telefon upravo i zamenio zbog loseg prijema signala.
U globalu sam prezadovoljan za sada, jedina zamerka je sto nema lampicu za notifikacije i sto ne vibrira prilikom uspostave veze navikao sam na to pa mi bas nedostaje.

Ako si ti u startu zadovoljan prelaskom na apsolutno drugaciji sistem, ti si naš :)
Za mesec dana ce ti ti svi nedostaci biti zanemarljivi. Telefon jednostavno ubija. Ne postoji konkurencija. The end.
U stvari, ova tema moze da se zakljuca i stavi u sticky. Nema dalje. To je to...

Ako si ti u startu zadovoljan prelaskom na apsolutno drugaciji sistem, ti si naš :)
Za mesec dana ce ti ti svi nedostaci biti zanemarljivi. Telefon jednostavno ubija. Ne postoji konkurencija. The end.
U stvari, ova tema moze da se zakljuca i stavi u sticky. Nema dalje. To je to...
Pa kako da ne budem zadovoljan telefon je bas vrhunski nema sta, nije savrsenstvo bez mane ali odlicna masina. Mogu da se pohvalim i sa cenom telefon sam porucio u win winu na sajtu kada smo ga porucivali bila mu je cena 58000 din. stigao mi je 5 dana ranije nego sto sam planirao kupovinu, zamolim radnika da ga skloni u magacin i da 100% dolazim 30.3. da ga kupim kada sam dosao taj dan da ga platim i preuzmem pala mu cena na 49000 din. tako da sam i tu generalno imao srece.

Telefon je toliko blizu savrsenstva da se iskreno razmisljam da kupim jos jedan. Recimo beli. Taj beli da drzim dok god mogu da izvucem zivotni vek trajanja ovog crnog. Nakon toga da krenem da koristim beli i da vise nikada ne menjam ni jedan telefon. Znam da zvuci apsurdno, ali iskreno.

@Sh@rance - Cisto da se nadovezem na zelju da ovo bude investicija od 3 godine. Licno sam uzeo uredjaj znajuci da u narednih 5-7 godina necu menjati sigurno. Jer nikada vise niko nece proizvesti ovako nesto. Tako da mislim da ce sigurno pregaziti cifru 3.

Ovo je vrsta umetnosti sto su uradili. Masterpiece.

Poslednja izmena:
Telefon je toliko blizu savrsenstva da se iskreno razmisljam da kupim jos jedan. Recimo beli. Taj beli da drzim dok god mogu da izvucem zivotni vek trajanja ovog crnog. Nakon toga da krenem da koristim beli i da vise nikada ne menjam ni jedan telefona. Znam da zvuci apsurdno, ali .......

*** , ovo nije loša ideja uopšte...

Ja cu da sacekam da vidim da li ce da bar najave nekog naslednika sa win10. Ako to fejluje, nabavka jos jednog da stoji u steku uopste nije losa ideja :)
Ал њега ће и ако дође до Win10 -ке правити МС ....а то неће бити то

Pa sta ako ce da ga pravi MS? Pa MS je kroz svoju istoriju bio priznatiji kao sinonim odlicnog hardvera pre nego dobrog softwera :D

Nisam primetio da ima ikakve razlike (osim odvratnog logo-a) u novim MS lumijama u odnosu na stare. Nov flagship model jos uvek nisu izbacili tako da nemam sa cime da uporedim 930/1520...

Ja sam uporedio L520 i MS 535...dok 520 i liči na nešto , ovaj 535 je užas , plastika pozadi je jedna od najgorih koje sam video na pametnim telefonima...Jeste dno ponude al....

Kako podesiti lokaciju na fotografijama? Uključena mi je lokacija na telefonu kako videti na kojoj je lokaciji fotka napravljena?

Vidi se na primer mapica sa strane kad uploaduješ na onedrive ili Flickr pa gledaš sa kompa.

Ma nece prebaceno na onedrive i ne prikazuje nista. Jel ima neka stelovanja na kameri za lokaciju? Ja je nisam nasao, samo sam ukljucio lokaciju na telefonu.

settings(aplications)->photos+camera: cekiraj location info, default kamera lumia camera i auto upload na one drive, tako je meni i kao sto kaze accko preko onedrive se sve vidi.
Ako koristis lumia camera app kao default onda ce sama da povuce ova podesavanja, ako ne onda mozda to zeza

Jel ovako i vama obelezava lokaciju? Sem ovoga nema nista drugo.

Podesavanja su mi bila namestena kako je dzoni objasnio i tek posle restarta telefona je poceo da belezi lokaciju. Odlicna opcija pogotovo sto je prolece pa krece sezona izleta sa decom i voznja bajsom i gomila fotki tako da ce mi dobro doci kod sortiranja albuma.

Poslednja izmena:
Ne, nego kliknes na sliku i onda imas dole desno slovo 'i', kad njega kliknes imas informacije o slici (cak i sam podesi tagove, dal je zgrada, priroda i sl, a ako klines tag onda ti izlistava samo slike sa tim tagom ) i mapu. Mapa je inace vrh, pozicionira bas dobro...mozes da zumiras i dobijes realnu sliku, kao onaj fazon street view.

edit: https://onedrive.live.com/redir?res...authkey=!AIka_O9reueoG5k&v=3&ithint=photo,jpg
valjda ces imati opciju za info.

edit2: sad vidim da nema mape, ali uglavnom ona je desno od ovih informacija

Poslednja izmena:
Da li je neko aktivno koristio opciju project my screen? Zasto pojede toliko brzo bateriju? Citao sam svega par sati stivo na televizoru i kada sam pogledao baterija je pala na 50%. Bila je minimalno na 90% pre toga. Zbunjen sam :)

Poslednja izmena:
Kada snimate video materijale na kojoj je rezoluciji najbolje drzati? Meni je namesteno na 1080p/30, ono sto je problem ukljucim da snimam telefon u horizontalnom polozaju i kada otvorim preko kompjutera folder gde je snimano stoji mi snimak okrenut ovako

Cak i kad otvorim onu video aplikaciju na fonu stoji isto kontra. Sta da mu uradim da ispravim to a da ne obradjujem snimke preko kompjutera?
Generalno kada gledam na telefonu, kompjuteru i kada pustim preko stream-a na TV snimak ide normalno medjutim kada taj snimak uplodujem na youtube on ostane u onom kontra polozaju

I kako je bolje staviti za fotografije u 16:9 formatu 5MP+16MP ili 5MP+ DNG 16MP?

Poslednja izmena:
Ako zelis RAW onda namesti DNG. Ako ne onda obicno 16mp

Video u 25fps, 30 je američki standard i nije "to to". Maksimalna rezolucija (4k kod mene, mada je i to više softverski nego pravi 4k). Skoro sam kod drugara kome je to posao gledao pravi 4k, zato znam...

Nazad
Vrh Dno