Šta je novo?

Nokia Lumia 1520

Au brate, sta ti naprica ovde :)
Ja imam belu verziju i uzeo sam je polovnu (par meseci staru). Covek je nosio u nekom kineskom shitu, neka kao kozna futrola na preklop gde se telefon nagura u (pre)cvrsta plasticna ledja. Posledica svega su lagane ogrebotine u jednom cosku, kao i pocrnelost belih ledja na mestima gde se ledja dodirivala sa tom plastikestinom. Izgleda kao prljavo i musavo, ali ne moze da se skine. Probao sam sa alkoholom i medicinskim benzinom i ne ide.

Drago mi je da imas beli. Elegantniji je od crnog. A zuti mi je isto super. :)

Elem, igrao sam se sa kamerom prosli vikend. Probao sam fotografije sa magicnim stapicem sto si savetovao, iliti Rich Capture. Tacno vidim razliku izmedju recimo HDR NATURAL i NO HDR. Dinamicki fles mi takodje deluje bas mocno.

Ja sam bas jurio beli ili zuti (vise beli). Video sam crni i nekako mi gadnjikavo izgledao :) Nekako genericki. Beli je bas elegantan, mozda bi mi i vise lega zuti, malo da razbije sterilnost i monotoniju. Mada mogu priznati da nisam nesto nailazio na zuti, crveni i sl...U glavnom crni.
Sve se vise odusevljam kamerom, prosto skoro da nema potrebe za dodatnim aparatom za po kuci. Odlicne slike i po polumraku, jos sa ovim magicnim stapicem...pervertido

Kakva je podrska WP sto se tice aplikacija tipa Youtube, viber, tapatalk, fejs i tipa novina kurir, blic ...

Imaš posebne teme za WP i WP aplikacije pa pročešljaj tamo

@hektor2 Zuti mi je mozda atraktivniji. Gledacu da ovaj crni zamenim za njega u narednih par meseci ako uspem. Uzeo sam ga po default onomad :)

Ali hajde kada smo vec dotakli temu kamere da pitam nesto. Zagolicalo me je sta sve moze i koliko je to tacno sta moze. Imam recimo primer fotografije koju sam napravio kako bih pokusao u prakticnom smislu da vidim sta je tacno HDR. Ne znam da li je dobar primer, ali pokusacu sa ovim.

HDR NATURAL
NO HDR

Primecujem recimo tacnu razliku na segmentu slike gde su zgrade. Cini mi se dosta cistije sa HDR, nebo je detaljnije i lepse. Da li mogu ili trebam jos nesto da zakljucim? Ne razumem zasto je HDR verzija manja (3.22MB) od one druge (4.04MB) ako sadrzi vise detalja?

Poenta HDR-a je da imas podjednako osvetljene delove, bez pregorenih ili bez delova kompletno crnih. Odlicne primere si postavio. Na no hdr se lepo vidi spaljeno nebo (sve belo) a na hdr verziji ti je sve kako treba (tu i tamo)
E sad, sa normalnim aparatima ovo se dobija iz recimo 3 fotografije (jedna jako svetla - gde se uzimaju detalji iz tamnijih delova, jedna normalna i jedna jako tamna - gde se uzimaju detalji iz veoma svetlih delova, kao sto je kod tebe nebo)

Malo pre sam porucio nokiu 1520, treba da stigne u ponedeljak u prodavnicu ali sam je porucio cisto radi probe da je vidim uzivo ako mi budu odgovarali gabariti uzimam je, radnik kaze da je do pre par dana nosio nokiu 1320 i da je prodao upravo zbog gabarita, nemaju ni jedan telefon u radnji od 6" da vidim cisto gabaritno koliki je drzao sam u ruci Meizu
MX4 5,36" on mi je gabaritno ok videcemo kad stigne 6" ako ne onda ce verovatno pasti 930

Vidi negde lg g pro 2 da li ima ,on ima 6 inca ,pa vidi odgovara li ti ta velicina

Bio sam u Win Winu, u radnji u kojoj sam bio nemaju ga na stanju pa je decko povukao telefon iz druge radnje i stize u ponedeljak ne mogu da kupujem na slepo 6" je ozbiljna velicina i mora da se vidi uzivo. Nisam u obavezi da ga kupim ako mi gabariti ne odgovaraju.

930 ti ne bih nikako preporučio , imao sam ga par dana (uzeo u telenoru da ga uvaljam odma) , baterija mu je žasu...

Pa posle lenova P780 i njegove baterije od 4000mAh meni ce svaki telefon biti uzas

Nece jer 1520 ima 3400mAh i fenomenalna je baterija. Nije 4000mAh, ali je fenomenalna. Koje boje si porucio uredjaj? Koliko novaca? Pitam jer zelim svoj genericki crni vec neko vreme da zamenim.

Nikako 930. Kako rece gore korisnik razlog.

Poslednja izmena:
Isto crni nema druge boje kod njih u ponudi. Cena 54000
Generalno ako ne uzmem 1520 verovatno ću opet android uzeti. 1520 gledam zbog modela, a ne zbog sistema u njemu.

Poslednja izmena:
U tom slucaju zelim da uzmes 1520 i ne promenis telefon jer neces imati razloga. Perfekcija na delu.

@aksi164
Pa i moj je onda black monolith. hektor2 je prvi rekao da je genericki, a i jeste :) Salim se malo. Nema veze boja, ali pozelim dosta puta zuti/beli.

Nemam pojma , ne bih mogao (nevezano za marku i model) neku drugu boju osim crne...***

Generalno da je bila bilo koja druga boja opet bih uzeo crni. Što se tiče telefona nisam neki zahtevni korisnik pogotovo što mi je ovo drugi smartphone u životu. Treba mi telefon koji ću nositi 3 godine bez problema, a da ne prođem kao sa ovim Lenovom nema ni 7meseci i da nije manji od 5" pošto na poslu u trećoj smeni pogledam film na telefonu. Ostalo klasika solidna baterija, navigacija, sirf netom, tapatalk, i još par aplikacija ostalo mi ništa ne treba, a da i dobra kamera. 1520 mi je pun pogodak samo da mi nije prevelik ne bih baš nosio poslužavnik sa sobom. Čačkao sam od drugara LG G3 5,5" i on mi je ok veličina nadam se da ova Nokia nije mnogo veća.

Jel moze jos jedno pitanje. Dali izbacuje sliku pozivaoca kada vas neko zove, a njegovu sliku imate u kontaktima?

Da,i to u punoj rezoluciji (to nije bilo na androidu lad sam ga koristio,valjda su sredili to dosad)

Telefon mi je stigao u Win Win gabariti mi odgovaraju :) Rezervisan je :) posto ga uzimam preko firme do ponedeljka stoji u radnji od ponedeljka kod mene :) Na prvu loptu mi se bas bas svideo :) jos da me posluzi jedno dve ipo godine i bice super.

Telefon je majka u svakom pogledu. Ja sam gotovo uvek koristio iskljucivo samsung telefone (i android i WP) i prelazak na nokiju mi nije bio prijatan. Sada posle 1520 ni jedan telefon ne moze da mu prismrdi ni po pitanju dizajna, ni po pitanju kamere, ni po pitanju fonkcionalnosti. Savrsenstvo spakovano u telefon iz snova - Lumia 1520.

Kada smo kod mnogobrojnih perfekcija koje sadrzi ovaj uredjaj, osvrnucu se jos jednom na jednu. Kameru. Stavljam jos jedan primer i necu vise vezano za ovo.

HDR vs. NoHDR

Evo da se i ja upisem konacno u ovu temu :) danas je kupljena Nokia 1520 u crnoj boji. Jedina zamerka za sada je sto u ovoliki telefon ide nano sim kartica, a ja imam karticu koja se vodi na moju firmu pa mi je procedura zamene kartice malo duza no uzeo sam u telenoru pripaid nano sik karticu cisto da premostim 5-6 dana dok mi ne stigne moja kartica. Upalio sam telefon i u njemu je bio 8.0 sada ga upravo azuriram na 8.1. Sledeci ustisci za par dana koriscenja :)
Zena kada je videla telefon samo mi je rekla ti nisi normalan :d
Jedino se treba navici posto sam presao sa Androida na WP

Poslednja izmena:
Telefon je majka u svakom pogledu. Ja sam gotovo uvek koristio iskljucivo samsung telefone (i android i WP) i prelazak na nokiju mi nije bio prijatan. Sada posle 1520 ni jedan telefon ne moze da mu prismrdi ni po pitanju dizajna, ni po pitanju kamere, ni po pitanju fonkcionalnosti. Savrsenstvo spakovano u telefon iz snova - Lumia 1520.

Jašta.

Jel može pomoć? Dali ima opcija da zavibrira telefon kada se uspostavi veza?

Vrh Dno