Šta je novo?

Nokia e7 / Aplikacije / smb3 / Kako sta ? /

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Do sada sam uvek kasnio za tehnikom nije me nesto puno interesovalo .. Ni racunari ni muzicka oprema ni telefoni .. Onda odjednom kako sam upisao elektroniku nekako je to sve postalo da mi bude zanimljivo .. I onda sam odlucio da skupljam lovu i da kupujem nove zezancije .. i sve sam skoro doveo do max max novog .. Kad onda ugledam moj n95 8gb i pomislim ..
A tebe bi valjalo menjati .. I naravno odem da trgujem novi fon i bacim pogled sta imaju .. Normalno otisao sma do radnje i pitao koji vam je najbolji telefon .. Onda je trgovac poceo da hvali neke HTC-ove i Samsunge i tako te galaxi cuda .. uglavnom nikada nisam bio ljubitelj niceg slicnog znaci kod mene je uvek bilo ili ce biti noki-a ili Iphone ali nista drugo ..

I tako on ispred mene izvadi e7 i n8 ... Dvoumio se sat vremena i na kraju uzmem e7 .. ako me pitate zasto ? Stvarno ne znam .. :p

I tako dosao kuci i naravno ajde da vidim sta zver moze .. I tako cackao cackao i onda odlucim da skinem nesto sa neta neke aplikacije da vidim kako sve to radi ...

I tu je nastao problem .. Ili ja ne znam da nadjem nesto korisno sto stvarno radi na ovom telefonu posto dosad sto sam trazio sve je bilo za e7 ali nista nije htelo da radi na fonu sem nekih par igrica i bateriske lampe.. sve ostalo ERRORRRRRRRRRRR ..

Otvorio sam ovu temu u nadi da ce neko ko zna ili neko ko ima iskustva i poseduje ovaj telefon podeli svoje znanje samnom ovde na forumu ..

Koje su to must have app?
Sta je najbolje za ovaj fon?
Kako taj smb3 radi?
Da li je ovo potpisivanje ustvari neki crack za app?
Sta dobijem time sto hakujem smb3?
Mozda nekih par sajtova gde bi mogao naci nesto korisno za ovaj telefon a da jos i radi .. a ne samo gomila sajtova sa brdo aplikacija a od 80 kojih sam probao 4 rade..?!

Unapred zahvalan

E pošto ne voliš HTC i ta galaxy čuda tako si i prošao, symbian i nema nešto aplikacija, developeri se baš i ne bacaju da razvijaju nove aplikacije za njega.

^This. A i trebao si da sacekas jos mesec dana, pa da uzmes N9 ako si Nokia fan.

Zeznuo si se kraljevski, ali ko ti je kriv kad se ne informišeš pre kupovine. Symbian umire, zajednica se razilazi, aplikacije za njega se sve manje pišu, sistem sertifikacije čini pirateriju komplikovanom, a mnoge aplikacije su samo za specifične modele.

Na stranu sve što su rekli ljudi pre mene (a tačno je), to ne bi smelo da se dešava. Pa to su dva potpuno ista telefona. U svakom slučaju, dobićeš belle update, možda se malo popravi situacija, ali ne drastično.
Znam da ima nekolicina ovih top igara sa drugih platformi.

A realno, tako ćeš i da prolaziš jer razmišljaš nokija ili apple. Da si bar sačekao 2 meseca i kupio nokiju sa wp7.

Pa nisam rekao da nisam zadovoljan samo sam hteo da vidim da li ima neko ko je istrazivao i poseduje isti model .. Nikada ja nisam zalio sto sa pazario nokiu .. Ovaj telefon je skroz ok mape sam namestio navigacija radi ko besna .. player je standardni .. ali ima nekih gluposti koje sam hteo da namestim a ne mogu .. kao paljenje lampe bez snimanja i slicno.. inace je skroz ok..
A htc i samsung nikada vise necu kupiti jer sam ih imao nekad i ko god kaze da su dobri laze.. htc imao sam 2 aplikacije kocio je zapucavao trokirai i restartovao se .. a nokiu nikada nisam video da to radi .. pa cak sam se i kupao sa n95 u bazenu i dan danas mu nista nefali..

Da je stvarno tako, onda niko ne bi kupovao HTC i Samsung, Nokia ne bi propadala, itd. Onda uzivaj u svojoj "Nokiji" sa 20-ak postojecih aplikacija.

Verujem da je to više sreća da li će telefon da ostane da radi kada padne u vodu, drug je skočio sa čamca u vodu sa 6233 u džepu i odma izašao ali džaba telefon je crko, meni je 6233 upao u punu sudoperu na sekund i sada radi. Mada da je upao na duže verovatno ne bi radio.

Pa nisam rekao da nisam zadovoljan samo sam hteo da vidim da li ima neko ko je istrazivao i poseduje isti model .. Nikada ja nisam zalio sto sa pazario nokiu .. Ovaj telefon je skroz ok mape sam namestio navigacija radi ko besna .. player je standardni .. ali ima nekih gluposti koje sam hteo da namestim a ne mogu .. kao paljenje lampe bez snimanja i slicno.. inace je skroz ok..
A htc i samsung nikada vise necu kupiti jer sam ih imao nekad i ko god kaze da su dobri laze.. htc imao sam 2 aplikacije kocio je zapucavao trokirai i restartovao se .. a nokiu nikada nisam video da to radi .. pa cak sam se i kupao sa n95 u bazenu i dan danas mu nista nefali..

Aha ti si ona fela Nokia jer je bila fensi ili Apple pošto je sada fensi. Za zapucavanje i trokiranje je smešno reći kada imaš symbian telefon, ili si imao samo taj n95 koji koristiš za zvanje. Ako si ikada posedovao starije symbiane ne bi takvu glupost odvalio, sa 6600,6630,N70 si se molio da dok radiš nešto da se ne zapuca ili restartuje, o tome da jedna aplikacija ostane upaljena pa potroši ram pa ni kalkulator ne može da se otvori, eeee šta si ti to od Nokia imao. Ja sam E65 nosio tri puta na flešovanje pošto se zapucao prilikom instaliranja aplikacija i jednostavno nije hteo da se upali a iz nekog samo njemu znanog razloga nije prihvatao hard reset preko dugmića.

Poslednja izmena:
Ne znam koji si ti to imao HTC koji ti se tako zapucavao, ja sam imao i tattoo (jedan od bas losih) a i sad wildfire sa kojima nikada nisam problem sa zapucavanjem... Samsung stvarno pre nije bio ni za sta, jedini koji je vredeo je bio D900 kojeg sam imao i stvarno bio zadovoljan sa njim.... Samsung se bas poboljsao... Galaxy 1 i 2 su najprodavanijo telefoni... Mislis da bi ih u milionima ljudi kupovali da ne valjaju? HTC takodje... Iphone se samo prodaje u Americi u milionima zbog marketinga, u Evropi slabo... Kupiti Iphone zbog izgleda je *****ski... Kao sto ljudi kupuju Vertu telefone sa dijamantima i ne znam sa cime nije, a ekran ima 4096 boja i polifone melodije...

Ocigledno da ja govorim pogresno .. Mislim kad vas 10 kazete da ja govorim pogresno .. Pa ne znam sta da kazem .. Moja istorija je bila otprilike ovakva..

Nokia 3310 (kada sam ga uzeo bio je zmaj i niko nije imao nista bolje , na kraju se igrao i fudbal sa njim i jos sam ga prodao ispravnog)
Nokia 6233 (Radio je stvarno svaka mu cast i svirao je za 3-cu onda .. )
Nokia n95 8gb ( Ma radi i dan danas perfektno bez ikakvih problema sa svim i svacim )
HTC Smart ( Trokira koci , salje poruke sam , djubre ... prodao ga posle 30 dana )
Samsung ( s5230 BEZ KOMENTARA )
Nokia n73 ( radio je ok .. samo sam ga koristio za slusanje muzike )
Nokia 5800 ( pretezno za navigaciju i slikao je malo .. aplikacije su bile skroz ok )
I sad nokia e7..

Moguce je da sam ja naprosto imao srece sa ovim telefonima , a nisam imao srece sa HTC-om , a za onaj samsung .. Nemam reci nije ni za sta..
I sada ja nemam nikake zamerke na Nokiu e7 , radi slika perfektne slike , snima HD mnogo bolje nego xperia 10 to smo uporedjivali ja i burazer ..
Ima aplikacije osnovne .. Podrzava sve zivo .. wi fi hvata extra .. Lepo izgleda displej , ima tv i dt i tako blize ..

E sada vi ocete da kazete da je trenutno najbolji telefon na trzistu HTC ili sta ?!?!? Pa ako je tako dobar sutra cu da prodam komp i da uzmem jedan ..

Imao si ubedljivo najgori i najjeftiniji HTC i najgori Samsung i mislis da si isprobao sve i mozes da kazes da ne valjaju proizvodjaci nista? Uporedjujes babe i zabe, u tome je stvar.

Najbolje telefone na nasem trzistu imaju Samsung, HTC i SE. Bilo sta od ta 3 da si uzeo, ne bi se zeznuo.

Poslednja izmena:
Ocigledno da ja govorim pogresno .. Mislim kad vas 10 kazete da ja govorim pogresno .. Pa ne znam sta da kazem .. Moja istorija je bila otprilike ovakva..

Nokia 3310 (kada sam ga uzeo bio je zmaj i niko nije imao nista bolje , na kraju se igrao i fudbal sa njim i jos sam ga prodao ispravnog)
Nokia 6233 (Radio je stvarno svaka mu cast i svirao je za 3-cu onda .. )
Nokia n95 8gb ( Ma radi i dan danas perfektno bez ikakvih problema sa svim i svacim )
HTC Smart ( Trokira koci , salje poruke sam , djubre ... prodao ga posle 30 dana )
Samsung ( s5230 BEZ KOMENTARA )
Nokia n73 ( radio je ok .. samo sam ga koristio za slusanje muzike )
Nokia 5800 ( pretezno za navigaciju i slikao je malo .. aplikacije su bile skroz ok )
I sad nokia e7..

Moguce je da sam ja naprosto imao srece sa ovim telefonima , a nisam imao srece sa HTC-om , a za onaj samsung .. Nemam reci nije ni za sta..
I sada ja nemam nikake zamerke na Nokiu e7 , radi slika perfektne slike , snima HD mnogo bolje nego xperia 10 to smo uporedjivali ja i burazer ..
Ima aplikacije osnovne .. Podrzava sve zivo .. wi fi hvata extra .. Lepo izgleda displej , ima tv i dt i tako blize ..

E sada vi ocete da kazete da je trenutno najbolji telefon na trzistu HTC ili sta ?!?!? Pa ako je tako dobar sutra cu da prodam komp i da uzmem jedan ..

Čekaj uzeo si HTC za -1 dinar i na osnovu njega određuješ kvalitet cele firme, svaka čast. 5800 je podjednako ***** kao i star, n73 kada s napuni mem kartica postaje komično spor, čudi me da pitaš čemu služi hakovanje pošto si imao 3 telefona na kojima nije bilo drugog načina za instaliranje aplikacija osim hakovanja.

Poslednja izmena:
Posto vidim da si vec postavio oglas da menjas E7 za "neki od vodecih modela Samsunga i HTCa", jesi li video cene po oglasima za, recimo, GSII i Sensation? I jesi li video koliko je E7? Nije kritika, vec pitam da li znas u sta se upustas.

Inace, po zakonu, mozes vratiti telefon ako ti se ne svidja. I mozes uzeti novac ili uzeti neki drugi telefon.

Ako stvarno tako mislite daj da ga menjamo .. Napisite mi koji su to telefoni koji su u rangu sa e7 sa cenom i mogucnostima .. pa da istestiram posto imam mogucnosti kod prijatelja .. pa ako su stvarno toliko bolji od nokie da uzmem drugi telefon ...

@telep
Ma daj ... Pa bio je mrak kad sam ga ja kupio ( hvalili su ga isto ko sto ti hvalis sad neki noviji )
Pa uporedi ga sa nekom starijom nokiom koja je kostala u to vreme kao on ... 90% bolja ..

@Corvux
E pa sad stvarno ... Ajde to nokia se raspada i sym3 je krs niko nece da radi .. Ali ne mozes mi reci da su odjednom i SE I HTC I SAMSUNG Toliko bolji od nokie kad vec 20g svi samo o nokiji pricaju ... Ili ja samo citam pogresne novine i pogresan sajt?

Posto vidim da si vec postavio oglas da menjas E7 za "neki od vodecih modela Samsunga i HTCa", jesi li video cene po oglasima za, recimo, GSII i Sensation? I jesi li video koliko je E7? Nije kritika, vec pitam da li znas u sta se upustas.

Inace, po zakonu, mozes vratiti telefon ako ti se ne svidja. I mozes uzeti novac ili uzeti neki drugi telefon.

Hmm da li si siguran ?

ne treba upoređivati E7 i smart ili S5230, nisu ista klasa..svi mi smo govorili o android uređajima (i samsung i htc) u istom cenovnom rangu..kao što je npr sensation..

ne treba upoređivati E7 i smart ili S5230, nisu ista klasa..svi mi smo govorili o android uređajima (i samsung i htc) u istom cenovnom rangu..kao što je npr sensation..

Hm Zbog cega je HTC
Sensation toliko bolji od nokie .. pa evo uporedjujem ih na sajtu .. bas po nicemu nije bolji ..

Naravno ako se moze verovati ovom sajtu http://www.mobilnisvet.com

@Corvux
E pa sad stvarno ... Ajde to nokia se raspada i sym3 je krs niko nece da radi .. Ali ne mozes mi reci da su odjednom i SE I HTC I SAMSUNG Toliko bolji od nokie kad vec 20g svi samo o nokiji pricaju ... Ili ja samo citam pogresne novine i pogresan sajt?

Nokia stagnira vec jedno 3-4 godine. Dizajn modela im je nikakav, hardver slab, izrada tu i tamo. Pa jos nece da prave telefone sa Androidom, guraju raspali Symbian, itd. To je previse siroka tematika da bi sada u to ulazili.

Siguran. Takav je zakon. Koliko ne valja, toliko je i dobar. Ako ne prihvati povracaj, mozes bez problema u inspekciju.

Sensation je U SVEMU bolji od Nokie. Razlika je tolika da se ne moze ni uporedjivati. Ja zaista ne znam po cemu si ti zakljucio da nije bolji. Pa i po specifikacijama na papiru ga ostavlja u prasini... http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3875&idPhone2=3545

Ili, evo ti poredjenje GSII sa E7: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3621&idPhone2=3545

Poslednja izmena:
na strani sensationa: rezolucija ekrana, ram memorija, android, procesor...

može da vrati samo ako nije koristio uređaj, kod prodaje na daljinu može i ako je koristio..neka pogleda zakon o zaštiti potrošača..

Raspitacu se .. vama hvala javicu vam sta sam uradio ..

@telep
Ma daj ... Pa bio je mrak kad sam ga ja kupio ( hvalili su ga isto ko sto ti hvalis sad neki noviji )
Pa uporedi ga sa nekom starijom nokiom koja je kostala u to vreme kao on ... 90% bolja ..

Ajde molim te nađi mi negde gde je smart hvaljen, pre će biti da je to bilo u matriksu.

smart je jedan od najviše reklamiranih telefona kod nas..

Lepo ne znas kome da verujes ... Izgleda da nevredi diskutovati o ovako necemu .. Tip koji radi sa telefonima time se bavi celim zivotom ja mu nabijem na nos to sto ste vi meni rekli .. i to ispadne ovako otprilike ..

Ja>> Pa htc ima bolji ram i procesor ON>> Pa sta , android je i dalje zahtevniji i komplikovaniji od sym3 .. To ne znaci da je HTC brzi cak sto vise nokia e7 je trenutno jedna od najbrzih modela telefona na trzistu ..

JA>> Ali HTC ima bolju rezoluciju ekrana od nokie ON>> Pa tu jesi u pravu .. Cak je i displej sam po sebi mnogo lepsi i cak vecu rezoluciju hd pokriva .. pa mu je cak i kamera bolja pri snimanju .. ali i to ima svoje mane .. Zelis da izvuces najbolje iz tog telefona i snimas nesto u najboljoj rezoluciji mozes da snjimis cak 22 minuta video sadrzaja .. posto uredjaj sam dolazi sa 1 gb interne i 8 gb mem kartice .. opet veliki minus .. kod nokije toga nema integrisana memorija mnogo brze radi i bolje .. samim tim baterija se slabije trosi i nokija moze da pusta svoj video sadrzaj znatno duze od HTC-a ..

JA>> Ali HTC je android zar to nije sada buducnost a sym3 umire? ON>> Pa mozda i bude jednog dana .. ali to sada ne moze da se zna .. to je ista ona prica ako se secas sto je bila VISTA je pun pogodak razbice ceo svet i sta mosa i xp je bio mnogo bolji .. sym3 umire nokija se raspada .. da znas da ima tu necega ali pogledaj sa druge strane ..
Znaci tacno je to da se nokia raspada i da sve rade po starom ali ovo sto ti pisem su cicnjenice .. Dan danas opet vecina ljudi kupuje nokiu ... znaci uzmimo evropu za primer .. 70% telefona koji ljudi poseduju su noki-a .. i onda na drugom mestu je SE .. Tako da iako sym3 propada .. oni ce morati da izbace neke aplikacije .. morace da utaskaju tu gomilu ljudi koji i dalje kupuju nokiine telefone...

Zvao sam da pitam imam mogucnost da zamenim telefon .. Ima i galaxy 2 i htc sens..

Brate uzmi galaxy s2, taj tvoj serviser laprda. E7 jedan od najbržih telefona u otvaranju aplikacija sa tri kolone i dva reda teksta. Memorija ima donekle uticaja na kvalitet snimanja, kod samsung telefona toga nema pošto je softverski sve odrađeno i uvek snima u stabilnih 30 frejmova ma kakava kartica bila. Android kao vista e sada sam sve čuo, kako jednog dana kada je symbian izgubio preko 30% tržišta za godinu dana. Gde je to SE drugi po prodaji?

Poslednja izmena:
Gde je to SE drugi po prodaji?

...A gde je Nokia prva?

Taj sto radi sa telefonima dobro zna svoj posao, moze da proda cak i Nokiu E7. :D

P.S. Kad vec mozes, obavezno uzmi GSII. Jedina mana jeste baterija. Ali telefon je azdaja.

Poslednja izmena:
Uporedjuje covek high end Nokiu sa najlosijim HTC-om i Samsung-om... Mislio sam barem da je imao neke Android telefone...

smart je jedan od najviše reklamiranih telefona kod nas..

Gde se to reklamirao, ja nigde nisam video te silne reklame za HTC Smart?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno