Šta je novo?

Nokia e7 / Aplikacije / smb3 / Kako sta ? /

Ajde moze ovako .. Ja cu uzeti HTC jel ? Ili je sad samsung bolji ? I onda ako bude bolji .. ja vama svima po pivo .. ako ne vi meni svi po pivo :p i da zavrsimo sa ovom temom ..

@djilkosh:

reklamiranih, mislio na broj poslatih aparata u ovlašćeni servis:)

ali je imao i jaku marketinšku kampanju u telenoru..

@ kissme1 ako uzimaš uzmi s2, trenutno je najbolji..

Poslednja izmena:
reklamiranih, mislio na broj poslatih aparata u ovlašćeni servis:)

Ahaaaa, sad kontam... :) jos se razmisljam kakve crne reklame nigde ih nisam video :D

Kissme, trenutno najbolji na trzistu kod nas je Galaxy 2 tako da to uzmi, neces se pokajati...

Poslednja izmena:
Evo ga cuveni Galaxy 2 .. Lep telefon stvarno .. Sad sam malo cunjao po netu da vidim sta ima instalirao par aplikacija i reko da vidim jel ima kakih igrica i naidjem na "Dungeon Defenders"
Mogu slobodno da kazem da na kompu nisam video bolju igricu u skorije vreme .. Stvarno zvuci smesno .. Imam probno danas ako mi se svidi uzimam Galaxy 2 .. Hvala svima.

xexe.. Napisi posle neko poredjenje telefona i OS.

Za sada znam za sigurno da je Nokia vidno brza .. Mislim bas oko svega je vidno brza ...
I da je samsung mnogo lepsi ..
Kamera na oba modela je ****** .. eto jedino snimanje lepo izgleda ..
Pc Suit i Nokia se extra slazu instaliram neke aplikacije i odusevljen sam dok kod samsunga imam neke poteskoce i bas mu dugo treba vremena da instalira neku zahtevniju aplikaciju ..
slike i grafika na oko izgledaju isto bas nema neke velike razlike .. samsnug lepse svira i nekako lakse ide tac .. kod nokie mi se desilo par puta da treba da se klikne jos jednom .. kod samsunga to nema ...

Sve ukupno utisak .. ( posle toga da sam nasao sajt koji prebacuje Android aplikacije na s^3 bar one koje mogu ) http://www.mobilephonetalk.com

Sutra cu uzeti HTC da se igram jedan dan sa njim .. Pa ako bude brzi od nokie mislim da cu njega uzeti ..

E da umalo da zaboravim (sto je bilo meni bitno) Samsung nece da baca sliku na LG 42LD450 Televizoru ni na mom monitoru Samsung 24" .. Zvao sam kolegu koji mi je dao telefon da isprobam .. Kaze da je moguce da treba posebno da se skine neki softwer koji radi taj deo posla ..
Sa nokiom nisam imao problema oko toga .. Instalirao sam na oba aparata Battery Monitor Nokia nudi 2 dana i 6 sati pustanje hd sadrzaja a samsung nudi samo 1 dan i 8 sati ..
Trazio sam po netu i kazu da ova nokia ima neku kvalitetniju bateriju i sistem za cuvanje energije .. npr . posle 5 minuta gledanja filma ako se telefon nedira on upali taj sistem za cuvanje baterije..

Poslednja izmena:
E7 brži od galaxy s2, hahhhhhhaaahhhhhhaaa, daj molim te nemoj da ti se smeju, probao sam E7 u telenoru i telefon je nikakav stvarno (korišćen uporedo sa iPhone-om 4 i galaxy s-om), koristio sam njega i c7 u isto vreme i jedina razlika je što E7 ima veći ekran i kvalitetniji je, ništa više, nikakva razlika u radu. Ja kontam da ti nas ovde zezaš, sa ovakim izjavama kao iz 2006.

Poslednja izmena:
E7 brži od galaxy s2, hahhhhhhaaahhhhhhaaa, daj molim te nemoj da ti se smeju, probao sam E7 u telenoru i telefon je nikakav stvarno (korišćen uporedo sa iPhone-om 4 i galaxy s-om), koristio sam njega i c7 u isto vreme i jedina razlika je što E7 ima veći ekran i kvalitetniji je, ništa više, nikakva razlika u radu. Ja kontam da ti nas ovde zezaš, sa ovakim izjavama kao iz 2006.

Ne znam zbog cega bi ja vas ovde kako ti kazes " zezao " , Uzmem skinem aplikaciju indeticnu stavim da se instalira ( ili bilo sta drugo sama navigacija i prijem satelita traje 1 min duze )
Uostalom nadji testove gde su ljudi uporedjivali ova dva modela ..

Fazon u tome jeste sto je galaxy duplo jaci u ramu i procesoru .. ali da za s^3 nema potrebe za takvim procesorom . Mada se vecina ljudi buni sto ovaj model neposeduje 512mb ..

Zaboravio sam da kazem zbog cega kupujem ovaj telefon i za sta bi ga ja koristio .. Treba mi za posao .. tj pretrazivanje interneta bilo gde bilo kada ..
I mogu da vam kazem da nokia u svakom pogledu ostavi samsunga u prasini .. sto se tice pretrage interneta..

Ja sam za test uzeo http://www.mobilnisvet.com/ i nokia otvori dosta brze ceo sajt..

Poslednja izmena:
@Kissme1:
Ajde molim te daj koji detalj u cemu je Nokia brza? Taj e7 ima procesor na 680MHz dok SGS2 je dual core na 1.2GHz. Nemoze da bude sporiji, ma nema sansi. To sto Battery monitor programi predvidjaju koliko moze da traj baterija... to vezi macki o rep. Jedino da licno testiras koliko ce telefon da izdrzi. Da ti odmah kazem da SGS2 nece dugo.. mozda manje od jednog dana. Ali vremenom kada se izigras i pocnes normalno da ga koristis izdrzace vise od jednog dana. Imaj na umu da je sgs2 hardware X puta mocniji od e7, pa ce ta Nokia verovatno duze da izdrzi.

HTC ce verovatno jos manje da izdrzi od SGS2.

U sustini.. sve zavisi sta ocekujes od telefona. Ako si srecan sa onim sto ti Nokia nudi.. OK, tvoj izbor. Samo da znas da je SGS2 trenutno najbolji telefon na svetu koji moze da se kupi.

edit:
Kod mene na SGS2, GPS uhvati za manje od 10 sec. Proveri da li si ukljucio sve opcije za detekciju lokacije?
I kako to meris duzinu instalacije programa? To je relevantna stva za poredjenje?
Meni je sgs2 otvorio mobilni svet za 6 sec.. sa sve flashom i onim popup-om preko ekrana. Drugo otvaranje (kada je dosta toga vec bilo u cacheu) je trajalo 2-3 sec.

Poslednja izmena:
Acer Mobile Android phone .. Sta mislite o ovome ? Nije da mi se nesvidja taj galaxy ... Ili da ja imam nesto protiv toga .. Iako je sve tacno to sto ti kazes.. Ali opet .. Ja bi pokusao da istestiram sve vec kad imam sanse da njakam svaki ...

Jel mislis da to malo sto je samsung bolji od nokie vredi dati toliko vise para ? ( zanemari android i s^3 )
Sta mislis o HTC-u nekako mi on onako najbolje zvuci ..?
Zbog cega ja ne mogu da uparim galaxy sa monitorom i tv-om redovno ?

Ne znam zbog cega bi ja vas ovde kako ti kazes " zezao " , Uzmem skinem aplikaciju indeticnu stavim da se instalira ( ili bilo sta drugo sama navigacija i prijem satelita traje 1 min duze )
Uostalom nadji testove gde su ljudi uporedjivali ova dva modela ..

Fazon u tome jeste sto je galaxy duplo jaci u ramu i procesoru .. ali da za s^3 nema potrebe za takvim procesorom . Mada se vecina ljudi buni sto ovaj model neposeduje 512mb ..

Zaboravio sam da kazem zbog cega kupujem ovaj telefon i za sta bi ga ja koristio .. Treba mi za posao .. tj pretrazivanje interneta bilo gde bilo kada ..
I mogu da vam kazem da nokia u svakom pogledu ostavi samsunga u prasini .. sto se tice pretrage interneta..

Ja sam za test uzeo http://www.mobilnisvet.com/ i nokia otvori dosta brze ceo sajt..

Sada sam siguran da nas zezaš. Pa symbian 3 ako je po nečemu poznat to je po raspad browseru. Bespredmetno je da se uopšte o tome raspravlja.
Ubrzaj na 4.20, e sada ovo je optimus 2x galaxy s2 je još bolji od njega. Kako je tebi ovo brži i bolji browser od galaxy s2 nemam pojma.
[YOUTUBE]rXkoUbFUytQ[/YOUTUBE]
VS
[YOUTUBE]hEtN95LAn18[/YOUTUBE]

Pobednik je očigledan, naravno E7

Poslednja izmena:
Da bi povezao SGS2 sa TV-om preko HDMI treba ti MHL Adapter.. tj. MicroUSB na HDMI adapter koji se posebno kupuje.

Sada sam siguran da nas zezaš. Pa symbian 3 ako je po nečemu poznat to je po raspad browseru. Bespredmetno je da se uopšte o tome raspravlja.
Ubrzaj na 4.20, e sada ovo je optimus 2x galaxy s2 je još bolji od njega. Kako je tebi ovo brži i bolji browser od galaxy s2 nemam pojma.
[YOUTUBE]rXkoUbFUytQ[/YOUTUBE]
VS
[YOUTUBE]hEtN95LAn18[/YOUTUBE]

Pobednik je očigledan, naravno E7

Ne znam sta da ti kazem .. Ja sam koristio operu .. Islo je glat .. Rekao sam ti koji sam sajt pokusavao ..

Onda da li vredi dati toliko para vise za samsung ili ne ? a da pa e7 je izasao u septembru a ovaj u februaru ..

Nema veze kada je izasao SGS2.. Cak je i stari SGS bolji od E7.. pa cak i matori HTC Desire.
Opera koristi trikove da bi prikazala web stranu.. tj.. sva komunikacija ide kroz Opera proxy server koji optimizuje html web strane tako da bude pogodan za mobilne uredjaje i salje sadrzaj ka televonu ne kao html vec kao OBML. Takva web strana ne prikazuje slike u punom kvalitetu, nema flasha, verovatno ni animiranih gif-ova.

Pogledaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=M-DGZv1SrqQ&feature=related

Poslednja izmena:
Nemam pojma, koristio ja uporedo dva SGS-a, E7 i iPhone 4. Sa aspekta performansi i iPhone i SGS su miljama ispred E7, a tek SGS2.

A Nokia n8 ? sta mislite o njoj ? Onda htc ni da ne uzimam ? mislim ako je samsung bolji od htc-a sta ga uzimam bezveze..3

E sad sam naleteo na neku temu kako je galaxy zabranjen da se prodaje u 50 i nesto drzava na svetu .. zbog nekog kopiranja ? o cemu se to radi?

Ocete da budem iskren ?! Ja iskreno blage veze nemam sa telefonima .. Uvek sam se bacao na kompove .. Meni treba nesto da mogu da picim internet i e-mail a ako odem na neko mesto gde nisam bio da uslikam nesto i eto to je otprilke to .. par aplikacija povezivanje na tv.. Monitor .. Neki hd film i to je to ...

Posto vidim da jednoglasno glasate za galaxy ... Nema sta uzecu njega i da zavrsim pricu ...

Poslednja izmena:
N8!? Sve od Nokie na bazi Symbiana u poslednjih 2-3 godine je cist promasaj. ***.. ako ti nije dovoljna cinjenica da je SGS2 trenutno najbolji telefon na svetu i da neces naci bolji a ti se jos uvek predomisljas, onda ne vredi razgovarati sa tobom jer u stvari ne znas sta hoce.

Nema veze kada je izasao SGS2.. Cak je i stari SGS bolji od E7.. pa cak i matori HTC Desire.
Opera koristi trikove da bi prikazala web stranu.. tj.. sva komunikacija ide kroz Opera proxy server koji optimizuje html web strane tako da bude pogodan za mobilne uredjaje i salje sadrzaj ka televonu ne kao html vec kao OBML. Takva web strana ne prikazuje slike u punom kvalitetu, nema flasha, verovatno ni animiranih gif-ova.

Pogledaj ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=M-DGZv1SrqQ&feature=related

Evo bas sam pokusao da udjem u neku aplikaciju i da vidim koji pre izlazi iz nje .. samo sto se sto kod nokie moram da drzim 3 sec da bi izbacio taj takoreci tsk.mng. i kliknem jos 1 sec ugasena aplikacija .. a kod samsunga gasi odma na tipku (1s)...

Vidi se da nemaš pojma, jer Nokia N8, E7, C6, C7, X7 sve su to hardverski isti telefoni u različitim pakovanjima, i nisu ništa posebno. Browser i email su svakako bolji na Androidu, jedino N8 slika najbolje od svih telefona ali sve ostalo je daleko ispod proseka za 2011.

@Kissme1:
Nije ni to tacno... Android ima Home i Back dugmice. Home je dugme u sredini i kada iz neke app pritisnes Home odmah te vraca na "desktop", a aplikacija ostane aktivna u pozadini. Ali ako sa back izadjes iz app, onda je ona ugasena. Aplikacije u pozadini uglavnom je trose bateriju jer ne rade nista. Samo aplikacije koje rade nesto intenzivno (kao igre) mogu da rade u pozadini.

Huh, a posle ce neko da kupi te telefone koje si ti istestirao i vratio prodavcu...sjajno :D

mda .. video sam.. lik nema pojma kako se koristi android.

Kako niste izvalili da vas ovaj lik svo vreme zeza.....://

De.bil... Mislim trazi pomoc i onda zaebava...

Kako niste izvalili da vas ovaj lik svo vreme zeza.....://

Ja se ni malo nisam poigravao niti sa vama niti sa ovom temom .. ja sam samo trazio pomoc oko izbora telefon-a .. Odlucaio sam se i pazario telefon .. Hvala svima jos jednom .. Iskreno se izvinjavam za one koji su se nasli uvredjeni ..

Huh, a posle ce neko da kupi te telefone koje si ti istestirao i vratio prodavcu...sjajno :D

Nemoras da brines .. Uzeo sam oba modela nokiu sam uvalio burazeru .. :d , ali inace to rade mislim zapakuju oni njega i opice hard reset i ako nije telefonira ti nikada neces znati da li je koristen ...

znaš da li je korišćen ako je prekinut onaj seal, e sad što kod nas ljudi prihvataju to kao da je normalno pa kupuju takva pakovanja je već druga stvar, ali postoji neko ko neće prihvatiti to, a takvih je sve više, pa kad jednom prodavac izgubi 5- 6 kupca za preskupe telefone samo zato što je polomio seal i dao telefon nekom da se igra, dobro će razmisliti da li da ponovo to uradi :)

inače ko voli nokiu neka sačeka meego, mnogo moćna platforma, iza toga stoji intel, samo što mi se u poslednje vreme nešto ne sviđa ovo partnerstvo intela i googla, imaćemo x86 telefone...

Vrh Dno