Šta je novo?

Nokia E61 i par pitanja (zivotno vaznih) :)

ok, ajo jedno pitanje...
imam navigaciju garmin xt i kod rutiranja mi gasi svetlo posle odredjenog perioda. U opcijama telefona nigde nisam pronasao opciju da stalno gori osvetljenje ekrana, OSIM kada se radi o auto kitu koji naravno nemam.
kako resiti ovaj problem, jer u protivnom navigacija je potpuno beskorisna, ako ne mogu da vidim mape koje mi pokazuje:)
Poz, A

ok, ajo jedno pitanje...
imam navigaciju garmin xt i kod rutiranja mi gasi svetlo posle odredjenog perioda. U opcijama telefona nigde nisam pronasao opciju da stalno gori osvetljenje ekrana, OSIM kada se radi o auto kitu koji naravno nemam.
kako resiti ovaj problem, jer u protivnom navigacija je potpuno beskorisna, ako ne mogu da vidim mape koje mi pokazuje:)
Poz, A

Možda može da ti pomogne programče S60SpotOn.

izvinjotina za neodgovaranje :(
neko vreme nisam pratio forum...

pa uspeo sam da je slomim taako sto je telefon pao sa nekih 2 metra na plocice...razleteo se na sve strane
ali jos je ziv :)
e sad, trazio sam svuda, ali nigde nema ... Te ne znaju kad ce stici, da li ce stici i sl... Tako da ce na kraju biti narucena sa e-baya, sve zajedno sa silikonskom oblogom i alatom za zamenu...
Inace, pukao je poklopac baterije i plasticni deo na zadnjoj strani telefona...

ok, ajo jedno pitanje...
Poz, A

Instaliraj Active File, odlican file manager koji izmedju ostalog ima opciju "turn light on".

ok, ajo jedno pitanje...
Poz, A

Sad nesto gledam podesavanja garmina, postoji opcija "backlight override" koja moze da se stavi na always on, on when navigating, on when speaking itd... Si podesio to uopste?

ok, nadjoh to pre dva dana... :shy: nisam imao gps prijemnik kada sam se igrao sa softverom, ppa nisam sagledao realno situaciju.... thnx anyway

Posto smo stali kod baclighta, moze li na E61 da stoji upaljeno svetlo na ekranu a da glupi light sensor ne upali i svetlo na tastaturi? Npr. gledam film po mraku u CorePlayeru i kako se ekran svakih 5-10 sekundi refreshuje tako se i pali tastatura jer je mracno. Ista prica i za Garmin. Inace po danu sve radi kako bi i trebalo, tastatura ne svetli dok je ne diram.
Bilo bi kul da ekran nocu svetli a tastatura miruje dok nesto ne tipkam i tako pristedi bateriju za vreme trajanja filma. Ideje?

uperi lampu u light senor ^^

Montiraj lampu na glavu :)

Ma upali svjetlo, to ti je najjednostavnije... :D:D:D

Mmmmm, i niste mi bili bas korisni.:d
Ne mogu paliti svetlo u busu i kolima, nemam lampu za glavu, etc. tako da ce svetliti keyboard vidim ja.

Posto smo stali kod baclighta, moze li na E61 da stoji upaljeno svetlo na ekranu a da glupi light sensor ne upali i svetlo na tastaturi? Npr. gledam film po mraku u CorePlayeru i kako se ekran svakih 5-10 sekundi refreshuje tako se i pali tastatura jer je mracno. Ista prica i za Garmin. Inace po danu sve radi kako bi i trebalo, tastatura ne svetli dok je ne diram.
Bilo bi kul da ekran nocu svetli a tastatura miruje dok nesto ne tipkam i tako pristedi bateriju za vreme trajanja filma. Ideje?
To ne radi iz Smart Movie player-a koliko ja znam, nisam siguran jer ga nemam vise.

Mali obrt na hardware:
Jel ima neko problema sa joystick-om ?
Meni konkretno pravi problem samo polozaj na dole i to periodicno. Ponekad radi savrseno a nekad od mene izuskuje izuzetno strljenje.
Shvatate: Trazim "dobar" servis :)

Ja imam periodične probleme sa džojastikom a rešavam ih tako što ga izduvam i blago izvučem ručicui. Nakon toga džosjtik mi obično proradi na neko vreme a potom ajde Jovo nanovo. Tako već 2 godine a džojstik mi ekstra radi zadnjih par meseci. Kao da se prepao da ću da ga zamenim sa E71.
BTW ima li srećnika koji već koriste pomenuti E71?

Meni posle džojstik radi normalno, mada je dobio luft posle par meseci (naročito posle igranja DOOM2). Elem, 2 godine i sve je ok, mada bih voleo da znam gde može da se kvalitetno zameni, za svaki slučaj.

Kupio sam tel pre 4 dana,polovan je ali pregledao sam full pakovanje baterija...Sve je super sem jedne meni bitne stvari,a to je WiFi.U CG sam trenutno i pokusao sam u tri kafica da se konektujem cak( i hotel AVALA) i uvek,pukne konekcija posto izgubi mrezu,pa moram od pocetka da je ponovo trazim.Ortakinja ima neki Ericson koji sa kojim mnogo lakse hvata WiFi mrezu,ludim zbog toga.A gledao sam ono o jacini konekcije i namestio kako i pise na 100ma.Da nije mozda neki kvar,koji nadam se moze da se popravi.I ako mozete da mi pomognete,sta sve da uradim da bi poboljsao karakteristike tel.

Kupio sam tel pre 4 dana,polovan je ali pregledao sam full pakovanje baterija...Sve je super sem jedne meni bitne stvari,a to je WiFi.U CG sam trenutno i pokusao sam u tri kafica da se konektujem cak( i hotel AVALA) i uvek,pukne konekcija posto izgubi mrezu,pa moram od pocetka da je ponovo trazim.Ortakinja ima neki Ericson koji sa kojim mnogo lakse hvata WiFi mrezu,ludim zbog toga.A gledao sam ono o jacini konekcije i namestio kako i pise na 100ma.Da nije mozda neki kvar,koji nadam se moze da se popravi.I ako mozete da mi pomognete,sta sve da uradim da bi poboljsao karakteristike tel.
Nisam imao tih problema. Zaista bih voleo da ti pomognem ali ne znam kako. Jedino što mogu da ti preporuči što možeš (i treba) da uradiš je da instaliraš novi softver preko nokia updater-a. Ako se i tada situacija ne izmeni znači da je nešto riknulo. Probaj da staviš sve na default što se tiča Acces pointa, ne pada mi na pamet ništa drugo.

Pozdrav, Marko:smash:

skinula sam neke programe..ali onda se javise problemi..skoro kod svakog programa pise "certificate expiried" dok se kod svakog treceg javlja "da nije preporucljivo da se instalira jer moze da mi unisti mob'...koliko je to ozbiljno,i dal to javlja samo zato sto ti programi nisu legalni?pomozite molim vas....

hvala nisam znala za tu foru...mada i dalje nece..pise da nije uredu nesto sa datumom..ili nece il sam ja skinula neke skroz lose teme...i samo jos nesto,jel se sve teme instaliraju na memoriju telefona posto sam instalirala dve ranije i nisu htele na karticu.

U istoj sobi imas temu kako definitivno resiti problem sa sertifikatima. Potrazi je, relativno je sveza i radi savrseno.

Za sve vlasnike e61 koji ne mogu da funkcionišu bez Alon Contact Guide obaveštenje da je izašla verzija 1.19 ovog programa koja konačno ispravno funkcioniše na našem telefonu.

Potreban deo, u servisima nemaju-crklo osvetljenje tastature

Nažalost posle više od 2.5 godine mi je riknulo osvetljenje tastature, što su mi konstatovali u servisu (switchtel u YBC na NBG). Elem, momci su korektni, rekli su da je verovatno riknula "podtastatura" kako je zovu, izvrteli su svoje dobavljače, partnere, kako god, i mrka kapa. Svratio sam i do mobisa koji takođe nemaju taj deo. Zvao sam još par servisa u gradu, obilazio i ništa. Alfa kopi takođe nema. Neverovatno da dva generalna zastupnika za Nokiu nisu u stanju da poruče taj deo, makar ga čekao i mesec dana. Jednostavno ih ne zanima, šta im stigne stigne, a dupetom da mrdnu nema šanse.
Da li neko ima rešenje za moj problem? Da li je ovo nekome crkavalo? Da li je neko poručivao preko neta delove za mobilne? Skinuo sam sa neta servisno uputstvo za E61 i našao kako se zove osvetljenje tastature - "EL-DOMESHEET I012". Našao sam na par sajtova u UK i USA taj deo, kao i sve druge delove za skoro mobilne telefone.
Jedan drugar ide uskoro za Ameriku, pa bi mogao tamo da preuzme deo.
Možda neko ima E61 stranca :d za delove, pa je voljan da ga malo očerupamo ako je umreo totalno:smoke:

Prilozi

• E61 delovi_1.jpg
    E61 delovi_1.jpg
    118.9 KB · Pregleda: 70
Imam jedno pitanje, tacnije problem, pa bih bila zahvalna kada bi mi neko pomogao.:)

Naime, gprs mi iz nekog razloga ne radi. Radio je sasvim normalno sa prethodne dvije kartice (068 i 064), ali otkako sam stavila novu (isto 064), ne radi. Prilikom konektovanja mi u gornjem lijevom uglu pokazuje 3G koje treperi 1-2 sekunde (cini mi se da tako nije bilo sa prethodnom karticom, nego se pokazivao onaj znak za GPRS) i onda se pojavi "packet data connection not availble". Sta sam pogrijesila, pojma nemam! Pokusala sam razne sitnice, provjeravala parametre i sve izgleda ok, ali ipak ne radi!:wall:

Instalirala sam jednu temu, ali mi sada telefon ne radi. Kada sam je instalirala, ekran je posao pola beo, a druga polovina je prikazivala instaliranu temu, pa sam ga stoga iskljucila. Kad sam ga opet upalila, pokazao je samo beli ekran i ispisano Nokia i sada tako stoji. Ne mogu ni da ga iskljucim, sem da izvadim bateriju. Zna li neko sta je u pitanju i kako to da resim?

Hvala

Moraš u servis da ga odneseš, mada možeš prvo da probaš hard reset.

Pokusala sam na slepo (uopste nece ni da ukuca brojeve) da ukucam 3 + * + on/off, ali ne reaguje... Koliko me otprilike moze kostati popravka?

Nazad
Vrh Dno