Šta je novo?

Nokia E61 i par pitanja (zivotno vaznih) :)

Pre par dana updateovao sam firmware na e61 nakon gotovo godinu dana koriscenja starog (iz 2006).
Prvo sam morao da skinem najnoviju verziju Nokia Software Updatera pa tek nakon sto sam ga instalirao na PC, mogao sam da skinem najnoviji firmware za e61. Jeste malo smor ali je sve gotovo za cca sat vremena preko ADSL-a 256k. Na kraju sam naravno morao gotovo sve aplikacije ponovo da instaliram. E to je potrajalo neka 2-3 sata.

I na kraju "...neces mi verovati moj Reufe, isto me boli...":d

I koja je verzija u pitanju?

Nisam siguran na sta mislis i u sa cim imas problem.
Svejedno, kod mene je sada na PC-u Software Updater verzija 1.3.85 a firmware telefona je 3.0633.09.0420-11-06RM-89.
Nadam se da ono 20-11-06 ne znaci da je firmware od 20 Novembra 2006.
Cini mi se da je problem zbog kog sam i updateovao software resen. Ranije je Web aplikacija pucala cim otvorim 2-3 prozora. Nakon update-a, ovo mi se nije desavalo.

Nisam siguran na sta mislis i u sa cim imas problem.
Svejedno, kod mene je sada na PC-u Software Updater verzija 1.3.85 a firmware telefona je 3.0633.09.0420-11-06RM-89.
Nadam se da ono 20-11-06 ne znaci da je firmware od 20 Novembra 2006.
Cini mi se da je problem zbog kog sam i updateovao software resen. Ranije je Web aplikacija pucala cim otvorim 2-3 prozora. Nakon update-a, ovo mi se nije desavalo.

Pa moj problem i jeste sto imamo istu verziju PC softvera, i istu verziju phone softvera. Naime verzija koju oboica koristimo stara je skoro godinu dana, ali verovatno nisi ni primetio to, na netu se spominju neke RM1 i 2 verzije, ako ćemo logikom mi jos nemamo ni RM 1 ili ja mnogo gresim.

Izgleda da si u pravu. Mislim da je uzrok problema to sto verovatno postoji opcija da se ogranici ili blokira firmware update telefona, prventstveno zbog zakljucanih aparata koji se dobijaju za smesne pare u raznim paketima uz ugovor.
Moj telefon je original, kupljen od Telekoma, tako da je pretpostavljam jedan od tih. Gde si ti kupio svoj?
Posle nekih 5min googlanja nasao sam ovo:
http://www.averageadmins.com/blog/2006/11/12/force-flashing-the-nokia-e61/
http://www.b-phreaks.co.uk/nemesismultiflash/nemesismultiflash.html

Malo me mrzi da eksperimentisem, ili sto bi nas narod rekao: "if it ain't broke, don't fix it". Telefon mi radi OK i ako se vec zamaram i ipak rizikujem da nesto batalim, voleo bih da znam sta dobijam updateom software-a.

Izgleda da si u pravu. Mislim da je uzrok problema to sto verovatno postoji opcija da se ogranici ili blokira firmware update telefona, prventstveno zbog zakljucanih aparata koji se dobijaju za smesne pare u raznim paketima uz ugovor.
Moj telefon je original, kupljen od Telekoma, tako da je pretpostavljam jedan od tih. Gde si ti kupio svoj?
Posle nekih 5min googlanja nasao sam ovo:
http://www.averageadmins.com/blog/2006/11/12/force-flashing-the-nokia-e61/
http://www.b-phreaks.co.uk/nemesismultiflash/nemesismultiflash.html

Malo me mrzi da eksperimentisem, ili sto bi nas narod rekao: "if it ain't broke, don't fix it". Telefon mi radi OK i ako se vec zamaram i ipak rizikujem da nesto batalim, voleo bih da znam sta dobijam updateom software-a.

Bila je priča da se promeni kod regijona ili tako nesto, pa de na osnovu toga dolazi do prepoznavanja i samim tim može da se flesuje fon sa novim firwareom bez problema. Ja sam moj fon kupio preko oglasa odakle je sitgao nemam pojma ima račun i garanciju, mislim da nema veze priča oko porekla.

Poslednja izmena:
Problem je u sledecem.

Imam par kontakata u imeniku, koji su uredno prijavljeni sa prefiskom 06x Desava mi se kada me pozovu ti ljudi, ne ispisuje mi njihovo ime, niti se to ime pojavljuje ako primam od njih sms. Brisao sam kontakt, pravio novi, ubacivao +3816x i nista se ne desava...

Da nije u pitanju neki problem sa memorijom telefona? Da li se jos nekome ovo desavalo?
Poz, A

meni se to desavalo u 2 slucaja: 2 puta isti kontakt sacuvan pod drugim imenom
i ako neko ima isti br mobilnog i fiksnog npr 011/065/063 1234567

Pa moj problem i jeste sto imamo istu verziju PC softvera, i istu verziju phone softvera. Naime verzija koju oboica koristimo stara je skoro godinu dana, ali verovatno nisi ni primetio to, na netu se spominju neke RM1 i 2 verzije, ako ćemo logikom mi jos nemamo ni RM 1 ili ja mnogo gresim.

Space, šta si uradio sa updateom firmware-a? Ja sam danas ponovo proveravao dokle se stiglo sa novim verzijama firmwarea i nećeš mi verovati (moj Reufe) i dalje je najsvežija verzija ona iz novembra 2006.
Nisam se usudio da menjam product code jer se plašim da mi se ne instalira neka arapska tastatura umesto srpske koja mi i dalje lepo radi.

vidim da postoji gomila Java igrica ali su manje-vise sve za razoluciju 240x320 -

pitanje je da li ove igre mogu nekako da se nateraju da na E61 koriste 320x240, odnosno da se E61 natera da ih pravilno prikaze tako sto ce sliku zarotirati za 90 stepeni ?

rotateme se zove aplikacija.

koji se taster bese drzi da bi se kod ovog telefona ukljucio silent?

nesto bas nisam ispratio celu ovu stvar oko potpisivanja aplikacija na Symbianu ali primetio sam da ne mogu da instaliram neke stare programe koji su ranije radili!!

dakle: kakva je ovo glupost?!?

da li postoji nacin da se iskljuci totalno ovo potpisivanje, vremensko ogranicenja i ne znam sta sve ne; neki piratski firmware?
- moja nokija e61 danas je daleko manje upotrebljiva jer koliko vidim za svaki program treba da idem na onaj ******ski sajt za potpisivanje aplikacija http://www.symbiansigned.com/ (jel to oficijalni Nokijin sajt?!)

nesto bas nisam ispratio celu ovu stvar oko potpisivanja aplikacija na Symbianu ali primetio sam da ne mogu da instaliram neke stare programe koji su ranije radili!!

dakle: kakva je ovo glupost?!?

da li postoji nacin da se iskljuci totalno ovo potpisivanje, vremensko ogranicenja i ne znam sta sve ne; neki piratski firmware?
- moja nokija e61 danas je daleko manje upotrebljiva jer koliko vidim za svaki program treba da idem na onaj ******ski sajt za potpisivanje aplikacija http://www.symbiansigned.com/ (jel to oficijalni Nokijin sajt?!)

Brate kovače, koji ti je? :d Najčešće se potpisuju крекови, ili programi koji su ubiveni, pa nisu potpisani za sve IMEI, pa moraš sam to da uradiš. Meni vala sve stare stvari rade. E sad, ako baš neće, tj buni se da je istekao sertifikat, jednostavno vratiš datum na primeg godinu dana u nazada, instaliraš prokletinju i ponovo ga staviš kako je bio.
Pozdrav, i brickfone rulezz:smash::smash:

nista :( samo sam malo popizdeo...

ali :) - jes vala ovo sa vracanjem datuma radi. a ono ***** od www.symbiansigned.com sajta ladno nece da prihvati email adresu na yahoo !!! pa sam morao da ostavim svoju adresu na lokalnom provajderu ?!? hvala na odgovoru! znaci ne postoji neki hockovan firmware da se skroz iskljuce ti sertifikati?

10x kutija

Treba mi pomoc hitno! Imam E61 (juce sam ga kupio) problem je sledeci na ekranu nemam shortcuts horizontalno kako bi trebalo nego samo vertikalno nemam pojma sta se desava,kad god idem na TOOLS>SETTINGS>PHONE>STANDBY MODE>ACTIVE STANDBY>ON on mi izbaci neki drugi wallpaper sa horizontalnim precicama,ja jednostavno nisam u stanju da provalim sta je u pitanju!(tel je sa ORANGE mreze ako to ima neke veze)! POMAGAJTE! UNAPRED HVALA!

Problem resen upitanju je ORANGE software,resenje je flashovanje za slucaj da neko ima isti problem!Pozdrav!

Ima li ko predstavu gde i za koje novce moze da se nadje kompletna maska za E61?
verovali ili ne uspeo sam da je polomim :(

Alpha Copy?

Ima li ko predstavu gde i za koje novce moze da se nadje kompletna maska za E61?

:zgran::zgran::wall: kako si to uspeo????
Ko što Kutija reče - Alfa kopi, a probaj i Mobis, treba da imaju, pošto sam se ja nešto raspitivao kada sam kupio bateriju (sredio sam svoju punjeći je na nekom levom punjaču na poslu, ***). Cijena baterije - 3600din (original naravno).

E ja sam zvao Mobis pre dva dana za masku i tastaturu nemaju ni jedno ni drugo trenutno! Kada ce biti? Nemaju pojma!

I hteo sam nesto da Vas pitam ima li neko ideju kako radi mapa na E61 bez GPS modula (nemam para sad za isti)! Kazu da funkcionise kao Plan Plus na PC-u ali me zanimaju direktna iskustva!

Poslednja izmena:

Moze slika? :D

RUS,a koliko ti je na kraju trajala ta "sredjena" baterija i koji punjac si koristio? Pitam jer planiram i ja da zamenim bateriju jer mi nakon godinu dana jedva dogura 1 dan veoma oskudnog koricenja,pa sumnjam na punjac.

Poslednja izmena:
Moze slika? :D

RUS,a koliko ti je na kraju trajala ta "sredjena" baterija i koji punjac si koristio? Pitam jer planiram i ja da zamenim bateriju jer mi nakon godinu dana jedva dogura 1 dan veoma oskudnog koricenja,pa sumnjam na punjac.

Pa i sada mi traje 2-2.5 dana, ali mi se ugasi telefon u sred razgovora, iako ima sve crtcice na indikatoru za bateriju. Doduše, u poslednjih par nedelja neće više od 2 dana, ali imaj u vidu da se povremeno zakačim na wifi, i da pričam baš dosta (hm, ovo je uslovna kategorija, al recimo 1h dnevno). Onda padne na pola, pa drži još 24 sata na primer. E sada, kupio sam drugu bateriju, ali nisam je još stavio, zato što hoću da kupim i original punjač, jerbo sam svoj pokidao.
PS
Koristio sam punjač od nokia 6070 ovo *****, koji je slabiji od originalnog, sudeći prema podacima na punjačima.
Pozdrav :smash::smash:

Poslednja izmena:
Ja sam potrazio po netu i moj punjac je u redu (ac-4e).Menii se desava da baterija postane nestabilna sa 4-5 kockica,tj da se od jednom smanji na 1 i ugasi se telefon,isto prilikom razgovora,wifi i slicno.Ne znam zbog cega se to desava,nisam 'formirao' bateriju i slicne gluposti,bas sam vodio racuna,a ni baterija nije previse stara.

Evo i ja sam se danas učlanio u ovaj klub... :d:d:d Mada je dosta ljudi odavde otišlo na iPhone.

Nego, imam za sada dva pitanja:
1. Imate li kakve normalne teme (uglavnom tražim dark, ambiental, odnosno abstract)?
2. Ovo pitanje sam trenutno zaboravio (cijeli dan drndam telefon), pa ću ga postaviti kad ga se sjetim... :(

Naravno, oduševljen sam telefonom. :D:D:D

Pozdrav.

Ah, da... Drugo pitanje je čime ste vršili sinhronizaciju, odnosno skidanje poruka sa telefona na Mac-u? Ovo je očigledno upućeno kovacm i kutiji, prvenstveno...

Za sinhronizaciju na Mac-u mozes da koristis iSync (nije potreban plugin).

Znam za iSync, ali koliko znam on ne skida poruke sa telefona...

za skidanje poruka koristi SMSDiary (10x 2 kutija)

-----

a za sinhronizaciju:

:) skinuo sam BusySync za Mac - sinhronizuje Google calendar i iCal
iSync sinhronizuje Nokia E61 i iCal

posto koristim: nokiju, iPhone, 2x Mac i eventualno 1xPrC dnevno na ovaj nacin mi je Kalendar uvek sinhronizovan na svih 5-6 uredjaja!!
- nije idalno resenje ali dok sve ne bude web-100%-based i ovako je vise nego dobro ;)

(i .Mac pretplata bi mnogo ucinila mnogo ali... :/ - 100$ godisnje mi se bash i ne daje)

--------

sledeca stvar koju istrazujem je sinhronizacija imenika sa telefonima+Mac Address Book+Google... :)

Nazad
Vrh Dno