Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Modifikacije Androida umeju da budu izuzetno iritantne. Samsung tu prednjači, mada ga i ostali prate u stopu. Emui je nešto najgore što sam video na telefonima.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Gresis W10m je nesto najgore sto si video na telefonima [emoji854] alu zato ce Nokia sada da objasni, kako je android sveta vodica za njihov opstanak.
Samsung je mnogo bahat, zato Nokia nije ni predstavila svoj model 8 ili 9 [emoji12]

Sent from mTalk aka Craptalk

WP uređaji nisu telefoni, nego dumbphoni... Otprilike kao Nokia 3310 samo sa većim ekranom.

To nije bilo moje pitanje :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Dosta zavisi od SoC-a, ali generalno na istom SoC-u klot Android radi mnogo bolje nego neka skinovanje verzija.

@dejan87dex

Ako ce da koriste 835, nisu ga predstavili jer samsung pokupio sve iz prve serije koliko sam shvatio :D

@yooyo

Da, ali u ovoj konkretnoj prici imamo slabiji SoC na telefonu sa klot androidom, a jaci kod skinovanih. Zato ne mislim da ce ova Nokia raditi bolje od njih, mozda slicno. Ajde da je isti SoC pa da radi bolje, ali mislim da ce malo bolji SoC kompenzovati manjak performansi od odnosa klot/skin.

Zato mislim da su trebali malo nizu cenu, ipak je za njih ovo nova stvar, pa ako se pokaze kao dobar proizvod da polako podizu i izjednace se sa konkurencijom, pa Boze zdravlje i stave vecu cenu ako je njihov uredjaj bolji.

Poslednja izmena:
Ma taj s430 je krsina ali 4gb će ga malo izvaditi. Čudi me da nisu išli na živahni s625 ,on čak može da snima 4k video

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Sve zavisi od flagshipa, ako taj uredjaj ne bude u rangu sa najjacom konkurencijom ili cak bolji onda su dzaba ozivljavali Nokiu na ovaj nacin.

Godinama svi kukaju ''steta sto Nokia nije sa androidom'' i po tom ''frazom'' prakticno svi su podrazumevali neki vrhunski Nokia flagship-tenk sa androidom a ne mid/low-rejndzer :)

Ovo za sada nije lose ali nekako mi deluje suvise genericki, bezlicno, kamere jesu dobre za tu klasu ali nista drugo ne odaje utisak Nokie, dobre kamere ima i solidan broj Cajnadroida, neki cak imaju i bolji hardver a i dizajn.

Moraju da izbace neki brutalan flagship na osnovi Lumie 930 npr, sa SD835, 4-6Gb, top-notch ekranom, velikom baterijom i najboljom kamerom na trzistu, samo u tom slucaju ce moci da se kaze da se prava Nokia vratila i to sa androidom. I naravno, da softver klizi i radi bez vecih bagova a sve uz dobru podrsku.

Olaksavajuca okolnost za njih je sto im ulaganje u marketing prakticno nije potrebno, hajp je vec ogroman, sudeci po komentarima i zainteresovanosti za kupovinu takvog flagshipa :)

Poslednja izmena:
Ovo gore napisano je sve istina. Ta Lumia 930 mene i danas odusevi. Tako jednostavno, a prelijepo. Ja napisah da mi je ovo nekako mlako. Ovo oživljavanje 3310 hmm, jedino za nostalgičare. Posto treba da kupim fon, sačekaću još malo,da vidim isplati li se. Jer kupovina ovoga, a da ovo sve propadne je besmisleno.

Cak iako ima losiji soc i zato losije radi od ne-stock?

Ne kazem da ce ova Nokia lose raditi, ali je ovaj SD slabiji od konkurencije u cenovnom rangu, videcemo kako ce raditi.

Za ono za sto ja koristim telefon, ne mogu biti lose performanse :) Malo net, news, nista posebno. A tu ce vanilla Android da leti.

Tu ce bilo koj telefon koji nisu pravili neljudi da leti :D

Nokia6 ima sasvim koreknu cenu od 229€. Evo najavljeni p10l koji ima bolji procesor ali verovatnu losiju kameru dolazi sa cenom od 350€. 120€ ili 30% nije nikako malo samo zbog boljeg procesora koji kosta daleko manje od 120€ razlike. Radice Nokia 6 korektno zbog 4gb radne memorije. Nece kidati igrice na njoj ali za ostalo ce ispuniti ocekivanja vecine korisnika. Najveca zamerka mu je "Samsung" home taster

P9l sa 3gb ima istu cenu kao i ova Nokia, nije realno uporedjivati sa telefonom koji jos nije izasao niti se zna kakvu ce kameru imati.

Gde imas p9l za 230€ u radnji? Ne racunaj tel iz oglasa uzet preko operatera. Mozda se ova nokia pojavi kod operatera i bude po ceni u oglasima od 150€. To je samo predpostavka

Ima u kolko hoces radnji po bgu, i manje od toga, ja sam platio 215.

Sent from TT

Na amazon.de P9l 240e 3gb verzija od vise retailera.

Nisam unosio u obzir ni cenu od 180e sa srpskih oglasa za 2gb verziju, to je dzabe za ovakav tel, a cena je takva jer ih ima previse, povoljni kod operatera i masa ljudi ih uzimala za prodaju i vremenom se cena smanjivala.

P9l je odličan tel, ne bih ga jos poredio s Nokiom. Meni se licno ne svidja otisak na prednjoj strani kod Nokie 6. Međutim uživo mozda bude potpuno drugi utisak.

Ne poredim ga, diskutujemo, uporedjivacemo kad nokija bude pustena u masu [emoji4]

Koliko vidim ekrani ce imati polarizacioni filter koji su imale i Lumie i koji je po navodima nesto najbolje:
The screen has a polarization filter, by the way, that's the secret ingredient that gave Lumias their best-in-class sunlight legibility.

Pa nije taj filter retkost, cak ume i da smara kada se nose naocare sa istim filterom i gleda u displej telefona :D

Totalno čudno da nisu mogli s625 da uguraju makar mob bio 10e skuplji

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Pa to, bar na šestici da bude 625 ...

Steta za kameru, hdr+ je ipak exkluziva za Pixel/5x/6p:

By the way, the Camera app is the one place where the Nokias diverge from the Google Pixel software (they have the Pixel launcher and everything). Instead you get the AOSP camera, which works just fine - the only reason we mention it is that we would have liked to get the HDR+ mode. Google did open up Assistant to all Androids, so maybe we'll get HDR+ on non-Pixels at some point too.

Nema šanse da puste to za non-pixel telefone.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Apsolutno nema sanse.

Moje razumevanje je da Google nije hteo da se baci u Pixel pricu i borbu sa Apple-om sve dok nisu napravili sjajan kamera softver i da su poslednje serije Nexusa sluzile kao zamorcad da se to definitivno potvrdi. Mozemo mi da pricamo sta hocemo/mislimo, ali 90% casual korisnika najvise voli da im je kamera na telefonu dobra i to im je prvi kriterijum.

Kad su videli da napokon imaju bolje kamere od iPhone konkurencije, podigli su nivo: umesli se u pricu o dizajnu maksimalno, izbacili "podizvodjace" totalno iz price (HTC se nigde ne pominje kod Pixel telefona, raja ni ne zna ko ih konkretno izradjuje), i podigli cene.

Stoga - nece HDR+ nikada dati u siru upotrebu. Eventualno kada budu imali nesto jos bolje. :)

Moto Z + TapaTalk

Isto tako 90% tih "običnih" korisnika i ne zna, odnosno ne prepoznaje razliku između najbolje i neke dobre/vrlo dobre kamere. Na telefonu skoro svaka slika sa kamere deluje ok.

Nisam ispratio, jel ima iko od 'pravih' Nokia ljudi sad u ovoj novoj firmi, ili je genericka kineska firma koja je samo otkupila ime brenda?

Nisam ispratio, jel ima iko od 'pravih' Nokia ljudi sad u ovoj novoj firmi, ili je genericka kineska firma koja je samo otkupila ime brenda?
Nije kineska već finska kompanija, HMD Global, sastavljena od bivših Nokijinih radnika, a za proizvodnju je zadužen Foxconn. :)

Sent from HUAWEI P9 lite via tapatalk

Poslednja izmena:
Na osnovu svega sto su predstavili ne bih bas rekao da su se pravi Nokia strucnjaci nesto mnogo pitali. Ili jesu ali uz prelazak u genericki kineski fazon.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno