Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa dobro, okej ili ne, ti si pitao u poredjenju sa P9l, a losiji je soc.

Ekran i kvalitet kucista cemo videti kakvi su :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mislim da su cijenama morali jos nize da idu :) Al evo da se saceka kod operatora, pa da se u ruci vidi kako sve to funkcionise. Pohvalio bih tipke van ekrana. Mozda i pazarim tricu

Pa dobro, okej ili ne, ti si pitao u poredjenju sa P9l, a losiji je soc.

Ekran i kvalitet kucista cemo videti kakvi su :D

Nemoj mnogo da gledaš [emoji6]
Ne nekim izložbenim primercima već ispalo K iz imena, a i benchmark ekipa nešto nije oduševljena ...

[YOUTUBE]1B3AsvRXL0Q[/YOUTUBE]

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa moraju biti lošiji nego na originalnoj 3310. Koliko znam ona u startu nije bila jeftina tako da je kvalitet plastike morao biti mnogo bolji od ovog novog Kineza od 50$. Prosta logika

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nemoj mnogo da gledaš [emoji6]
Ne nekim izložbenim primercima već ispalo K iz imena, a i benchmark ekipa nešto nije oduševljena ...

[YOUTUBE]1B3AsvRXL0Q[/YOUTUBE]

Mesas babe i zabe ... on pise o android modelima , ne o 3310 (2017) ..

Hehe da ...
Verovatno se i proizvode na različitim mestima.

Zar se nokie ne proizvode u Indiji ?

On 18 May 2016, Microsoft announced the sale of the Nokia-branded featurephone division to FIH Mobile, a division of Foxconn, and HMD Global, a new company in Finland. The two will be working together, along with Nokia Technologies, to create Nokia-branded devices. The deal is expected to close in June 2016. Nokia will be providing brand and patent licensing to HMD, and will take a seat on the board of directors of the company, as well as set requirements. Devices are set to be released in 2017. On 8 January 2017, HMD announced their first Android smartphone, Nokia 6. HMD is also expected to launch 6-7 phones by the end year 2017 with Nokia E1 being the next phone in line, rumoured to be announced on 26 February 2017, just a day before MWC 2017.

Mislim da Foxconn ima dovoljno kapaciteta da izgura sadasnju " malu " Nokiu :) Nekada su to bile fabrike na svim kontinentima, sada na jednom mestu, bila nekada Nokia mnogo mocna.

4285453426_35e7664308_o.jpg

Kako bre ljudi zaboravljate nekadasnje stanje Nokie, ovo je tek maleni comeback :D sitno , ali vremenom mozda nesto bude... bar na nivou prodaje telefona recimo jednog Sony-a.

Poslednja izmena:
Bice to i bolje od Sonija, imaju mnogo aduta - odlican dizajn, vanilla Android (sto imaju samo Pixeli) i mnogo ljubitelja koji nisu hteli Windows telefone. U kvalitet ne sumnjam, Foxconn se odavno dokazao. Nemam nikakvu dilemu, Nokia 5 ili 6 je moj sledeci telefon. Nezahtevan sam korisnik kojem je bitniji dizan nego SoC, ne igram igre.. Pun pogodak.

Bice bolje od Sonyja, to nije neka pohvala danas, pogotovo za mid-range i low-range uredjaje.

Bice bolje od Sonyja, to nije neka pohvala danas, pogotovo za mid-range i low-range uredjaje.

Aj pa nek im je srecno, pa da Foxcon dodje i u Srbiju recimo u tvom kraju pa da napravi pomak za nasu privvredu :d

Salim se, Nokia treba opet da se dokaze, to nece biti lako.

Slazem se sa tim u potpunosti, nek dodju sa polu-evropskim platama, ima da rade ljudi i da pucaju od srece :D

Sony su vrhunski telefoni, skuplji od Xiomi i Maiezu koji rade bukvalno na ivici profita i standardno se dopadaju zemljama treceg sveta kao sto je nasa, ali kvalitet izrade, dugotrajnost, pouzdanost je sasvim dobra. Uostalom i u Kini su oni odavno izgubili daha jer Kinezi kupuju Huawei i Oppo najvise koji vise ne kostaju bagatelu. O dizajnu da i ne pricam, to Sony i treba da naplati. Nije sve u performansama.

Pa u cemu je?

Ujak uzeo M4 Aqua, njegov sin p8 lite godinu dana pre Aque.

P8 litr posle godinu dana radi duplo bolje od nove Aque, a isti cenovni rang.

Nije sve u performansama kad su performanse na nivou, a kod Sonyja u tom segmentu nisu na nivou.

Kada govorite o cistom androidu, u kom smislu cist? Sony/Htc cist ili Nexus cist?

Sent from my Nexus 5X

Nexus cist.

Vrlo interesatno stoga vredi ponoviti:

HMD is taking a fairly unique approach, just like Motorola, to these Nokia phones by offering up Google’s Android Nougat OS in its purest form. That means no bundled third-party apps, no UI customizations, and regular security updates.

It’s literally the single biggest difference to the thousands of Android-powered smartphones on the market, and it’s a risky bet. Most carriers want to bundle apps or have a unique way of marketing a smartphone, but HMD believes its Nokia 6, Nokia 5, and Nokia 3 smartphones will stand out from the competition with solid hardware design, pure Android, and no gimmicky features.

Poslednja izmena:
Meni se ove Nokie prilicno svidjaju ovako na papiru, mozda neka padne kao sledeci telefon posle N5X

Super bi legla posle 5x, jedino kamera tesko da ce biti bolja a to je meni mozda i najvaznija stavka.

Sent from my Nexus 5X

Čist Android je za mene plus. Uvek bi izabrao takav telefon nego bilo koji drugi koji ima makar minimalne modifikacije Androida.

Cak iako ima losiji soc i zato losije radi od ne-stock?

Ne kazem da ce ova Nokia lose raditi, ali je ovaj SD slabiji od konkurencije u cenovnom rangu, videcemo kako ce raditi.

Modifikacije Androida umeju da budu izuzetno iritantne. Samsung tu prednjači, mada ga i ostali prate u stopu. Emui je nešto najgore što sam video na telefonima.

To nije bilo moje pitanje :D

Trebali su napraviti flagship nexus, tj samo da su stavili kršten proc.
Dobili bi dosta nexus fanova sigurno.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

U planu za MWC 2017 bila je flagship Nokia 8 sa SD835 i 24Mpix medjutim ne moze da se pojavi pre S8 zbog exkluzivnog ugovora koji drzi Samsung za najnoviji SD835.

Pa mogli su da predstave flagship (SD835) a da prodaja pocne u drugoj polovini maja :)

Poslednja izmena:
Znači skroz stock sem drajvera i algoritama za kameru ? Svakako zanimljiva ideja

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno