Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
HTC i Sony do ekspanzije Androida i nisu baš bili igrači na mobilnoj sceni (Sony je valjda još bio sa Ericssonom), tako da se ne mogu porediti sa Nokiom, zaista moraš da ne poznaješ tržište da bi rekao da Nokia ne bi prošla mnogo bolje sa Androidom nego sa WPom, da li bi bili bolji od Samsunga vrlo moguće da ne bi ali bi im uzeli bar trećinu kolača, ovako je ms izveo trik sa elopom i kupio ih za jeftine pare, isto kao kad neki bizMismen kod nas uvali svog direktora u državnu firmu da je upropasti i onda je kupi za male pare, znači potpuno ista stvar i bar nama bi trebala da bude vrlo očigledna

btw hsv ne troluj sa dxomarkom, review koji ubogi LED IP6ce kvalifikuje kao bolji od xenona na 808ci nikako ne treba uzimati za ozbiljno, ili su uzeli baš dobre pare ili su se naduvali treće nema

https://79ysqw.bn1.livefilestore.co...FnVE2eiDkbA9IBc5x0aDKQXc4lnxFKZdwJYgW8/13.jpg

https://79ysqw.bn1.livefilestore.co...Jy5G52Ymh-T93-FufANlxPVkGuchb5Z8h7xIl8/14.jpg

znači aj da je mala razlika nego je realno veća (i to puno) između 808ce i IP6 nego između IP6 i VGA kamere

^ tako mozemo do prekosutra, za 20 min trazenja po htc thread-ovima po netu ces naci primer gde je htc One kamera snimila bolju fotografiju od 1020/808 i ili cak jednocifrenog canon dslr koji je neko ispustio :d i sta onda? 🙂

Ne znam kako ne vidite da je dxo mark kao i uvek odradio povrsan test u auto modu, bez vecih izazova. Svi testovi su im takvi, par scena u auto modu i to je to.

Nemoj mi reci da je razlika izmedju 8mpix ip6 fotografije i 8mpix sa 808 na dnevnom svetlu za par klasa iznad u korist nokie? Razlike su mizerne. Pa cak i ovaj nokijas nije imao kud i morao je da prizna da IP6 kamera kida u odnosu na hardver iPhone 6+ vs Lumia 1020 & 1520
https://www.flickr.com/photos/pureviewclub/sets/72157647675901378/

Da li su ovde razlike drasticne u korist Nokia? ne bih rekao. Cak cesto IP6 uz slican kvalitet ima precizniji wb.

Evo jos jedan primer, 2 scene, auto vs auto

IP6

1020

IP6

1020

Da li ovde 1020 dere IP6? Ne bih rekao 🙂 E isti takav test je odradio i dxo mark, nekoliko scena, auto podesavanja, bez koriscenja potencijala nokia softvera i vecih senzora. Zato rezultati i jesu onakvi a da na pricam sto oba IP imaju bolji 1080p kamkorder pri dobrom svetlu i za klasu bolju stabilizaciju. Kad sve to saberes i oduzmes i uz sam koncept testa ono je logicno, manje vise.

Sa takvim testiranjem IP6 bi bio blizu kvalitetnih dzepnih kamera a recimo da bi razbio vecinu do 200e.

Ja uopste ne kazem da IP6 generalno ima sposobniju kameru od PV nokia ali u povoljnim uslovima razlike su male, ne samo izmedju nokia i IP6 nego i ostalih telefona sa boljim kamerama.

Inace tesko da na netu moze da se nadje profesionalno odradjen i objektivan test kamera na telefonima, svi su ili pristrasni ili neprofesionalno, povrsno odradjeni, pa cak i dpreview.

Poslednja izmena:
aman, hsv... kako možeš da napišeš da iphone ima bolji kamkoder od pure view? i posle se čudiš što te niko ne uzima za ozbiljno....

i za ove slike... pure view je toliko bolji da je suvišno i da pavim kropove... a ne razumem tvoj komentar ono za ispušteni dslr... slikanje pokretnih meta noću jeste realna situacija, i ono kerče ne bi moglo da ispadne bolje sa iphone 6 ko god da ga je slikao... slikaj na nekoj žurci društvo koje se mrdka stalno led-om, i shvatićeš. to je tako realna i svakodnevna situacija da realnija ne mož bit, pusti noćno slikanje i noćne panorame, aj da kažemo da to nije svakodnevica

Poslednja izmena:
Iphone ima jedan od najboljih 1080p kamkordera danas, stabilizacija je za klasu iznad 1020 i neuporedivo bolja od 808 koja ni nema stabilizaciju 🙂

A sto se cropova tice.. evo jos par primera, mora da su svi oni uzeli pare 🙂

4s vs 1020 (doduse max. rez 1020 pa nema prednosti pure view) Sta je sa cropovima po coskovima? Ubacite sami 5s i 1020 i birajte svetlosne uslove (ne znam kako da podelim link)
http://connect.dpreview.com/post/6973057172/samsung-galaxy-s5-camera-review?page=9

A evo studijsko poredjenje ip5, 5s, 1020 (full res. i PV 5mpix mod) 808 i Nikon DSLR, pucanje na auto (glavna stvar u celoj prici koju nikako da ukapirate)

http://www.digitalversus.com/digital-camera/face-off/84b04b4ddee0d512a0420b779cf7f61a36bed3c5

Jel vidite da su ajfoni na auto u low light uslovima bolji od 808? Pa zato jer je auto mod u pitanju, pobogu, ista stvar u dxo mark, dprev. ovom francuskom testu, pa ne mrze valjda svi nokiju majku mu :d

A da ne pricam o tome sto nikon dslr sve moze da ih pokida ali u ovom slucaju je egal ili samo malo iznad 🙂

Poslednja izmena:
eh šta ti ispisa... svi mi koji imamo pureview nokie ne znamo ništa, a ti koji sediš kući i gledaš šta je slikao kurta i murta znaš bolje.

i za kamkoder upamti već jednom, ako zumiraš sa bilo čime što nije pv nokia ima da ti se zavežu creva koliko je odvratno, to je digitalni zum, kao na vga kamerama od pre 10 godina. sama ta činjenica da pv ima zum bez gubitka kvaliteta stavlja pv nokie na DRUGO mesto, posle k zoom. a mikrofoni? da nema iphone bolji mikrofon? šta je više sa tobom, sve ovo znaš, a i dalje pišeš besmislice.

Poslednja izmena:
^ ti i dalje neces da procitas sta sam napisao nego oces da ratujes 🙂 IP6 nema bolju kameru od Nokia ali u auto uslovima testiranja Nokie ne mogu da pokazu razliku kao sto ni dslr u testu iznad ne moze. Zato i jesu manje vise egal u svim tim testovima.

i za kamkoder upamti već jednom, ako zumiraš sa bilo čime što nije pv nokia ima da ti se zavežu creva koliko je odvratno, to je digitalni zum, kao na vga kamerama od pre 10 godina.

Note 3-4 imaju odlican zoom iz 4k 😉

Pa vidite da su svi testovi povrsno odradjeni, kao sto sam i napisao. Nema razlike izmedju dprev. dxo i ovog francuskog. Ko gleda i cita samo te testove stvarno moze da pomisli da su telefoni u rangu dslr a da je IP6 najbolja smartfon kamera na svetu 🙂

u tome donekle ima istine, ali samo ako gledaš umanjenu sliku. na 100% krop se vidi itekako. takođe ne slika se samo u podne na planini zimi 😀 a za kamkoder mi i dalje nisi jasan.

Za kamkorder na pp.. da ne idemo u off vise 🙂

Ne vredi gasite ovu temu , IP lover je upao u Casper fazonu i poveo duhove drugare.

IP6 sa tim mikro modulom ima bolju stabilizaciju od 1020 LOL

IP6 moze rame uz rame sa 830 eto to je fer poredjenje.

Sine moli se bogu da Apple izbaci ovako detaljan video o IP6 kameri a da se pritom ne obruka.

http://www.youtube.com/watch?v=ezIZjFt80kQ

Poslednja izmena:
Za kamkorder na pp.. da ne idemo u off vise 🙂
ne mogu više 😀 a i nije off, diskutujemo o kameri. i treba da se ubace drugi aparati u poređenje, jer šta bismo onda pričali samo o nokiji, bilo bi dosadno.
Ne vredi gasite ovu temu , IP lover je upao u Casper fazonu i poveo duhove drugare.

IP6 moze rame uz rame sa 830 eto to je fer poredjenje.
nije on ip lover, nego je samo neshvaćen, dosta stvari pogađa poentu, ali neke stvari stvarno ne razumem. što se mene tiče ip ne može ni da priđe 808 jer nema zum. nema zum bre, alo! (ne kažem ovo tebi, nego onako)

Poslednja izmena:
@ dex87

Nisam znao da sam IP lover, do juce si pricao da sam android zilot 🙂 Svaki dan se sazna nesto novo :d

IP6 ima za klasu bolju stabilizaciju video snimanja od 1020 i tu je dxo mark u pravu 🙂 Pa cak i Z1 od pre godinu dana ima bolju stabilizaciju kamkordera od 1020, da ti olaksam pretragu evo https://www.youtube.com/watch?v=EoNJ0Q2TMWs

To je samo jedan od primera, ima ih koliko oces, 1020 ima bolji kvalitet snimka (vise detalja i boje iz far cry :d) ali je stabilizacija kao na LG G2 🙂

Poslednja izmena:
Dobro, vidim ne vredi, dosta od mene.

de me briga za stabilizaciju, jel vidiš ti koliko je to bruka video, kako su perverzno dobri snimci! prosto sramota da ovakav video ima 8000 pregleda, a neko snimi ribu kako prdne sa iphone i cepa milione.

Pa dobro, za to smo se slozili jos pre hrista u 808 temi, lik je izvukao maksimum iz 808 i kvalitet je odlican, nego mislio sam da pricas o stabilizaciji 🙂

A inace kad je to kvalitet isplivao na YT u poslednje vreme? retko kad, pa ekrem i elitni odredi imaju vise pregleda na YT od 10 legendarnih rock bendova :d

Ali aj da zavrsimo off, ionako postoje priv. poruke 🙂

ne, ne komentarišem ja stabilizaciju, ne razumem se u to. inače smatram da je potpuno nepotrebna za slikanje, samo zauzima mesta, bolje veći senzor staviti.

Ne znam čemu toliko ushićenje oko ovog 808 videa jer u rukama onog ko zna šta radi i sa dobrom stabilizacijom koja je ključnija nego što ti misliš, može da se napravi izuzetno lep na oko klip. Dodaj na to opuštajuću klasičnu muziku u pozadinu, lepo odabrane predele i eto videa koji će se dopasti svima. Kvalitet samog snimka je ovde bukvalno poslednja stvar, ovo je prošlo kroz ozbiljnu obradu i doterivanje, lepo je montiran i to je ono što te je pridobilo, iznenadio bi se kada bi video originalne netaknute snimke sa kamere.

baš tako, sam uređaj kojim je snimano nije toliko bitan, ne znam šta se primate na 808.

Poslednja izmena:
Pa ovo definitivno treba da ima vise pregleda, mada ne znam sta ce u temi L1020? U svakom slucaju.. uz tronozac i lepu prirodu nije tesko napraviti ovako nesto. Naravno, kao sto je gizmo rekao, obrada koja je naknadno odradjena dosta znaci. Ali to opet ne znaci da bi sa nekim drugim tel. ispalo ovako. I ne bi 😉

zoom je kod videa meni bitniji od stabilizacije, stabilizacija za razliku od zooma može softverski da se sredi nakon snimanja, nije baš kao hardverska ali radi posao

evo to kako izgleda sa običnim free programom, u stvari čak i youtube ima neku varijantu stabilizacije pri uploadu

https://www.youtube.com/watch?v=pCoaJDIrmCM

zoom je kod videa meni bitniji od stabilizacije, stabilizacija za razliku od zooma može softverski da se sredi nakon snimanja, nije baš kao hardverska ali radi posao

evo to kako izgleda sa običnim free programom, u stvari čak i youtube ima neku varijantu stabilizacije pri uploadu

https://www.youtube.com/watch?v=pCoaJDIrmCM

Uvek je bitnije ono sa cime raspolazes 😉
1020 ima i dobar zoom bez gubitka kvaliteta i odlicnu stabilizaciju za jedan kamera telefon.
I stvarno ne kapiram neke koji misle drugacije? ili su ljubomorni sto ga nemaju ili nisu ga uopste koristili pa teraju kontru radi reda... BzV

ima i dobar zoom (ali nema 12x u 360p kao 808 😛 ) i stabilizaciju ali lošiji zvuk pri snimanju u odnosu na 808, mada i dalje daleeeko bolji od bilo kog drugog telefona pogotovo ajfona 🙂

Aj odradi test c905 vs 1020 u svim uslovima 🙂

Hahahaha, C905 je naravno bolji u svim uslovima 😛 Nego, kakav je ovo punjac, nije klasican ulaz???

Evo kako izgleda kod mene:

13ymrk8.jpg

Poslednja izmena:
Pa ne, nego da se vidi napredak za 5 godina, ili koliko vec..

Nazad
Vrh Dno