Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ +1
Pređe li još neko na 1020?

Poslednja izmena:
Da ste pratili znali bi da je jedan od razloga zašto je nokia napustila symbian to što je code kupus. Samo je nadograđivan i budžen, i stigao je do toga da niko nije hteo a ni znao da ga dira.

Uostalom proguglajte, ima clanaka vezano za to.

Poslednja izmena:
Kupus code koji sa 1GHz procesorom i 512MB rama pušta 1080p snimak bežično na TV dok u isto vreme šalje mail sa dve slike od po 10MB, prima/šalje poruke preko WhatsAppa i SMS-a, prikazuje mapu grada i pretražuje adresu, računa u digitronu, lista galeriju od 2000 slika od 34MPix svaka i prevodi frazu u google translate, a sve ni da secne ni da štucne? Dobro ako ti tako kažeš, bolje znaš od mene, nisi koristio uređaj, a ja jadan nisam pratio.

Edit: Ovo je jedna od sasvim običnih situacija u kojoj se možete naći. Došlo društvo na piće, spremate se da idete u grad. Pustiš 1080p snimak koncerta na TV da se gleda i sluša dok se pije i čekaju ostali. U tom se javljaju ljudi preko WhatsAppa i SMS-a da se dogovaraju kako i šta. Pitaju za adrese i predlažu lokacije koje pretražuješ u Maps aplikaciji. Jedan traži da mu pošalješ neke slike, muneš ih u atach i šalješ mail, nešto treba da prevedeš sa engleskog u google translate na brzinu, nisi siguran jednu reč, pališ i digitron jer je neko pitao koliko je određena suma evra u dinarima, a drug traži da mu pokažeš jednu sliku od pre ko zna koliko pa listaš galeriju od 2000 slika da mu pokažeš a svaka slika 34MPix. I sve to radi, i jednostavno radi, ni jedna aplikacija da blokira, sve real time multitasking, a sve vreme ide 1080p snimak na TV-u koji naravno ni da secne. I sve to zavaljen u fotelju. Mnogim ljudima je teško prvo da shvate kako ja sa ovog malog čuda mogu na daljinu da pustim onakav snimak na TV, a kamo li ostalo. Inače da bi ovo sve ovako radilo na Androidu treba ti Quad Core Soc sa 2 GB rama.

Džank OS kažem ja, a najbolje znaju oni koji su čuli od ostalih da je džank a nikad nisu ni prišli telefonu na puškomet. Ali znaju da ne valja. Ti pogotovu znaš jer pratiš.

Poslednja izmena:
Promašio si totalno poentu. Niko nije pisao o performansama, već o tome da ako hoćeš da praviš nešto treba da se snađeš, u tome u čemu radiš. A to ni nokia programeri nisu znali. Uostalom proguglaj. Ima članaka koliko hoćeš. Ne brini se nisam ništa rekao protiv 808 možeš da isčiliraš, bar nauči da čitaš napisano, a ne da projektuješ svoje želje, da bi mogao kao Kanye da imaš rant.

Poslednja izmena:
Daj meni par soma evra napisaću članak o tome kako imam insajdersku informaciju da se programeri Androida ne snalaze baš najbolje sa svojim OS-om i kako ni njima nije jasno kako im nešto radi, te da svi treba da batalimo Android jer ni onaj ko ga je napravio ne ume sa njim da radi. A nepismena masa će da se naloži.

Nije nego, ni Nokia nije znala da se snađe u Symbianu, a entuzijasti širom neta kukaju da se otvori kod kako bi ga dalje razvijali. Kako će oni da ga razvijaju ako Nokia nije znala?

Uostalom šta koga briga za to? Jel radi OS? Radi. Jedina "mana" OS-a je što nije omogućavao milionske zarade programerima na osnovu krađe ličnih podataka i privatnosti korisnika. To je ono što je donelo popularnost Androidu. Daj masi besplatne aplikacije, a to što onaj debeli Amer zna kakva ti je kaka bila danas to nikog nije briga.

Poslednja izmena:
Mašiš poentu konstantno. Fokusiran si na neke stvari koje ja ne pišem niti spominjem. Neka bude kako ti kažeš, svi drugi izmišljaju, tj. potplaćeni su.

Pazi ja ne "branim" 808 zato što je imam, imam i top Android Samsung uređaj, već jednostavno zato što su ljudi u debeloj zabludi oko Symbiana.

Pusti njega (telep)a) sta pise, ko zna gde je video i kako je dosao do zakljucka da je kupus code..

Ovo sto govoris je stvar multitaskinga i dobro optimizovanog sistema/kernela.

Ono sto je mene uvek fasciniralo je rad alarma cak i kada je telefon ugasen, dobra stvar ako se u toku noci ugasi telefon zbog prazne baterije...

Pored odlicnog Symbiana, Nokia je imala MeeGo koji je bio tako minimalictican a opet pruzao neverovatan multitasking, koliko god da je aplikacija otvoreno...

Doduse imao je 1GB rama...

Na N9 sam imao cak 3 sistema (Abdroid, Meego i Saifish) 😉

Poslednja izmena:
Cuo sam da Sailfish ne radi loše na N9 sad. Ja imam jednu N900 i obožavam je, jako dobar fon.

Pusti njega (telep)a) sta pise, ko zna gde je video i kako je dosao do zakljucka da je kupus code..

Jel se nekada zapitaš zašto nikada nisu ubacili ekrane veće rezolucije? Zašto nisu ubacili jače GPU za zahtevne igre. Zašto nikada nisu ubacili cpu novije generacije. Šta misliš zašto nisu izbacili npr. 1020 sa symbianom?

PS. zanimljivo je da se upali telefon sa totalno praznom baterijom, meni to nije uspelo.

Poslednja izmena:
To za paljenje telefona ako je ugasen i namesten alarm imaju maltene svi kineski telefoni na androidu

Ne može da se upali sa totalno praznom baterijom, i to ne zato što je baterija totalno prazna, pošto nije, već zato što Symb gasi telefon kad je baterija skoro na izdisaju, i ne dozvoljava ti da ga upališ da je ne iscrpi skroz jer to nije dobro za bateriju. Ali mislim da će alarm da zvoni. Zvoni sigurno ako si ugasio telefon, a ima baterije.

Inače jedini i glavni razlog zašto Symbian nije napredovao, je zbog toga što je ona p*zda Elop otpustio 90% tima koji je radio na Symbianu.
To za paljenje telefona ako je ugasen i namesten alarm imaju maltene svi kineski telefoni na androidu
celih 6 godina im je trebalo da stignu dotle 😀

Poslednja izmena:
Ne može da se upali sa totalno praznom baterijom, i to ne zato što je baterija totalno prazna, pošto nije, već zato što Symb gasi telefon kad je baterija skoro na izdisaju, i ne dozvoljava ti da ga upališ da je ne iscrpi skroz jer to nije dobro za bateriju. Ali mislim da će alarm da zvoni. Zvoni sigurno ako si ugasio telefon, a ima baterije.

Zvoni ako ima baterije, ali ne kao što je dejan87dex napisao kada je prazna.

nisam isprobavao nikad iskreno. znam da 100% ne možeš da ga probudiš iz mrtvih ako se sam ugasi.

Jel se nekada zapitaš zašto nikada nisu ubacili ekrane veće rezolucije? Zašto nisu ubacili jače GPU za zahtevne igre. Zašto nikada nisu ubacili cpu novije generacije. Šta misliš zašto nisu izbacili npr. 1020 sa symbianom?

PS. zanimljivo je da se upali telefon sa totalno praznom baterijom, meni to nije uspelo.

Prvo proveri na internetu kada je Aktivan razvoj Symbiana prestao i zasto su razvijali MeeGo...
Symbian je bio dovoljno jak da na e90 jos onda 2007 fura 800×352 i prednji 240x320 (kao i pre 93000...).
A da pomenemo,i dual core procesore doduse na manji MHZ 300- 500 u ono vreme na mnogim Symbian tel.

Aha a kernel zada komandu da se ceo sistem digne pa tek pisti alarm, time citav minut kasni alarm, veoma korisna stvar.

Izvinjavam se za svoj Off, necu vise komentarisati.

Poslednja izmena:
Neće da propadne svet, ali je poenta u tome da je njima trebalo 6 godina da to implementiraju na Androidu, tako jednostavnu stvar, a na Symbianu to postoji od day 1. Na Symbianu koji je težak za programiranje toliko da ni Nokia inženjeri ne mogu da se povataju gde su sa njim. Fakin Android ne može da se konektuje na u*ranu ad hoc mrežu ni dan danas! Posle 6 godina neprekidnog razvoja punom parom! EEEEEEEJ!

Ocigledno da ta opcija nije bila primarna na android platformi.. Shvatili su koji su bitni prioriteti i okrenuli se njima,ipak nisu dzabe na prvom mestu u svetu sto se tice mob platformi

Poslednja izmena:
Objasnio sam zašto su na prvom mestu. Pretežno zato sto je narod (masa) pglu.

Pa nisu glupi ali su svakako Ovce 😉

Sreca pa ce uvek postojati Alternative , ovako ce se cela planeta pretvoriti u Planetu Majmuna gde svako gleda sta drugi ima pa,oce i on, na tu foru je Android i plasiran na trzistu.

Bing je odlican pretrazivac, Svaka cast za Google ali nije jedini.

Ocigledno ta masa ljudi zivi u nekom cudnom stanju zablude.

Poslednja izmena:
Nemam reci, stvarno. Nazivati ljude ovcama i glupacima zbog telefona, treba imati mozga i tako nesto izjavljivati.

Poslednja izmena:
Objasnio sam zašto su na prvom mestu. Pretežno zato sto je narod (masa) pglu.
Ajde ti tako pametan izmisli neki npr program i uzmi pare tim piglu ljudima ( u ovom slucaju oko milijardu ljudi) najlakse je prozivati i biti covek navike i rutine,po nekad i promena i sire gledanje na stvari nije toliko losa stvar..

Poslednja izmena:
Pa nisu glupi ali su svakako Ovce 😉
Sreca pa ce uvek postojati Alternative , ovako ce se cela planeta postati Planeta Majmuna
Baš tako.
Ajde ti tako pametan izmisli neki npr program i uzmi pare tim piglu ljudima ( u ovom slucaju oko milijardu ljudi) najlakse je prozivati i biti covek navike i rutine,po nekad i promena i sire gledanje na stvari nije toliko lose..
Čekaj pa to što pišeš je upravo kontra Android filozofiji jer upravo Android korisnici nemaju šire gledanje na stvari, pošto ne znaju šta se krije iza svih tih besplatnih aplikacija. LoL FaceRoll po ekranu FTW.

^^Opet skreces sa teme i naravno ne odgovaras na pitanje.. Ali valjda je to filozofija ljudi koji prodaju maglu. Ja ti lepo kazem da tako pametan imas sanse da osisas 1milijardu piglu ljudi i ti nista.. ?

A da,cia i mi6 preko apk na google storu prate svakog coveka na planeti..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno