Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nevjerovatnom brzinom napreduju kamere na telefonima sto je super. Vjerovatno ce Nokia morati da izbaci neki update gdje ce poboljsati jos kameru jer ima prostora za veci napredak sig, plus Nokia se dici sa kamerom 1020 gdje god moze a evo S5 je prakticki stigao. Tako da ocekujem neki potez Nokie.

Nema sta Samsung je odradio odlican posao sa tom ISOCELL kamerom. Samo da su malo bolje low light slike. Nije ni ovako lose, posebno kad se ne slika u totalnom mraku. Ali trebalo je to malo bolje.

Baš me vuklo da probam 1020 zbog kamere, sad me više vuče S5. Mada mi je iPhone prirastao srcu.

Poslednja izmena:
Ne znam ni ja vise iskreno. Razlike su mizerne.

Uglavnom 808/1020/S5/Z2 su tu negde. Jedva cekam da vidim sta ce Nokia/MS sledece da urade.

Na dnevnom svetlu razlike nikada manje mada ih ima (boje, wb i sl.) Znaci za p&s upotrebu su sve te kamere odlicne ali ko hoce i ume sa nokiama moze da napravi jos bolje fotografije jer je hw i dalje prilicno ispred ostalih (senzori, xenon, a i softver tj pure view). Mada mogu da se izvlace malo bolji rezultati i iz S5/Z2 u manual modu.

Ja mogu da kazem da sam se opasno iznenadio onim kinezom. Bas cu da bacim pogled na net da vidim odakle mu tih 50MP

Odlicna je oppo kamera na dnevnom svetlu ali nije tako dobra u low light uslovima. Ipak ima najmanji senzor u tom poredjenju. Mislim da je 50mpix cista interpolacija i nije to bas ok za mali senzor (sony 1/3'').

Neko je pitao Elopa valjda da li ce nokia izbaciti naslednika 1020 ove godine, nije potvrdio ali rece da ce se i dalje fokusirati na odlicne kamere. Bilo bi do jaja kada bi lumia 1030 npr imala S800, senzor kao 808 + ois led i xenon, da bude IP58 (je6ga, koristi se kamera i po losem vremenu), da ima stereo zvucnike i da ekran nije preko 5'', ma i 4,5'' dijagonala je dobra. I da dobar IPS panel u pitanju, mislim da je to bolje resenje od amoleda na kamera smartfonu 🙂

Poslednja izmena:
Android? Zašto? Zaista nema potrebe, ja sam sa Androida prešao na nokiu 1020 i iskustvo je više nego pozitivno za kamera phone. Odziv, brzina aplikacija... Sjajno!
Android je super nemam zamerki, ali Windows 8 OS jednostavno radi posao jaaako brzo i efikasno, brže nego Android.

Ovo mogu da potvrdim sa telefonima koje posedujem Xperia Acro S i Lumia 1020. Naravno ovim ne želim da poredim 2 sistema već samo da naglasim da je Win 8 Os odličan sistem za high end telefone sa visokom rezolucijom kao što je Lumia 1020.

Ma zeza 😉 dosta puta se po forumu pisalo: eh da je još samo Android. Pa sam zato napisao, zna hsv 😀

Android? Zašto? Zaista nema potrebe, ja sam sa Androida prešao na nokiu 1020 i iskustvo je više nego pozitivno za kamera phone. Odziv, brzina aplikacija... Sjajno!
Android je super nemam zamerki, ali Windows 8 OS jednostavno radi posao jaaako brzo i efikasno, brže nego Android.

Ovo mogu da potvrdim sa telefonima koje posedujem Xperia Acro S i Lumia 1020. Naravno ovim ne želim da poredim 2 sistema već samo da naglasim da je Win 8 Os odličan sistem za high end telefone sa visokom rezolucijom kao što je Lumia 1020.

Uporedjujes Acro S i 1020... Sto ne uporedis Z2 i 1020...? Sve bi se okrenulo sem kamere koja se priblizila. Brzina, odziv, efikasno...

Ljudi, jel radite vi nesto sa tim telefonima osim sto uslikate 1000 fotografija dnevno :d

Uporedjujes Acro S i 1020... Sto ne uporedis Z2 i 1020...? Sve bi se okrenulo sem kamere koja se priblizila. Brzina, odziv, efikasno...

Prvo upoređujem ono što imam, dali je android - jeste, kao sto sam napisao nisam imao nameru da poredim 2 OS-a. Priložio sam svoje iskustvo, koje je pozitivno i objektivno, takođe nisam rekao da je Android loš OS.
Drugo Sony je fantastičan brend i jedan od mojih omiljenih ali Nokia je stvarno uradila odličan posao sa navedenim modelom.
Btw Sony će uskoro izbaciti Windows 8.1 telefon tako da će to biti verodostojna komparacija. (Ne mogu da se setim gde sam pročitao, probaću da potražim)

Ma zeza 😉 dosta puta se po forumu pisalo: eh da je još samo Android. Pa sam zato napisao, zna hsv 😀

Hahahaaha ma nema problema, znam da se ovo uvek pretvori u flame war, pa preko' da odmah naznačim da nisam pljuvač Androida, nego navodim pozitivne aspekte Windowsphone OS-a iz prve ruke 🙂
OS koji ne podržavam i generalno sam ne zaineresovan za njega je "Načeta Jabuka" (kome treba načeta jabuka, valjda je lepše uzeti celu koju već neko nije grizao :-D)
Ali to je već neka druga priča i neka druga tema, hvala...

Prvo upoređujem ono što imam, dali je android - jeste, kao sto sam napisao nisam imao nameru da poredim 2 OS-a.

Pa onda uporedi Windows 6.5 i Android 4.1.2... Jel ovaj Windows? Jeste 😀

Mislim razumes sta hocu da kazem?

Uporedjujes stari sistem sa novim. Posto je android 4.3 izasao tad kad i 1020, uzmes N4 i stavis na 4.3 i vidis sta je onda brze.

Konstatacija

Rekoh na neću flame war da počinjem. Ali izgleda ne vredi, neko to baš voli...
Nisam imao nameru da upoređujem.
Ne znam da li si to pročitao u prethodnom postu, pomenuo sam ono što imam i kakav je moj sveukupni utisak, ne umanjujem vrednost ova dva odlična OS-a na kraju krajeva svako zna šta je ok za njega. Ali mojim postom sam želeo da kažem i nadovežem se na priču "još samo da je android" ne pije vodu, dijametralno suprotni sistemi sa različitim plus i minus vrednostima.
Mogu samo da kažem da sam ja prijatno iznenađen sa performansama, kvalitetom, odzivom... I ohrabrim ljude koji koriste foto-telefone da ne beže od windows platforme. Over and out.

Poslednja izmena:
Rekao si da ne razumes. Nisam znao da se pravis da ne znas. Mozda i ne znas, pa zato i objasnih cim si uporedjivao tako kako jesi.

Bio sam samo sarkastičan... Jer tvoj odgovor nije bio primeren mom postu.

Ne znam zasto si ti to tako shvatio. Ja sam samo rekao da ne mozes star sistem da uporedjujes sa novijim sistemom. Nikakva flame war ili kako si ti to vec video nije bio. Samo je bila konstatacija.

Mislim to ce ti svako reci ko je upoznat sa mobilnim OS-ovima.

Pa zar nije WP8 na nivou Androida 1.2.5? Kako je sad ovo nefer poredjenje...

Ne znam zasto si ti to tako shvatio. Ja sam samo rekao da ne mozes star sistem da uporedjujes sa novijim sistemom. Nikakva flame war ili kako si ti to vec video nije bio. Samo je bila konstatacija.

Mislim to ce ti svako reci ko je upoznat sa mobilnim OS-ovima.

Ma nema jeda svi smo različiti i svi imamo različite ukuse i potrebe, ja sam izneo ličnu konstataciju, bez predrasuda.
Nije bio "review" samo "subjektivno" poređenje, jer na kraju krajeva svako ima pravo na mišljenje. Uzdravlje

Po kojoj ceni se moze nabaviti nova 1020 npr u Bgu, naravno da je niza cena prednost. I da li se prodaje Camera Grip po nasim radnjama i koja cena?? Hvala

Lumia 1020: under the photo microscope

Lumia-Microscope-shot2.jpg

Da li je neko upoznat sa apdejtom 8.1 za lumiu 1020? Po pitanju kamere, da li donosi neke promene, dopune i sl.

Eh da to je generalno za Lumie, mislio sam da će možda nekih promena biti konktetno u vezi kamere 1020, tipa mogućnost izbora samo raw fotografije ili pak izbor jpg fotografija u većoj rezoluciji od 5mpx (8,12 npr.) hvala za link svakako...

Molim za savet... Jel se isplati uzeti 1020??? Mislim prelazim sa 720 na taj za nekih mesec dana, pa pitam...
Dobra kamera i dobar zvuk mi mnogo znaci, to sto nema full hd ekran to mi nije bitno i taj 720p je odlican.
Koliko vam drzi baterija? Jel moze potrajati do 2dana sa umerenim koriscenjem?

Nazad
Vrh Dno