Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Zar 925 nema nokia aplikaciju sa svim onim zezalicama? I da li je sad stereo snimanje ili je i dalje mono? Jel bese deli isti hw sa 1020?

kad uradis update ima stereo snimanje. 925 ima nokia cameru kao i 1020, identicna podesavanja. hardware je isti, razlike je u tome da 1020 ima 2gb rama, 925 ima 1gb.

Glavne razlike su naravno kamera, blic, RAM i Gorilla Glass 925 ima 2 a 1020 3.

Jedno pitanje za vlasnike 1020. Kakav vam je zvuk u slusalici? Ja imam situaciju slicno kao ovaj lik: http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Audio-distortion-in-earpiece/td-p/2100515
Ne bih rekao da zvucnik probija, jer nema veze koliko je pojacano ili da li je onaj sa druge strane visokotonac ili bas 😛 Vise zvuci kao da sagovornik suska prilikom izgovaranja slova s, š i slicno. Na lumiu sam presao posle sluzbenog desire s i on se cuo za dve klase bolje.

Šta je rich recording?

Jedno pitanje za vlasnike 1020. Kakav vam je zvuk u slusalici? Ja imam situaciju slicno kao ovaj lik: http://discussions.nokia.com/t5/Nokia-Lumia/Audio-distortion-in-earpiece/td-p/2100515
Ne bih rekao da zvucnik probija, jer nema veze koliko je pojacano ili da li je onaj sa druge strane visokotonac ili bas 😛 Vise zvuci kao da sagovornik suska prilikom izgovaranja slova s, š i slicno. Na lumiu sam presao posle sluzbenog desire s i on se cuo za dve klase bolje.

Ja nemam taj problem.

Šta je rich recording?

Da ne objasnjavam, evo sta je (koristi slusalice ako imas) :

Poslednja izmena:
Sto se rich recordinga tice, poznato je odavno da to nije marketing i da nijedan telefon jos ne moze da pridje, na YT ima mali milion primera.
HTC je pokusao nesto ali nije to to, koristili su tehnologiju koja je bila Nokia ekskluziva i Nokia ih je tuzila.

Moram da postavim ove slike zato sto su fenomenalne:

11745120336_d8c5bc8da7_o.jpg

11744770584_2899f03844_o.jpg

11744371185_633b4b1779_o.jpg

11744615443_4d27679079_o.jpg

ISO 100.

Black Update test, jedino sto sam uspeo da slikam.

Amber:
wp20140109194759pro.jpg

Black:
wp20140109201616pro.jpg

Zumirajte na 100%, Amber ima suma, Black skoro uopste.

Primetno bolja slika sa tim poslednjim update-om.

Ajd što praktično nema šuma, nego što mi se (na osnovu stolnjaka) čini da je konačno nestala ona žuta boja koja se javljala u obradi! 🙂 Kad bi tako bilo i na ostalim Lumijama, ja bih pevao. Nekad i na ručnom podešavanju white ballance-a nije mogla da se istera. 🙁

Nestao je yellow tint potpuno, o tome smo vec pisali.

Ne znam, ne mogu to da nadjem. Ne moze jos niko valjda. :d

Ali Equalizer i Dolby Headphone!!! Konacno! :banana::happy:

Pa to mene čudi. Baš sam napisao u WP8 temi. Navodno 1520 nije imala ekvilajzere (u testu vs. Note3), a ja sam to imao na 720 još od prvog dana na GDR1. Isto pominju i za 520, ali ajde, njima je moguće da su i to zakinuli.
Moguće da je slična priča kao za Bluetooth 4.0, koji smo mi na siromašnim modelima dobili sa Amberom, a 920++ modelima tek stižu sa Blackom.

Ali stvarno mi je čudno da to nisu doterali na 1020/1520 modelima (na EQ mislim).

Nisam to znao. Stvarno je suludo ako je to na 1020 bilo izostavljeno...

Izgleda da je neko u žurbi to zaboravio staviti na 1020 (Amber). :d

Ja imam dolby i eq sa amber update-om na 1020.
Inace stigao je i meni black update, sad sam upravo zavrsio setup i upravo updatujem nokia cameru.

Poslednja izmena:
Pitao me burazer koliko drži baterija? I koja je otprilike cena telefona?

Ja nisam imao Equalizer i Dolby podesavanja na 1020 sa Amber.

Ja imam developer mode, mozda zato.

100% i imas GDR3. Jer EQ ne zavisi od Nokia Update-a vec od verzije Windows Phone.

A kakav ti je to update stigao za Nokia Cameru? Meni nije nista, samo odradio Black update ali imao sam update za Camera app skoro.
Inace imam DNG format, slike preko 40MB ovo je ludilo.

E a kakav je zvuk preko boljih slusalica vs Note 3? Krait cipset odavno ima odlican zvuk (ne kao wolfson ali svejedno odlican) ali me zanima koji fon je glasniji? Mozda 1020 ima poseban audio cip, gsm arena nikada nije ponovila test zvuka (imali su neispravan primerak na testu).

U odnosu na Note 3 malo tisi, od 30 ja slusam na 26/27 recimo.
Zvuk je odlican i ne cujem neku razliku, bas sam poredio dok sam imao Note 3.

Edit: Stigao i meni Update za Nokia Cameru, tj. javlja tek kad sam otvorio market.

Poslednja izmena:
Dobro, to i nije neki problem uz in ear slusalice.

Nazad
Vrh Dno