Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ISO test, potpuni mrak.

Auto:
Auto.jpg

100:
100.jpg

200:
200.jpg

400:
400.jpg

800:
800.jpg

1600:
160.jpg

Ludilo na ISO 800..

Gledajuci ovu na ISO 800 rekao bih da je 12:00 AM, a ne potpuni mrak :d

ne mogu da shvatim ajd što je na 808 skrnav auto mod ali i na 1020 da ga ostave ovako...pa trebao bi taj ISO da primakne bar na 200...

Ovo je odlično, sviđa mi se. Taman sam prodao iP5 i planiram na 5S, sada ću vala malo da se razmislim. O note 3 ne razmišljam jer mi je velik, nexus 5 bi i došao u obzir. Auto mod možda isprave nekim update, ***. Neko napisa da je skup, pa koliko košta iphone 5 ili 5s? I običan 5 sada star model godinu dana i više je skuplji ove zverke. A niko ne piše u iphone temama da su skupi. Ovaj model bar ima nešto eksluzivno što nema ni jedan drugi.

Poslednja izmena:
moj šef je pre nekoliko dana u Americi uzeo simfree 5S, platio ga je 700 dolara

ne mogu da shvatim ajd što je na 808 skrnav auto mod ali i na 1020 da ga ostave ovako...pa trebao bi taj ISO da primakne bar na 200...

Je6iga, masi i wb i to mora rucno da se podesava (ima u jednom testu koji sam kacio). Ali za iso mi ne smeta jer mislim da je najbolje rucno podesiti iso u skladu sa svetlosnim uslovima, inace ne volim te 100% auto modove. Emixov test je dobar primer da ne treba koristiti samo auto. mod.

Evo jos jedan kraci test sa allaboutsymbian

Cameraphone Shootout Edition 2013: Xperia Z1 Vs Lumia 1020 Vs 808 PureView Vs NSeries N8

Zakljucak je realan tj u skladu sa velicinom senzora, optikom, vrstom blica itd (osim sto je i pored veceg senzora/xenona N8 malo iza Z1, zbog softvera).

Ovde sam poredjao senzore po velicini, nemaju posebno za Z1 i N8 pa sam ubacio u poredjenje od S4 Zoom senzor koji je iste velicine kao na Z1 i Canon S100 koji je 1/1.7'' mada N8 ima 1/1.86'' ali to je tu negde. Jasno se vidi koliko 808/1020 dominiraju.

http://cameraimagesensor.com/size/#239,55,238,190,a

Poslednja izmena:
Ovo je odlično, sviđa mi se. Taman sam prodao iP5 i planiram na 5S, sada ću vala malo da se razmislim. O note 3 ne razmišljam jer mi je velik, nexus 5 bi i došao u obzir. Auto mod možda isprave nekim update, ***. Neko napisa da je skup, pa koliko košta iphone 5 ili 5s? I običan 5 sada star model godinu dana i više je skuplji ove zverke. A niko ne piše u iphone temama da su skupi. Ovaj model bar ima nešto eksluzivno što nema ni jedan drugi.

I ja isto gledam sta bi mogao da uzmem sledece i isto bi nekako 5s, ali kad vidim ove slike tu se i 1020 bas dobro gura 😀 Pogotovo kada vidim ovako "domace" slike, nekog naseg clana, a ne nekih tamo amera sa sajtova :d

Emixe kako si zadovoljan telefonom sa obzirom da je sad proslo malo duze od kako ga imas. Kako si zadovoljan sa izborom aplikacija i da li ti nesto fali sto si recimo imao na n3 (koji si prodao? )

A ko kaze da sam N3 prodao?? 🙂

Prezadovoljan sam, sve za sad radi odlicno. Aplikacija imam i vise nego sto mi treba.

Fali mi nesto kao AirDroid za bezicno prebacivanje, odlicna stvar kod manjih fajlova. Kao i zvanicna YT aplikacija recimo. Ima YT HD ali nije nesto.
Sve ostalo je ok.

Pa ne kaze niko zato stoji "?" 😀
Da li planiras da se zadrzis ili ces se vratiti androidu 🙂

Edit: i da kakva je baterija 🙂

Poslednja izmena:
Ja koristim trenutno oba, ali Note ide do NG.

Baterija je ok, nista vise. Kad koristis Note 3 i 1020 vidis razliku sto se baterije tice. Ali onaj camera grip ima svoju pa moze da pomogne u nekim situacijama, uopste nije losa stvarcica jeste malo glomazan telefon sa njim ali super su odradili.

Sto se Black update-a tice amerikanci za sad kazu: Otisao yellow tint kod nocnih slika, mnogo realnije boje, manje suma.

Btw. DNG (RAW) slike od 38mp zauzimaju oko 40mb. :d

Dobro sa note 3 da poredis bateriju :d
Uporedi sa s4, da li su tu? Ako koristis kao primarni telefon treba punjenje svako vece? (Samo da nije losije pa da treba cesce 😀 )

Ma kakvi losije.
Recimo da je u rangu sa S4, ako bas surfujes dosta, igrice, slikanje, snimanje, muzika... izdrzi jedan dan kao i skoro svaki smartphone, ali bas da ga maltretiras.

Ako umereno koristis, recimo mail, par poziva, par sms-ova, surf pola sata-sat... moze 3 dana.

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo moglo i do sada da se odradi, rucnim podesavanjem wb ali dobro, sada i auto mod radi kako treba.

Amber je puno oštrija, boja se sredi softverom i kasnije, dok se ostrina ne moze kasnije popraviti..

Slika je malo ostrija. Najvise se vidi na kosi recimo. Ali vidi se tek kad se zumira na 100% ne znam meni licno druga slika 5 puta bolje izgleda.

bolja je druga slika naravno, nema zutila skoro uopste

Nazad
Vrh Dno