Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
100% i imas GDR3. Jer EQ ne zavisi od Nokia Update-a vec od verzije Windows Phone.

A kakav ti je to update stigao za Nokia Cameru? Meni nije nista, samo odradio Black update ali imao sam update za Camera app skoro.
Inace imam DNG format, slike preko 40MB ovo je ludilo.

Pa kad sam instalirao black update, pisalo je da odmah odem na store i da updatujem nokia camera app. Inace DNG format je extra, opalio sam danas par slika pa sam poredio dng i jpg i vidi se razlika u kvalitetu, pogotovo u white balance-u koji DNG vise oprasta u slucaju da se izabere pogresan. Sve je detaljnije na slikama sto je logicno jer nema kompresije.

Razmiljam da li da uzmem ovaj ili 1520 pa ko moze neko da mi pomogne oko par stavki.Da li moze da se odabere neka mp3 pesma kao zvono za alarm ili samo fabricki..koliko je glasan telefon kada zvoni na skali od 1-10,koliko drzi baterija u proseku i koja kamera je bolja 1020vs1520?
hvala

OK Emix manje šuma na blacku ali šta je sa detaljima?

Amber

wp20140109194759pro.jpg

Black

wp20140109201616pro.jpg

Vidis li da je sijalica uperena gore u to sto si cropovao vise nego na prvoj slici?
Vidis li da nije bas sa iste razdaljine slikano (par mm)?

Pogresno gledas, banana je bitna! 😀

Poslednja izmena:
Sto ne izreza ovo recimo:

Amber:

wp20140109194759pro.jpg

Black:

wp20140109201616pro.jpg

E moj NSX... 😉

Evo jedna dnevna nakon Black update-a:

wp20140111131440raw.jpg

Primecujem da su boje dosta realnije i prirodnije sto me raduje.
Sto se detalja tice, mozda zvuci glupo ali uzivo je upravo sve ovako kao sto se vidi na slici kad se zumira na 100%, ne znam sta da kazem.

RAW ove slike je 44MB.

Pa rekoh ti ja onomad da su stare boje (amber) bile kao sa pandore 🙂

Ovo je vrh, stvarno, koliko detalja ima ali je ipak ''macro''.. daj neke pejzaze ali ne ono kao do sada kada (zalazak sunca i sl.) nego nesto kada je povoljno svetlo pa onda neku low light u najgorim uslovima i u sumrak (cuveni blue hour)

Ovo je fenomenalno.
Imate vrhunski fotoaparat, a kao dodatak imate odličan mobilni telefon.

Razmiljam da li da uzmem ovaj ili 1520 pa ko moze neko da mi pomogne oko par stavki.Da li moze da se odabere neka mp3 pesma kao zvono za alarm ili samo fabricki..koliko je glasan telefon kada zvoni na skali od 1-10,koliko drzi baterija u proseku i koja kamera je bolja 1020vs1520?
hvala
Moze neko da mi pomogne?Razlika u ceni je 10-20e u korist 1520 i mnogo veci ekran 6" vs 4,5"

Pa valjda znas sta ti vise treba, trenutno najbolja kamera na nekom smartfonu, xenon blic i manji ekran uz kompaktne dimenzije ili phablet koji ima odlicnu kameru ali i veci ekran (1080p) i mnogo brzi cipset.

Koliko ja znam samo fabricke, ali mozda i ne znam. :d
Ja stavio Nokia Remix i meni super.

Imas od 0 do 30 volume, ja drzim na 20 i telefon ne da se cuje nego...

Baterija drzi dosta, meni uz neko normalno koriscenje izdrzi oko 3 dana, ako slikam puno, muzika, web, pozivi... izdrzi oko 12-13 sati. Od ujutro do uvece recimo.

Sto se kamere tice 1020 ima bolju kameru, bolje nocne slike sa manje suma i vise detalja. Bolji video.
Ali i 1520 ima fenomenalnu kameru, razlika nije velika.

E sad pitanje je hoces li moci komotno da koristis "telefon" sa ekranom od 6"? To je jedini problem.

1520 ima i bolju bateriju, brzi je telefon i ako ti kamera, nocno slikanje i blic nisu prioritet a 1520 ti nije prevelik telefon onda je bolji izbor.

Koliko ja znam samo fabricke, ali mozda i ne znam. :d
Ja stavio Nokia Remix i meni super.

Imas od 0 do 30 volume, ja drzim na 20 i telefon ne da se cuje nego...

Baterija drzi dosta, meni uz neko normalno koriscenje izdrzi oko 3 dana, ako slikam puno, muzika, web, pozivi... izdrzi oko 12-13 sati. Od ujutro do uvece recimo.

Sto se kamere tice 1020 ima bolju kameru, bolje nocne slike sa manje suma i vise detalja. Bolji video.
Ali i 1520 ima fenomenalnu kameru, razlika nije velika.

E sad pitanje je hoces li moci komotno da koristis "telefon" sa ekranom od 6"? To je jedini problem.

1520 ima i bolju bateriju, brzi je telefon i ako ti kamera, nocno slikanje i blic nisu prioritet a 1520 ti nije prevelik telefon onda je bolji izbor.
Koristio sam Wave S8500 3.5god uzeo Nexus 4(to mi je bio prvi android) i posle mesec dana ga dao mladjem bratu(android mi se uopste ne dopada) i sad bi hteo da uzmem wp.Najbitnije su mi kamera i baterija.Citao sam da nokia ima fenomenlnu navigaciju pa baterija iz tog razloga a kamera da ne bih morao da nosim fotoaparat sa sobom.Nisam imao prilike da drzim u ruci neki fablet pa nemam predstavu koliko je to glomazno..Ovo za custom tone pitam zbog gdr3 pa rekoh mozda su menjali.Emix jos jedno pitanje posto ti imas 1020 kakva je vibracija jer mi je bitno zbog posla ako ne cujem zvono da osetim vibraciju?

Kazem baterija je ok, ali nista posebno. Znaci prosek, kao vecina smart telefona danas.
Glomazno je dosta, ja Note 3 nisam mogao komotno da koristim jednom rukom a 1520 je jos veci.
Kamera je kao sto mozes da vidis odlicna i jedina konkurencija je 808 koji opet nije to sto ti treba. Ali kazem ako nije presudno i 1520 ima fenomenalnu kameru.

Vibraciju ne koristim ali mislim da nema nikakvih problema sto se toga tice, standard. A zvono tesko da neces cuti. 😉

Kazem baterija je ok, ali nista posebno. Znaci prosek, kao vecina smart telefona danas.
Glomazno je dosta, ja Note 3 nisam mogao komotno da koristim jednom rukom a 1520 je jos veci.
Kamera je kao sto mozes da vidis odlicna i jedina konkurencija je 808 koji opet nije to sto ti treba. Ali kazem ako nije presudno i 1520 ima fenomenalnu kameru.

Vibraciju ne koristim ali mislim da nema nikakvih problema sto se toga tice, standard. A zvono tesko da neces cuti. 😉

Izvini jos samo nesto i necu te smarati vise.
"Kazem baterija je ok, ali nista posebno. Znaci prosek, kao vecina smart telefona danas." ovo kazes za 1020?
I takodje za 1020 kazes da je jedina kokurencija 808?
Za 1520 me jedino brine rukovanje u prevozu i kad pocne toplije vreme kako ce da mi srane u bermude-sorc 😀.Inace 1520 ima neverovatnu bateriju,tj najbolju na tzistu.

Ja 1520 nemam, mogu da pricam sto sam procitao na testovima.
Pricam za 1020.

Sve više mi privlači pažnju 1020. A taman sam hteo da se smirim sa iP5 :smash:

Jesam, jedan od 32gb i skoro jedan od 16gb. Zameram mu kameru koja može bolje i zvuk na slušalicama (naravno imam dobre sluške, ne koristim fabričke). Nisam rutovao i isprobavao fixeve nikakve, nemam vremena i više me smara. Pogledaš šta se vrti najviše po temama - koji rom i koji kernel, ne mogu da gubim vreme na to, lakše mi je da promenim telefon. Kome to nije važno odličan je telefon, za taj novac nudi najviše. Videćemo da li će ispraviti nadogradnjom na 4.4. Ostao sam na iPhone 5 (uvek sam voleo manji fon sa kojim lako manipulišem jednom rukom). I on je odličan, sve radi odlično i bez greške, ne možeš a da ga ne gotiviš. Jedino me još privlači 1020 i malo Z1 Compact.

Poslednja izmena:
Pogledaš šta se vrti najviše po temama - koji rom i koji kernel, ne mogu da gubim vreme na to, lakše mi je da promenim telefon. Kome to nije važno odličan je telefon, za taj novac nudi najviše. Videćemo da li će ispraviti nadogradnjom na 4.4. Ostao sam na iPhone 5 (uvek sam voleo manji fon sa kojim lako manipulišem jednom rukom). I on je odličan, sve radi odlično i bez greške, ne možeš a da ga ne gotiviš. Jedino me još privlači 1020 i malo Z1 Compact.
+1
Ja cas pretezem na 5s a cas na 1020. Taman zaboravim 1020 i Emix okaci neku sliku :d
1520 odlican svakako, baterija, ekran, kamera (u odnosu na ostale smartfone, ne 1020) ali je ipak to za mene lopata i ne bih mogao. Iz istog razloga sam do sada i izbegavo Note2 i Note3.
Mozda je zato sto me android smorio, a mozda i s4, nisam toliko dugo imao telefon ne pamtim 😀

Koliko je to, 4 meseca 😀

S2 sam imao najduze, prvi android telefon pa cak 4 meseca imao :d
S4 nesto vise, cak 8 verovali ili ne 😀 Oborio rekord 😀

Sto ne izreza ovo recimo:

Amber:

wp20140109194759pro.jpg

Black:

wp20140109201616pro.jpg

E moj NSX... 😉

pa i u tome što si izrezao se vidi drastično više detalja kod ambera 😀 black ima agresivniji NR ali se zato gube detalji...ne mož i jare i pare 🙂

pa i u tome što si izrezao se vidi drastično više detalja kod ambera 😀 black ima agresivniji NR ali se zato gube detalji...ne mož i jare i pare 🙂

Jel tebi monitor naopacke? 🙂 Ne mogu biti identicne fotke, dok je on instalirao Black nije uhvatio identicno kadar, svetlo itd..

pa ja nisam ni rekao da su fotke identične aman 🙂

Znam al to sto se ne vide detalji na stolnjaku ne znaci da sa black kamera hvata manje detalja, vec da mu je ruka mozda bila za nijansu drugacije okrenuta..

Ja ne znam sta da odgovorim na ovo, ili imas los monitor, ili na N8 gledas slike ili ne vidis dobro.

Fokus je banana, znaci banana je glavna a ne stolnjak.

A i kad pogledas ovo sto sam ja izrezao vidis da:

1. Providna "sara" se skoro i ne vidi i ne razlikuje kod Amber, kod Black se i te kako vidi.
2. Naranzasta sara je mutna i razmazana kod Amber i ne vidi se, kod Black to nije slucaj.
3. Na kori od banane ima vise detalja kod Black slike, tj. vide se i razlikuju ova "vlakna" kod Amber je umazano.
4. Black ima manje suma.

Moze li jos neko da pogleda i potvrdi ili demantuje ovo sto ja pricam?? Ili ja ne vidim dobro?

Kod redukcije suma treba naci dobar odnos izmedju agresivnosti uklanjanja i kolicine detalja a mislim da je Nokia ovde uradila odlican posao. Mozda ima malo manje detalja na delovima fotografije koji nisu u fokusu ali to moze da se primeti samo kada se dosta zumira ili cropuje, po mom misljenju kamera sa black apdejtom je jos bolja, bar ovo do sada sto sam video.

OK moguće je i da je do fokusa al dobro, uglavnom žutilo je i dalje prisutno kod standardnih slika pa ko hoće prave boje moraće da se zeza sa RAW fajlovima 🙂 što je interesantno kod 1520 su boje odlične...ali DR je loš

http://pureviewclub.com/2014/20201

Nazad
Vrh Dno