na es-u sam jos od pre pola godine citao tu temu i po neki put ucestvovao.
Dakle ima i par ljudi koji su zavrsili kurs matematike,i neki lik koji je radio kod njega,ali ipak uglavnom su informacije"iz druge ruke"
No tipujemo i da se Zarko ukljucio u diskusiju,kao gost,jer nam lici na njega.Skoro smo sigurni da je on upitanju(nemesis nick ili tako nesto)
Za Spirita.Ukratko cu ti prepricati za kurs iz mate(mada na ES-u ces naci mnogo vise).pA PROFA NIJE normalan,ucenici dolaze u situaciju i da se pobiju s'njim,ribe u pauzama placu u wc-u i tako to.
Inace ima i jedan lik sa mog faksa koji je bio na tom kursu,cak je i bio u pominjanoj emisiji na Artu kao "gost",mora da dodjem do njega i da vidim kako ga je nagovorio na sve.Ne bih se cudio i da nije smeo da odbije.
I meni lici to na sektaski metod.Znate onu "izimslis sektu to ti je najlaksi nacin da dodjes do 1 milion $".E Zare ima malo vise tih miliona!
A to o zaverama,pa to je marketing,nas narod se pali na to i sl.
STO se tice live suceljavanja,to nema sanse.Ljudi su vec pokusavali a on odbija.Poenta je da on plati termin(emisiju) da pitanja polunormalnom voditelju i to je to.
...
Ali ja imam i jos nesto da kazem da se "neopecete" kao ja:
Sigurno ste culi za Finesu.Vidim neko pominje mape uma.
E ja sam se tu opekao.Najme marta 2003 sam u krajnjem ocaju(KOLOKVIJUM NA FAKS A JA POJMA NEMAM) upisao kurs "savrseno pamcenje"
Ukratko cu opisati sve aspekte:
Prvo olaksan sam za 100 eur

Lik koji predaje deluje inteligentan.Svima nam je popamtio imena(da bi demonstrirao kurs jel).Inace je dipl.ing. i doskolovao se u raznim oblastima u USA ali na kursevima!(znamo kako izgledaju ti kursevi

:smash: ).Najvise se oslanja na metode Toni Buzana(neki englez ruskog porekla koji je
kao te metode smislio)
Poenta kursa je da sve pamtis preko slika.Mozak svi znam lako pamti slike.I ti slike asociras sa pojmom koji nisi mogao da pamtis.Deluje primamnjivo a?Da i meni je upocetku,i stvarno lako zapamtis do 10 pojmova.Ali zackoljica je u tome kako zapamtiti 110 ili 1010 podataka.Nikako!Da bi taj "kurs"(namerno pod navodnicima) delovao,morao bi kompletno da ispres mozak(poenta dublja) i da potpuno promenis sistem citanja,misljenja,ucenja i pamcenja(Ispiranje mozga i reprogramiranje istog).E to mi se nesvidja i izaziva sumnju.Inace i Zarko je slusao taj(i sve ostale) kurseve ,a vidimo kakav je efekat na njemu.
Inace to je sve povezano sa sliva metodom,meditacijom,i slicno.
Inace profil ljudi na tom kursu je jako raznolik.Bilo nas je 20 tak.I svi deluju normalni(obicni ljudi)

d domacica sa dvoje male dece(osnovci),do advokata, i biznismena(vlasnik jedne poznate firme necu da ga pominjem,ali uzgred hvalio se kako je savladao i kurs "brzog citanja").
Na kursu je pozitivna atmosfera(e jos tada mi je delovalo kao namerna pozitivna atmosfera kako bi se ljudi opustili i biti sposobni za manipulaciju)A da pre svake sesije(dela kursa) radili smo neku kao "opustajucu metodu" od par minuta.A metoda se sastoji da zamisljas delove tela koje on izgovara(levo oko,desno oko,levi kapak,...nadlaktica leve ruke...sedalni deo

)ovo mi je malo bolesno ,deluje kao neka Yoga a i Yoga mi ima prizvuk neke "hiduisticke" ili "pseudobudisticke"sekte.
Eto to je to ako se jos necega setim javicu ali
NIKAKO NEUPISUJTE FINESU POKAJACETE SE kao ja nazalost.Zakljucak "nema nista na brzaka".
Back to NL PRO:
bilo bi dobro kada bi se nekoliko nas organizovalo da odemo na promotivna predavanja koja su besplatna i da ga napushimo pred musterijama i opovrgnmo njegove cinjenice+neko donese diktefon i snimimo sve potom damo u Kurir(znamo da Kurir jedva ceka da pljuje nekog) i uspeli smo
Pozivam i Nebojsu Milanovica da se ukljuci u thread,mada mislim da mu je mozda malo dosadno da pise o tome,posle onoliko materijala koje je napisao na ES-u