Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Pobrkao je....

Upravo sam poručio Switch Zelda (Hyrule) edition OLED konzolu u kompletu sa LoZ TotK igrom. Zamolio bih članove koji imaju volje i strpljenja da mi napišu neke esencijalne savete za početno korišćenje konzole. Hvala unapred.

Pa nema tu ništa posebno. Ako želiš da igraš igre online ili kupiš digitalne igre, moraš da napraviš nalog.To možeš i već sada preko računara. Nema opcija da se izabere Srbija kada se pravi nalog,pa se mora izabrati neka druga zemlja, ja lično imam USA nalog kao državu izabranu Aljasku zato što tamo nema dodatnog poreza.

Koliko sam se informisao zaštitno staklo je obavezno. Koliko vidim ne postoji šansa da se konzola stavlja/vadi a da se ne ogrebe ekran. Da li je sa tim rizikom grebanja ekrana situacija ista kod svih modela (V1/V2/OLED)? Nameravam da kupim i "koferče" za konzolu. Na Temuu ih ima milion. Za sada planiram samo fizičke igre da kupujem. Malopre sam gledao na Ali Ekspresu, ima ih dosta u ponudi po povoljnim cenama, pa me zanima da li je neko kupovao preko AE? I kako ide kupovina NSOnlinea u Srbiji? Pretpostavljam da to može kod prodavaca konzola i opreme, kao i na KP?

Ja nemam zaštitno staklo imam konzolu malo više od dve godine i nisam ga ogrebao. NES oniline kupiš direktno na konzoli prolaze platne kartice izdate u Srbiji, nema razloga da plaćaš harač na KP ili u nekoj domaćoj radnji. Ja imam jednu jedinu fizičku igru i nije sa Alij. Tako da nemam odgovor na to pitanje. Torba preporučljiva ako ćeš ga često nositi van kuće

I moj switch i dalje bez zastitnog stakla sve ove godine, ekran u boljem stanju nego na fonovima koje je nadziveo sa svim gorilama i slicnim "pancir staklima" , doduse retko dock koriscen al i tad sam pazio.

Kupih Switch Zelda (Hyrule) edition OLED konzolu u kompletu sa LoZ TotK igrom, i evo koristim je već devetak dana. Uzeo sam je na KP kod VS prodavca (za koga potvrdjujem da je potpuno legit, i veoma korektan.) Koštala je sa igrom 44.500. Uzeo sam i zaštitno staklo i crno Zelda TotK koferče. Konzolom sam veoma zadovoljan kao i gaming ugodjajem. Zaista, ima nečeg magičnog. Par dana mi je profil bio na Srb i pristup eShopu bio onemogućen. Sada kada sam prebačio na Hrv radi kako treba. Planiram da must have igre kupujem u fizičkom obliku a neke vrednije naslove online. Jedan od takvih koji ću da pazarim u eShopu je Ori and the Blind Forrest koji je apsolutno FENOMENALAN (2d platforma) i trenutno je na -75% i košta 5e u eShopu. Takodje veoma sam se prijatno iznenadio kada sam video da je masa igara na veoma značajnim popustima. Uzeo bih još jedan joycon, da li da idem na originalni ili ima kopija dovoljno dobrih? Planiram i da uzmem jednu igru na Aliekspresu koje nema kod nas u ponudi, izlazi oko 100 dolara, s obzirom da do sada nikada nisam kupovao na AE da li tu postoje kakvi rizici ili je potpuno pouzdana kupovina? Takodje, uzeo bih fizičke kopije NBA 25 i FC 25, valjaju li išta? Ako je i dalje aktuelna varijanta za Familly online paket za 8 naloga, veoma rado bih se priključio. Hvala na strpljenju :)

Što se tiče joycona sa alija uzimao sam prosle god dva (L+R) kopije Splatoon 3 i kao original su. Jedino su prestali da rade unutrasnji ZR i ZL ali je to poznata bojka jer je taj flat kabl i kod orginalnih nesrećno savijen. Hvala bogu lako se menja.

E sad uzeo sam dva crna skoro i izrada je odlična ali puni se na usb c i na samom switchu se vide kao plavi i crveni. Promenom boja preko programa za to na PC kao i u samom homebrew meni ne pamti promenu. Tu je problematika kada su i originalni crveni i plavi spojeni pa malo zbunjuje. Rešio tako što sam originalne stavio na tamnije varijante plave i crvene koje su izlazile za switch. Moraju postojeće verzije boja ne može bilo koja pošto u samim igrama on ne zna koja je to boja jer te boje nisu puštane u promet.

Po meni za ratliku od 70ak eur vredi ali moraš i da upatiš koliko para toliko muzike.

Moja prva Nintendo Switch rasprodaja. Pazario 4 igre i mesec dana NSO za 14 evra. Jedva se zaustavih sa kupovinom. Ima sijaset odličnih ponuda, mnogi 1st party naslovi na oko -30%. Plaćao direktno AIK Master karticom, sve ok prošlo. Nisam samo provalio da li može više igara da se stave istovremeno u korpu i plate odjednom, ja sam ovo plaćao 4 puta. Bedak :(

Nintendo Switch
Saints Row®: The Big Purple Package Amount paid: 2,99 €

Nintendo Switch
Hunter Simulator : Wild Hunting Amount paid: 1,99 €

Nintendo Switch
Nintendo Switch Online Individual Membership
Validity period: 1 month (30 days)Amount paid: 3,99 €

Nintendo Switch
Ori and the Blind Forest: Definitive Edition Amount paid: 4,99 €

Srećan MAR10 dan svima koji slave :)

Da li moze preporuka za coop igre za u dvoje?

It takes two, Overcoocked, Nintendo Switch Sports, Unravel 2, Cat Quest 1, 2, 3, Kirby and forgotten Land, Pikmin 3 i 4, Super Mario Odissey, Good Job, Moving Out, Luigis Mansion 3, Yoshis Crafted World
Te sam igrao se kćerkom zajedo, imaš ih još brdo.

It takes two, Overcoocked, Nintendo Switch Sports, Unravel 2, Cat Quest 1, 2, 3, Kirby and forgotten Land, Pikmin 3 i 4, Super Mario Odissey, Good Job, Moving Out, Luigis Mansion 3, Yoshis Crafted World
Te sam igrao se kćerkom zajedo, imaš ih još brdo.
Hvala, Nintendo izgleda da razbija sa multiplayer coop igrama. PS5 do sada samo odigrao it takes two. Ovo je otkrovenje

Zaboravih Super Mario Bros Wonder, Super Mario 3D Wold, Super Mario Party Superstars i Jamboree… Ima sigurno još

Dodao bih još i Super Mario 3D World + Bowsers Fury

Ovo deluje fenomenalno, ali sam konfiskovao od brata Switch (hakovan) pa ce da saceka :)

Ima li sada negde uzeti Gamesir X2 Pro? Da li je bolje uzeti Pro model?Treba mi za emulatore na telefonu,za stare NES,SNES igre.

Zeleo bih da kupim chipovani, modovani nintendo switch oled sa instaliranim tinfoilom. Da li neko koristi to i da li ima sanse da konzola bude banovana?

Koriste mnogi iz teme. Da, naravno da ima šanse da bude banovana.

Blokiraju se Nintendo serveri, ne koristi se pravi Nintendo nalog, ne koriste se modovi/varanja u legalnim igrama, ne koriste se piratske igre za online multiplayer...

Valjda može da se napravi da imaš i legalan i jailbreakovan OS pa biraš koji butuješ. Nisam probao, kod mene su blokirani Nintendo serveri i uvek najnovija Atmosfera.

Može naravno da imaš dva totalno odvojena sistema, jedan stock ne modovan i drugi sa emunandom gde je sve i svašta. Poenta je da se stock ne učitava sa CFW i da se na brlja po njemu, dok na emunandu sa CFW se blokiraju Nintendo serveri, blankuje serijski broj i stavi offline. Tamo može i piraterija i modovi i sve što želiš.

Vrh Dno