Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Zelda ce tesko skoro izaci, Tears je izasao pre godinu i po.

Slazem se, nema nista od Zelde, osim ako nemaju neki remaster ili nesto u planu starijih naslova.
Ocekujem Mario Kart 9, i jos nesto sigurno. Moraju nesto sto je bas zastarelo da osveze i poguraju launch konzole. Malo su me smorili sto ce tek konzola na leto, tipujem u junu da moze da se uzme. Ocekivao sam odmah preorder, i u Aprilu da je vec tu, mozda cak i u Martu. :(

Pored Mario Kart 9 i nove 3D Mario izbaciće Zelda WW ili Majora's Mask, Super Mario Galaxy 2 remastere i eto veselja. :D

Negde sam pre par nedelja video da je u priči čak i da će se praviti Final Fantasy IX Remake za Switch 2 kao Launch title, ali kapiram da je to daleko od istine. Kapiram ako bi se to desilo da bi to bila najprodavanija konzola svih vremena, a verovatno i igra. :cool:

Od istog izvora koji je prvi rekao da će danas biti trejler za Switch 2.

Flight Simulator will come to PS5 and Switch 2, and Halo: The Master Chief Collection will come to PS5 and Switch 2 as well.
Microsoft will be a big supporter of Switch 2. They will be porting and patching the current Switch 2 lineup. So games like Grounded, Pentiment, the Ori games will eventually make their way to Switch, be patched for 4K support, and I wouldn't be surprised if we see Sea of Thieves, maybe Hi-Fi Rush to make its way over. Just expect a lot of MS games on Switch 2 and PS5 moving forward.
I can confirm that Final Fantasy 7 Remake and Rebirth will come to Xbox & Switch 2. Remake released in 2025, Rebirth in 2026"

ne pratim vesti oko nintenda pa da pitam jel se sprema možda neki remaster starih super maria tipa bros, land i slično što su se igrale na starim game boy konzolama

Pa bio je 299 prethodni dosta im je 50-100 usd na inflaciju.
Pa to jedino ima smisla da izbacuju identičnu spravu, a ne višestruko bolju i jaču. Ako sve glasine budu tačne, $399 je i više nego korektno, imajući u vidu da x86 handheld sprave (najnovije i najbolje) koštaju između $799 (+ porez) i $899. A priča kako je to ujedno i PC ne menja mnogo, jer ih 99% ljudi ne koristi kao primarne računare.

Nadam se da ce imati neku zanimljivu ponudu igara da navuku na kupovinu dvojke .

Nisam naišao na konkretan info šta može biti drugi usb c port. Samo neke špekulacije o Labo 2. Zna li se nešto o tome?
Nadam se da ce imati neku zanimljivu ponudu igara da navuku na kupovinu dvojke .
RDR 2 ako bude terao ima palčeve da oogulim od jahanja iako mrzim grind 😄

Što se tiče cene, mislim da je $399 safe bet (bar za base verziju ako bude više verzija na launchu).

Nisam siguran da će OLED imati price cut, možda za $50 najviše..

podrzane fizicke switch igre - check
jos da daju botw i totk u 60 fps/1440 recimo, kupljeno.

Ono sto joyconi mogu da imitiraju misa - prilicno intrigantno, mada ne verujem da ce biti nekih rts za switch. vise deluje kako pricaju, "moguca" kompatibilnost sa DS/3DS.
Zanima me i koju ce zeldu da remasteruju - ww i tp mi nema logike jer ih imamo za wiiU u HD, a OOT i MM vec imamo u shipofharkinian sa HD 60 fps modom...

ja se iskreno nadam da nece biti samo jaci switch, ipak su uvek davali neki gimmick dodatni (osim kod gamecube).

isto, posto ce biti kompatibilno sa sw1, zivo me zanima koliko ce proci do prvog emulatora :D :D

Kontam.da ce i dock biti kompatibilan sa kecom u smislu da kec.moze u dock 2. Ne očekujem da ce moci obrnuto. Ili pak drugi usb-c gore sluzi za dock 1 samo ide naopako. Nalupah se ali sve je moguće 😁

Sta mislite, da li ce switch 2 podrzavati streaming servise (netflix, hbo max, dizni+... spotify)? Primetio sam da je nintendo zajednica poprilicno agresivno protiv toga. I da koriste neke sulude argumente poput "nintendo switch je za igranje, ne za gledanje filmova", ili "moj smart tv vec ima sve to" (i ako pricamo o prenosnoj konzoli, dakle selling point joj je mobilnost), ili "vec mogu da gledam preko telefona" - i ako je ekran na switchu duplo veci, vecina kategoricki odbacuje da zeli mogucnost da se preko njega gledaju i filmovi.

E sada, mozda mogu da razumem nintendo, ali ne razumem zasto su hardcore fanovi eksplicitno protiv toga. Mozda je to i imalo smisla 2010-ih, ali 2025-te izostaviti multimediju mi vec deluje kao propust.

Poslednja izmena:
Pa mozes da gledaš ali nezvanično. Kod mene postoji android ( namestio mi čovek 😊) pored emunanda i sysnanda. Letos klinci na moru gledali Skyshowtime. Da se razumemo nije to iskustvo kao na uredjajima namenjenim za to ali završava posao. Pored toga još jedno 15ak dugometražnih crtaća na sd kartici i put do Grčke se ne oseti. Jedino mi je nosač u kolima od nekog tableta pa je malo ograničen jer ne možeš da izvadiš joycone ali prikače gamepad od sonija preko missioncontrolla i cepaju kad hoće da igraju igrice.

Nazad
Vrh Dno