Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Pa radice sigurno,kad na sakatom Decku radi odlicno.

Pitam se da li ce biti optimizacija i patcheva za barem first party Nintendo naslove na Switch dvojci. Ne verujem da ce biti piraterije sigurno prve 4-5 god, a do tad ce vec uveliko da zare i pale PS6 i novi Xbox ako ga bude bilo, pa razmisljam da li se isplati uci u legalne vode sto se tice Switch igara, barem za neke jace naslove.

Trenutno piratski svic odradjuje posao vise nego dovoljno, samo ne znam kolike ce cene biti kasnije.

Za svojih 30 godina, nekih 24 u gejmingu, nisam video ovoliko leak-ova, glasina ni za jednu konzolu do sad, apsolutno me izludjuje, ulazim na reddit svakih pola sata :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Renderi, 3d modeli sa CES-a, Nintendo koji je samo rekao to nije zvanicno i onda je taj proizvodjac opreme Genki samo nestao sa drugog dana CES-a, isparili ljudi. Gotovo da znamo kako izgleda, novi joycons koji se povezuju magnetom na konzolu, sto se nekim ljudima ne svidja bas, jer misle da zbog toga nece biti hall effect analozi, mada neki kazu da to moze da se podesi i da nece smetati. Takodje je potvrdjen i opticki senzor kao na mišu u desnom joycon-u.

Imamo backwards compatibility, sto je za mene veliki plus.

Navodno u četvrtak 16. je zvanično predstavljanje hardvera a odvojeno će biti i za nove igre

Morali da popuste. Odlicno, napokon da izadjemo iz ere switch 1 480p igara.
4K 60fps c'mon c'mon! 🤞

Razmisljam se da li da nastavim da gradim Nintendo Switch biblioteku i uzmem Switch 2 kad izadje ili da predjem na Xbox/Windows handheld. Puno mi je da se bakcem sa dve konzole. Ako bi dosla neka potvrda da ce da izbace port Fallout-a i RDR2 za Switch 2, jer ce konzola to svakako moci da izgura... onda ne bi bilo puno razmisljanja.

Pa sve se svodi na to da li te Nintendo igre interesuju, ako te interesuju Nintendo igre onda idi Xbox/Windows handheld,
ako te interesuju Nintendo igre i 3rd party onda idi na Switch, bio je leak da recimo dosta MS igara stiže na Switch 2 kao recimo Halo Collection i Flight Simulator,
Switch 2 će svakako imati jaču 3rd party podršku neko trenutni Switch koji opet nije imao lošu.

Pitam se da li ce biti optimizacija i patcheva za barem first party Nintendo naslove na Switch dvojci. Ne verujem da ce biti piraterije sigurno prve 4-5 god, a do tad ce vec uveliko da zare i pale PS6 i novi Xbox ako ga bude bilo, pa razmisljam da li se isplati uci u legalne vode sto se tice Switch igara, barem za neke jace naslove.

Trenutno piratski svic odradjuje posao vise nego dovoljno, samo ne znam kolike ce cene biti kasnije.

Sve zavisi, trenutni Switch je prilično brzo bio modovan pošto je bio hardverski exploit, dok se za čip čekalo 4-5 godina.
Za Nintendo se isplati ići i legalno (bar dok ne bude čipovana ili softmodovana konzola) zato što igre drže cenu, pa ih možeš po potrebi kasnije prodati a da ne izgubiš mnogo,
naravno u tom slučaju ideš na fizičke igre ne na digitalne.

Morali da popuste. Odlicno, napokon da izadjemo iz ere switch 1 480p igara.
4K 60fps c'mon c'mon! 🤞

4K/60FPS igre su retke i na PS5 i Series X, a Switch 2 je ipak mobilni hardver,
što opet ne znači da neka igra uz DLSS neće raditi na 4K/60 fps ali to sigurno neće biti standard, biće mnogo više 1080p-1440p/60fps igara.

Ma znam sve, ali nadam se da je Nvidia sa svojim fake frejmovima doprinela bar toliko da Switch 2 ponudi dobru grafiku koliko toliko.

Pitanje, ta tegra u novoj konzoli je matora i slabija od prosecnog mobilnog telefona ali daleko jaca od one u prvom Switchu. Igre su ono sto drzi Nintendo tu gde jesu, ne hardver.

Jeste starija, ali nikako nije slabija, pogotovo GPU koji ima DLSS mogućnosti, u pitanju je Nvidia custom made T239 čip baš za Switch 2,
plus optimizacija igara za Switch i telefon se ne može porediti.

DF ima video gde porede iste igre na iPhone 15 Pro i trenutnom Switchu, vrlo uporedivo a Switch ima hardver koji je bar 8 godina stariji

Optimizacija i jeste poenta, ne jak hardver.

Nvidia T239 je izasla pre dve godine i jos uvek nije sluzbeno u konzoli.

Pa kao i uvek do sada kad je Nintendo u pitanju, sta god da je od hardvera u konzoli, potpuno nebitno, bice optimizovano i pruzace maksimalan dozivljaj(lol gadim se sam sebi na ovom komentaru 😆😆)

Setimo se kad se switch pojavio...isto zastarela tegra, isto 2-3 godine stara, svaki telefon ima.bolji hardver...na kraju skoro 150 miliona prodatih konzola. Jednostavno, to ne igra nikakvu ulogu kad je nintendo u pitanju.
Znas da ces da uzmes i da ces da se drogiras ugricama kao i sa svim prethodnim(klinci u slobodno vreme, odrasli kao izgovor da igraju s decom, ili kako to nalazu pravila-u toku radnog vremena, sta)

Inace kontroleri na mom v1 switchu i dalje ko zmaj rade, doduse plastika izlizana i uglacana.

Mislim da očekivati 4k/60fps je totalno nerealno. Po meni i performanse u rangu PS4 u handheld modu su upitne, treba to ugurati u možda 15w tdp. Sve preko toga i autonomija baterije ima debelo da pati. Svi koji poseduju neki "veći" handheld tipa Steam Deck, ROG Ally, Legion Go znaju o čemu pričam.
Vidim neke priče po netu da Ubisoft priprema bar 6 igrica za Switch 2, pominju se Far Cry 6, AC Mirage, što nije loše. Doduše ja ih već imam na Decku i Legion Go, u svetlu tih handhelda, ne znam koliko su 3rd party igre bar meni na Nintendu sad interesantne.

Mislim da očekivati 4k/60fps je totalno nerealno. Po meni i performanse u rangu PS4 u handheld modu su upitne, treba to ugurati u možda 15w tdp.
Najjače je to što, pošto Nintendo nisu sivonje nego suvi i inteligentni kapitalisti, sumnjam da će sprava vući više od 7-8W u handheld modu pa će opet terati neverovatno dobro veliku većinu naslova. Originalni Switch ima bateriju od 16Wh što je nepojmljivo. U piku, dok tera open world Zeldu, on vuče, šta, 4-5W da bi imao 4-5 sati baterije?

Iako većina poseduje već dosta igara, činjenica da će sve one biti optimizovane će napraviti najveću razliku, i to me raduje strašno. Handheld PC-jevi su magične sprave i koristio sam ih sve, ali ako nije dovoljno optimizovano, džaba, mora FSR, mora Frame Generation, pa sve izgleda kao da je neko vazelin premazao preko ekrana + latencija do bola. A o težini i bateriji da ne pričamo.

Tako da, što se mene tiče, na Switch 2 ide pre-order iste sekunde.

Ja isto planiram da ga uzimam prvog dana, kćerka i ja već merkamo kad će da bude dostupan. Lekciju sam naučio, uzimam samo kertridže od 1st party naslova, za ostalo ću videti.
Meni su handheldi gaming vratili iz kliničke smrti. Switch je bio prvi, neka vrsta impulsne kupovine i stvarčica je fenomenalna. Potom su došli Steam Deck i Legion Go i praktično otvorili celu PC biblioteku igrica. Onda došao i Anbernic 35XX Plus za retro naslove, veselju nikad kraja. Samo da još imam slobodnog vremena.

Pa ja mislio sad ce i cena i preorder, a u Aprilu da ga isporuce.

Kompatibilan sa Nintendo Switch digitalnim i fizičkim igrama, još bolje. Biće šta da se igra. Još da najave novu za početak Zeldu…

Kompatibilan sa Nintendo Switch digitalnim i fizičkim igrama, još bolje. Biće šta da se igra. Još da najave novu za početak Zeldu…
To je i dobro i loše. Dobro za one koji nisu imali Switch pa mogu da nadoknade propušteno. A loše jer mislim da develorperi zbog toga neće žuriti da izbace nove igre. I biće ih generalno manje

Jedini razlog zasto je Nintendo isao na matoru tegru jeste upravo kompatibilnost sa igrama.

konacno da dobijemo novu konzolu koja ce zaista imati igre za razliku od ps5 koji nema nista :D

Ako ne izbace neki vrhunski Launch naslov za Switch 2, mislim da je stvarno bruka i sramota. Svi su se naigrali keca ko je hteo, a HD Remaster i ostala reciklaže starih igara čisto sumnjam da bilo koga interesuju više. Dosta smo igrali Wii naslove na Switchu. Znači realno je da mora da padne ili neka nova Zelda ili Mario Kart 9.

Ako ne izbace neki vrhunski Launch naslov za Switch 2, mislim da je stvarno bruka i sramota. Svi su se naigrali keca ko je hteo, a HD Remaster i ostala reciklaže starih igara čisto sumnjam da bilo koga interesuju više. Dosta smo igrali Wii naslove na Switchu. Znači realno je da mora da padne ili neka nova Zelda ili Mario Kart 9.

Novi Mario Kart ili novi 3D Mario su sigurni za launch, a mislim da će obe igre biti izbačene ove godine.

Mislim da očekivati 4k/60fps je totalno nerealno. Po meni i performanse u rangu PS4 u handheld modu su upitne, treba to ugurati u možda 15w tdp. Sve preko toga i autonomija baterije ima debelo da pati. Svi koji poseduju neki "veći" handheld tipa Steam Deck, ROG Ally, Legion Go znaju o čemu pričam.
Vidim neke priče po netu da Ubisoft priprema bar 6 igrica za Switch 2, pominju se Far Cry 6, AC Mirage, što nije loše. Doduše ja ih već imam na Decku i Legion Go, u svetlu tih handhelda, ne znam koliko su 3rd party igre bar meni na Nintendu sad interesantne.

***, Switch 2 ima skoro 10 godina noviji tech/arhitekturu nego PS4, tako da nije teško danas ugurati PS4 like hardver u handheld.
Manje više skoro se sve zna o hardveru, GPU sličan po sirovoj snazi, ali mnogo moderniji, jači CPU, skoro duplo više RAM memorije za igre, mnogo brži storage, plus DLSS, i to govorimo samo o handheld modu, jedino što je na strani PS4 je memory bandwith.
Ako pričamo o poređenju sa PC handheldima, optimizacija za Switch 2 hardver (zatvorenu platformu) će praviti ogromnu razliku.

Negde sam pre par nedelja video da je u priči čak i da će se praviti Final Fantasy IX Remake za Switch 2 kao Launch title, ali kapiram da je to daleko od istine. Kapiram ako bi se to desilo da bi to bila najprodavanija konzola svih vremena, a verovatno i igra. :cool:

Nazad
Vrh Dno