Šta je novo?

Nintendo 3DS

Igram se sa konzolom vec drugi dan i utisci nisu najbolji.

Po pitanju kvaliteta, konzola je odlicno napravljena i zaista izgleda kao da je u pitanju skup hardware. Kvalitet plastike je odlican.
Ugradjeni software je takodje vrlo dobar i ima nekih zanimljivih stvarcica (npr. tokom igranja mozete otvoriti home menu, otvoriti Game Notes aplikaciju, napraviti beleske i vratiti se u igru).
Pored toga, postoji i Activity Log koji na zanimljiv nacin belezi vase aktivnosti, Download Play koji omogucava spajanje 2 3DS-a i download demoa i drugih stvari sa tudjih 3DS-ova, Mii Maker aplkacija za kreaciju svog Mii avatara, Mii Plaza gde se skladiste tudji Mii-evi koje skupljate Street Pass konekcijom, kao i aplikacije za MP3 i kameru. Postoje i 2 ugradjene igre (ARGames i zabavni Face Raiders). 3DS ima i brojac koraka, pa ukoliko ga nosite sa sobom dobicete novcice za svakih 100 koraka koje mozete menjati za neke nagrade.

Sa strane ugradjenog software, dakle, nema primedbi, jer sve funkcionse vrlo glatko i brzo.

Medjutim, sam 3D prikaz je po meni problematican. Uglovi gledanja su vrlo, vrlo uski i 3DS morate stalno drzati u ispravnom polozaju ili cete videti cross talk. Ljudi oko vas, logicno, ne mogu da vide sta vi igrate. Sam 3D zaista daje 3D prikaz, ali kod mene stvara glavobolju posle 10ak minuta igranja, bez obzira na jacinu 3D prikaza (maksimalna jacina je po meni nepotrebna, jer slika postaje negledljiva).

Od igara sam probao Asphalt 3D, Splinter Cell, Ravin Rabbits i Pilotwings. Asphalt i Splinter Cell su klasican shovelware, dok su Ravin Rabbits i posebno Pilotwings dosta dobre launch igre.

Sve u svemu, mislim da je konzola odlicna, ali dok se 3D ne sredi, ne poveca autonomija (kratka 3 i po sata) i barem malo ne spusti cena na nasem trzistu, ja ne bih preporucio kupovinu.

Meni je potrebno tacno 0.5s da namestim konzolu za 3d bez ikakvih problema. Ne kapiram ljude koji ugao 3d prikaza navode kao problem jer jer je to handheld, bilo 3Da ili ne svakako ga drzis ispred ispred sebe kada igras.. Konzola gubi 3d efekat samo kada skrenes levo/desno, dok nema ogranicenja koliko je 3ds udaljen od tebe (samo da ti nije ispred nosa).

Jedini problem je sto bas nista nema da se igra.. Igre nisu ni malo jefitine tako da i ove malo iznad proseka moram da preskacem, mada bice bolje 😛

Meni je potrebno tacno 0.5s da namestim konzolu za 3d bez ikakvih problema. Ne kapiram ljude koji ugao 3d prikaza navode kao problem jer jer je to handheld, bilo 3Da ili ne svakako ga drzis ispred ispred sebe kada igras.. Konzola gubi 3d efekat samo kada skrenes levo/desno, dok nema ogranicenja koliko je 3ds udaljen od tebe (samo da ti nije ispred nosa).

Jedini problem je sto bas nista nema da se igra.. Igre nisu ni malo jefitine tako da i ove malo iznad proseka moram da preskacem, mada bice bolje 😛

Nije tacno. Postoji "sweetspot" koji moras da pogodis da bi imao pun 3D prikaz, a on ukljucuje odredjenu udaljenost i ugao pod kojim gledas konzolu. Ukoliko konzolu drzis preblizo ili predaleko od sebe, 3D gubi na intenzitetu. Drugo, ugao gledanja je bas problematican, jer i mala promena pozicije ekrana u odnosu na posmatraca dovodi do gubitka 3D efekta.

Ovo ne deluje lose. Moraću da nabavim 3DS. Niko ne reče koliko košta u Madjarskoj?

Koliko ljudi ovde ima 3DS? Jel neko zainteresovan za razmenu igara ili slicno, dok ne provale ove zastite da igramo za Dz?

Pa trenutno ne mozemo! U toku januara se ocekuje izbacivanje kartice koja ce biti slicna R4 karticama za DS! Tek polovinom 2012 ocekujem jeftine kineske kopije!

Do tad mozemo da se menjamo sa originalnim igrama, svako bi mogao da odigra svaku uz minimalni trosak!

Pozdrav svima, malopre sam i ja uzeo DS, treba da stigne prekosutra.
Nazalost ne dolazi sa igrama za 3DS, ali moram da pitam, da li ima neko Mario Kart 7 sa kojim bi se rastao, barem na nedelju dana, a mozda i zauvek?

Ljudi prodaje li neko polovnu 3ds konzolu ,nikako da nadjem nesto na netu,jedino sto uspem da nadjem su neke nenormalne cene od po 120e kod nas a relano cena nove konzole je oko 140-150?

Ljudi prodaje li neko polovnu 3ds konzolu ,nikako da nadjem nesto na netu,jedino sto uspem da nadjem su neke nenormalne cene od po 120e kod nas a relano cena nove konzole je oko 140-150?
I ja sam gledao po netu, ali nesto ih slabo ima, vise ima psp-a nego 3ds-ja

120e je dobra cena ako dolazi nesto uz konzolu, ja sam moju platio 200e kad se 3DS pojavio i ne zalim pare, mnogo sam se izigrao.

Zna li neko za nizu cenu od 29.999 3ds xl kod nas?
U jednoj poznatoj radnji toliko kosta.
Vidim da u americi kosta 179.99$
Skoro duplo kad se pretvori u dinare.

Jedan sam od (pre)srecnih koji ga je nasao za 60e bez punjaca,kao nov 🙂 Stavio bateriju NIKKO power pak (baterija duplo vise drzi),kupio Resident Evil Revelations polovan i ne treba mi nista vise...dok ne izadje neka kartica koji podrzava 3DS igre...proslo je dosta vremena,mogli bi da puste nesto u promet,verujem da nece namerno da puste hack da se prodaju malo igre.

Koliko kosta ta baterija? Gde si je nasao? Jel ima negde da se odradi zamena 3D ekrana?

Bavim se prodajom delova za konzole,radim i servis-trenutno manje vise kao hobi.Ako si zainteresovan mogu ja da ti zamenim gornji ekran,problem je sto svu robu nabavljam od preko,pa treba oko mesec dana da stigne.Ako si zainteresovan,napisi mi PM pa cemo da se dogovorimo.

Jedan sam od (pre)srecnih koji ga je nasao za 60e bez punjaca,kao nov 🙂 Stavio bateriju NIKKO power pak (baterija duplo vise drzi),kupio Resident Evil Revelations polovan i ne treba mi nista vise...dok ne izadje neka kartica koji podrzava 3DS igre...proslo je dosta vremena,mogli bi da puste nesto u promet,verujem da nece namerno da puste hack da se prodaju malo igre.

Svaka cast. Smes li da obelodanis gde si nasao za 60 eura? To je fenomenalna cena

Ni manje ni vise nego na kupujemprodajem 🙂 Lik je iz Zrenjanina prodavao,nije mu trebalo,uzeo za klinca,izgubili punjac i to je bilo-daj sta das.Cena mu je bila 70,spusteno na 60 😉

Ne znam mnogo o ovoj temi, a moram da napravim izbor DSi vs 3DS (stariji modeli su obačeni). Sin (11 godina) ispunio svoj deo pogodbe što se tiče ocena u školi pa sada ja moram da ispunim ono što sam obećao. Iščitah danas sve što sam našao o ovim konzolama. Ono što je osnovna prednost 3DS, a to je 3D prikaz, u mom slučaju je možda osnovna mana. Dečak već ima malu dioptriju i nosi naočare a vidim da se neki žale na kvalitet te slike, i da im smeta malo duže igranje. Svakako da buljenje u ove ekrančiće ne utiče blagotvorno na vid, ali bojim se da sa lošom 3D sličicom, ne bude baš katastrofa. Elem, da li se 3D prikaz može isključiti? Da li se na 3DS mogu igrati obične 2D igre (da li takve uopšte postoje za ovu konzolu?), i da li u tom slučaju one bivaju i prikazane kao 2D, ili ih konzola konvertuje u 3D prikaz? I na kraju da li, osim 3D prikaza 3DS ima nekih drugih, bitnih prednosti (brzina, veći izbor igara, šta god).

Nisam siguran da li može da se isključuje 3d, znam da se samo pod određenim uglom vidi taj 3d efekat (sigurno si čitao).
Imao sam prilike HTC 3d telefon da držim u ruci i da odigram 3d igru posle 5 minuta igranja trebalo mi je malo da se "sastavim".
Tako da preporučujem DSi XXL model.

Moze se iskljuciti 3D preko parental control opcija.

Turn on your Nintendo 3DS.
On the bottom screen, tap the "System Settings" menu (the wrench icon).
Tap the "Parental Controls" menu.
If this is your first time setting up Parental Controls, you'll be asked to choose a four-digit pin number that you will need to enter any time you want to change parental settings on that Nintendo 3DS unit. You'll also be asked to provide an answer for a pre-selected list of personal questions, in case you lose your PIN. Don't forget the PIN or the answer to your personal question!
When you're done setting your PIN, tap "Set Restrictions."
Scroll down the menu on the bottom screen and tap the fourth option: "Display of 3D Images."
Choose "Restrict" or "Do Not Restrict."
Tap "OK."
You'll be taken back to the master list of parental restrictions. "Display of 3D Images" should now have a pink lock icon beside it, indicating that the Nintendo 3DS cannot display any 3D images.
Once you exit the menu, the Nintendo 3DS will reset. Test the 3D slider on the right-hand side of the top screen: The 3D display should be non-functional. To launch programs or games in 3D, the user must input the same PIN that is used to access the Nintendo 3DS's Parental Controls. Otherwise, the games and programs will launch in 2D.

Da, naravno da ima prednosti u vidu bolje grafike i igara koje su 3DS ekskluzive, u odnosu na starije nintendo handheld konzole. Svakako se podjednako isplati uzeti i bez 3D-a.

U stvari kada se poređaju činjenice:

The Nintendo 3DS can display games in 3D, and the DSi can't
The Nintendo 3DS has a gyroscope and an accelerometer, and the DSi doesn't
The Nintendo 3DS features backwards compatibility for Nintendo DS games
Both the DSi and the 3DS can download DSiWare
The Nintendo 3DS can download and play Game Boy/GBA games, and the DSi can't
You can make Miis with the Nintendo 3DS, but not the DSi
The Nintendo 3DS features unique pack-in software
The Nintendo 3DS can play mp3s from an SD card, and the DSi can't
The Nintendo 3DS can take 3D pictures, and the DSi can't
The Nintendo 3DS costs more than the Nintendo DSi--Though not by much

uz mogućnost isključenja 3D prikaza, ako se ispostavi da ne odgovara (a pretpostavljam da taj parental controls menu sadrži još korisnih opcija) onda dileme i nema. 3DS pa šta bude.
Preferiram ovaj model
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nintendo-3DS-Zelda.png
🙂.

Hvala na savetima.

U stavri imam još par početničih pitanja, pa ako je neko raspoložen...

Da li je tačno: Sa R4 karticama, kompatibilnim sa 3DS mogu se u stvari igrati samo igre za prethodne konzole. Igre namenski pisane za 3DS mogu se igrati samo ako su originalne?

Šta znači ROM u Nintendo DS svetu. Je li to u stvari igra, koja se snimi na SD karticu, ova se utakne u R4, R4 u konzolu i vozi.

Igre namenski pisane za 3DS mogu se igrati samo ako su originalne?

Tako je. 3DS nije jos razbijen.

ROM je imidz igre koji se ucitava sa kartice. Posto nemam 3DS, ne mogu ti dati tacno uputstvo ali snaci ces se sigurno, ima sigurno milion tutorijala na netu.

OK. Razumem. Hvala. Nema smisla dalje pričati "na suvo", dok ne nabavim konzolu.

Pozdrav.
Nabavio sam 3DS konzolu, ali sada imam nove probleme. Dok čekam da mi prijatelj iz inostranstva dođe na godišnji odmor i donese par originalnih igara za 3DS, nabavio sam R4 SDHC Dual-Core karticu sa idejom da pokrenem stare igre za DS. R4 kartica je došla već pripremljena za rad i sa stotinak snimljenih igara ali kod mene neće da prodadi.Prodavac kaže da je problem u verziji softvera na konzoli i na kartici, da te dve stvari nisu kompatibilne, da mi se softver na konzoli automatski update-ovao, što nije nemoguće, jer smo konzolu odmah okačili na internet a wirelwss je po celoj kući, pa je klinac možda potvrdio update kada ga je konzola pitala. Koliko mogu da vidim verzija softvera na konzoli je 6.2.0-12E. Prvo pitanje: da li ovo znači da korisnici R4 kartce uvek imaju ovaj problem, kada Nintendo izbaci novu verziju softvera za konzolu, njihova R4 kartica prestaje da radi, pa oni moraju da jure update za svoju karticu (ili da konzolu uopšte ne kače na mrežu)? Drugo pitanje: da li je tačno da i igranje originalnih 3DS igara može onesposobiti R4 karticu, ovo mi baš zvuči neverovatno.
Na zvaničnom sajtu kartice vidim da je izbačen neki update "R4ISDHC Dual-Core kernel updated to wood 1.62." sa današnjim datumom. Takođe vidim da postoje dve download zone za update: Upgrade Firmware Area i Kernel Download Area. Može li neko objasniti kako se radi update kartice. Ja sam početnik u svetu konzola, ali ne i u IT tehnologijama, ne treba mi uputstvo tipa "klikni mišem tu i tu...", nego "samo" redosled koraka koje treba napraviti, šta obuhvata update firmvera a šta update kernela, kojim redom se rade, treba li neki poseban hardver za ovo ili je dovoljan PC, treba li SD karticu formatirati na neki poseban način, nekim posebnim programom ili je dovoljno samo kopiranje fajlova iz upgrade pack-a, i najvažnije može li se kartica oštetiti ovim postupkom, to jest ako snimi sve sa kartice na disk, pa moj upgrade ne uspe, da li se vraćanjem snimljenih fajlova na karticu ona vraća u pređašnje stanje?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno