Šta je novo?

Nintendo 3DS

B92:
Vesti | ponedeljak 28.02.2011
Nintendo 3DS lansiran u Japanu

Više od hiljadu fanova čekalo je ovog vikenda u redu kako bi bili među prvima koji su kupili novu Nintendo 3DS konzolu, koja je lansirana u Japanu.

Nova portabl konzola donosi korisnicima uživanje u 3D igrama bez potrebe za specijalnim naočarama. 3DS ima dva ekrana, donji ekran, osetljiv na dodir, služi za zadavanje komandi, dok gornji pruža 3D sliku u rezoluciji od 400x240 piksela.

Kompanija je krajem prošle godine upozorila korisnike da ova konzola, kao i 3D sadržaj uopšte, nisu pogodni za decu mlađu od šest godina, zbog negativnih posledica koje mogu imati na njihov vid.

Cena Nintendo 3DS-a u Japanu iznosi 25 hiljada jena, oko 222,5 evra, a Nintendo očekuje da će do kraja ove fiskalne godine u Japanu prodati 1,5 milion primeraka. Ostatak sveta će mogućnost da kupi novi konzolu dobiti u martu, i to Evropa od 25. marta, a Amerika dva dana kasnije.

Iako se cena za evropsko tržište još uvek ne zna, pretpostavlja se da bi se mogla kretati od 250 do 300 evra. Nintendo za ostatak sveta predviđa 4 miliona prodatih konzola.

Inače, manje od 24 sata od kako je došla u posed prvih kupaca, već su se pojavile informacije o tome da je ova konzola hakovana.

Koliko sam video hack se, ocekivano, odnosi na DS mod. Lalo, dao si im previse vremena. 🙂

Izvor.

Poslednja izmena:
Nije on hackovan, vec su iskoristili postojeci R4 kart. Nista novo.

Stoji. Ali nisam ocekivao da ce to da funkcionise. Mislio sam da ce da porade i na toj zastiti tj. da ce trebati neka blaga modifikacija postojeceg R4 card-a ili tako nesto.

DS piraterija na 3DS-u maltene uopste nije problem. DS software ce ionako se sve slabije i slabije prodavati i oni to znajcu. Sprecacanje 3DS piraterije je mnogo znacajnije.

DS piraterija na 3DS-u maltene uopste nije problem. DS software ce ionako se sve slabije i slabije prodavati i oni to znajcu. Sprecacanje 3DS piraterije je mnogo znacajnije.

Piraterija može da povećava prodaju slično kao i u svim drugim content industrijama, što dosta studija pokazuju. Praktično služi kao besplatna promocija. Treba samo da promene biznis modele u skladu sa digitalnim dobom.

Poslednja izmena:
Moze da uveca prodaju, ali profitne margine celog sistema onda drasticno padaju.

Pogledaj Nintendo na primer. Nisu izgubili profit u jednoj jedinoj godini od 1994. (za ranije ne postoje podaci), iako su jedno vreme ziveli na GameCubeu cija je prodaja bila ocajna. OK, tu je bio i portable, ali software je kljuc. Kada ti prodas 25 miliona Mario Kartova, profit na samom hardwareu izavan piraterijom ti je bukvalno smesan, a uz to rizikujes i prodaju software u globalu. Pogledaj sta sve Sony radi da spreci PS3 pirateriju, iako im je sama konzola odavno profitabilna.

Uostalom, hajde da kazemo da je Sony "pustio" pirateriju na PS1. Recimo da su imali razlg jer su hteli da se probiju u mainstream. Nintendo nema takav interes, Nintendo DS je prakticno household ime u SAD-u i Japanu.

Ne mislim na profit od prodatog hardvera usled piraterije nego na prosto povećanje softverske prodaje usled povećane vidljivosti. Evo šta je rekao Neil Gaiman u vezi toga:
""Then I started to notice that two things that seemed much more significant. One of which was that places where I was being pirated -- particularly Russia (where people were translating my stuff into Russian and spreading it out into the world) I was selling more and more books. People were discovering me through being pirated. And then they were going out and buying the real books, and when a new book would come out in Russia it would sell more and more copies."

That's really all this is. It's people lending books. And you can't look on that as a lost sale.... What you're actually doing is advertising. You're reaching more people. You're raising awareness. And understanding that gave me a whole new idea of the shape of copyright and what the web was doing. Because the biggest thing the web was doing is allowing people to hear things, allowing people to read things, allowing people to see things they might never have otherwise seen. And I think, basically, that's an incredibly good thing."

Za muziku npr.:
http://www.independent.co.uk/news/u...pend-the-most-on-music-says-poll-1812776.html

I još dosta drugih:
http://www.techdirt.com/blog/casestudies/

Pod promenom biznis modela sam mislio na npr. Connect with Fans + Reason to Buy:
http://www.techdirt.com/blog/?tag=business+models

Poslednja izmena:
Ne mislim na profit od prodatog hardvera usled piraterije nego na prosto povećanje softverske prodaje usled povećane vidljivosti.

SumLJam da je Nintendu potrebna vidljivost. Imaju tržište u svim razvijenijim zemljama EU i u USA i Kanadi.
Svako zna Super Marija.

DS piraterija na 3DS-u maltene uopste nije problem. DS software ce ionako se sve slabije i slabije prodavati i oni to znaju. Sprecacanje 3DS piraterije je mnogo znacajnije.

Rado ću prodati svoj DS i kupiti 3DS znajući da bar zasad mogu da igram DS igre na njemu (a nadam se da će dotad da reše i transfer DSiWare igara).

Nintendo je objavio da ako neko hackuje ili koristi piratske igrice na 3ds-u oni ce brickovati taj 3ds.

poenta je da ce nam uskoro napisati utiske iz prve ruke. mozda i jeste hvalisanje, ali je ta informacija nista manje zanimljiva od svih onih u temi za online kupovinu: naracio sam ovu igru, narucio sam onu igru, stiglo mi je ovo, stiglo mi je ono...

poenta je da ce nam uskoro napisati utiske iz prve ruke. mozda i jeste hvalisanje, ali je ta informacija nista manje zanimljiva od svih onih u temi za online kupovinu: naracio sam ovu igru, narucio sam onu igru, stiglo mi je ovo, stiglo mi je ono...

ta tema mi često pročisti creva :d

U ponedeljak uzimam od Extremea na test. 🙂

Šta je poenta ovoga, osim čistog hvalisanja?

Šta je poenta tvog posta osim ljubomore?

U ponedeljak ćemo imati konzolu i napravićemo kvalitetan video opis. Verujem da će značiti svima koji su zainteresovani za Nintendo 3DS. 🙂

Inače, ja sam malo i imao prilike da igram 3DS u ExtremeCC-u i mogu reći da sam prilično pozitivno iznenađen! Do sada mi se ni jedan handheld nije nešto posebno svideo, ali 3DS me je oduševio. Igrao sam neku igru koja se dobije uz konzolu, malo sam čačkao Street Fighter IV i pokazali su mi foru sa karticama koje se takođe dobiju uz konzolu i sve mi za sada deluje jako cool 🙂

Videćete sve u opisu 🙂

Kako Dsi nije provaljen kada može da se igraju igre via R4 kartica?

Šta bi ti majke ti?Meni je samo PES dovoljan ništa više mi i ne treba.

Jbm ti forum kada quote ne radi.Elem ako neko ide u Madjarsku da li bi mogao reći koliko tamo košta 3ds sa povraćajem PDV-a.

Kakvi su utisci u vezi sa 3D tehnologijom? Šminka ili evolucija?

Kakvi su utisci u vezi sa 3D tehnologijom? Šminka ili evolucija?

Nemam iskustva sa 3D tehnologijama, ako izuzmem gledanje par filmova u bioskopima, da bih donosio neke definitivne zaključke, niti to mogu na osnovu 30sek viđenog, a i to može al' iz moje ruke...

U prvi mah se učini impresivnim (eto imam 3D na dlanu!). Slika se zaista čini dovoljno oštrom, ali je jako bitno da ekran (konzolu) fiksiraš u neki položaj ispred sebe, jer će svako pomeranje ozbiljno narušiti efekat (oštrinu).

Možda za vikend malo više vremena provedem sa 3ds u rukama, pa javim utiske.

Nintendo Sold Only Half Of The 3ds Units In Japan

500x_ds-it-prints-money_02.jpg

Koja vrh fotka. 😀

Nazad
Vrh Dno