Uzmi taj d3100 i lepo kreni da se igraš sa DSLR. Posle menjaj i juri bolje. Canon bih zaobišao samo zato što nema prokletu AF lampu nego strobuje da bi fokusirao (veruj mi, jezivo je), osim ako ne uzmeš zaseban blic, što tebi sada nije opcija. Za ~400e odličan aparatić.
A objektivi su i najbitniji u celoj prici ! Po meni se ne treba nesto preterano opterecivati sa telom, nego uzeti valjan objektiv. Naravno telo ne treba da bude, sto rece Nick iznad, sutirano po zemlji ali opet ovde ljudi uglavnom daju sve pare na telo sa kit objektivom, pa kao kupicu neki bolji kad skupim pare, a to se ne desi nikada, nego se opet preprodaje telo i prica iz pocetka ...
Ne zovu se tako aparati, zovu se "kompakt" ili "point and shoot" kameraTaj A720IS je odlican u odnosu na ono sto se danas prodaje, Canon je totalno upropastio A seriju.
Kit objektiv je odlicno parce plastike za nekog ko ulazi u DSLR (zavisnost), i skoro da je neophodan, vise kao deo odrastanjaVec na drugom kupljenom telu vecu upotrebnu vrednost ima poklopac tela nego kit objektiv.
Zabava sa polovnjacima se na kraju zavrsi minimalnom ustedom, jer kad-tad moras da uzmes objektive koji cine 2/3 cene najkrsh sistema.
Ma ja bih pazario polovan 40D. Ozbiljna sprava za sitne pare. Onda bih skupljao objektive po potrebi. To govorim ako je čoveku fotografija prioritet. Video je već druga priča...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari