- Učlanjen(a)
- 30.07.2000
- Poena
- 770
...to sto je IBM prodao svoj PC biznis kineskom Lenovo Group? 😀
Trk u kupovinu IBMovih laptopova dok ih jos ima na lageru :d
Trk u kupovinu IBMovih laptopova dok ih jos ima na lageru :d
E max, sad sam napisao jedno kilobajt texta gde sam te sočno isprozivao u vezi sa tvojim znanjem o notebookovima i o tome kako uvek moraš da se mešaš, u svaku temu... Međutim, onda sam išao select all>delete i sačekaću Sasu da ti odgovori, a ja ću da se zavalim u foteljicu, sipam limunadicu i uživam ko čovek čitajući taj post...byMaX je napisao(la):A to sve zanima pet ljudi ovde, koji se loze na IBM notebook-ove. Big deal, jos uvek je tu Toshiba, Sony... za one kojima je kvalitet na prvom mestu. A i MSI ulazi na trziste 😀 😀
I sta je bilo na kraju, molim te?morbius je napisao(la):A lepo je Artur Klark još pre 5-6 godina predvideo u svom romanu "Deset Rihtera" da će kineske kompanije preuzeti primat u oblasti elektronike i šire, ali mu ja nisam verovao. Stvarno čovek mora da se divi takvoj dalekovidosti.
Inače pre par dana pročitah da zbog nepreduzimanja odgovarajućh mera zaštite na radu dnevno umre po 350 kineza. E, sad znate šta je jeftina radna snaga.
Čuj, freehand, ako si već hteo da se upuštaš u ovu polemiku mogao si makar da pročitaš vesti na prvoj strani Bencha. Objavio sam ih tri o ovoj temi do sada.freehand je napisao(la):Eto ti ga :IBM - BIG YELLOW!
A i ne znam koliko bi bas obavezno vlasnistvo nad kapitalom moralo da utice na promene u proizvodnji? Ili mozda i na bolje?
U svakom slucaju, oni veliki ulazu desetine a izvlace stotine milijardi kroz razvoj, ne kroz srafciger.
Izna li neko, Sulver mozda, ko je "Lenovo" uopste? Sa tolikim parama se nisu prebacili iz biznisa sa nosenjem gajbica, sigurno.
Opalac, izvini!morbius je napisao(la):Čuj, freehand, ako si već hteo da se upuštaš u ovu polemiku mogao si makar da pročitaš vesti na prvoj strani Bencha. Objavio sam ih tri o ovoj temi do sada.
andjelkoyu je napisao(la):Ima komentara, u centru politicko-ekonomskih zbivanja u zemlji i svetu, forum B92 naravno:
http://www.b92.net/invboard/index.php?showtopic=16080
Sve je to politika... a mi nemamo nista od toga 😀
[offtopic reply]Freedom 😛silverglider je napisao(la):[offtopic]
Generalno na B92 forumu zaobilazim ucestvovanje u tim diskusijama o tehnologiji - upravo iz razloga koji se da videti citajuci ovaj topik tamo i u sta se pretvorio u vrlo kratkom roku. Iz istog razloga sam mozda dvaput zasao u njihovu Politika sobu. Moderacija na forumu im je nula.[/offtopic]
ja sam,iskreno receno,sa blagom setom primio ovu vest."plavi div" koji je postavio temelje pc racunara odustaje....pojeli ga mali zuti.jer ipak ti mali zuti su izumeli prvu racunaljku(pre nove ere) pa imaju pravo i da kupe IBM jer se i on bavi racunaljkama na struju.malo nostalgican matorac...valjda je to subjektivno...to sto je IBM prodao svoj PC biznis kineskom Lenovo Group?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari