Šta je novo?

Niko ne komentarise...

video sam naravno, i zato sam i rekao da su detalji na nivou novinskog clanka. i ti detalji tj nivo detalja do kojih ce se ici su dogovoreni...svasta.
a to sto se nesto "provlacilo" apsolutno nema nikakve veze sa time sto mi ovde pokusavamo da prokomentarisemo taj poslovni potez. analiza se ne zasniva na osnovu provlacenja necega i na "proverenim" izvorima nego na surovim i sirovim informacijama koji mi de facto nemamo

Pa nemoj sad da ispadne da se ne zna ama bas nista; zna se dosta cifara - zna se ukupna cifra dila, zna se da je prodat i dug, zna se da je prodat personal computing department, zna se da IBM zadrzava jedan deo deonica (i to tacno koliko), zna se da ce u narednih pet godina i dalje da se koriste IBM trademarci vezani za personal computing, navedena su imena "celnika" koji prelaze iz IBM-a u Lenovo, navedeno je restruktuiranje radne snage, itd.
Ti detalji su se "provlacili" neko vreme kroz news, sto ima veze sa vremenskom notom, tj. oni su periodicno otkrivani u smislu pripreme javnosti, tako da niko ko je koliko-toliko pratio vesti ne moze da kaze da je sve neocekivano ili nepoznato. Ekskluzivne delove ugovora nece mozda objaviti, ali to ne znaci da ovi objavljeni detalji predstavljaju bas "nista". I to nije neproverena informacija, jer nije demantovano od strane ove dve kompanije, nego je samo potvrdjeno na njihovim sajtovima. Niko ni ne trazi 99% pouzdan izvestaj baziran na insajderskoj informaciji za privrednu komoru - ovi podaci su sasvim dovoljni za neke spekulacije kojima se mi ovde na topiku u bavimo, a i drugi ljudi na razno-raznim IT sajtovima.

Ma zna se sasvim dovoljno.
Prema predocenom, cini se da je IBM odlicno "utopio" neprofitne sektore, medjutim ipak jeste prodao ThinkPad, NetVista, Aptiva i (mozda) Intellistation brandove.
Brand name ko brand name, tesko mu je utvrditi realnu vrednost, ali da sareni IBM znakic i Thinkpad ispod njega vredi mnogo reci ce svaki laik.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
ali da sareni IBM znakic i Thinkpad ispod njega vredi mnogo reci ce svaki laik.

pa da. evo ti si rekao :d :-devil-:

Nazad
Vrh Dno