Šta je novo?

Nikako mi nije jasno...

• Začetnik teme Začetnik teme Delija
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
I neko ima soma postova (ili skoro, ili vishe) na odredjenom forumu zato shto nema shta u zivotu da radi ili mu platjau po postu?

Kakve su to tvrdnje.. ***, neko voli bokseritze, neko voli slip, a neko voli da ne nosi gatje. Nekoga zuljaju jedne, nekoga druge, nekoga ne zulja nishta jer nema shta da se nazulja. Znachi, po balkanskom primeru, dimenzija i mogutjnosti, svako ima svoje zelje/mogutjnosti/ratzionalne i iratzionalne razloge.

Ja volim svoj Samsun 957mb jer mi je u odnosu na vetjinu asusa 19" majka Mara, i nishta, ama bash nishta mutno nema na njemu. A da li zrachi.. pa zrache vam i mobilni koje nosite ili uz mooda, ili oko vrata, lepo naslonjene na grudi/chuku. 😛

Tako da man' te osudjivanja zelja ili mogutjnosti pojedinatza, kao i njihovih razloga zashto neshto vole.. 🙂

😀 Jako lep i skolski primer zamene teze sa boksericama i mobilnima.
Soma postova za 8 godina? To mu dodje jedan post u 3 dana - klasican primer dzabalebarosa koji ceo dan visi na forumu :-devil-:
Ne znam u koju od one 3 grupe koje sam naveo pripadas, niti me zanima, ali porediti 957mb sa majkom Marom :-devil-: je blago receno :wc:

Pa mozda dechko ima problema sa vidom, pa mu je ionako sve mutno, pa ne vidi razliku! :d Shto ga osudjujete !? :d

Ne znam u koju od one 3 grupe koje sam naveo pripadas, niti me zanima, ali porediti 957mb sa majkom Marom :-devil-: je blago receno :wc:

Jos ga poredi sa 19" asus koji spadaju u najnizu i najjeftiniju klasu.
U vezi telefona: istina je da zrace ali ne direktno u vugla i ne bole te oci od njih i glava posle visecasovnog koriscenja tako da je poredjenje hm... lose 🙂
Da rezimiramo: racunar se ne moze koristiti bez gledanja u monitor tako da je on prioritet. Uvek ce biti onih koji tvrdoglavo tvrde kako je CRT "keva" jer ima realne boje (koje 90% njih ni ne vidi) a ne primecuju kako im se okvir prozora krivi kad ga priblize ivici ili da ikonice na taskbaru nemaju ni pocetak ni kraj 😀 jer se stapaju sa ostatkom slike. Istina je da ih je sve manje jer ipak svi polako prelaze na TFT ali se ne javljaju jer su shvatili o cemu mi ovde tupimo vec duze vreme.

CRT koristi samo onaj ko mora, znaci ili stvarno za posao (max 5-10% ljudi, ostali se zayebavaju), ili nema kesa za tft, ili je malouman/mazohista, i to je to. Drugi razlozi jednostavno ne postoje.

Evo, mozda ja jesam malouman/mazohista, ali ovo je moj pogled na izbor CRT/TFT monitora:

Prosetao sam kod kuce od novijih tft-ova sledece primerke: samsung 930, 226, 223, asus 202, 222, benq 221,241(TN) i jos desetak varijanti raznih proizvodjaca. Posto kuci kompjutere koristim jako malo za posao, a mnogo vise za zabavu (prvenstveno serije/filmove, ne igram igice) uporedjivao sam ih sa monitorima koje imam a to su IBM P202 i DELL 1110 . U odnosu na ova dva monitora jedini koji je po mom misljenju zasluzio da ostane na stolu (a i ostao je ) je 930BF, sve ostalo je otislo. Razlozi su razni, ranije su bili sporost odziva. boje i ugao gledanja, a u skorije vreme su samo boje i ugao gledanja. S obzirom na to da je rezolucija 930BF monitora 1280x1024, meni ta rezolucija nije dovoljna (sedim relativno blizu monitora, i ne volim niske rezolucije) situacija je sledeca: Imam dva CRT monitora i jedan TFT u isto vreme na dva kompjutera. I dalje prvenstveno radim na CRT monitoru najvise zbog rezolucije. Kada isti budu otkazali bice zamenjeni sa TFT monitorima ali poenta price je da je prelazak sa mojih CRT monitora na TFT monitore koji su trenutno u ponudi a da nisu 24, 27, ili 30" PVA, kao prelazak sa konja na magarca.

Izvinjavam se na duzem postu ali ne mogu da gledam kako se korisnici bizuterije od TFT monitora prave jako pametni.

ps : ovim nisam mislio na korisnika "Stormbringer_bg" vec mi je njegov post posluzio kao uvod.

Poslednja izmena:
^hoces da kazes da su na svim TFT monitorima koje si probao (oko 17) lose boje i da ti to smeta dok gledas filmove??? :zgran:
EDIT: A ne smeta ti da buljis u katodnu cev od 21" sa metra razdaljine? Ne boli te glava malo posle par sati filmova i serija? Svaka cast.

Poslednja izmena:
Ne, naravno da nisam to rekao, boje su sve bolje i bolje. najpriblizniji sam i ostavio kod sebe. I jos jedna vrlo bitna stvar, a to je ako je snimak u 1280x720 ili 1920x1080,a u 90% slucajeva samo to i skidam, jako lepo se vide svi nedostaci jeftinih tft monitora.

I za kraj od 99-te gledam sa metra razdaljine u 21" i ne boli me glava, ne nosim naocare i provodim sigurno oko 12 sati ispred raznih monitora sto tft na poslu, sto crt kod kuce.

Poslednja izmena:
Ne razumem šta tu nije jasno (osvrt na naslov teme 🙂)

TFT ne koristi samo onaj ko nema lovu. Sve ostale priče su čisto foliranje. Tačka.

Ne razumem šta tu nije jasno (osvrt na naslov teme 🙂)

TFT ne koristi samo onaj ko nema lovu. Sve ostale priče su čisto foliranje. Tačka.

Svaka ti je na mestu:smoke:
PS
ili su ipak maloumni:S:😛

Ma ja imam par drugara, koji josh uvek tvrde da su CRT bolji od TFT. Kao nece oni to da kupuju vernija je slika na CRT tako da bem li ga. Mislim bilo je malo chudno kad sam preshao sa CRT na TFT dok se nisam prilagodio i dok nisam podesio monitor, sad kad sednem za CRT najezim se.

Poslednja izmena:
CRT koristi samo onaj ko mora, znaci ili stvarno za posao (max 5-10% ljudi, ostali se zayebavaju), ili nema kesa za tft, ili je malouman/mazohista, i to je to. Drugi razlozi jednostavno ne postoje.

komentar slichan kao i kosmosov.

na komp mi je 95% vremena prikachen samsung 959nf dakle crt monitor. ostalih 5% je samsung lcd tv sa mva panelom (neshto blizu pva panelima). dok surfujem, radim i igram se koristim uglavnom crt. za filmove je tu tv. i shta ja sam sad mazohista shto i dalje najvishe vremena provodim pred crt-om ?? ma vazi.. ja bih rado zamenio ovu grdosiju za neki lep lcd monitorchic ali za neki sa pva ili ips panelom (tn mi nikako ne odgovara) ali poshto su takvi monitori preko 300ak evra onda crt ostaje josh neko vreme.

komentar slichan kao i kosmosov.

na komp mi je 95% vremena prikachen samsung 959nf dakle crt monitor. ostalih 5% je samsung lcd tv sa mva panelom (neshto blizu pva panelima). dok surfujem, radim i igram se koristim uglavnom crt. za filmove je tu tv. i shta ja sam sad mazohista shto i dalje najvishe vremena provodim pred crt-om ?? ma vazi.. ja bih rado zamenio ovu grdosiju za neki lep lcd monitorchic ali za neki sa pva ili ips panelom (tn mi nikako ne odgovara) ali poshto su takvi monitori preko 300ak evra onda crt ostaje josh neko vreme.

Nisi mazohista nego nemas kesha. Zasto ne citas ono sto pisem??

@kutija:
molim te, zakatanči ovo, nema svrhe :wall::wall::wall:. I još nešto, vrati avatar: "Kutija, omraženi moderator", ili najbolje da jedne nedelje držiš cica macu, a druge naradžasti avatar sa dotičnim natpisom, čisto da se zna😀
PS
***, sve go profesionalac ovde na forumu, svi bi neke mva, pva, gba,nba....šta ti ja znam panele, a sa druge strane smem da se kladim da nemaju kintu ni za kredu za mob. Eto, ja imam Samsung 223Bw, po njima je to krš, kanta, itd, boje su loše :wall:, ugao mali :wall: How yes no, samo se tešite.
Tako mi danas jedan kolega kaže da u životu ne bi vozio Škodu Feliciu (to ja vozim), ali sam pri tom vozi raspalu 128-cu 20 godina staru, koja naravno stalno riknjava, i leš je. Rekao sam mu da ne kaki, jer kada sednem u keca i ta ***** odmah me uhvati neopisiva tuga, čemer i teskoba. On mi na to reče da je sa tom kantom kuću sagradio:wall:
I šta onda, pitam se ja, i moj ćale je sa Renault 4 TL kuću sagradio, pa je to i dalje leš, antikvitet, i naravno, francuka kršina.
Izvinjavam se za ovo odstupanje, ali nadam se je analogija potpuno jasna, to jest samo se vi tešite:trust:

Poslednja izmena:
^Ovog puta se moram sloziti sa tobom 😀 kao TN ni u ludilu samo 24" mva pa na dalje, nema veze sto kostaju soma evra, nista me ne kosta da razmisljam o njima :d
Moze lock.

Nisi mazohista nego nemas kesha. Zasto ne citas ono sto pisem??

xaxaaxxa a da ti chitash malo shta ja pishem ??

***, sve go profesionalac ovde na forumu, svi bi neke mva, pva, gba,nba....šta ti ja znam panele, a sa druge strane smem da se kladim da nemaju kintu ni za kredu za mob. Eto, ja imam Samsung 223Bw, po njima je to krš, kanta, itd, boje su loše :wall:, ugao mali :wall: How yes no, samo se tešite.
Tako mi danas jedan kolega kaže da u životu ne bi vozio Škodu Feliciu (to ja vozim), ali sam pri tom vozi raspalu 128-cu 20 godina staru, koja naravno stalno riknjava, i leš je. Rekao sam mu da ne kaki, jer kada sednem u keca i ta ***** odmah me uhvati neopisiva tuga, čemer i teskoba. On mi na to reče da je sa tom kantom kuću sagradio:wall:
I šta onda, pitam se ja, i moj ćale je sa Renault 4 TL kuću sagradio, pa je to i dalje leš, antikvitet, i naravno, francuka kršina.
Izvinjavam se za ovo odstupanje, ali nadam se je analogija potpuno jasna, to jest samo se vi tešite:trust:

ovakav post vec povlachi raspravu chiji je veci a to ne vodi nikuda. ja nigde nisam rekao da je tvoj monitor losh

^Ovog puta se moram sloziti sa tobom 😀 kao TN ni u ludilu samo 24" mva pa na dalje, nema veze sto kostaju soma evra, nista me ne kosta da razmisljam o njima :d
Moze lock.

poshto ne videh da je pre mene spominjao mva panele osecam se prozvanim.. nije 24'' nego 32 😉

btw ne znam koji to 24'' monitor sa mva panelom vredi "soma evra"

ovakav post vec povlachi raspravu chiji je veci a to ne vodi nikuda. ja nigde nisam rekao da je tvoj monitor losh

aman, zabole me čiji ne veći (moj sigurno nije) :d
Ali mi ide na onu stvar ovoliko foliranje i proseravanje😡:wall:

Rece da bi rado zamenio monitor za neki sa pva ili ips panelom, ali oni kostaju preko 300 evra pa zato ostaje crt jos neko vreme? Koliko vidim, tu je problem kesh, a ne to sto je taj tvoj crt "fenomenalan".

Poslednja izmena:
^Pominjao si 24" pva izvinjavam se, jesam malo iskarikirao ali pomenuo si veliki opseg dijagonala pa sam lupio "soma evra" 🙂 Ako je prelazak sa katodne cevi na npr 223bw "sa konja na magarca" onda je ova druga varijanta "sa konja u ferarija" 😀
Ma besmislena rasprava skroz, svi smo u pravu :wall:

EDIT:ni ne znam vise s'kim se svadjam 😀 dok otkucam odgovor vas 5 upadne izmedju, odoh da spavam zabolela me glava 😀

Poslednja izmena:
Vi sto s' oprostenjem trucate o zracenju i zdravlju, rendgenskim cevima, raspalim ocima i sl. isti ste k'o i ovi "profesionalci" sto im trebaju paneli od soma €. Takvu amplifikaciju prednosti i mana nisam video u zivotu. Na svemu tome moze da se radi i zaradi, LCD_ove masovno koristimo tek 2-3 godine a u CRT_ove smo gledeli 20 godina i nismo se bunili dok nismo presli na LCD, onda odjednom "uh u kakvo sam ****** gledao".

Vama koji i dalje sedite za isluzenim CRT monitorima pravdajuci to eh eto ovo je vrhunski model a TN je shitina, da se razumemo vrhunskih CRT monitora koji bi opravdali zadrzavanje u kuci kod nas maltene niko nije ni uvozio, a kad ih je i bilo cene su bile uzasne, a i imalo ih je modela na prste da ih izbrojis(I da 959NF to nije, kupio sam ga kad je kostao 500€ i zamenio posle mesec dana jer mu je geometrija bulja). Tako da posto realno nemate vrhunski CRT a koji nije isluzen (ovde otpadaju svi oni koje su kupili "polovnjake iz Njemacke" 21" za 150€ sto ima sliku da's useres u gace) nemate razloga da ne predjete i na najjeftiniji TN panel (sem ako nije lova u pitanju). Posto nisam imao vrhunski CRT (957P i 750P) ja kupih Benq FP92E krsinu pre nesto vise od godinu dana i igram se i gladam filmove i projektujem i sve lepo a dobio sam sto(astal 😀) , kad idem na lan party monitor pod jednu a komp pod drugu ruku, nema stelovanja nikakvih, geometrija savrsena...Milina mogu misliti kakav je tek neki model od soma €.

Poslednja izmena:
Rece da bi rado zamenio monitor za neki sa pva ili ips panelom, ali oni kostaju preko 300 evra pa zato ostaje crt jos neko vreme? Koliko vidim, tu je problem kesh, a ne to sto je taj tvoj crt "fenomenalan".

fenomenalan ?? reko' ja da ti ne chitash shta pishem 😀
to bi predstavljalo razbacivanje da ja sad pored ispravnog monitora dajem 300ak evra za drugi. isto tako sam pomenuo da imam i lcd tv ali ga ne koristim kao primarni monitor jer je za moj ukus (i razdaljinu sa koje sad gledam monitor) preveliki. i da koshtao je vishe od pomenute cifre ali ako ti kazesh da je problem kesh onda ok 🙂

naravno nemamo svi iste poglede na svet (na srecu) 🙂

^Pominjao si 24" pva izvinjavam se, jesam malo iskarikirao ali pomenuo si veliki opseg dijagonala pa sam lupio "soma evra" 🙂 Ako je prelazak sa katodne cevi na npr 223bw "sa konja na magarca" onda je ova druga varijanta "sa konja u ferarija" 😀
Ma besmislena rasprava skroz, svi smo u pravu :wall:

EDIT:ni ne znam vise s'kim se svadjam 😀 dok otkucam odgovor vas 5 upadne izmedju, odoh da spavam zabolela me glava 😀

nisam pominjao. a pritom se ni sa kim ne svadjam.

da zakljuchim. da imam loshiji crt od ovog trenutno 99% bih odavno vec kupio neki lcd ali poshto je ovaj josh uvek dobar nema razloga da dajem pare na novi bar josh neko vreme.

Da nikome vise ne trebaju i da ih niko ne koristi, CRT monitori se ni dan danas ne bi proizvodili. U grafici i dizajnu i DTP-u su (skoro) nezamenljivi. Postoje resenja, ali su veoma skupa cak i za profesionalca. Daj udjite u bilo koju stampariju, pa kazite tamo nekome da je malouman sto koristi CRT!

Btw, www.prad.de - veoma dobar vodic u svet LCD ekrana. Kad sam ja kupovao monitor prosle godine, mesec dana sam razmisljao da li bi i koji TFT mogao da mi zameni CRT u radu... Naravno da jeste, ali ono sto sam ja hteo i sto bi mi odgovaralo poslu i faxu, bilo je skupo. Tako sam iskesirao 350€ za Samsung MB 1100 od 21".

Poslednja izmena:
Da nikome vise ne trebaju i da ih niko ne koristi, CRT monitori se ni dan danas ne bi proizvodili. U grafici i dizajnu i DTP-u su (skoro) nezamenljivi. Postoje resenja, ali su veoma skupa cak i za profesionalca. Daj udjite u bilo koju stampariju, pa kazite tamo nekome da je malouman sto koristi CRT!

Btw, www.prad.de - veoma dobar vodic u svet LCD ekrana. Kad sam ja kupovao monitor prosle godine, mesec dana sam razmisljao da li bi i koji TFT mogao da mi zameni CRT u radu... Naravno da jeste, ali ono sto sam ja hteo i sto bi mi odgovaralo poslu i faxu, bilo je skupo. Tako sam iskesirao 350€ za Samsung MB 1100 od 21".

A be Niš be, sve je to na mestu što si rekao. Ali nisu valjda svi ovi gore navedeni paćenici strogi profesionalci - grafički dizajneri - štampari....

PS

Čime se ti baviš, pa si pukao "čitavih" 350eur:wall:

A be Niš be, sve je to na mestu što si rekao. Ali nisu valjda svi ovi gore navedeni paćenici strogi profesionalci - grafički dizajneri - štampari....

PS

Bavim se poslom slicnim kao i stampari😀
A be, ce be de😀, Fazon kod tih "citavih" 350 evra je u tome, sto za te pare imas vise od 20 modela tft-a, dok crt iskopah ovaj, a opet nije ni priblizan Trinitron i Diamondtron modelima.
E, da... Lepo bi mi legao Nec LCD2690WUXi, cak pokriva 92% Adobe RGB spektra. Ali mu i cena lepa, oko 1000 evra u Nemackoj. Nego cekam da mu cena padne na 700-800 evra, pa kad stigne u Srbiju, da kukam zasto kosta 1500€. Eto ti i razloga zasto onih "350":wall:

Ali nisu valjda svi ovi gore navedeni paćenici strogi profesionalci - grafički dizajneri - štampari....

ban ? ili se ovo sme pa da mu odgovorim lepo ? 🙂

PS

axxaaxax prozivash choveka za posao jer je dao "samo" 350e za monitor a ti se ljutish kad te prozivaju za feliciju :d omg kakav lik

fenomenalan ?? reko' ja da ti ne chitash shta pishem 😀
to bi predstavljalo razbacivanje da ja sad pored ispravnog monitora dajem 300ak evra za drugi. isto tako sam pomenuo da imam i lcd tv ali ga ne koristim kao primarni monitor jer je za moj ukus (i razdaljinu sa koje sad gledam monitor) preveliki. i da koshtao je vishe od pomenute cifre ali ako ti kazesh da je problem kesh onda ok 🙂

naravno nemamo svi iste poglede na svet (na srecu) 🙂

da zakljuchim. da imam loshiji crt od ovog trenutno 99% bih odavno vec kupio neki lcd ali poshto je ovaj josh uvek dobar nema razloga da dajem pare na novi bar josh neko vreme.

Ne, TI kazes da ti je problem kesh 😉

ti imash problema sa rezonovanjem ako si iz ovog boldovanog izveo takav zakljuchak 😉

stariji si od mene i trebalo da budesh zreliji i da shvatish da nekad treba razmisliti shta dobijash za ulozeni novac i da li je ta investicija opravdana ali ne, ti ochigledno imash neke druge poglede na svet. razlikujemo se ***. srecom 🙂

Nikako mi nije jasno da je ova tema josh ziva😀

Live and let live😀

izgleda da je i ovde doshlo vreme za Peanut butter Jelly Time!

f_lock14189m_1e03d91.gif

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno