Ajd što briju Chinaskog, ovce su oduvek bile za šišanje, al što mene briju?!da nas briju za net,briju nas
Ajd što briju Chinaskog, ovce su oduvek bile za šišanje, al što mene briju?!
Chinaskog da danas vrate na 33.6, on bi dokazivao kako to tako mora jerbo još nismo u EU, tetovirao Telekom Srbija na čelu i mahao zastavicama sa slikom Branka Radujka. Ko ne veruje, nek' pogleda onaj zaključani topik, pa ono je priceless. :smoke:
Lupetam? OK, evo neka se narod malo zabavlja (a ujedno i neka se uveri u to ko od nas dvojice lupeta):stvarno ne znam koji je tvoj problem pa ovako lupetas?!
Cekaj necu sad i ja u raspravu ali objasni mi ovo:imas sporiji net od ljudi iz okruzenja,placas ga skuplje nego ljudi iz okruzenja a ne briju nas???:trust:ne briju nas, nego imamo sporiji net
uoci razliku![]()
Lupetam? OK, evo neka se narod malo zabavlja (a ujedno i neka se uveri u to ko od nas dvojice lupeta):
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=171026
verovatno ce ostati ista cena, makar u pocetku. nisu provajderi gadljivi na pare, a mali Perica se ionako biti presrecan sto vise nece skidati samo par stotina filmova mesecno nego ce moci da skida par hiljada...kasnije je sve moguce...samo da docekamo pravilnik...
Uf... Pa jel čovek već dao primer? Imamo tri paketa...verovatno ce ostati ista cena, makar u pocetku. nisu provajderi gadljivi na pare, a mali Perica se ionako biti presrecan sto vise nece skidati samo par stotina filmova mesecno nego ce moci da skida par hiljada...kasnije je sve moguce...samo da docekamo pravilnik...
1024/128 - 1000 din
2048/256 - 2000 din
3072/384 - 3000 din
ja se slazem sa Chinaskim, pogotovo sto ce pre ili kasnije uvesti 'cap' kao Comcast u Americi, pa mozes da se slikas sa vecom brzinom..
uostalom ni sada ne dobijas full brzinu 24/7, tj. nemas *garantovan* protok. raspitaj se malo kod provajdera koliko bi to kostalo.
to ti je zamena teze. kako ce meni da pojeftini ako sam na najsporijem paketu?
Ne vrši on svesno zamenu teze, nego nema pojma o čemu priča jer brka pojmove "cena" i "trošak". On sve vreme priča o troškovima, a budući totalno neuk, on to zove "cena".nije zamena teza, tj jeste al sa tvoje strane pa zato bacas u zabludu neke usere
Да, јесте појефтињење по јединици, тј. по kbps, али је цена производа и даље иста (учи се у предмету економика предузећаUf... Pa jel čovek već dao primer? Imamo tri paketa...
512/64 - nek je 1000 din
1024/128 - nek je 2000 din
1536/192 - nek je 3000 din
duplira se, uz "istu cenu", pa imamo
1024/128 - 1000 din
2048/256 - 2000 din
3072/384 - 3000 din
I sad onaj koji je plaćao 2000 din za 1024/128 može da pređe na "niži" paket i ima opet 1024/128, ali za 1000 din.
I kako onda ubrzanje nije pojeftinjenje? Svašta! Ali baš svašta.
Очигледно имамо две "зараћене" стране које различито тумаче.Ne vrši on svesno zamenu teze, nego nema pojma o čemu priča jer brka pojmove "cena" i "trošak". On sve vreme priča o troškovima, a budući totalno neuk, on to zove "cena".
Chinaski mene ne iznenađuje, on je tipičan produkt raspadnutog sistema obrazovanja. Ali ipak me šokiraju oni koji kažu da su ekonomisti, jer razlika između pojmova "cena" (price) i "trošak" (cost) uči se na prvoj godini svakog ekonomskog fakulteta u svetu. Well, izgleda da se kod nas više ne uči. :S:
Nije ista jer "proizvod" nije "paket" nego količina prenetih podataka. Niko tebi ne brani da kupuješ Internet po količini, ali, eto, u paketu je jeftinije. Da sam računao po količini, računica bi suštinski bila ista, ali još bi u gorem svetlu prikazivala Telekom.Да, јесте појефтињење по јединици, тј. по kbps, али је цена производа и даље иста (учи се у предмету економика предузећа).
A jel' se uči u tom vašem predmetu i nešto o razmenskoj vrednosti? Probaj da internet vezu od 512 kbps za 1000 din razmeniš sa nekim ko ima vezu od 10 Mbps za 1000 din, pa posle tog pokušaja mi reci šta misliš o ceni.(учи се у предмету економика предузећа).
Побркао си нешто. Ја говорим о брзини протока (kbps) код флет пакета, а не о протоку податакаNije ista jer "proizvod" nije "paket" nego količina prenetih podataka. Niko tebi ne brani da kupuješ Internet po količini, ali, eto, u paketu je jeftinije. Da sam računao po količini, računica bi suštinski bila ista, ali još bi u gorem svetlu prikazivala Telekom.
Разменска вредност? Па то се учи из политичке економије (Карл Маркс и "Капитал"A jel' se uči u tom vašem predmetu i nešto oko razmenske vrednosti?
Oпет се мешају бабе и жабеProbaj da internet vezu od 512 kbps za 1000 din razmeniš sa nekim ko ima vezu od 10 Mbps za 1000 din, pa posle tog pokušaja mi reci šta misliš o ceni.
Политичка економија или како се то модерно зове "Критика политичке економије".Nadam se da ne treba da objašnjavam i to kakva je veza između razmenske vrednosti i cene?
Цена по јединици да, али не у пакетуOsim toga, kao što rekoh, trošak za Internet je isti, cena ne može biti ista jer posle dupliranja za iste pare dobiješ duplo više.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari