A, pa nije to zato što smo neorganizovani. Redosled poslova ide nekako ovako:
1) Uzme se kredit u iznosu od 500.000$ za unapređenje, rekomunalizaciju, evropeizaciju, kablizaciju i trangefrangizaciju.
2) Onda ja otvorim firmu po principu "tašna, mašna i mobilni" koja je registrovana za "unapređenje, rekomunalizaciju, evropeizaciju, kablizaciju i trangefrangizaciju".
3) Onda se raspiše tender, gde moja "firma", naravno, pobedi.
4) Ja uzmem 500.000$, ali pošto moja "firma" ima samo tašnu, mašnu & mobilni, onda ja "kao podizvođača" uzmem nekoga ko zaista ima opremu, ljude, znanje i iskustvo da uradi "unapređenje, rekomunalizaciju, evropeizaciju, kablizaciju i trangefrangizaciju" i njima za taj posao platim 50.000$. Dobar sam 450.000$.
Nagradno pitanje glasi: da li ću ja zaraditi više ako se ulica prekopava samo jednom ili ako se prekopava 10x? :d
Tebi će biti isti vrag, ali će zato tvoj kum kojeg je taj podizvođač uzeo zato što ima rovokopač zaraditi lepu sumu kad bude prvo kopao za vodovod, pa za kablove, pa kanalizaciju...:-devil-:
Mada, u dogovoru sa kumom(još ako si mu i zajmio pare za te mašine) može to da košta i manje od 50k.:-devil-: