Šta je novo?

Niže cene interneta uz konkurenciju

A, pa nije to zato što smo neorganizovani. Redosled poslova ide nekako ovako:

1) Uzme se kredit u iznosu od 500.000$ za unapređenje, rekomunalizaciju, evropeizaciju, kablizaciju i trangefrangizaciju.

2) Onda ja otvorim firmu po principu "tašna, mašna i mobilni" koja je registrovana za "unapređenje, rekomunalizaciju, evropeizaciju, kablizaciju i trangefrangizaciju".

3) Onda se raspiše tender, gde moja "firma", naravno, pobedi.

4) Ja uzmem 500.000$, ali pošto moja "firma" ima samo tašnu, mašnu & mobilni, onda ja "kao podizvođača" uzmem nekoga ko zaista ima opremu, ljude, znanje i iskustvo da uradi "unapređenje, rekomunalizaciju, evropeizaciju, kablizaciju i trangefrangizaciju" i njima za taj posao platim 50.000$. Dobar sam 450.000$.

Nagradno pitanje glasi: da li ću ja zaraditi više ako se ulica prekopava samo jednom ili ako se prekopava 10x? :d

Tebi će biti isti vrag, ali će zato tvoj kum kojeg je taj podizvođač uzeo zato što ima rovokopač zaraditi lepu sumu kad bude prvo kopao za vodovod, pa za kablove, pa kanalizaciju...:-devil-:
Mada, u dogovoru sa kumom(još ako si mu i zajmio pare za te mašine) može to da košta i manje od 50k.:-devil-:

Tebi će biti isti vrag
To da li će biti isti vrag zavisi od rezultata lokalnih izbora. :d Ali previđaš jednu stvar, ne kopa se 10x u okviru onog jednog kredita, za svako kopanje uzme se novi kredit pa jovo-nanovo.

Hi-end PC konfiguracija već 15-tak godina u novčanom iznosu košta isto. Ali tvrditi zato da kompjuteri nisu pojeftinili je, ipak, somnambulna tvrdnja. Ovde ima ljudi koji argumentuju u fazonu: "Ja sad imam Pentium I za 1000 evra, nude mi Core Duo za 1000 evra, ali ja to neću, ja želim da mi ponude 286 za 20 evra i sve dok mi ne ponude taj 286 za 20 evra ja ću tvrditi da je cena kompjutera ista". Smešno.

Човек, ништа лично али имаш проблем са појмовима.

Тај Pentium I и Core Duo нпр коштају по 1000 евра. дакле 1000=1000 цена је иста.

Мислим не знам шта још треба да ти се докаже да када две ствари коштају исту цифру, да су то у ствари исте цене.

Поздрав.

Poslednja izmena:
Pogrešno si razumeo. Nema veze, rekao sam se da se u ovu raspravu neću vraćati sve dok mi neko argumentovano ne odgovori na ona dva postavljena pitanja. Pošto do sada niko nije...

Nazad
Vrh Dno