Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Ugasili nzbmatrix :(

Also the Usenet Indexing scene is going through some changes, with content being removed from pretty much every provider its making the existence of an indexer irrelevant if the content does not even exists anymore.
Stiče se utisak da ni drugi servisi neće još dugo ...

auuu... :/ sta sad? koje su alternative?

Evo i ja dosao da pitam sta da se radi! Uzas uzas!!!

Ništa, tu su još uvek binsearch, nzbclub, nzbindex samo je pretraga otežana. Probajte i gingadaddy. Meni je on solidan.

Meni nece da ucita gingadaddy.
Predpostavka je da će ovo da traje dok se ne završe novogodišnji praznici.

Poslednja izmena:
i moj omiljeni filesharingtalk.com je usporen jako danas :(

Pretrazivanje jos uvek nije problem, ako znas sta trazis. Ako ne znas, tu su nzbmatrix, nzbsrus i slicni bili keva... Izgleda da cemo uskoro morati direktno da pretrazujemo usenet, jer su indexing sajtovi na udaru i trenutno izostavljaju nove naslove, bas kao sto kaze NzbMatrix: "Once this notice is completed we are left with an impossible task of policing our indexing bots. Even then it won't stop there, there will be follow-up notices etc."

p.s. Mene interesuje - da li neko zna dobre RSS feed-ove, da ih ubacim u Alt.Binz...? Ako neko ima placenu verziju Alt.Binz-a, kako mu radi pretraga...?

Poslednja izmena:
Evo kratko uputstvo za pracenje RSS Feed-ova putem Alt.Binz programa. Na ovaj nacin mozete da gledate i skidate najnovije stvari iz zeljenih newz grupa.

Otvorite Alt.Binz i kliknite na RSS ikonicu. Kliknite na "Add new RSS Feed" ikonicu (dole skroz levo), zatim unesite naziv kategorije (npr. FILMOVI). Zatim kliknite na "zeleni plus" i dodajte RSS link odredjene newz grupe. Za svaku grupu mora po jedan link da ide.

- Ako zelite sa BinSearch-a da uzimate RSS, ovde je spisak raspolozivih newz grupa: http://binsearch.info/rssfeed.php

Recimo da zelite da gledate sta ima novo u "alt.binaries.movies.divx" grupi, u Alt.Binz cete upisati sledeci link: "http://rss.binsearch.net/rss.php?max=50&g=alt.binaries.movies.divx"

Opcija oznacena crvenom bojom moze da se promeni do 250. Ako ostavite 50, onda cete videti 50 najnovije upload-ovanih stvari u doticnoj newz grupi, ako povecate na 250, onda cete videti 250, itd...

Kada zavrsite sa unosom svih zeljenih grupa, dobicete nesto kao sa slike ispod.

ali7ac.jpg

Kliknite na "Active" pored svake kategorije, pa onda kliknite na "Save".

Sada u Alt.Binz programu kliknite na RSS tab (ne ikonicu) i videcete sve kategorije koje ste napravili, poredjane po tabovima. Bas kao na slici ispod.

2nsq8gn.jpg

Kliknite na Refresh dugme da dobijete spisak najnovijih stvari... Mozete i da koristite Timer, da se lista automatski refresh-uje na odredjeni broj minuta.

Da biste nesto skinuli, kliknite desnim dugmetom misa pa onda na "Add to queue". Velicina, broj rar fajlova i slicno se obicno nalazi u opisu...

- Ako hocete da uzimate RSS feed-ove sa NZBIndex-a, recimo za "alt.binaries.movies.divx" grupu, link bi bio sledeci: http://nzbindex.nl/rss/alt.binaries.dvd/?max=250

Od ostalih parametara (osim "max" koji sam vec opisao), mogu se npr. koristiti i "&sort=agedesc", "&minsize=100", "&complete=1" i tome slicno...

Hvala, kralju...

E da, zaboravio sam da napomenem, NZBIndex preko RSS feed-ova prenosi duplo vise newz grupa nego BinSearch.

Sve grupe koje NZBIndex prenosi preko RSS su ovde: http://www.nzbindex.nl/groups/

Da biste dobili RSS link pogodan za upisivanje u Alt.Binz, na prethodnom linku kliknite na zeljenu grupu, onda na "RSS" ikonicu, pa iskopirajte URL u Alt.Binz... :p

Naravno, desava se da tu ima i puno djubreta, zato u okviru Alt.Binz programa treba koristiti "Filter names" opciju (vidi sliku ispod)

qwzq0p.jpg

Recimo, ja u kategoriji "Filmovi" imam 6 newz grupa, svaka mi daje po 250 naslova, znaci ukupno 1500 najnovijih naslova... Ali, mene trenutno interesuju samo hit filmovi, pa onda lepo ukucam "2012" kao sa slike iznad, i (uglavnom) vidim samo filmove iz 2012 godine... :D Ako hocu da vidim da li je stigao najnoviji Batman, samo ukucam "Batman" itd...

placa se...

Ja sam lepo podigao na svom kućnom kompjuteru sopstveno indeksiranje, pa šta bude. Za sada radi kako treba.

Skineš newznab sa www.newznab.com, podesiš i uživaš :)

Edit: Naravno, potrebno je vreme, potrebno je prostora na disku i tako to, ali bar imaš sopstveni indexing servis koji možeš da podeliš samo sa onima u koje imaš poverenja i da uživate.

Poslednja izmena:
Do sada sam koristio xlned, međutim sada može da se uplati jedino preko bank transfera pa rekoh da probam neki drugi. Uplatim na extremeusenet 12 mbita za 2,5€ ali od 2-14h. Tačnije probam da uplatim jer pare su mi skinute a nisu mi poslali nikakve podatke za logovanje. Poslao sam im mejl da vidim o čemu se radi i ništa. Je l' ima neko iskustva sa njima? Može biti da sam se za****...

Pa dobro ima ga na ovoj tvojoj listi :D. Nemam pojma, xlned je šljakao bez problema kad je u pitanju registracija i sve. Sad mi na računu pi miše ova transakcija pod nedospele obaveze, možda zbog toga?

Nema veze sa time. Nedospele obaveze stoje dok banka ne obradi u potpunosti zahtev. Vidim da je TweakNews sada popularan, pošto ne žure sa brisanjem po zahtevu sa svojih servera. Bilo je nekih naznaka da su počeli da brišu, ali je bila greška kod korisnika.

Pretpostavio sam da nije do toga ali se hvatam za slamku. Dobro te sam naručio najjeftiniji paket, mogli su da me ojade više hahaha.

Smilovali su se i posle nedelju dana su mi odgovorili na mejl. Vade se na to kako mejl sa koga sam postavio pitanje ima tačku u sebi a onaj sa kog sam se registrovao nema. Ok, to ima veze sa odgovorom na moj mejl ali nema veze sa time što mi na stranici nije bio aktivan paket sve do malopre. Ništa, sad čekam 2 sata noćas da vidim da li radi. U svakom slučaju ode nedelju dana bezveze. Inače, odgovaraju mi na holandskom. :lupko:

Nazad
Vrh Dno