Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

Da li si konačno rešio svoj problem?

Jesam, proradilo je. Posle mog drugog mejla se na account stranici na sajtu pojavila moja narudžbina. Oni tvrde da čim prođe uplata u roku od par minuta sve radi. Ja sam svakodnevno proveravao i na sajtu i preko altbinza i nije radilo sve do pre par dana. Sad da li su hteli nešto da izmute ili je slučajna greška nemam pojma. E sad kako radi, nove stvari ok ali neku seriju staru 300 i nešto dana nisam mogao da skinem a kažu da je retencija 900 dana.

Ja sam koristio neka 2 dana, ali mi se headphones nije svideo. Ali generalno ti mogu pomoći. Šta je problem?

90% mi daje HTTP 503 što znači da je preopterećen server. Da li throttle-uju toliko ili ja nešto pogrešno radim? Koristiš nešto drugo umesto Headphones-a, inače?

Koliko znam, za headphones moraš imati instaliran python. Možda ti verzija python-a pravi problem. Ne koristim ništa umesto headphones-a, samo nađem na indekseru šta me interesuje, nemam automatizovano skidanje muzike.

Ne verujem, koristio sam uputstvo kao i svi ostali. Navodno VIP rešava problem ali mi za to treba Paypal. Nema veze, hvala svakako.

ko hoce na gingadaddy nek se prijavi sto pre, otvorena je registracija za nove korisnike na kratko

Jel to " onaj " matrix il neki novi ?

Nije to "onaj", ovo je novi.

Ne znam ni da li je ovo bilo, ali ja sam tek skoro naleteo, pa reko' da podelim, naročito sa onima kojima treba noob friendly client.

www.binreader.com

Samo ono što je potrebno najvećoj većini korisnika, izgleda jednostavno kao uTorrent npr, automatski raspakuje U TOKU skidanja, na kraju te dočekaju gotovi fajlovi bez dodabog cimanja.

Ja ovako praktično strimujem filmove, skine prvi deo, pokrenem iz kmplayera i dok ja gledam, film se skida u pozadini. Pošto imam brz net, praktično trenutno počinjem sa gledanjem hd filma. Naravno, ako je sve ispravno.

Možda neki znaju, ali za manje upućene je korisno i neće ih "uplašiti" kao neki drugi programi.

Kakva je sada situacija sa newsom? Koristio sam ga prije 3-4 godine, znam da je tada to bilo super, ne razmisljam o ratiu i uploadu. Kakav je sada izbor fajlova i koliko je brz sto se tice novih stvari u odnosu na warezbb i torente?

Sto se tice isplativosti par privatnih trackera i mesec-dva seedboxa su daleko bolja opcija nego newz. Inace i ja sam se "skinuo" sa newza pre neke 3-4 godine...

Sto se tice isplativosti par privatnih trackera i mesec-dva seedboxa su daleko bolja opcija nego newz. Inace i ja sam se "skinuo" sa newza pre neke 3-4 godine...

Kad se radi o novijim stvarima slazem se trekeri su bolja a i isplatljivija opcija (npr The Hobbit... (bluray) se pre 3 dana pojavio skoro na svim trekerima, pa tek onda na usenetu), ali kad se radi o necemu sto je izaslo pre 2-3 godine veoma je lose sidovano, kilave su brzine preko torenta, ume da iznervira, stoga je bolja opcija newz. Jeste da je skuplja ali sve se to da nastelati (prosto sa par drugara delim sve troskove, postoje provajderi npr usenetserver, giganews (donekle) koji vam omogucavaju da delite acc sa nekim ali da ne prekoracujete broj konekcija, nzb sajtovi takodje se mogu deliti nzbcave, abhdtv, nzbgrabit, dognzb... - mnogo dobri za bluray filmove).

Ne bih bas rekao, speak for yourself. :) P2P sharing je jos pre nekoliko godina posto daleko bolja opcija, a sidovanje je najmanji problem jer je i bandwidth korisnika porastao u medjuvremenu i vecina ima odlicne konekcije/seedboxove, samo treba imati pravi tracker, sto sada uopste nije tesko btw. :) Inace cak i za "free" uz malo poznavanja tracker sveta moze da se ostvari mnogo veci benefit nego newz.
U svakom slucaju, nemam nista protiv newza, ali odavno je pregazen boljim opcijama.

Meni nije problem da placam news 10 dolara mesecno, zato sto je najjednostavniji, a uvek vuce max 7MB/s. Jos automatski namestim da se skidaju serije/filmovi i ne razmisljam.

"free" uz malo poznavanja tracker sveta moze da se ostvari mnogo veci benefit nego newz.
U svakom slucaju, nemam nista protiv newza, ali odavno je pregazen boljim opcijama.

A kad izneseš ovakvo tvrđenje kak obi bilo da ga potkrepiš nekim činjenicama kako bi se i drugi uverili u verodostojnost tvoje priče

Ne pratis na casu. Dve velike teme odmah pored ove: 15 dolara seedboxa za mesec dana (ajd nek bude 30 za dva za pocetnike) + par kvalitetnijih trackera = bar 10tb buffera za skidanje za nekoliko meseci... godina. To je pod uslovom da hoces da platis... ako neces onda mora malo vise snalazljivosti, rutracker, btn i ako ti se posreci neki kvaliteniji general no ratio tracker + za svaki slucaj piratebay i opet si na konju.

Ne bih bas rekao, speak for yourself. :) P2P sharing je jos pre nekoliko godina posto daleko bolja opcija, a sidovanje je najmanji problem jer je i bandwidth korisnika porastao u medjuvremenu i vecina ima odlicne konekcije/seedboxove, samo treba imati pravi tracker, sto sada uopste nije tesko btw. :) Inace cak i za "free" uz malo poznavanja tracker sveta moze da se ostvari mnogo veci benefit nego newz.

Naravno da se to moze i tako gledati, tumaciti. Slazem se da sidovanje nije problem osim sto mnogi siduju 10%, 25%, 30% necega, sto moze znaciti skines nesta 90% i treba da cekas danima da se neko smiluje da odsiduje ostatak, treba da se radi request za sidovanje... Pa kad se to primeni na neki ISO tezak 45 GB, pa vidis gde si, a nerve da ne pominjem, a ako neko ima strpljenja za tako nesta svaka cast, ja nemam. Srecom kod newza toga nema, desi se incomplete fajl, ali se da popraviti...Da se razumemo upload nije problem, mesec, 2 ili 3 sa seedboxom se da sve nastelati.
Argument da treba imati pravi tracker i poznavati tracker svet je diskutabilan. Sta je to pravi tracker? Kad je rec o blu-ray filmovima (posto je to ono za sta sam zainteresovan) pretpostavljam: hdbits (inace poznajem dosta njih - sa par drugih foruma koji ga imaju a skidaju divx, i ne znaju sta je to HD, doduse culi su da neki drug drugarevog druga ima neki HD televizor, sapuce se i o 3D, ufff sta li je to... tako da im on sluzi uglavnom za...) chd, hd-spain, TTG, hdroad... Ovaj prvi nemam a verovatno mi nije ni potreban pored ostalih.
I dalje ostajem pri misljenju da su trekeri bolji za novije stvari, a newz za sve ostalo. Mislim da vecina ne koristi usenet samo zbog toga sto je to skuplja opcija, treba sve da se plati, provajder, neki placaju i software, svaki ozbiljniji sajt, kod torenta samo seedbox (sa jednim mesecom seedbox se moze postici zavidan upload, posebno ako neko inace skida nesta sto nije preterano veliko).

Naravno da se to moze i tako gledati, tumaciti. Slazem se da sidovanje nije problem osim sto mnogi siduju 10%, 25%, 30% necega, sto moze znaciti skines nesta 90% i treba da cekas danima da se neko smiluje da odsiduje ostatak, treba da se radi request za sidovanje... Pa kad se to primeni na neki ISO tezak 45 GB, pa vidis gde si, a nerve da ne pominjem, a ako neko ima strpljenja za tako nesta svaka cast, ja nemam. Srecom kod newza toga nema, desi se incomplete fajl, ali se da popraviti...Da se razumemo upload nije problem, mesec, 2 ili 3 sa seedboxom se da sve nastelati.

Ako si na nekom krs trakeru mozes da imas i 10 seedera koji siduju celih 45gb pa opet neces nikad da ga skines jer su ogranicili konekcije ili imaju ocajan upload, a onda pogledas na drugu stranu i na bolje trackere recimo TL - sve je fenomenalno seedovano iako je mnogo staro, a da ne navodim sve i svja rutracker koji iako je free moze kolicinom/brzinom i sidom da pojede skoro svaki drugi.

Argument da treba imati pravi tracker i poznavati tracker svet je diskutabilan. Sta je to pravi tracker? Kad je rec o blu-ray filmovima (posto je to ono za sta sam zainteresovan) pretpostavljam: hdbits (inace poznajem dosta njih - sa par drugih foruma koji ga imaju a skidaju divx, i ne znaju sta je to HD, doduse culi su da neki drug drugarevog druga ima neki HD televizor, sapuce se i o 3D, ufff sta li je to... tako da im on sluzi uglavnom za...) chd, hd-spain, TTG, hdroad... Ovaj prvi nemam a verovatno mi nije ni potreban pored ostalih.

HDbits je "holy grail" hd ripova i tog celog sveta, sto znaci da taj isti materijal sa njega a i gomile ostalih trackera i njihovih internal gurpa ide sa njih na newz. I nije tu samo rip u pitanju, vec i kompletan tehnicko potkovan comunity. Dalje, ako te samo blurayevi interesuju, izvoli pravac rutracker na njemu imas skoro kao na hdbits-u i sve je odlicno seedovano.... a da ne spominjem da je free. I naravno da treba poznavati tracker svet je jer bitno kako kombinujes trackere i koliko si upucen kako sve to funkcionise sa njima da bi naravno sto pametnije iskoristio (general, music, movie itd).

I dalje ostajem pri misljenju da su trekeri bolji za novije stvari, a newz za sve ostalo. Mislim da vecina ne koristi usenet samo zbog toga sto je to skuplja opcija, treba sve da se plati, provajder, neki placaju i software, svaki ozbiljniji sajt, kod torenta samo seedbox (sa jednim mesecom seedbox se moze postici zavidan upload, posebno ako neko inace skida nesta sto nije preterano veliko).

To je samo tvoje misljenje jer si ocigledno slabo upucen, ali ok, tvoj izbor jer ti je tako lakse.

Ako si na nekom krs trakeru mozes da imas i 10 seedera koji siduju celih 45gb pa opet neces nikad da ga skines jer su ogranicili konekcije ili imaju ocajan upload, a onda pogledas na drugu stranu i na bolje trackere recimo TL - sve je fenomenalno seedovano iako je mnogo staro, a da ne navodim sve i svja rutracker koji iako je free moze kolicinom/brzinom i sidom da pojede skoro svaki drugi.

HDbits je "holy grail" hd ripova i tog celog sveta, sto znaci da taj isti materijal sa njega a i gomile ostalih trackera i njihovih internal gurpa ide sa njih na newz. I nije tu samo rip u pitanju, vec i kompletan tehnicko potkovan comunity. Dalje, ako te samo blurayevi interesuju, izvoli pravac rutracker na njemu imas skoro kao na hdbits-u i sve je odlicno seedovano.... a da ne spominjem da je free. I naravno da treba poznavati tracker svet je jer bitno kako kombinujes trackere i koliko si upucen kako sve to funkcionise sa njima da bi naravno sto pametnije iskoristio (general, music, movie itd).

To je samo tvoje misljenje jer si ocigledno slabo upucen, ali ok, tvoj izbor jer ti je tako lakse.

Slazem se da je TL veoma dobar, dobre su brzine to je opste poznato, ali nema ono sta meni treba (doduse ima dosta divx verovatno si zato toliko i upucen) tako da ti je taj argument bedan. Stice se utisak da si to napisao samo da bi nesta napisao.
Ako tvrdis da su krs trekeri, trekeri poput: CHD (za kojeg si u jednoj temi pisao da je dobar), hd-spain...hmmmmm u najmanju ruku ti se svi smeju koji ih imaju.
Kazes da materijal sa hdbitsa zavrsi na newzu, pa naravno da zavrsi, na newzu sve zavrsi, dva tri dana kasnije ali to nije toliko bitno.
Naravno da koristim rutreker, pa i moja baba zna za njega. Generalno brzine jesu dobre ali takodjer postoje stvari koje nisu dovoljno dobre sidovane i nema bas sve (divx ima stvarno mnogo). U jednoj drugoj temi si napisao: "Inace i ratio nije strasan na rutrackeru, jeste da banuju zbog njega, ali moze ponovo da se otvori nalog."
...moze ponovo da se otvori nalog, meni to lici na zlouptrebu jedne fine, vredne torent zajednice (je li to to "poznavanje treker sveta" mislim kombinovane trekera, ekaunta). Zbog takvih stavova taj treker je toliko potcenjen u torrent svetu... Bruka.
Na prethodnoj stranici si napisao: "Inace i ja sam se "skinuo" sa newza pre neke 3-4 godine...", da bas tako pre 3-4 godine, 3-4 godine je solidan period (mnogo novih sajtova, mnogo bolja ponuda materijala, bolje brzine...) sto znaci da nisi bas odgovarajuca osoba da pricas o newzu a posebno ne i da tvrdis nesta.
Posto ovo ne shvacam licno necu napisati da je ocigledno da si slabo upucen u newz, samo cu reci da pricas o necemu o cemu...ti treba vise informacija (neko bi rekao pregazilo te vreme, treba ti jedan malo bolji, detaljniji update)
Naravno da imas pravo na svoje misljenje, tvoj izbor jer ti je tako lakse (sigurno se ne ljutis sto te citiram, lol).

Slazem se da je TL veoma dobar, dobre su brzine to je opste poznato, ali nema ono sta meni treba (doduse ima dosta divx verovatno si zato toliko i upucen) tako da ti je taj argument bedan. Stice se utisak da si to napisao samo da bi nesta napisao.

Argument bedan? A sta je to sto "tebi treba" sto recimo kombinacija, rutracker, tl, btn, what, neki specijalizovani + piratebay ne mogu da nadju? Ne znam uopste o cemu ti pricas i kakav" je to materijal koji ti trazis? Ili bolje da ne pitam? :D

Ako tvrdis da su krs trekeri, trekeri poput: CHD (za kojeg si u jednoj temi pisao da je dobar), hd-spain...hmmmmm u najmanju ruku ti se svi smeju koji ih imaju.

Gde sam ja rekao da je CHD krs, ja samo kazem da kada je nesto lose seedovano, (korisnici, daljina) naravno da ce biti lose brzine. Procitaj sta sam napisao. Sto naravno ne mora da znaci da i na najboljim trackerima ima lose seedovanih torrenata, ali svejedno ako ih ima veoma malo onda je i nebitno, onda potrazis na drugim trackerima (kombinovanje). A ovo za smeh, ne znam sta da ti kazem sem da si temu okrenuo ka glupostima.

Naravno da koristim rutreker, pa i moja baba zna za njega. Generalno brzine jesu dobre ali takodjer postoje stvari koje nisu dovoljno dobre sidovane i nema bas sve (divx ima stvarno mnogo). U jednoj drugoj temi si napisao: "Inace i ratio nije strasan na rutrackeru, jeste da banuju zbog njega, ali moze ponovo da se otvori nalog."
...moze ponovo da se otvori nalog, meni to lici na zlouptrebu jedne fine, vredne torent zajednice (je li to to "poznavanje treker sveta" mislim kombinovane trekera, ekaunta). Zbog takvih stavova taj treker je toliko potcenjen u torrent svetu... Bruka.

Haha zloupotrebu. :D Posto si navodno korisnik trebao bi da znas da rutracker nema uopste ratio niti obavezu seeda, a i dokle god je ranije imao mogao si da napravis nov nalog i da ga koristis, niko od rusa nije sekao vene na to. I FYI moj ratio jos odavno ima debeli bafer dokle god je postojao ratio sistem.

Kombinovanje naloga i Potcenjen u torrent svetu... ajde molim te ne pisi gluposti plz. Ako samo pokusavas da na silu odgovoris i nesto provociras, nemam nameru da ti odgovaram.

Na prethodnoj stranici si napisao: "Inace i ja sam se "skinuo" sa newza pre neke 3-4 godine...", da bas tako pre 3-4 godine, 3-4 godine je solidan period (mnogo novih sajtova, mnogo bolja ponuda materijala, bolje brzine...) sto znaci da nisi bas odgovarajuca osoba da pricas o newzu a posebno ne i da tvrdis nesta.

To sto ga aktivno ne koristim, ne znaci da trenutno ne znam situaciju. Vip nalog na matrixu - nestao, sajtovi se samo gase i izmestaju, da ne govorim koje sam pogubio, indexiranje tesko, provajderi koji rade blokade gomile sadrzaja... ma newz u full usponu. Al dobro... kad ti kazes da je suprotno od toga, moguce, posto si ti ocigledno na nekom drugom "newzu".

Posto ovo ne shvacam licno necu napisati da je ocigledno da si slabo upucen u newz, samo cu reci da pricas o necemu o cemu...ti treba vise informacija (neko bi rekao pregazilo te vreme, treba ti jedan malo bolji, detaljniji update)
Naravno da imas pravo na svoje misljenje, tvoj izbor jer ti je tako lakse (sigurno se ne ljutis sto te citiram, lol).

Ja stvarno ne znam kuda si ti posao sa ovom diskusijom i sta pokusavas. Ok, placas 100 dolara godisnje za newz - placaj, vuci taj "tvoj materijal;" odakle hoces, ko nece ima druge izbore, daleko jeftinije i u krajnju ruku prakticnije. End of case.

Poslednja izmena:
Ukoliko je neko zainteresovan za pristup mom indexeru neka mi pošalje PM sa svojom email adresom.

Da li bi neko bio voljan da istestira TweakNews a da je na SBB-u. Ja imam nekih problema u poslednje vreme sa njima. Download je na pola brizine a test fajlovi još gore. Probao sam na Telekomu test i sve radi normalno.

Dakle samo skinite npr. fajl od 100MB sa ove adrese i javite da li ide punom brzinom http://speedtest.tweak.nl/

Ima li neko predlog za neki indexer posto je i NZBRUS down?

Nazad
Vrh Dno