Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Meni nikako ne prolazi kupovina gift card-a na Turgame, ne dozvoljava ni sa ni bez VPN-a.
Prvi put pre nekoliko nedelja je kupovina prošla bez problema.

U Turskoj se ne prodaju fizičke gift kartice?

Meni nikako ne prolazi kupovina gift card-a na Turgame, ne dozvoljava ni sa ni bez VPN-a.
Meni se dešavalo isto da na Turgame neće da mi prođe kupovina, obično samo sačekam par dana i proradi. Poslednji put sam promenio valutu sa TL u EUR u proradilo je.

Netflix-Codes.png

Danas sam probao na jednom nalogu da odradim preko turske plaćanje. Nalog se dugo već koristi. Potvrdjen je broj telefona i kartica od ranije. Uspeo sam doći do turskih cena. Kupio kartice na turgame. Dodao sam jednu i tražio mi je da dodam pomoćni način plaćanja. Tu je već bila kartica preko koje smo ranije plaćali ukucao sam cvc i na sledećem koraku mi je tražio Turski broj telefona. Nisam uspeo taj korak da zaobidjem.
Da li su nešto menjali?

Na mom nalogu sam redovno dopunio kartice kao i do sada što sam radio. Sve radi odlično 1200tl = 43.8e za godinu dana

Kako si dosao da ti je godinu dana 1200tl kad je 4K godinu dana 1600tl?

Danas sam probao na jednom nalogu da odradim preko turske plaćanje. Nalog se dugo već koristi. Potvrdjen je broj telefona i kartica od ranije. Uspeo sam doći do turskih cena. Kupio kartice na turgame. Dodao sam jednu i tražio mi je da dodam pomoćni način plaćanja. Tu je već bila kartica preko koje smo ranije plaćali ukucao sam cvc i na sledećem koraku mi je tražio Turski broj telefona. Nisam uspeo taj korak da zaobidjem.
Da li su nešto menjali?

Na mom nalogu sam redovno dopunio kartice kao i do sada što sam radio. Sve radi odlično 1200tl = 43.8e za godinu dana
Menjali su, da. Već odavno pišemo ovde da se za dodavanje bankovne kartice treba obratiti podršci u live chat.

Ako je visa/master kartica dodata od ranije, kad potroši turgame karticu, automatski pređe na bankovnu, iako nije završena procedura sa turskim telefonom. Tako je bilo, ali samo ako je kartica iskorišćena bar jedan mesec na domaćem netflixu

Ne želim da dodam karticu. Kartica je već na nalogu. Već mi traži posle dodavanja koda da dodam pomoćni način plaćanja. I onda mi traži broj telefona. Probaću sledeći mesec pošto sam platio karticom ovaj mesec

Edit. Sumnjam da sam ja nešto možda pogrešio kada sam dodavao kodove

Da li ste i vi registrovali skroz nalog na TURGAME broj telefona i sl. i koji ste metod odabrali Credit or debit card - IYZI, PAYTR, PARA, GPAY i da li ste na TURGAME koristili VPN?

Da li ste i vi registrovali skroz nalog na TURGAME broj telefona i sl. i koji ste metod odabrali Credit or debit card - IYZI, PAYTR, PARA, GPAY i da li ste na TURGAME koristili VPN?
Ja se jesam registrovao kad sam kupovao gift card. Koristio sam PAYTR uvek. Ne treba VPN za Turgame.

Postepeno ? Nisam pratio to prošli put ..
Prošlo poskupljenje je bilo najavljeno u januaru. Određen broj korisnika je dobio novu cenu u februaru, a neki čak u maju (uključujući i mene).

These prices apply to new members and will gradually take effect for all current members. Current members will receive an email notification 30 days before their price changes, unless they change their plan.

Nove cene Netflixa u Turskoj:

Pricing (Turkish Lira)​

• Basic: 99.99 TRY/month
  • Standard: 149.99 TRY/month
  • Premium: 199.99 TRY/month
Sa ovim poskupljenjem već postaje upitno koliko se isplati plaćanje preko TR :( Naročito za korisnike (kao što sam ja) koje ne zanima deljenje naloga, već ga koriste samostalno. To je sada 7 € za Premium.

Očigledno je to toliko uzelo maha da su na kraju odlučili da reaguju, baš kao i Sony sa PS+ :(

Očigledno je to toliko uzelo maha da su na kraju odlučili da reaguju, baš kao i Sony sa PS+ :(
Nema to veze sa tim što ljudi koriste Netflix preko Turske. Netflix diže cene svakih 6-7 meseci zbog pada lire.
U januaru su digli cenu Premiuma na 131 TL, što je tada iznosilo 6.40€. Tokom zadnjih par meseci lira opet opala pa cena u eurima iznosi 4.40€. Sad dižu na 6.95€.

Nema to veze sa tim što ljudi koriste Netflix preko Turske. Netflix diže cene svakih 6-7 meseci zbog pada lire.
U januaru su digli cenu Premiuma na 131 TL, što je tada iznosilo 6.40€. Tokom zadnjih par meseci lira opet opala pa cena u eurima iznosi 4.40€. Sad dižu na 6.95€.
Sigurno ima i to veze, ali vrednost lire već neko vreme ne pada i ne očekuje se da će dalje vrtoglavo padati (prilično pomno to pratim pošto dosta servisa koristim preko TR), pa sigurno ima veze i povećanje broja korisnika van TR koji koriste naloge.

Sad pogledah na nalogu, kada odem na opciju da promenim plan, za Basic i Standard mi već stoje te nove cene, a za Premium (koji koristim) i dalje stoji 131 TL, nadam se da će za postojeće korisnike odložiti bar za nekoliko meseci :)

Poslednja izmena:
Meni koji nagruva TL na nalog, u jednom trenutku ce da zafali, jer sada 1600TL je godinu dana, sa novim cenama ce 2400TL. Morace doplata clanova sa kojima delim. :D
Inace ako ovako nastave, prelazak na srpski netflix deluje sasvim rezonski.

Pre 20 minuta sam otkazao pretplatu na srpskom netflixu,i u petak sam planirao da pređem na turski kada mi istekne rok.
Sada sam video da je poskupeo.
Da li još uvek na turskom može da se gleda na više lokacijs(TV) tj da se deli sa nekim?
Delim sa drugom,ali njemu je izbscivslo da nije u domaćinstvu,prvenstveno zbog toga,a i zbog cene sam planirao da pređem..koji sam baksuz..

Pa idi na turski, svakako je skoro duplo jeftiniji nego nas (4k paket).

@psihodel : ne bih da ti rušim sneška polovinom septembra, kad je temperatura 30 C..
Elem, verovatno ta cena nije promenjena dok ne istekne kredit, a već po jeftinijim paketima vidiš da jeste ("će biti").

Poslednja izmena:
Čak i da je cena turske premium pretplate ista kao i u Srbiji, ostaje prednost da može da se deli nalog bez ograničenja.
Kad i to budu ukinuli, onda ćemo svi uzmemo ponovo srpsko državljanstvo, a Turci neka vide dalje kome će da prodaju te silne gift cardove. :LOL:

Nazad
Vrh Dno