Šta je novo?

NERO Alternativa??

Ima sve :)

To je ja mislim jedini program na tržištu gde korisnik može da uključi padding, odnosno da program gura fajlove bliže ivici diska radi bržeg čitanja :) Nažalost, niko drugi se nije setio da to ubaci u svoj program...

Poslednja izmena:
Хех да реч је позајмљена из енглеског али мислим да је има и код нас у овој форми... а у овом контексту може да се означава као нешто што "представља или испољава највећи могући степен развијености или суфистицираности".

http://www.thefreedictionary.com/ultimate

Ево нећу је више користити, јел у реду :).

Додатно за разлику од Нера мислим да Discjuggler направи један два уноса у регистре, док га Неро затрпа гомилом (смећа).

Pitanje za eksperte za ImgBurn:

Da li moze da se snima direktno bez pravljenja ISO fajla?

U poslednje vreme kuburim sa prostorom na hardu i obicno nemam 4GB slobodno za pravljenje imidza.

Pitanje za eksperte za ImgBurn:

Da li moze iz kompilacije fajlova da se brisu nepotrebni fajlovi? Pitam jer mi se cini da je onaj browser nefunkcionalan po tom pitanju, mozda gresim?

Da li moze iz kompilacije fajlova da se brisu nepotrebni fajlovi?
selektuješ fajlove koje hoćeš da izbaciš, pa klik na dugmence Delete (crveni "X") ili DEL na tastaturi...

35koghx.png

a sa zelenom strelicom možeš da povećaš prozor u kome su prikazani fajlovi...

selektuješ fajlove koje hoćeš da izbaciš, pa klik na dugmence Delete (crveni "X") ili DEL na tastaturi...

35koghx.png

a sa zelenom strelicom možeš da povećaš prozor u kome su prikazani fajlovi...

Nisam se precizno izrazio.

Ja u taj prozor prevucem foldere. Onda se ukaze potreba da neke fajlove iz tih foldera ne kopiram.

I onda sta ciniti? Ne verujem da se mora fajl po fajl prevlaciti u kompilaciju.

aha, to... hm, ne bih rekao da može da se tako izbaci pojedinačni fajl :(

Da bas je pomoglo uputstvo...

Nego jel moze da se nareze neki fajl u tom programu a da ne nareze celokupnu strukturu foldera u kojima su locirani i ako moze kako???

Ako neko ima neke savete za taj program mogao bi da postuje, posto ima mnogo vise non default opcija nego nero...

Inace me program vec nervira zato sto mora da se zatvori WMP11 da bi rezao! :S:

Nego jel moze da se nareze neki fajl u tom programu a da ne nareze celokupnu strukturu foldera u kojima su locirani i ako moze kako???
Nisam baš najbolje razumeo... Možda misliš na (tab) Options -> Preserve Full Pathnames.

Nenene. "Evo , stani , vidi , pazi ...gledaj!" :p

Primer, ako srezem neki film koji je bio na C:\Film\HD\movie.* , da bih otvorio taj film sa diska (posle rezanja , a drive je recimo E: ) , moram da prolazim kroz istu tu strukturu foldera. (na drive-u bi izgledao otprilike E:\Film\HD\movie.*).

Ja hocu da bude samo E:\movie.* ... Kapisisras sada?
Znaci samo ono sto prevuces na imgburn , bez bilo kakvih foldera.

Poslednja izmena:
Nenene. "Evo , stani , vidi , pazi ...gledaj!" :p
Aha... To što hoćeš je, koliko ja znam, moguće samo u jednom slučaju. Izabereš jedan folder i onda te on pita (ako je setovano da pita, može se postaviti i da se podrazumeva odgovor "da" ili "ne") da li hoćeš da taj folder bude root. Ako kažeš "Yes" dobićeš to što tražiš. Međutim, mislim da za više foldera to nije moguće. E, sad, ako u taj root posle dodaješ pojedinačne fajlove, trebalo bi da i oni budu bez putanja. Ako dodaješ foldere onda će svaki dodati folder biti podfolder tog root foldera (ako nije čekirano ono iz moje prethodne poruke).

Poslednja izmena:
Mislim bezveze... Kako vi narode onda rezete fajlove? Prevlacite ih sve na C: ? :p

Pa isključi ono "Preserve full path names" u "Options" kartici. Ako recimo ubaciš samo fajl D:\Pera\Laza\šaljivost.avi, u listi će stojati full path ali će na disku biti šaljivost.avi (ako kažeš da je Laza root).

@Markomaniax

Imam utisak da ti uopšte nisi probao ovo što ti voodoo_ i ja pričamo. Probaj pa posle komentariši.

back to first page :)

nego, koji od free programa je noob friendly? da ima one wizarde kao nero express i to, drag&drop, next, finish, i gotov disk :)

Ashampoo Burning Studio 6 Free

Izasao je novi infrarecorder 0.46, kao i nova verzija CDBurnerXP-a...

ljudi, da li neko koristi BurnAware Free?
..........
p.s. jedina glupost koja mi smeta je sto ne pamti da sam stiklirao verifikaciju, vec svaki put to moram da izaberem :smash:
ovo su u novoj verziji 2.1.5 resili tako sto izabrane opcije mogu da se zapamte i koriste kao defaultne u narednim rezanjima :banana:

Ja koristim ImgBurn vec 6 meseci i mogu reci da sam izuzetno zadovoljan! Mozda nije tako eye-candy kao Nero ili Ashampoo, ali je pouzdan, prilicno brz, dosta opcija, mali i free. Sasvim slucajno sam presao na njega kada mi je lek za Nero-a istekao:p, i zbog svega pobrojanog iznad sam i odlucio da se zadrzim na njemu, jer radi super ono cemu je namenjen - rezanju. :type:

ImgBurn je sasvim OK, jedina zamerka je nemogucnost brisanja fajlova iz kompilacije.

ImgBurn je sasvim OK, jedina zamerka je nemogucnost brisanja fajlova iz kompilacije.
Sve u root-u, naravno, može da se briše pojedinačno. Ali ako kompilacija sadrži foldere izgleda da zaista nema načina da se obrišu pojedinačni fajlovi iz podfoldera.

Nego, pojavio se još jedan freeware program za rezanje (koji je nekada bio shareware, sad se plaća samo "network edition"), StarBurn 10.x, postoji verzija koja se instalira i portable verzija. Nisam još probao, ali deluje prilično moćno po opisu:

http://www.rocketdivision.com/starburn.html

http://www.rocketdivision.com/download_starburn.html

Izgleda zanimljivo, vrijedi probati. Hvala.

offtopic: čestitke na moderatorskoj tituli :)

Користио CDBurnerXP док ми није упропастио два заредом двослојна ДВД-а :S:. Сад само користим NTI CD & DVD Maker 7 који сам добио уз лаптоп (није слободан).

Sve u root-u, naravno, može da se briše pojedinačno. Ali ako kompilacija sadrži foldere izgleda da zaista nema načina da se obrišu pojedinačni fajlovi iz podfoldera.
ali, na forumu ImgBurn-a piše da se radi na tome! Znači, kome treba ta f-ja, moraće malo da se strpi...

Nazad
Vrh Dno