Šta je novo?

NERO Alternativa??

imam ja jos bolji plugin za TC naravno nije besplatan - Complex CD/DVD burner

hm... ovo deluje zanimljivo:) ako neko ima, ono za ovo... moze na pm:-devil-:

Ashampoo u verziji 6 nije imao overburn opciju, a izgleda da je nema ni u 7 (probao sam da je nađem, i ništa).

sjajan softver znaci

Slali su oni anketu svim registrovanim korisnicima ABS-a i naveo sam im da bi bilo lepo da imaju u 8-ci opciju za overburn.Ali sto se tice overburna DVD diskova to mi nikada nije uspelo, jer cim predjem samo 2-3MB i tako narezem disk bilo iz nera ili drugog programa za rezanje koji podrzava dvd overburn takav dvd mi je posle necitljiv tako da neku veliku korist od dvd overburna ne vidim.

Poslednja izmena:
Vidim da je Ashampoo Burning Studio 6.61 sada za DZ, pa je ozbiljan konkurent Neru (bar kod mene). Po screenovima izgleda da su skoro sve opcije tu, jedino ne vidim kako se pravi butabilni CD/DVD?

Ja evo skinuh neki dan nekoliko programa za rezanje sa neta i svaki sam probao,i cini mi se da je CdBurner Xp ponajbolja zamjena za Nero,pogotovo za one koji ne gotive Nero Expres interfejs nego standardni Nero burning Rom.A i besplatan je program.

Ja evo skinuh neki dan nekoliko programa za rezanje sa neta i svaki sam probao,i cini mi se da je CdBurner Xp ponajbolja zamjena za Nero,pogotovo za one koji ne gotive Nero Expres interfejs nego standardni Nero burning Rom.A i besplatan je program.
Apsolutno se slažem.Mali,jednostavan,pouzdan i radi posao za koji je namenjen,tj. prži diskove i ništa dodatno što 99% ljudi ionako ne bi koristilo.
Nero je odavno potpuno dezintegrisan sa mog hdd-a.

Kako u ImgBurn-u napraviti multisession disk? Nigde ne vidim opciju "continue multisession" ili nesto slicno... Osim toga, sve ostalo je dobro.

Kako u ImgBurn-u napraviti multisession disk? Nigde ne vidim opciju "continue multisession" ili nesto slicno... Osim toga, sve ostalo je dobro.
Nikako, ImgBurn nema tu opciju, shto mu je i jedina mana. Bilo je velike polemike na ImgBurn forumu o tome, ali autori programa odbijaju da implementiraju tu opciju, kako su rekli i ne nameravaju.:p

Eto... Taman sam mislio da penzionisem Nero, ali nista od toga, za sada.

Da li neko zna kako da postavim da se Burning ROM pokrene kada ubacim prazan CD/DVD? Koristim Nero Micro 8.3.2.1, ali u autoplay opcijama za blank CD, mi ne nudi ni Express ni ROM.

ljudi, da li neko koristi BurnAware Free ?

ja ga od skoro koristim, cini mi se da je super. kompaktan je a ima sve sto mi treba. rezanje cdova i dvdova, rezanje i pravljenje iso imidza, nastavljanje (nero) multisession diskova... dakle sve ono sto sam koristio u neru i nista mi vise ni ne treba.

e sad me zanima kakva su vasa iskustva sa njim i da li je bilo nekih problema?

p.s. jedina glupost koja mi smeta je sto ne pamti da sam stiklirao verifikaciju, vec svaki put to moram da izaberem :smash:

Ima li razlike izmedju Ashampoo B.S free i placene verzije sto se tice kvaliteta snimanja?

Nema 99%
placene verzije su tu zbog dodatnih opcija a ne zbog kvaliteta snimanja

ljudi, da li neko koristi BurnAware Free ?

ja ga od skoro koristim, cini mi se da je super. kompaktan je a ima sve sto mi treba. rezanje cdova i dvdova, rezanje i pravljenje iso imidza, nastavljanje (nero) multisession diskova... dakle sve ono sto sam koristio u neru i nista mi vise ni ne treba.

e sad me zanima kakva su vasa iskustva sa njim i da li je bilo nekih problema?

p.s. jedina glupost koja mi smeta je sto ne pamti da sam stiklirao verifikaciju, vec svaki put to moram da izaberem :smash:

Koristim ga već izvesno vreme i nisam imao problema. Doduše, radio sam samo prosto rezanje i par image diskova, bez verifikacije. Sasvim sam zadovoljan.

Koristim ga već izvesno vreme i nisam imao problema. Doduše, radio sam samo prosto rezanje i par image diskova, bez verifikacije. Sasvim sam zadovoljan.
Ja imam dve verzije, ali još ni jednu nisam probao. Naime, delio se neki program za rezanje na GAOD i u komentaru je neko rekao da je ranije postojala freeware verzija tog istog programa i ostavio link za BurnAware 1.31. Onda se pojavio neko iz firme koja pravi i rekao da će oni opet da izbace free verziju, ali još nisu stigli, i pojavio se posle BurnAware 2.x (aktuelna verzija je 2.1.2).

Dakle, da rezimiramo, free alternative su:

- ImgBurn (ima sve osim multisession)
- CDBurnerXP (traži .Net 2.0)
- DeepBurner
- Ashampoo Free (mora da se registruje posle 10 dana)
- BurnAware 2.x (1.x može da se nađe na netu)
- EasyBurning (graphic interface za mkisofs.exe)
- Free Easy CD DVD Burner
- FinalBurner Free
- AVS Disc Creator

Jesam li nešto preskočio?

P.S. Prvih 5 možete naći na SnapFiles.

Poslednja izmena:
wiz011

Stariji CD Burner XP verzija 3.16 ne traži nikakvu verziju .NET-a ( predpostavljam da radi i na Visti ), koristim ga 3 meseca ( od kada je DeepBurner počeo da mi pravi probleme ) i nikada mi nije pukao niti uništio neki disk

Nemojte zaboraviti InfraRecorder, molim vas. Pogotovo sto je po mom misljenju daleko bolji od Ashampoo, ImgBurn, DeepBurner i CDBurnerXP (ostale nisam probao).

Nemojte zaboraviti InfraRecorder, molim vas. Pogotovo sto je po mom misljenju daleko bolji od Ashampoo, ImgBurn, DeepBurner i CDBurnerXP (ostale nisam probao).

Meni ne prepoznaje SATA opticki uredjaj posto mi je ukljucen AHCI mod na ploci, dok npr. Imgburn lepo sljaka. Veliki minus.

Poslednja izmena:
ne treba zaboraviti ni da ashampoo ne moze da reze overburn diskove...

meni je ImgBurn skroz dovoljan... imam i InfraRecorder (da se nađe za neki eventualni AudioCD, mada sam poslednji narezao pre 2 ili 3 godine :D )

Ja za audio CD-ove koristim Burrrn, mada i ja to pravim svake prestupne godine.

A ImgBurn bi bio savršen da ima multisession (mada ja i to veoma retko koristim, ali ponekad mi treba).

Padus Discjuggler ми је утимативни софтвер за нарезивање дискова. Мали али функционалан са већом флексибилности у опцијама него Неро.

Poslednja izmena:
Padus Discjuggler ми је утимативни софтвер за нарезивање дискова. Мали али функционалан са већом флексибилности у опцијама него Неро.

E, al' nije dzabe to mu je mana.

Nego, koju verziju koristis i 'ajd' daj malo vise informacija posto im je sajt katastrofa.

тешко сам га нашао сачувај боже, верзија је 6.00.1400-netu. тражио сам про али га нема нигде, додуше није да ми нешто фали у овој, него чисто из радозналости.

Nazad
Vrh Dno