malo ohladi
eto ga opet. Posto je jos uvek u garanciji, kvar sam prijavio prodavnici gde sam ga kupio, i televizor je odnet u Nepo jer su oni pvlasceni servis za Hisense televizore.Stvar je sledeca 2016 godine je promenjen zakon o zastiti potrosaca gde se nadleznost trzisne inspekcije ukida i nastaje organizacija zastite potrosaca koja prima pare iz budzeta i sluzi za slikanje proforme radi. Novi zakon je donesen tako da ti nista bukvalno nemozes ako ti se odbije reklamacija osim da tuzis bagru a ko ce to da radi za par stotina eura kada jedan izlazak advokata na rociste je 100e a sporovi traju u nedogled iako je da podneses tuzbu do 500000 dinara besplatno po zakonu. Trzisna inspekcija je nekada imala ingirencije da nalozi pravnom licu sta i kako mora po zakonu da postupi sto sada nije slucaj, cak i da prijavis inspekciji i da oni utvrde da je doslo do zloupotrebe kaznice za drzavu pravno lice od 150000 do 2000000 dinara a tebi ce naloziti da imas pravo da podneses tuzbu u parnicnom postupku. Znate li nekoga ko je to uradio, ja ne!Džaba se nadati da "deržava" i zakoni mogu mnogo toga da tu urade ako se ni postojeći zakoni ne poštuju. U ovakvim slučajevima samo svest prodavaca i pružalaca usluga da će da izgube klijentelu pomaže ali takvih ima premalo.
Niti me zanima da li je zaradio niti od cega zaradjuju, sto se mene tice ako ovako postupaju nek se sutra zatvore. Jedini sam ja u ovoj prici koji nista nije zaradio vec izgubio 150000 dinara. A u tome veoma jak doprinos ima pomenuti servis.Od cega servisi zaradjuju ako ne od realizovanih reklamacija?
Koliko je servis zaradio od vase odbijene reklamacije?
Problem je u tome sto je laptopu otisla ploca posle 2 godine. Poslao na reklamaciju, i onda krece klasika, otvaran je laptop, skinut hard disk (najbolje da cu da ga ostavim sa svim podacima koje imam na njemu), memorija i sta vec...i naravno odbijaju reklamaciju. Nude popravku ploce za 9600 i naravno nema nista od popravke. Pitam za novu plocu da mi stave i dobijam ponudu 212000 dinara sa tri meseca garancije.Pa koja je priča u pitanju?
Dodao si nešto dok je laptop bio u garantnom roku, nešto se pokvarilo, oni videli da je laptop otvaran i da nije po fabričkim specifikacijama i odbili da izvrše servis?
Ili nešto drugo?
Pa nista nisam ni ocekivao, osim da ispostuju garanciju od 5 godina za koju se dell na sva usta hvali! Ne sumnjam ni za ostale servise, ocito je to praksa koja je lepo zazivela,Pa ne znam šta si očekivao iskren da budem?
I drugi servis bi ti isto reka
Naravno.Da li imaš pisanu garanciju ?
Nemam trenutno uvid u garanciju jer nisam kuci, ali verujem da tako nesto pise cim su lagano odbili reklamaciju. Sto se mene tice to je klasicna zloupotreba, stavim 32gb memorije umesto 16gb i nvme 2tb umesto 512gb, to realno dete od 7 godina moze da zameni za par minuta. To bi isto bilo kao kad bi na novom autu zamenio gume i akumulator i pukne mi motor posle 20000, i kazu mi odbija se garancija nisi smeo sa m da menjas gume...U toj garanciji piše da li moze samostalno da se otvara i vadi hardver?
Svi današnji laptopovi imaju zatvorena kućišta gde korisniku nije jednostavno dozvoljeno da sam menja memoriju i hard disk