Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
kome je bio namenjen ovaj post?

sale prdez je napisao(la):
kome je bio namenjen ovaj post?

Pa tebi, tebi klikce modem, zar ne?
Ugasi DNS Client i probaj jedan reset. Ako si lepo konektovan trebalo bi da samo udje u Win bez cekanja.

i mene interesuje. gde da ga nadjem i kako da ga disejblujem? koliko si siguran da mi to pravi problem?

@ Vas dvoje :

Ne znam da li ce pomoci, i nisam siguran da bas to pravi problem (klik). Moracete da probate i vidite.

Start > Run > services.msc i tu nadjes DNS Client ,
desni klik > properties > disable

Kasnije reset i vidi da li modem klikce.

Evo i mojih servisa ako neko pozeli da uporedi

Prilozi

• services.bmp
    165.2 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
sta to iskljucujem, ako nije tajna? jel' ce se onda dizati normalno windows? ne bih nesto da sjebem...

Poslednja izmena:
Ne vidim zasto i kako to menja nesto, al' ne mozes nista da sj**** :), posto uvek posle mozes da enable-ujes taj service.

evo, upravo sam disable-ovao DNS servis i posle restarta sam opet cekao minut na welcome ekran. pogledacu koji su tvoji servisi popaljeni...

Poslednja izmena:
E ***a, u tri ujutru mi se cinilo da ce gasenje DNS i onako ne potrebnog servisa pomoci.
Vise nemam ideju zasto taj modem klikce. A nije mi ni jasno zasto je moj modem prestao da klikce i zasto vise nema cekanja prilikom boot-a.

@Delija
Lave, ADSL Autoconect 2.0.6 F7 radi kao zmaj!

@sale prdez:

pa ako te toliko muci to muci, ukljuci fast logon i resen problem.

@CoR:
pogledao sam tvoju listu servisa i imas duplo manje aktivnih servisa od mene (22 naspram mojih 45). ne razumem ni ja, do instajacije modema sve je normalno radilo...userem se na Actiontec
@gx-x:
sta je sad pa to? gde se to podesava?

ma evo ovako stoje stvari kod mene, od prilike posle ponocji dload ide oko 435kpbs, u prosek, do pre podne... onda sve sporije i sporije da bi oko 6-7 totalno prestao da radi ili radi 0-60 kpbs.... i onda se vrati normalo posle ponocji i tako u krug... imam d-link 302 i nemam nikakvih problem sa konektovanjem, bootovanjem ali ovaj shapin zaista smara :/
web surf ide odlicno! znaci ako ste naoshtreni na heavy dload nikako najebee.

toliko

ps.
delija, kako ide ptt? :D

Poslednja izmena:
sale prdez je napisao(la):
ljudi imam dva velika problema. uzeo sam juce 256k kod neobee-a i instalirao sve i pokrenuo i sve radi lepo (emule 25-30kbps), ali sam primetio dva problema.
prvi je kad se dize XP (sp2). kad ide plavi "vozic" i treba da se pojavi plavi welcome ekran, monitor stoji crn jedno 2 minuta i tek onda ide welcome i da mi da se ulogujem. zvao sam tehnicku podrsku i rekli su mi da su primecena sporija dizanja windowsa kad se instalira drajver za modem, koji nije bas najsrecniji kako su mi rekli. ocigledno da windows ceka da se digne drajver za modem pa da me pusti da se ulogujem.da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? modem je ActionTec.

meni se isto dizao pola dana win xp sp2, problem sam resio kupovinom drugog modema

Poslednja izmena:
@J__
50 giga za 2 nedelje! :p

delija je 80km od racunara koji downloduje, a i DL queue mu je isto toliko dugacak :p

CoR je napisao(la):
Vise nemam ideju zasto taj modem klikce. A nije mi ni jasno zasto je moj modem prestao da klikce i zasto vise nema cekanja prilikom boot-a.

Pogledajte malo bolje ovo brdo od treda, vec se o tome pricalo. On toliko dugo trazi lokalnu ip adresu (to govori o kvalitetu modema). Potrebno je samo da upisete bilo koju adresu iz lokalnog opsega negde u opcijama. Zato nadjite taj deo treda, tamo pie gde se to upisuje. Ja sam tako resio problemdok sam bio na neobee-ju

Comet Hunter je napisao(la):
Pogledajte malo bolje ovo brdo od treda, vec se o tome pricalo. On toliko dugo trazi lokalnu ip adresu (to govori o kvalitetu modema). Potrebno je samo da upisete bilo koju adresu iz lokalnog opsega negde u opcijama. Zato nadjite taj deo treda, tamo pie gde se to upisuje. Ja sam tako resio problemdok sam bio na neobee-ju

Hehehe, ovo je malo teze pretraziti. Da Delija nije nasao svoj post o Autoconect-u ja bih ga i dalje trazio.

Ja nisam upisao nikakvu IP adresu u podesavanju modema. Ali tema me i dalje zanima.

gde da pretrazujem ceo tred? jel moze nesto blize malo? gde to treba da se upise?

e, da. treba mi neki merac protoka, da znam koliko sam skinuo za dan, dva, nedelju, mesec...znate na sta mislim...nemojte samo da mi kazete da opalim search :)

Mozes sa NetLimiter-om da gledas statistiku za svaki program ponaosob, probaj da nadjes na eMazgi ili negde drugde.. :)

Imam utisak da ovde niko ne cita nista osim onoga sto mu u tom trenutku treba, a to ce jako smoriti ljude da se ponavljaju sa odgovorima... :S:

Po hiljaditi put, Bandwith Monitor...

el zna neko neki program za merenje protoka? :S

Dado je napisao(la):
Savet: ko je potpisao ugovor kod ptt-a , ceka josh uvek da mu se jave, a ima kod kuce svoj ruter-modem , neka odma zove njihov ptt help desk i pita dali je telekom montirao DSLAM na vasu liniju , ako jeste trazite parametre , podesite i vozite... (da ne bi cekali firmu Trident (ako se ne varam) iz BG-a u vezi njihovog Asus modema).
....
poz

eeeeeeeee, sto ovo ne procitah ranije :) zovem ja telekom da proverim koji im je sto me ne prikace kad ljudi kazu pa vec 15 dana ste prikaceni !!!! ali se ovi drugi nisu setili da me zovnu i daju mi modem :smash: :whip: :wall: :crash: :smash: :whip: :wall: :crash:

Hej ljudi shta ima? Nisam dolazio ovde od kako je ponestalo razloga da se zhalim :D
Stvarno, sasvim fino radi od pochetka februara, dva puta sam primetio zastoj :)

a kako ti ide dload poslepodne pa do ponoci?

pa kad je brdo ljudi pobeglo i rasteritilo neobee link...mislim da sad oni kukaju u nekoj kafani kako im juzeri beze, jer, boze moj ocekivali su 25kb/s za 1500din...

i ja sam prestao da se zalim, ali to ne znaci da net radi idealno. imam ADSL kod Neobee-a vec nedelju dana (od 20.-og februara) i utisci su mi pomesani. u principu da dobro radi - ne radi, a nije tacno ni da radi katastrofalno lose. modem je golo ***** i zbog toga mi se windows dize citavu vecnost (cekam dva minuta od plavog vozica do welcome ekrana, a za to vreme ekran je crn). probao sam da uradim ono sto je Comet hunter rekao tj. ostavio linkove i problem i dalje postoji. net malo radi, malo ne radi. kad ne radi, nekad ne radi samo p2p, a nekad ni HTTP. kad radi emule vuce u proseku ~25KB/s. kad ne radi - ne radi ili ide par KB/s. ne znam sta da mislim. dali su mi nedelju dana viska, pa bi to mozda moglo da kompenzuje cest gubitak interneta. imam jos mesec dana, videcu kako se bude ponasao pa cu odluciti za dvadesetak dana sta cu da radim. prelazak na drugog provajdera itekako ulazi u obzir.
sa druge strane, kad je agregacija 1:16, sta mogu da ocekujem? kad se nakaci 16 DL-a zeljnih dileja (including me :)) na 1Mbit link, sta mislite sta se desava? naravno da ce se zagusiti net, pa ce morati da seku p2p isl. razlog zasto to bolje radi kod drugih provajdera je sto su skuplji pa se manje korisnika opredeljuju za njihove usluge pa je verovatno agregacija manja (ovo pretpostavljam). sta mislite sta ce da se desi kad kod bilo kog provajdera sa agregacijom 1:16 16 mentola nagrne ga sisa link ko ludi? naravno da ce se zagusiti...samo je pitanje vremena kad ce s ljudi prebaciti masovno na nekog boljeg provajdera i zagusiti ga...

to oko agregacije nije tacno, potrazi na forumu potrebne informacije. glavni razlog su najebijevi kapaciteti, seku sve kako bi zadrzali dobar http protok. koji radi idealno 24/7. barem meni.

meni ponekad ne radi ni net. nekad nece ni da se konektuje. napise da je lose konfigurasan modem ili sta vec?? sve u svemu, ako se ovako nastavi (malo radi, malo ne radi) eto mene na drugom provajderu za mesec dana. valjda cu imati vise srece sa PTT-om ili Beotelom.
btw. jel kod PTT-a sve besplatno kao kod Neobee-a?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno