Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sasamsa je napisao(la):
Da vas pitam, da li je jos nekome veza zaglupila oko 16h pa je morao da restartuje... i nije mogao da se poveze do sada? Da li se to samo meni desava...
To mi se danas desilo jos 2 puta ali kada se restartuje onda se povezao odmah...

Naravno.
Kazu problemi na mrezi, bice otklonjeno za 10ak minuta(to je bilo oko 16.45h), uspeo sam da se konektujem pre 5 min.

Pa probajte vise te programe.

BTW, moracu da sacekam koji dam na raskidanje ugovora sa NeoBEE-jem i potpisivanje sa PTT-om, posto mi je neophodan gazda za to... :(

Ser_Zile je napisao(la):
kad potrosnja probije kapacitet onda se prvo gasi p2p i to provajderu nije nikakav problem da uradi.
U potpunosti se slazem. Dajem glavu da zavrcu p2p portove!
Danas oko 16 je pucao neobee po par puta dok nije prso skroz. Kazem namerno (globalisano) neobee , jer im ni dial up nije radio. Mislim da je tek tamo oko 18 proradilo (bash kad sam se ponadao da su me najzad otkacili)... Tako da te price proteklih dana kao da rade na razresavanju problema nije nista drugo nego budzenje servera i automatizacija za "alarmantnu situaciju" kao sto je npr. p2p. Waooo resili su sve muke , zamisli ; a pingovi iz dana u dan sve gori , sad ne spadaju ispod 800ms ... a i cim obican download preko httpd-a varira , tacnije da se izrazim sa 20KB/s pada na 3-4KB ... sve se talasa :DDD. Ne znam kolege za vase misljenje, ali moje je da nije to to...(ja nisam potpisao ugovor u kome mi se daje na znanje da ce me peglati po p2p , ajde de josh da me peglaju do 5-10KB/s ali da peglaju do 0-e, pffff)
:wave:

oni ti to peglanje nikada nece priznati jer bi priznali krsenje ugovora. Vadice se na telekom, centralu, kablove, tvoj komp...A inace ping je i meni uzas cim ima neki download zesci, to je mana ADSL-a.

pa ja recimo imam 512 i imam isti problem. ali kada pristupim ftp-u preko web brpwsera skida fajlove na pravoj brzini, nekih 57 kb/s ali kada se ulogujem na isti ftp preko nekog ftp clienta [fxp, ultrafxp, ftprush] dload mi ide 0.0 - 6.4kb/s. e sad to mlao zbunjuje... isti ftp razliciti pristup ralicite brzine... mozda i nije do njih :S

Ma da... nije do njih... :S:

Kazem ja da je uticaj ultraljubicastog zracenja na pubertet slonova vrlo zeznuta stvar. :d :p

p.s. Stize gazda...pa da ih skartiram vise... :banana:

Kontaktirao sam tehnicku podrsku na icq...Na pitanje "da li ce p2p uskoro moci da se koristi bez problema", odgovor je bio "nazalost,ne"
Sta sada predlazete? :mad:

hahahahahahahaah ne mogu da verujem !!!! Svaka cast, bar je bio iskren, to postujem.

A pre toga sam poslao isto pitanje na e-mail i dobio odgovor: "P2P mozete da koristite potpuno normalno kao i sve ostale internet servise" :D

Dojajno... :wall: :d :wall: :d :wall: :d
Mada, nocas je OK radio eMule. Oko 25kb/s...

Nego... drugari, ja sam im odneo onaj njihov actionshit :d modem, potpisao ugovor sa PTT-om i cekam... Nadam se samo da ce ovi iz NeoBEE-a brzo da skinu svoju konekciju sa ovog broja, da ne bi bio problem sa PTT-om...

Jok.

ajmo poll

Ljudi aj nek neko napravi poll ko kojeg provajdera koristi u NS-u pa da usput i napise kolko ga dugo koristi i kako je zadovoljan. Naravno za Neobee nema potreba da komentarise. :S:

Ljudi, jel mozete vi da postujete na News(ako je neko probao naravno), ja vec nedelju dana ne mogu. Neobee provider naravno.

izgleda da im radi samo web servis sve ostalo, p2p, ftp, torenti su shejpovani DO BOLA!!! danas sam poslao ptt-u prijavu... :crash: ali se bojim da nebude da sam menjao ***** za *****...

nisi PTT po onome sto sam cuo/video radi dobro - za sada

Kljucna rec za sada, i neobee je prvih 20 dana izvrsno radio, do 14 januara tacnije, a od onda ajoooooj.

Delija je napisao(la):
Nego... drugari, ja sam im odneo onaj njihov actionshit :d modem, potpisao ugovor sa PTT-om i cekam... Nadam se samo da ce ovi iz NeoBEE-a brzo da skinu svoju konekciju sa ovog broja, da ne bi bio problem sa PTT-om...

Takodje (pre 3 dana). Medjutim danas dobio mail od PTT-a:

"Vaš nalog za uključenje ADSL priključka kod ISP "PTT Net" je vraćen iz "Telekoma" zato što vi već imate ADSL priključak kod ISP "Neobee Net". Morate prvo raskinuti ugovor sa "Neobee Net"-om i tražiti da vam skinu ADSL priključak. Kada to obavite javite se na ovaj e-mail, da se ponovo pošalje nalog "Telekomu" za uključenje."

Naravno, odmah sam im poslao info da je ugovor raskinut, ali mi se cini da ovi iz Neobee-a nesto nece zuriti sa skidanjem prikljucka :(

Pa to telekom *****, nit neobee stavlja nit skida prikljucak, to je sve telekomov posao, umesto da ucine ljudima uslugu i istom prilikom kad stavljaju novi otkace stari oni komplikuju stvar sa nekom bezveznom papiroligijom ili cime vec. Nisam siguran kako to funkcionise, ali nesto mi govori da je to jedan te isti prikjlucak i da zapravo ni nema potrebe za skidanjem jednog i stavljanjem drugog.

Hahaha, znaci neverovatno. Pre sat i po sam se ovde pozalio kako mi ne radi news vec nedelju dana i zamislite cuda, evo upravo je proradio!!! Mozda ovo ovde ipak neko od njih cita:) samo ne smu da se oglase!

I meni ocajno radi neobee vec nekoliko dana. Sve mi je lepo radilo, ali od pre nekoliko dana :wall: Evo danas sam dobio podrsku NeoBee-ja posle nekoliko sati zvanja. Ista prica... Pa kod nas je sve u redu, Mozda je do telekoma itd itd. Probajte neki limiter da stavite.... Imam netlimiter i sve je lepo radilo, Skinuo sam nekilko filmova, ali od 16.1. uzas... DC++ nikako vise ne radi. Upload sam limitovao na 5Kb/S i tako i ide, Download na DC++ mi je 520B/s. Da se ne poveruje!!!! Uzas. I ja sam jos jedan razocaran korisnik i ako se ovako nastavi raskid ugovora je neminovan....

word, a nece se popraviti skoro sto je ocigledno. Sto se tice motiranja demontiranja danas sam zvao ptt pa mi je riba u teh podrsci rekla da kada ja raskinem ugovor oni me u centrali skinu sa adsl porta. eto.

valek je napisao(la):
Takodje (pre 3 dana). Medjutim danas dobio mail od PTT-a:

"Vaš nalog za uključenje ADSL priključka kod ISP "PTT Net" je vraćen iz "Telekoma" zato što vi već imate ADSL priključak kod ISP "Neobee Net". Morate prvo raskinuti ugovor sa "Neobee Net"-om i tražiti da vam skinu ADSL priključak. Kada to obavite javite se na ovaj e-mail, da se ponovo pošalje nalog "Telekomu" za uključenje."

Naravno, odmah sam im poslao info da je ugovor raskinut, ali mi se cini da ovi iz Neobee-a nesto nece zuriti sa skidanjem prikljucka :(

Ja uradio isto sto i ti, i to pre nedelju dana i stiglo mi je da je sve OK, mada je riba preko telefona rekla da ce se desiti isto sto i tebi. :trust:

vidim da polako napustate neobee - znaci, uskoro ce p2p da poleti :p

(ovo je bilo namenski sarkasticno, nisam mogao da odolim)

:wave:

Evo me napokon kod pravog providera: Sezampro; za razliku od nabee-a ovo u pravom smislu reci radi!
Razlike li drasticne :cigar:

Uplatio sam danas josh jedan mesec kod njih :d
iz nekog razloga sam oprimistichan da ce stvari da se poboljshaju, pa tek je mesec dana proshlo, odnosno dve nedelje kako su se problemi pojavili..
A i sada kad svi odete na druge provajdere mi koji ostanemo cemo imati pristojan net :d
Ineche danas je trebao da mi istekne net, a tek sam u jevrejskoj skontao da je trebao da istekne tek 3. februara (poduzhili mi za 6 dana, prijatno iznenadjenje: )

Poslednja izmena:
delacroix je napisao(la):
Uplatio sam danas josh jedan mesec kod njih :d
iz nekog razloga sam oprimistichan da ce stvari da se poboljshaju, pa tek je mesec dana proshlo, odnosno dve nedelje kako su se problemi pojavili..
A i sada kad svi odete na druge provajdere mi koji ostanemo cemo imati pristojan net :d
Ineche danas je trebao da mi istekne net, a tek sam u jevrejskoj skontao da je trebao da istekne tek 3. februara (poduzhili mi za 6 dana, prijatno iznenadjenje: )
Primi moje saucesce :d

Evo da iznesem i ja (konacno) moje nezadovoljstvo.
Posle visenedeljnih rasprava na temu ADSL by neobee.net, sam onako potajno cutao jer mi se download p2p/torr nije spustao ispod 16kb/s (znaci u proseku 23kb/s) bilo je tu svega pocevsi pre svega od konstantnog pucanja veze.
Ali od veceras, katastvofa. Znao sam da mene ta muka ne moze da zaobidje, samo sam cekao dan kada ce se ovo desiti.
Naime...instalirao sa bitcomet 0.61(prvobitno sam imao 0.59+bitaccelerator) i od tog trenutka download je u proseku 4-8kb/s!
Sada sam se vec vratio na 0.59 ali se nije vratila i predjasnja brzina downloada.
Tako da...definitivno u ponedeljak idem da im vratim opremu i prelazim na PTT.
PS.
@Delija
Jel su ti vratili pare?
Ja imam placen nalog do 18.02...ako ne vrate pare sve cu da ih pobij... :D
pozdrav

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno