Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Procitao sam pola teme i da bi nastavio trebalo bi da mi neko objasni sta je to p2p i oni speedovi sto se spominju. Nesto sam danas razmisljao o adsl-u pa reko da se malo raspitam.
Za ostalo cu procitati temu, pa cu pitati ako nesto nije spominjano.

Delija je napisao(la):
Otprilike od 12h radi normalno (25-26kb/s), samo je par puta transfer pao na 0, al' samo na sekund-dva. Videcemo koliko dugo ce da traje... :S:

isto i kod mene...juce sam uvece od silnih prekida ugasio komp,a nisam ga gasio 2-3 nedelje...probao jutros oko 10h,nije radio.....posle 12h probam ponovo i radi ok...valjda vise nece biti ovako kao zadnjih 24h :(

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
... A kada sam rekao da mi je protok pao na 5-10k, lik mi rece da nisam valjda ocekivao da cu za te pare da imam 30k i pominjao mi koliko njih kosta link od 1Mbit/s ??? :mad:

***. dok sam vas ja krstio vi ste svi prdeli eto vam sad pa se akajte sa neobee-om.

ja sam do sada imao jedno pucanje veze (za 19 dana) i average DL mi je 27kb/s, jedan dan je samo losije radilo i palo na 23 (average) inace opusteno mi ide izmedju 26 i 32kb/s, da mi je 28 max kao vama ja bi menjao provajdera odma. Skidam opusteno >2GB na dan.

al ***. 2100din mesecno je ipak cena...

Problem je bio do Telekoma. Vecina provajdera je imala probleme. Verovatno su u pitanju neki radovi s' obzirom da je sve pocelo za vikend.

@gx-x
Ne zezaj... :d

Nikad nije kasno za prebacivanje na drugog provajdera. Dacemo im jos malo vremena. Ako se ne srede -> adios... ;)

lol, pa imali su 5 godina da se srede pa nisu, zasto mislis da sad hoce ? ja vam kazem to je njihova politika, radimo, pa zavrenmo, pa onda se izvnimo korisnicima, pa radimo pa opet zavrnemo...

1. Nece moci mnogo puta to da urade, tj necu im dati priliku.

2. Da li ce mi average biti 25kb/s ili 27kb/s, a max 28 ili 32 me tako savrseno zabole :D, samo da radi 23 :) / 7... Meni dovoljno...

Poslednja izmena:
LJUDI OVO JE UZAS!!! 1500din za 20,30sec koriscenja ADSL-a. Posle svakih 20,30sec meni iskoci konekcija! Cak ne mogu da se i konektujem odma posle prekidanje veze. Sve sto sad pokusavam jeste da nadjem slican problem da li neko ima i ima kako da ne... Ovo ako se ne sredi do sutra onda je ovo obicna prevara! Ja vec 5dana ne mogu da koristim adsl kako treba, 3 sada 2 dana od pre. Sve trce da nam posalju poruku izvinjenja na e-mail ili da nam nadoknade.
:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :crash: :crash: :crash: :crash: :crash:

Ne znam, sad radi OK...

Odakle si ti? Jel' si ih zvao?

@Rusi

Kolko imas telefona liniji na kojoj je ADSL ? Da li si stavio mikrofiltere na telefone koji su pre splitera ? Kakve su ti instalacije u zgradi ? moze biti 100 ******...

Sta da Vam kazem, nije ni chudo da neobee puca kada ste svi
seli i skidate nonstop sa p2p ili ftp-http-a ko zna odakle
dobili ste adsl imacete prilike i vremena, a i dosadice vam skidanje
verujte mi.

inace savet imate poseban program netlimiter koji nije integrisan ni u jedan
dc++ te botovi na hubovima ga ne registruju i lepo mozete ograniciti protok
za svaku aplikaciju

Poslednja izmena:
Abdee je napisao(la):
Problem je bio do Telekoma. Vecina provajdera je imala probleme. Verovatno su u pitanju neki radovi s' obzirom da je sve pocelo za vikend.

Da je problem bio do Telekoma, svi provajderi bi imali probleme. Kod mene je sve savrseno funkcionisalo dok kod jednog Neobee korisnika koji je na istoj centrali i razdelniku kao i ja, nije radilo nikako.

@rdragan79

Tvoj komentar me podseti na prodavacicu koja mi je prodala CD i ja ga vratio jer je neispravan a njen komentar "Sta oces za te pare i da ti jos radi"

Imas pogresnu logiki nasledjenu iz proslih vremena, plati za nista

Platili smo posteno pruzanje ADSL usluge provajderu i on je duzan da nam tu uslugu pruzi. Ako provajder nije sposoban da za te pare pruza uslugu onda neka povisi cenu a mi kao potrosaci odlucicemo da li nam ta cena odgovara ili ne.

Hajde mi samo jedno recite.
Da li se brzina smanjuje sa povecanjem prikljucenih kompjutera?
I jos jedno.
Da li postoji ogranicenje u kolicini skinutih podataka sa neta. Recimo, da u mesecnoj pretplati skinem 256mb i to je to ili je neograniceno.

Hajde mi odgovorite, zeleo bih da udjem u krug adsl-a!

lega99 je napisao(la):
@rdragan79

Platili smo posteno pruzanje ADSL usluge provajderu i on je duzan da nam tu uslugu pruzi. Ako provajder nije sposoban da za te pare pruza uslugu onda neka povisi cenu a mi kao potrosaci odlucicemo da li nam ta cena odgovara ili ne.

Ovako, imas pravo, da treba da obezbedi uslove da funkcionise.
Ali citajuci ranije postove (imao sam 25-30 kbs/s) stekao sam utisak da svi non-stop skidate, i razmisljam da nije ni cudo da je puklo.
U svakom slucaju imate izbor adsl provajdera,
za razliku od wireless-a gde sam primoran na panline ili neobee.

Baraba je napisao(la):
I jos jedno.
Da li postoji ogranicenje u kolicini skinutih podataka sa neta. Recimo, da u mesecnoj pretplati skinem 256mb i to je to ili je neograniceno.

Ovako ako je flat paket nema ogranicenja u skidanju
ono sto gledas je i agregacija (prim. 1:16) za 256/64
gde na valjda jedan megabitni link naguraju 16 korisnika
i trebalo bi za sledecih 16 korisnika da obezbede jos 1 mbps i tako...

pa sad ako svih 16 skida u isto vreme ne znam kakvu ces briznu imati
ali ako ti se posreci da budes sam ili sa cetvoro imaces otprilike max. brzinu

neka me neko ispravi ako gresim

Poslednja izmena:
Najvise volim ove sto znaju sve pa i to da je "doslo do preopterecenja jer su svi navalili na p2p za male pare"... Jedva cekaju da oni ispadnu pametni i nabijaju ljudima na nos "ja sam ti lepo rekao..." fazon.
Kako god...sta god da je bio problem, sad je resen i adsl radi normalno

Strasno!!! Ja vodim trku sa vremenom sad da vam odgovorim. Prvo sam se konektovao, brzo otvorio forum, izbacilo me i sad pisem u notepad-u pa cu se kontektovati i postaviti poruku. Sve je radilo do pre 3 dana kako treba, sem onda kad mi 2 dana nije hteo da otvara stranice (otvorio sam temu za to) i sada ovo. Kad sam zvao NAPOKON su bili priznali da imaju generalni problem sa konekcijom ali to je bilo pre 3 dana. Posle 3 dana opet isto i jos gore!!!
Znaci jednom mogu da se konektujem ali me sad izbacilo posle 10sec i evo sad je proslo vec preko 1h(!!!!!) i ne mogu opet da se konektujem. Valjda cu stici za 10sec da postavim poruku...

--------------------------------------------------------------------------
Ljudi predloge i iskustva za druge ADSL provajdere u NS-u MOLIM VAS!
--------------------------------------------------------------------------
Uspeo je na kratko da se konektuje i...ovo me na dial up-u :mad: :mad: :mad:

@Rusi

Zovi tehnicku podrsku, sutra je ponedeljak, radni dan, prosli su svi moguci praznici. Tesko je bilo sta drugo preporuciti ovako na daljinu.

Mikky je napisao(la):
Najvise volim ove sto znaju sve pa i to da je "doslo do preopterecenja jer su svi navalili na p2p za male pare"... Jedva cekaju da oni ispadnu pametni i nabijaju ljudima na nos "ja sam ti lepo rekao..." fazon.
Kako god...sta god da je bio problem, sad je resen i adsl radi normalno
Pa ne bi se moglo reci, vuce se ko sl.a od 18 Kbps do 180 Kbps na par sekundi, pa opet tavori na 18 i u krug, ponekad predje 200, ja sam budala sto ne poslusah Nice Cream-ov savet, nego sam mislio da nece biti kao na wireless-u, kad ono... I Luka i njegov Neobee, stvarno su slepci!

Baraba je napisao(la):
I jos jedno.

ne, brzina se smanjuje samo kad je pun mesec. :wave:

PS. I sa kolicinom prikljucenih monitora :d

PPS. Naravno da postojji ogranicenje protoka na flat paketima... :wall: :crash: mislim, jel umete vi ljudi da citate ili treba da vam crtaju cenovnike i objasnjenja?

Poslednja izmena:
rdragan79 je napisao(la):
inace savet imate poseban program netlimiter koji nije integrisan ni u jedan
dc++ te botovi na hubovima ga ne registruju i lepo mozete ograniciti protok
za svaku aplikaciju

Mozda botovi na Hubovima ne vide NetLimiter, ali ti zato lepo pishe za konekciju "Netlimiter" i cak na koliko si limitovao DC ;), tako da to nije reshenje poshto cesh biti kickovan ili cak banovan zbog toga sa vecine hubova...

Evo sad eMule nece da se pomeri... ping-ovi na serverima od 1200 do 270000 i ne moze da nadje niti jedan source??? :trust: :S:

DC++ jos i nekako radi...

Poslednja izmena:
Typhoon.X je napisao(la):
Mozda botovi na Hubovima ne vide NetLimiter, ali ti zato lepo pishe za konekciju "Netlimiter" i cak na koliko si limitovao DC ;), tako da to nije reshenje poshto cesh biti kickovan ili cak banovan zbog toga sa vecine hubova...

Hm nisam primetio do sada tako nesto, jer sam u info stavio da imam isdn iako koristim wireless, a za ul/dl u dc-u nema ogranicenja. A sa tim zasebnim programom limitiram ponekad, kad mi dc krene da gusi ostale programe.

@Typhoon.X
Drugar, to bas i nije tacno.
Ja ga koristim evo drugi dan, upload mi je sumnjivo mali i niko me nije provalio. ;)

p.s. Cak sam u svoj desc. napisao da imam probleme sa provajderom (nista nisam slagao), pa bi valjda proverili...

gx-x je napisao(la):
***. dok sam vas ja krstio vi ste svi prdeli eto vam sad pa se akajte sa neobee-om.

ja sam do sada imao jedno pucanje veze (za 19 dana) i average DL mi je 27kb/s, jedan dan je samo losije radilo i palo na 23 (average) inace opusteno mi ide izmedju 26 i 32kb/s, da mi je 28 max kao vama ja bi menjao provajdera odma. Skidam opusteno >2GB na dan.

al ***. 2100din mesecno je ipak cena...

prosek meni je oko 27kb/s, naravno zavisi sta i gde skidam :d

ne znam vredi li dati 600 din vise za 5kb/s :)
da je i tih 600din malo ja bih dodao jos 400 i kod neobee-a uzeo 512k ali bih znao da dajem za mnogo vise od 32kb u sekundi protoka ;)

ali, posto sherujem konekciju sa burazerom od sledeceg meseca ce i biti 512k za 1250 din :)

rdragan79 je napisao(la):
Hm nisam primetio do sada tako nesto, jer sam u info stavio da imam isdn iako koristim wireless, a za ul/dl u dc-u nema ogranicenja. A sa tim zasebnim programom limitiram ponekad, kad mi dc krene da gusi ostale programe.

kakav si ti lik, lepo ti covek kaze, pise ti pored imena na user listi pod connection kolonom,, to sto si ti stavio se automatski zameni za NetLimiter (broj kb)

@Mali hobit:

ali meni za 600 din vise net RADI svaki dan 24/7 sa prosekom 27 a tebi ? ! ;)

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Evo sad eMule nece da se pomeri... ping-ovi na serverima od 1200 do 270000 i ne moze da nadje niti jedan source??? :trust: :S:

DC++ jos i nekako radi...

Ma sooper je taj Neobee... kolko para tolko i muzike ;) A za mazgu kupi bitch pa opali, tvrdoglavo je to stvorenje... ;)

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@Typhoon.X
Drugar, to bas i nije tacno.
Ja ga koristim evo drugi dan, upload mi je sumnjivo mali i niko me nije provalio. ;)

Polako, daj im vremena :) Ponegde ih nije briga... ali imacesh verovatno problema...

gx-x je napisao(la):
@Mali hobit:

ali meni za 600 din vise net RADI svaki dan 24/7 sa prosekom 27 a tebi ? ! ;)

meni samo radi :d, netju da ulazim u proseke i statistiku :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno