Šta je novo?

Need For Speed Most Wanted 2012

Audi r8 je keva, jedino sam s njim bio prvi u svakoj trci, i otkljucao svaki upgrade.

r8r.jpg

Ne lozim se na FPS, i ne vidim nikakvo drasticno opadanje, valjda jer mi to nije bitno, igra ide normalno na maximalna moguca podesavanja.

Ne znam zaista... meni vidim GPU usage ide od 70 do 90%, ali nema dropova, mislim u perf. logu vidim da ide manje vise tako, ali i u igri je tako. Tecno? Pa sta znam, radi stvarno fino, ja se ziv naigrah bez ikakvih problema. Sad sam bas probao sa upaljnim frapsom i zakucano je na 60, ali kod mene padne povremeno i na 45, najvise kad je neki crash i tako to, nekad u samom centru grada padne ispod 60, ali skoro svo vrijeme ide 60. Vi ste pominjali dropove i lag, a ja pod lag podrazumijevam da igra koci povremeno, ono stane na sekund ili vise i nastavi. Toga nema uopste, znaci kad je fps na 60 igra klizi, ali bukvalno, evo sad sam opet probao. Doduse kod mene karta jeste zestoko naklokovana, mozda i to pomaze...

Sigurno da je problem sto se ne moze ugasiti vsync, vjerujem da bi moglo jos gore da ide sto se tice frejmova. Mozda je to problem...

o tom padu i pricamo... jeez...

igra sa ovakvom grafikom na GTX 670 ne bi smela da padne na 40 fps bukvalno nikad... a pogotovo ne kad gpu i dalje ima "lufta", a upravo to se desava kao i na svakom NFS koji je Criterion radio... losi portovi, uzese konzole primat i moz ga 'ebat...

Poslednja izmena:
I ja imam problema sa FPS. Da je lose optimizovana, jeste. I kod mene hoce da zeza ..

Probajte instalirajte nove drajvere, update windows, dx...

Katastofalan FPS ! A grafika ga uopste ne opravdava

Na prvi pogled, bleda kopija fenomenalnog Burnout-a. :(

Instalirao juče... Ono što nikako nemogu da svarim je subjektivan utisak pojedinaca kako po pitanju grafike, tako i po pitanju performansi u bilo kojoj igri. Znači, ima uvek onih sa slabim i prosečnim mašinama kojima sve uvek leti, onih sa jakim kojima takođe sve uvek leti ali naravno duplo brže-bolje i postoje oni koji realno prijave postojanje problema ali im unesu zabunu baš ti sa ''magičnim'' mašinama. Ova igra ima prosečnu grafiku, loše je portovana što se manifestuje padom fps-a ,lagom i poseduje solidno zabavan gameplay... I kao što već neko reče, ko je igrao burnout videće da je jedina razlika u tome što su ovde dodali policiju i izbacili onaj agresivniji stunt dizajn grada.

jedina razlika u tome što su ovde dodali policiju i izbacili onaj agresivniji stunt dizajn grada.

Da, u pravu si, ovdje uopste nema onih bilborda, skakaonica i ostalih zezalica. Skroz je realistican grad, nema ama bas nikakve slicnosti sa Burnout-om. :S:

Bas sam se nasmejao, lik kontaktirao tehnicku podrsku EA-a, kaze ne moze na novom nfs da predje 60fps..........

Here's the chat transcript. So you can see the level of competence. For the record...I obviously didn't actually follow any of his suggestions. Should have been obvious with him asking me to set priority in Win8 task manager, or to click my Windows 8 start button that as far as he knows is non-existent after looking at dxdiag.

General Info
Chat start time Oct 30, 2012 5:06:53 AM ESTChat end time Oct 30, 2012 6:21:10 AM ESTDuration (actual chatting time) 01:14:16Operator Anjay
Chat Transcript
info: Your approximate wait time is 21 minute.
info: Your approximate wait time is 21 minute.
info: Your approximate wait time is 17 minute.
info: Your approximate wait time is 15 minute.
info: Your approximate wait time is 13 minute.
info: Your approximate wait time is 6 minute.
info: Your approximate wait time is 4 minute.
info: Your approximate wait time is 1 minute.
info: You are now ready to chat with Anjay.
Anjay: Thanks for contacting EA Help! My name is Anjay how may I help you?
you: Hi. I pre-ordered NFS Most Wanted. Downloaded it. And tried playing it tonight.
you: I can't get over 60fps in game though.
Anjay: Okay
Anjay: May I know the exact problem that you are facing with the game?
you: Yes. I have a 120hz monitor. But the game will not play over 60fps.
you: So everything is not smooth and hard to follow.
Anjay: I apologize for the inconvenience caused.
Anjay: I am afraid, then issue can be resolve from your side. So please contact with your PC provider.
you: It is not an issue with my PC.
you: I am running 4x GTX 680 Classified 4GB, on an i7 3770k overclocked to 4.6ghz.
you: The game refuses to play over 60fps.
you: Other games like Battlefield 3 or Medal of Honor go over 60fps no problem. But need for speed most wanted does not.
Anjay: Please refer the blew link and check the minimum system requirement for the game.
Anjay: https://help.ea.com/uk/article/need-...m-requirements
you: I exceed all system requirements.
you: I am using a $7000 computer.
Anjay: Good.
you: But need for speed most wanted still does not go over 60fps. All other EA games I own go over 60fps without a problem.
you: Even Need For Speed World goes over 60fps.
you: There must be a problem with the game.
Anjay: Are you getting any error?
you: No.
you: It just goes to 60fps, and stays there.
you: In medal of honor, for example, I get between 140 to 200 fps.
Anjay: I understand your concern. I will do my best to help you.
Anjay: Please try these steps to increase FPS
Anjay: 1.Press Ctrl+Alt+Delete
Anjay: 2.Opens the task manager
Anjay: 3.open the processes tab
Anjay: 4.Then find out the process called BF3 and process Origin
Anjay: 5.You should do that after launching the game
Anjay: 6.Right click on each one
Anjay: 7.Set Priority
Anjay: 8.Choose High
you: That didn't change anything.
Anjay: Are you able to set priority high?
you: Yes but it has no effect.
you: The game stops at 60fps.
you: It goes up to 60fps, and stop there. Doesn't go any higher.
Anjay: Have try to run the game under new admin account?
you: There is only 1 admin account. This computer is only 2 weeks old.
you: And I re-installed Windows just 2 days ago.
Anjay: Can you create new admin account and then try to play the game.
Anjay: How to create new admin account please follow below steps:
Anjay: Click on the Windows button and then select Control Panel.
Anjay: Double-click on the User Accounts icon.
Anjay: Click on Manage User Accounts.
Anjay: Click on Create New Account.
Anjay: Enter a name for the account and click Next.
Anjay: Click on Computer Administrator.
Anjay: Click on Create Account.
you: Can you explain to me how creating a new admin account on a brand new Windows installation is supposed to get higher FPS?
you: The reason I ask is because I don't understand how this would help. And if I do it, this chat window closes. And I had to wait 20 minutes to talk to anyone.
Anjay: I am afraid, this can be resolve after changing setting of your monitor. So please contact with technical person or PC provider.
you: If this were a technical issue with the monitor, why would there not be a problem in other Origin games?
Anjay: This issue can not resolve from my side till we will not make correct setting.
Anjay: May I have some some time to find the information that you are looking for.
you: Yes.
Anjay: Thank you.
Anjay: Than you for waiting.
Anjay: Can you provide me the dxdiag report of your computer.
you: Yes
Anjay: How to send Dxdiag report, please follow below link:
Anjay: https://help.ea.com/uk/article/how-t...ag-information
you: Yes I have it. How do I send it to you?
Anjay: How to attach file, please follow below link:
Anjay: https://help.ea.com/uk/article/how-t...ea-help-ticket
you: Ok. I've added it.
Anjay: Please let me check it.
Anjay: I am afraid I did not receive attachment.
Anjay: Here are the steps you'll need to take to attache the file to this chat:
Anjay: Log in to the Customer Portal at help.ea.com
Anjay: Locate the open case underneath "CONTACT US" in the "MY CASES" section. (Do not open the case from within "CONTACT US")
Anjay: Open the current case you wish to attach a file to
Anjay: Scroll down to "BROWSE FILE"
Anjay: Choose the file you wish to attach and select "Open"
Anjay: Click "Add Note" to attach this file successfully.
you: Yes. I've done that. On my screen I see a download link to dxdiag.
you: *link*
Anjay: Now, please copy and paste the Dxdiag information in the chat.
you: *DXDIAG Part 1*
you: It won't all fit.
Anjay: Thank you for providing required information.
Anjay: Also please provide me the second part of the Dxdiag.
you: *DXDIAG Part 2*
Anjay: Now please follow below steps:
Anjay: Click on start button of the computer.
Anjay: Click on computer icon.
Anjay: Right click on computer icon.
Anjay: Click on manage.
Anjay: Select Device manager
Anjay: Then click "network adopter" at right side of the page.
Anjay: Then double click "network adopter" at right side of the page.
Anjay: Please ignore last response.
Anjay: Then double click on "display Adopter".
Anjay: Right click on send video driver.
Anjay: *second
Anjay: and disable and unable it.
info: Your chat transcript will be sent to *******@gmail.com at the end of your chat session.
Anjay: Are you following this step
you: yes. one second
Anjay: Sure.
you: Ok. Should I enable SLI again? It got disabled after I disabled the video card.
Anjay: Yes do it.
you: Ok. Done.
Anjay: Now please try launching the game.
you: ok. one moment please.
Anjay: Okay/
you: It still stops at 60fps.
Anjay: I am sorry to hear that you are still experiencing the same problem.
Anjay: Okay from my side I have done all the necessary troubleshooting but seems your issue requires further research. So, I am escalating the case to our higher level support team.
you: Ok. Will I receive an email later?
Anjay: Yes, they will contact you through email.
you: Ok thank you.
Anjay: Thank you for contacting EA. Is there anything else I can help you with today?

Juče sam probao i za sada je NFS:MW 2012 poprilično razočarenje. Odavno sam pročitao da ne očekujemo pravi MW, već da više liči na Burnout, ali meni ovo ne liči ni na Burnout. Njega sam rado igrao, ali ovaj so-called MW mi nikako nije legao u prvih par sati vožnje. Upravljanje je katastrofalno, kao i nedostatak kampanje i glup sistem izbora trka. Grafika je jedva prosečna, a veoma zahtevna. Jednostavno me ova igra ne "vuče" da je igram. Od svih NFS naslova, tu bezvoljnost sam osetio samo kad sam probao katastrofu zvanu Undercover.
Daću još jednu šansu Most Wantedu, ali za sada - slabo, jako slabo...

Ja ga peglam u prozorcetu, 800x600 sve ugaseno na 20-30 fps...Dobio sam prvih 5 na most wanted listi i nameravam da je predjem, koliko god tehnicki losa bila, igra je zabavna, upravljanje zahteva odredjeni skill koji jednostavno nemate kad je prvi put upalite, tako da savetujem svima da joj date drugu, trecu, cetvrtu sansu...

r8 spyder master race

^ nije lose odradjen ovaj klasicni , ovaj frontalni je haos. Ma bice Patcheva ovde i to sigurno 2 3 :-D

Zasto bi bilo kada na konzolama sve radi.

Zanimljivo je da i u 2012. godini ljudi uzimaju NFS u obzir i ocekuju dobru igru.

Valjda zbog ovog Most Wanted, to je izgleda neki jak brend medju momcima koji se sada blize 20toj. Ja sam iz NFS3: Hot Pursuit generacije :)

@star duster
Hvala za komentar, citajuci poslednje strane vidim da ova igra ipak nije za mene, pa da se ne cimam bezveze. Undercover mi je takodje bio uzasan nfs, undeground 2 sam obozavao a i pravi i jedini most wanted, odlicne akradne adrenalinske jurnjave za odmor mozga.

Ovo sto sam ja video na YT, upravljanje jako lose i sve deluje dosadno, a grafika deluje gore od HP a da ne pominjem koliko je losija od The Run a kako su uspeli da igra sa prosecnom grafikom ima velike padove fps, to samo oni znaju ili ne znaju :d

Instalirace se ovo ali samo za probu, jednog hladnog i dosadnog zimskog dana.. :d

Poslednja izmena:
^ ma i nije grafika losa, bolja je nego na HP2010 sigurno. Inace igra kao igra nije ni toliko losa. Nije ni prici originalnom MW-u ali nije toliko ni losa da joj ne damo sansu. Fina je zabavica :)

??!??
niko ne odgovori na moje pitanje, da li neko igra ovo preko volana, kako su se pokazale kontrole ako se preko njega djuska, jel ima tog "lag-a", bla bla, itd...???

Nisu ove igre za volan. Ubodi gamepad i djuskaj.

i ja sam mnogo razocaran, kao sto rece G@W, i ja sam takodje iz nfs III hot pursuit doba, na njemu sam dominirao, ljudi su zvali ortake da me gledaju kako vozim, i stvarno sam hard core nfs fan, ali, posle nfs III, dobar je porsche, underground 1 i 2, most wanted, i hot pursuit 2010 nije los, onako, al makar me je vukao da ga igram i igram, i uvek bi ga rado instalirao, pa i the run me vukao takodje a jedva sam cekao da ga zavrsim i obrisem...ovaj sad me ne vuce ich...lag je katastrofa, panduri zestoko smaraju...ove hard trke prelazem vise puta, doduse sa fokusom al *** mora i sa njim...protivnici agresivni...oni chekpointi glupi jer onda precice postaju beskorisne...nisam uopste zadovoljan iako cepam iskljucivo arkade -.-'

Jel jos neko primetio da ima samo 5 6 boja za kola i to je to? WTF Sva kola se farbaju u iste boje .

Ovo je ništa drugo do Burnot sa pravim automobilma. Meni je apsolutno neverovatno da igra dobija toliko pozitivnih opisa a nije ništa drugo nego blago poboljšanje Burnout Paradisea, čak koristi njegov modifikovani grafički endžin. Doduše, apsolutno ništa nisam ni očekivao od ove igre.

Ima li najava za prvi patch od ovih nobova :D

Blagi uzas, kako usrase "Most Wanted" ime. Ovo je tesko njesra. Bolje da su mu nadenuli neko drugo ime, ovako.... c c c

Blagi uzas, kako usrase "Most Wanted" ime. Ovo je tesko njesra. Bolje da su mu nadenuli neko drugo ime, ovako.... c c c

Uzmi u obzir da je igra pravljena za multiplayer...single player je samo filler, cak nisu ni imena nadenuli top desetorici, vec samo brojeve, most wanted 10, 9 itd...

To ih ne vadi da su usrali ime MW ovo nije NFS ovo burnout od kako je smrdljivi Criterion poceo da radi nfs igre ode sve u K!!!

Prvi Most Wanted je bio definitivno zanimljiviji, ovaj deo sa prvim ima zajedničko samo ime, sve ostalo je iz korena promenjeno

Juce vozim, i odjednom propadnem kroz teksture, vozio sam po autoputu i u jednom trenutku teksture u daljini vidim da nisu ucitane, i igra se zamrzne na 5sec, onda se vrati bue sve ok i ucita teksture. To mi se desilo vise puta juce.

Preshao sam igru danas, za jedan dan je OK :)

Kochi u 2560x1600 sa GTX680 TOP, tj. ima padove FPS-a. Fizika je losha, mada ima razlike u ponashanju kola, shto je dobro. Osecaj brzine je onako, nema previshe blura i slichnih gluposti, grad je OK i ima dosta mesta gde moze da se "udje" da bi se nashla neka kola i slichno. Realno je ovo neki hibrid NFS-a i Burnout-a.

Igra je prazna i nepotimizovana, mapa grada je mala... al za zivo cudo bolje mi radi od HP 2010... Vnavigo criterion i EA

Moj krajnji utisak je - totalni promasaj.
Ocekivao sam mnogo bolju igru nakon dobrog Run-a medjutim ispala je gora.
Verovatno nas i sledece godine ocekuje promasaj.

Vrh Dno