Šta je novo?

Necujno kuciste

U ovom trenutku za tu cenu ne mozes naci ni 64GB, znaci ocekujes da cena padne vise od 4x. Mislim da ti je previse optimisticna procena, pogotovo posle ovoga u Japanu.

U ovom trenutku za tu cenu ne mozes naci ni 64GB, znaci ocekujes da cena padne vise od 4x. Mislim da ti je previse optimisticna procena, pogotovo posle ovoga u Japanu.

Nije bitna procena, bitna je poenta..;)
I da, mislim da ce pasti cena, mozda ne 4x al najmanje duplo :)

slažem se sa svima vama ljudi i što se tiče kućišta i što se tiče vent.e sad za ssd sve zavisi ko kako gleda brzina podizanja sistema od uključivanja itd sistema sve je to ok ali ipak skupo,imao sam kantu od kompa pre ovog znači razumem sve njih koji nemogu puno stvari da priušte sebi,da nisam došao do love verovatno bi još uvek to imao,no sve u svemu nemogu da kažem da se neprimećuje razlika između ssd-a i hdd-a ali za prosečnog korisnika je to zasada i još dobro vreme kod nas pojam...da budemo realni još uvek se kupuju najviše socket 775(ako ne i stariji)dalje nemoramo ni da pričamo...žalosno za nas i za budućnost naše dece...

Koliko god SSD bio efikasniji, kapacitet i cena ga miniraju. Skoro je ista cena za 64Gb SSD-a i 2T obicnog harda. Dzaba mu brzi rad, ipak kapacitet ima bitnu ulogu. Mislim da je najbolje resenje da sistem bude na SSD-u, a podaci na obicnom. I to tek kada mu spadne cena, da se slozim sa Ivanom, duplo :)

Pozdrav,

Ja imam kuciste Chieftec Aegis, 12KG ima(na slici).
images

images

Ima mesta za ventove 2x90 za HDD, 120mm gore i 120mm pozadi. Pored toga sam ubacio jos jedan od 120mm da hladi pasivni hladnjak sonic tower i jos jedan 120mm koji duva preko pci karrtica dole. Svi su na 5V, sem za CPU koji je u nekom auto modu preko ploce.

Napravicu test da pogasim sve to sem na CPU jednu 12icu, da vidim bas jel' ima neke razlike u temperaturama na chipsetu, cpu, gpu. Bice neka smesna i onda cu sve to sto se okrece da povadim.:wall:

Voleo bih jos neko da napravi ovakav test, pa da vidimo koliko ustvari doprinosi smanjenju temperature dodavanje tolikih silnih ventova... Znaci, brojke na videlo :)

u tom kucistu nisu problem ventilatori i buka iz njih, vec taj hdd cage i vibracije od diskova (ako ih imas vise od 1)

u tom kucistu nisu problem ventilatori i buka iz njih, vec taj hdd cage i vibracije od diskova (ako ih imas vise od 1)

Ovo već zavisi i od diskova, mada neki u Chieftecu zveče, a u drugim kućištima ne toliko. F3 i F2 koje trenutno imam ne vibiriraju skoro uopšte, dok je stari WD 640 AAKS zvonio sve u 16, morao sam da ga držim na gumama (pertla mod) da ne bih dobio nervni napad koliko je bio bučan.

u ovom kućištu što imam super je rešenje za hdd-ove u gumama su totalno koje su i dosta mekane,dok sam samsunga imao od 500gb f3 nije bilo uopste buke nikakve,e kad sam zamenio sa WD 1tb black-om odjednom sam mislio da sam ugradio traktora u kućište...izgleda da nisam jedini koji je ovako prošao

@marin: Sigurno da mu ,,prija'' takvo strujanje vazduha ali ako zelis da ga utisas mozes da se resis par komada. Npr. taj gornji, topao vazduh sam ide navise tako da mozes bez njega. Ako imas jedan HDD, ostavis samo jedan da hladi njega.
Bitna stvar je i da se ventilatoru omoguci slobodno strujanje vazduha. Moja 140ka koja je cemntimetar odvojena od prednje maske je neuporedivo tisa nego kada sam je stavio na stranu kucista tik uz mrezu...

Vrh Dno