schnappy
Slavan
- Učlanjen(a)
- 05.08.2010
- Poena
- 200
Totalno sam izmenio odabir kucista.Definitivno cu neko od ovih:
CM HAF912 Plus
CM 690 II Advanced
NZXT Phantom
dali ovo uzimas zbog estetike ili zbog tisine?
Totalno sam izmenio odabir kucista.Definitivno cu neko od ovih:
CM HAF912 Plus
CM 690 II Advanced
NZXT Phantom
Iskreno ludilo je krenulo moje tek kada sam provalio da postoje softveri koji mere temp. Od tada vise pratim to nego sto se zezam sa kompom ovako.
Ja bi zeleo komp da je tih, da je hladan, da svetli a da ipak mnogo ne svetli, da je lep, da ima dobre performanse, da je jeftin, da se dobro klokuje, da ne vibrira, da ventilatori hlade a da iz njih ne izlazi vazduh tj da ne struji jel je to bucno, ali da ih ima mnogo, da nikada ne dosadi i to sve postici ne treba ti 10.000e. treba ti caroban stapic jel ni sa jednom cenom neverujem da bi postigao to sto bi covek hteo.
Iskreno ludilo je krenulo moje tek kada sam provalio da postoje softveri koji mere temp. Od tada vise pratim to nego sto se zezam sa kompom ovako. U proslom kompu iako je bio tada medju skupljima kada sam kupovao nikada ni jedan test, ni jedan softwere za merenje temp nisam ubacio maltene i sve je uvek radilo, igrale se igre za to vreme najace, tiho. Ajde kada je bio hladan skoro sam mu izmerio 62 C kada se usija ko zna koliko. Ali prvi put kada bi mu promenio pastu i cackao ga sigurno bi riknuo. Star je vec.
Da, sto? Svako izbuseno kuciste nije preterano tiho.CM690 II je bucan?! :trust:
Da, sto? Svako izbuseno kuciste nije preterano tiho.
Mislis da je taj CM bolji?Nemoj da donosis uopstene zakljucke na osnovu svog Anteca.
Supljikavo kuciste bez ijednog venta i bez HDD (samo SSD) bi verovatno bilo veoma tiho. Mozda cak i necujno.![]()
Nemoj da donosis uopstene zakljucke na osnovu svog Anteca.
Supljikavo kuciste bez ijednog venta i bez HDD (samo SSD) bi verovatno bilo veoma tiho. Mozda cak i necujno.![]()
Da, sto? Svako izbuseno kuciste nije preterano tiho.
Kazem vam prvo cvrsto kuciste pa sve ostalo,i elasticna veza hdd-a i kucista kao i fanova,a postavite nesto ispod kucista neku gumu i tu da bude sto manje prenosa zvuka i vibracije na pod
pa bash da che hdd da trese toliko kucishte da mu treba gumena izolacija na podu... ne. hdd mozhe da trese kucishte pa da sitniji (lakshi, sa manje mase) delovi tandrchu a bash da ga trese da tandrche o pod to josh nisam video... pa nije tomos chetvorka nego hdd.
Skoro sam pazario nov racunar i bitnija karakteristika je tlebala da bude necujnost. Izbor graficke je bio jednostavan, ne igram igre tako da je Asus eah5450 sa pasivnim hladjenjem idealan. Procesor je i5 760, umesto fabrickog sam stavio Noctuin NH-U9B SE2. Radi na u.l.n.a.(ultra low noise adaptor) modu. Kuciste CM 690II sam malo izmenio, skinuo prednji i zadnji ventilator i umesto njih stavio dve Noctue od 140 i 120mm. I one su na u.l.n.a. Ceo ventilacioni sistem itekako zadovoljava nivo ,,buke''.
E sada dolazimo do napajanja. LC 6550 v2.2, supersilent. Nigde nisam mogao da nadjem koji nivo buke proizvodi ovo napajanje, jeste tiho ali se u mojoj skalameriji ono jedino cuje. Nasao sam par fanless napajanja, ali su slaba.
Dakle, zaista tih racunar je moguce sklopiti, a ako neko zivi pored autoputa ili glavne dzade i ne smeta mu buka ne treba ni da deli savete na ovoj temi...
Ako je tisina prioritet onda to kuciste i nije bas najbolji izbor.Skoro sam pazario nov racunar i bitnija karakteristika je tlebala da bude necujnost. Izbor graficke je bio jednostavan, ne igram igre tako da je Asus eah5450 sa pasivnim hladjenjem idealan. Procesor je i5 760, umesto fabrickog sam stavio Noctuin NH-U9B SE2. Radi na u.l.n.a.(ultra low noise adaptor) modu. Kuciste CM 690II sam malo izmenio, skinuo prednji i zadnji ventilator i umesto njih stavio dve Noctue od 140 i 120mm. I one su na u.l.n.a. Ceo ventilacioni sistem itekako zadovoljava nivo ,,buke''.
E sada dolazimo do napajanja. LC 6550 v2.2, supersilent. Nigde nisam mogao da nadjem koji nivo buke proizvodi ovo napajanje, jeste tiho ali se u mojoj skalameriji ono jedino cuje. Nasao sam par fanless napajanja, ali su slaba.
Dakle, zaista tih racunar je moguce sklopiti, a ako neko zivi pored autoputa ili glavne dzade i ne smeta mu buka ne treba ni da deli savete na ovoj temi...
@bdojca
Ali sa SSD-om dobijes bolje performanse, manju potrosnju i tisinu. Po meni se pre isplati uloziti pare u SSD nego u procesor ili graficku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari