Ma TV kartica je instalirana jos pre 2-3 meseca i normalno je radio komp posle toga.
Mada- ubacena je mrezna kartica zbog ADSL-a i otprilike su tada poceli problemi.
Kad nadjem vremena poskidacu drajvere i reinstalirati Windows.
P.S.
Da ne verujete kako je moj drugar dosao do kompa.
Jedno kisno vece proslog novembra se raspravljao sa cimerom ko ce da baci smace.
I na njegovu srecu je on otisao da baci smece.
Pored kontejnera je video desktop kuciste, zagledao sa strane- nije bilo ni izgrebano ni ulubljeno, stavio ga pod misku i otisao kuci.
Otvorio ga i stavio na radijator da se osusi jer je bio potpuno mokar, i zvao mene.
Kad dodjoh pogledah u kuciste da vidim sta se nalazi.
Maticna je Matrox sa VIA chipsetom
Na AGP slotu MX440
Memorija 256Mb DDR1
HDD od 80Gb i to nov (2007godiste) Maxtor
CD-ROM
A procesor sam kasnije video da je ATHLON 1700+
Prikopcah ga na kabel od napajanje i na moje iznenadjenje ventilator od procesora je poceo da se vrti!!!
Par sekundi posle toga cujem kako se pali HDD i maticna pocinje da pisti- neispravna memorija.
Rekoh mu da kupi mis, tastaturu, monitor i 512Mb RAM-a (izaslo ga 50-ak eura)
Kad je kupio sve sam prikopcao i upalio komp.
Na nase prijatno iznenadjenje Windows se podigao i sve je pocelo da shlaka savrseno!!!
Mislio sam da cu morati instalirati/reinstalirati Windows- ko zna iz kog je razloga zavrsio na ulici.
Kako se podigao win na desktopu je bila slika (naslikana paintbrush-om) zene sa cvecem i tekstom ispod nje:
PROFESORICA BIOLIGIJE
Izvrnuli smo se od smeha!!!
Hard je bio prazan osim par .bmp fajlova koje je prethodni valasnik/vlasnica napravio verovatno paintbrush-om.
Od tada komp radi savrseno, jos je ubacio TV-karticu pre 2-3 meseca.
I mreznu za ADSL.
Ko zna zasto je komp zavrsio na ulici???
Ali dosao je u prave ruke