Šta je novo?

Nba 2k9

Ne znam da li pratite rad kineza na editovanju faca,dresova,patika...Vrlo lepo su odradili i sto je najvaznije nije potrebno koriscenje Texmod-a,samo copy-paste u instalacioni folder.Covek sa NBA Live foruma je sve postavio na FileFront tako da nema potrebe za google translate:D

http://hosted.filefront.com/kdn911/

Par primera

andrewbynumimageqt3.jpg

hedoturkogluvv3.jpg

Mada gledam juce Timberwolves@Lakers,Bynum opet pustio kosu :wall::D

Juce sam bas skinuo ceo Cyber Faces patch koji je taj kinez JaosMing napravio i neverovatno izgleda! Dakle u par navrata gotovo da je fotorealisticno.
Vidim da pricate o slajderima, vecita tema :)) Bolje da ne znate koliko sam ja foruma precesljao trazeci najrealnije slajdere! Uzasno su me nervirali PIP naravno i FG% ali u manjoj meri je to bio problem. Ipak su PIP i backdoor pasevi najiritantnija stvar u igri. I dalje stojim pri tome da je nba 2k9 vrhunska igra i posto sam se nacitao pozitivnih komentara na forumima da patch ispravlja tri najbitnije stvari a to su upravo PIP, backdoor pasevi i zloupotreba igre ledjima sa centrima i power forwardima, iskreno se nadam da ce u neko skorije vreme izadji patch i za PC. Za sada ga nema.
Medjutim, nasao sam zaista najrealnije moguce slajdere (po mom misljenju) koji na zaista dobar nacin redukuju ove gore navedene probleme. Medjutim, ne setih se da od kuce sacuvani SLD file ponesem na flashu na posao pa da vam ga ovde uploadujem, tako da cu vam samo copy - paste sa tog sajta odakle sam ih skinuo (jer je verzija za xbox pa vam fajl ne bi nista znacio). Savetujem vam takodje da uz te slajdere obavezno unesete i coach profiles koje cu vam takodje ovde prikaciti jer drasticno (na bolje) uticu na igru SVIH timova! Mnogo vise se oseca razlika sada kada igrate recimo protiv Warriorsa koji su po principu run & gun, nego protiv Spursa ili recimo Bostona. Dakle, tacno se vide velike razlike u igri.
Znam da je post dugacak ali ima jos par bitnih stvari pa mi ne zamerite, samo pokusavam da pomognem jer znam da vas je veliki broj ovde, poput mene, zeljan sto realnije kosarke :)
Osim slajdera i coach profila, jedan od momaka koji je na tom forumu jako aktivan je napravio roster koji 95% ljudi tamo koristi i hvale na sva usta. Radi se o tome da je covek BUKVALNO za svakog igraca (sem mozda za neke rukije ili benchwarmere koji u stvarnosti jos nisu zaigrali na utakmici ove sezone) izmenio atribute i tendencije (jos vaznije) da odgovaraju njihovim real life klonovima :) Dakle, vise vam nece Beasley iz Miami-a zabijati po 20+ poena a Wade ostajati na 15 i slicno, vec cete videti Flasha kako radi dribling, njegov cross over, iskorak i fade away sa srednje distance, i naravno njegove bolesne prodore i slicno. Ovo se odnosi na sve timove i sve superstarove i zato je roster fenomenalan. Jedini problem je sto cete morati za sve igrace da unesete izmene "rucno" jer decko ima xbox ali je zbog PC usera napravio tabelu sa svim izmenama.
Vrlo je moguce da je dosta vas vec iskopalo ove slajdere, profile i rostere ali sam siguran da cu bar nekom pomoci :)
I jos samo jedna stvar (obecavam:)) :
Posto je lik koji je pravio slajdere potpuni freak za statistiku i slicno, on je napravio sve to za 12 min quarter, sto je vecini ljudi ovde verovatno previse. Samim tim, brzinu je smanjio primetno i to mi se nije svidelo jer nije mi najbitnije da po svaku cenu igram 12 min quarter a da igraci trce kao da imaju 200 kila, samo da bih na kraju imao najrealniju statistiku. Stoga preporucujem da unesete izmene koje sam ja uneo a odnose se samo na slajdere za speed i quickness (vazno je samo da ne preterate i da stavite quickness za USERA do 15 a za CPU uvek 10 vise, a speed za USERA 38 a za CPU 34). Naravno, treba da se smanji quarter length na 10 ili eventualno 11 minuta (probajte pa vidite rezultate) i tada je stvarno fantasticno. Do sada sam odigrao doduse samo 3 utakmice sa tim slajderima ali sam prezadovoljan. Ono sto cete odmah primetiti je da NAJZAD ogroman broj poena dolazi upravo iz mid-range suteva kao u pravom NBA i da timovi koriste taktike mnogo vise, kako u napadu tako i u odbrani cesce idu na zonu ako primete da ste "cold" za 3 poena i slicno.
Eto, znam da sam vas ugusio ovim ogromnim postom ali nece vam skoditi :) A cim ne skodi, onda je sigurno i korisno :)

Ziveli!

Evo linka za slajdere, a za coach profiles videcete na istoj strani pri vrhu dugme "spoiler":

http://www.operationsports.com/foru...-realistic-12mins-hof-tjnigs-sliders-try.html

i linka za player tendencies:

http://www.operationsports.com/foru...9-nogsters-nba2k9-team-player-tendencies.html

P.S. Pisite utiske jer taj lik stalno doradjuje slajdere da bi dostigao savrsenstvo, xexe :)

Ne znam da li pratite rad kineza na editovanju faca,dresova,patika...Vrlo lepo su odradili i sto je najvaznije nije potrebno koriscenje Texmod-a,samo copy-paste u instalacioni folder.Covek sa NBA Live foruma je sve postavio na FileFront tako da nema potrebe za google translate:D

Vrlo zanimljivo. Hvala na linku.

Mada gledam juce Timberwolves@Lakers,Bynum opet pustio kosu :wall::D

Znači da ne koristimo Bynama...mada je lepši ovako ćelav. Što ne odrade Westa, on je sada ćelav...

@ photo Probao sam te slidere,cak sam ih postovao ovde.Problem je sto na vestacki nacin pokusavaju da rese probleme.Mislim na jednoj utakmici 4 puta promasim polaganje iz kontre sa CP3.To moze da se desi jednom ali 4 puta,odigrao sam desetak utakmica sa njima i definitivno mi ne odgovaraju.Sto se tendencija tice i ja koristim iste,nogster je zaista odradio sjajan posao.:)

@NastyB ma sad ce on da se osisa kad ga Phil pojuri.:DJa sam stavio celavu verziju,i meni je bolje.:)

Poslednja izmena:
Meni su se patike odmah svidele, kao i one "kineske" face pa sam ponovo reinstalirao igru, ubacio sve to i krenuo ponovo asocijacijom ovaj put sa Portlandom, i na All-Star nivou (default slajderi), jer sam do sada igrao na Pro.
Počelo je sa Lejkersima. Na poluvremenu 24-18 za mene. Pomislih: "Pa, ovo i nije tako strašno." Završilo se 62-32 za Lejkerse. Čitavo poluvreme prosek šuta 0%, samo sam dao 8 slobodnih bacanja, ali zato Lejkersi nisu mašili ko god i odakle god šutirao. Na kraju prosek šuta Lejkersa 88%. I drugu izgubih, jedva. A onda Sunsi i opet demoliranje, prosek šuta Sunsa 92%, samo Nash je dao 42 poena (10-10 trojke, ništa omašio nije). Ne znam da li sam ja imao prosek 20%. Pomislih da ovde nešto nije u redu. I počeh sa trejdovima, umesto Aldrige dovedoh Beasley-a iz Miami-ja (dobar šuter), Rudy Gay-a :D (dobar trojkaš) i Calderona (takođe trojkaš). Nastavih sa asocijacijom i posle par utakmica (koje izgubih kao od šale) svi moji trojkaši su šutirali najmanje 50 puta, a broj pogodaka nije bio veći od dva. Uđoh u DEVELOPE da vidim zar sam ja toliko loš kao igrač i sa svakim od njih počistim trening trojki sa maksimum tri-četiri omašena šuta. Opet u utakmicu i opat mašenje, Brandon Roy lagana polaganja još lakše maši, Oden iz deset šuteva sa 5 santimetara pogađa jednom u deset puta. A onda dođoše Hornetsi i već u prvoj četvrtini Paul lupa rampu Gay-u koji je viši bar pola metra od njega i to u sred zakucavanja, uzima loptu, zatrči se ka košu, kao od šale pregazi Odena koji je bar tri puta teži i dva puta veći, već tad dobije faul i lagano se prošeta i položi loptu u koš pored Roya i Beasleya koji skakuću, ali ne dižu ruke.

I tada jedan lagani uninstall... :crash:...
Ja ne shvatam kako neko može ovo da igra na ovom nivou sa default sliderima. A opet, plašim se da uzmem neke druge, jer bi mi onda prosek šuta po utakmici bio 5%. Uf, GTA IV vreme je da te počnem...

I tada jedan lagani uninstall... :crash:...
Ja ne shvatam kako neko može ovo da igra na ovom nivou sa default sliderima. A opet, plašim se da uzmem neke druge, jer bi mi onda prosek šuta po utakmici bio 5%. Uf, GTA IV vreme je da te počnem...
Meni se to nikad nije desilo cak i kad sam igrao sa def. sliderima,desi se da kompjuter "odluci" da pobedi,pa pogadja ko lud,ali 5% nikad.Da ne forsiras mozda teske suteve,move the ball,run plays.Ja naprimer imam drugi problem,igram tri asociacije tenutno Lakers,Hornets i Bulls(Derrick Rose,kick ass):D Samo ta tri tima mi odgovaraju,koji god drugi tim da uzmem ne mogu da se naviknem.:)

Meni se to nikad nije desilo cak i kad sam igrao sa def. sliderima,desi se da kompjuter "odluci" da pobedi,pa pogadja ko lud,ali 5% nikad.Da ne forsiras mozda teske suteve,move the ball,run plays.Ja naprimer imam drugi problem,igram tri asociacije tenutno Lakers,Hornets i Bulls(Derrick Rose,kick ass):D Samo ta tri tima mi odgovaraju,koji god drugi tim da uzmem ne mogu da se naviknem.:)

Znaš kako izgleda kad kompjuterski plej prođe kroz odbranu i položi od table u koš?? I to uspeva u 99% slučajeva. E to isto meni NE uspeva u 99% slučajeva. Brandon Roy ima 89 šut iz blizine, a iz pet uzastopnih polaganja pogodi jednom. Greg Oden od deset horoga ispod koša pogodi jednom ili dvaput, a trojke su misaona imenica. Sad sam skinuo one v2 slajdere, koje si postovao, pa ću iz početka...

Jeste besmisleno igrati provtiv ne-zivog protivnika, sad sam igrao protiv Dalasa i doslo mi da razbijem sve, Novicki i Kid bukvalno ne promasuju, kad im se postavim kako treba i na vreme skocim u blok obavezno bude faul+kos a ako se i desi da neko promasi Novicki obavezno zabelezi ofanzivni skok, da ne govorim o rampama koje deli mojim igracima cim se priblize reketu, glupost ziva, mnogo je lepse igrati protiv zivog protivnika...

Jeste besmisleno igrati provtiv ne-zivog protivnika, sad sam igrao protiv Dalasa i doslo mi da razbijem sve, Novicki i Kid bukvalno ne promasuju, kad im se postavim kako treba i na vreme skocim u blok obavezno bude faul+kos a ako se i desi da neko promasi Novicki obavezno zabelezi ofanzivni skok, da ne govorim o rampama koje deli mojim igracima cim se priblize reketu, glupost ziva, mnogo je lepse igrati protiv zivog protivnika...

Da, znam kako je to kad kompjuterski protivnik BUKVALNO ne maši. Ali od kad sam skinuo one slajdere koje je postavio kjager (http://www.mediafire.com/download.php?yi43o32ckzz) sve je postalo DALEKO bolje i realnije. Sad kad je faul prilikom šuta, u 90% slučajeva nema koša. Ni Lejkersi ne šutiraju 95%. Jednostavno, kao da je druga igra i baš sam se oduševio.

Skinuo sam ih, bas cu sad da probam...

Isto ******, ne smem da im skocim u blok odma svira faul, odustajem :mad:

Poslednja izmena:
Da, znam kako je to kad kompjuterski protivnik BUKVALNO ne maši. Ali od kad sam skinuo one slajdere koje je postavio kjager (http://www.mediafire.com/download.php?yi43o32ckzz) sve je postalo DALEKO bolje i realnije. Sad kad je faul prilikom šuta, u 90% slučajeva nema koša. Ni Lejkersi ne šutiraju 95%. Jednostavno, kao da je druga igra i baš sam se oduševio.

Odlicni su slideri,odigrao sam jedno 30 tekmi do sada.Jedino bi mozda trebalo povecati Dunk Success na 45,ima previse promasaja.:)

@psaras podesi foul slider ;)

I meni se dešavalo da mašim zakucavanja, ali samo ako igrača neko ometa, ali kad je u kontri, onda nema nikakvih problema. Ako igrač nema jak rejting za zakucavanja, onda može ponekad da omaši, pogotovo ako ima još nekoga pod košem. Od kad sam ubacio V2 slajdere igrao sam samo sa Portlandom i Oden zakucava kao lud, a posle 15-ak utakmica, jedino je Howard uspeo da ga faulira prilikom zakucavanja i tada je omašio. Sa default slajderima sigurno ne bi ni bio faul. Zato mislim da su Dunk Success podešavanja relativno dobra (ne može svako da zakucava preko igrača, kao Danilović preko Sabonisa 1995. :D )
Slažem se sa tim da su faulovi veoma malo prenaglašeni i da ih treba jako malo "sniziti", jer u protivnom mogu da se pozdravim sa ulazima pod koš. Onda bi me prebijali bez ikakvih problema. Bolje je ovako.

@ photo Probao sam te slidere,cak sam ih postovao ovde.Problem je sto na vestacki nacin pokusavaju da rese probleme.Mislim na jednoj utakmici 4 puta promasim polaganje iz kontre sa CP3.To moze da se desi jednom ali 4 puta,odigrao sam desetak utakmica sa njima i definitivno mi ne odgovaraju.Sto se tendencija tice i ja koristim iste,nogster je zaista odradio sjajan posao.:)

Nazalost, u pravu si. Ja sam bio odusevljen nakon tri tekme jer je delovalo da je sve mnogo mnogo bolje, medjutim tek sam nakon 5, 6 tekmi uvideo mnoge nedostatke ovih slajdera. Ovom prilikom se izvinjavam svim korisnicima zbog pogresnog navodjenja na misljenje da su najzad izasli savrseni slajderi :)
Najveci problem su upravo ti ziceri koji se promasuju i to sa igracima kojima se to ne bi desilo sve da igraju sa povezom preko ociju! E sad, moguce je tweakovati malo te slajdere kao sto sam ja uradio ali najveci problem je sto su slajderi uzasno "vezani" jedni za druge. Dakle, moze da se postigne totalni kontra efekat ako povecas samo jedne, a svi ostali ostanu isti. To je bas pisao neki lik na forumu. Zato i jeste izbacio do sada 5 verzija tih slajdera. Za neke cak jos uvek ne zna ni tacno kako se odrazavaju u igri pa eksperimentise. Default naravno nisu za koriscenje ni pod tackom razno (eventualno za brze dinamicne i zabavne partije protiv ljudskih protivnika) ali ni ovi nisu kako treba. Cak su i prespori i to zestoko.
Mislim da taj lik pravi gresku sto samo gleda kako na kraju partije da dobije najrealnije moguce statistike ali to meni nije poenta. Pa ne moraju da budu bas identicne statistike kao u stvarnosti, vazno je da igra i dalje bude igriva i da igraci nisu usporeni i da ne mase polaganja i zakucavanja, a i dalje najvise od odbrane koju igras zavisi ishod utakmice. Takodje, koriscenje plays je krucijalno jer tako dolazis do zeljenih sigurnih pozicija za suteve.
Pogledacu sad ove slajdere koje je neko okacio pa cu kod kuce da ih testiram i napisacu utiske nakon toga.

U medjuvremenu, jedno pitanje: da li i vi osecati blagi pad performansi nakon instalacije Cyber Faces patcha? Da li se i sa Shoes patchom dogadja slicna stvar?

Da li je neko probao ove nove slajdere, valjaju li?

Ziveli!

U medjuvremenu, jedno pitanje: da li i vi osecati blagi pad performansi nakon instalacije Cyber Faces patcha? Da li se i sa Shoes patchom dogadja slicna stvar?
Da li je neko probao ove nove slajdere, valjaju li?
Ziveli!

Ne znam na koji Cyberfaces patch misliš, ali ako je onaj YaosMing-ov, onda sam ubacio i taj patch i Shoes patch i ne primećujem nikakvu razliku u performansama. A da patike mnogo lepše izgledaju, tu nema pogovora.
Ako misliš na slajdere koje si ranije potovao, na njima piše "REALISTIC 12mins HOF tjnigs SLIDERS". A to mi nikako ne pasuje za Asocijaciju. Ovi V2 mi bolje pašu.

Ne znam na koji Cyberfaces patch misliš, ali ako je onaj YaosMing-ov, onda sam ubacio i taj patch i Shoes patch i ne primećujem nikakvu razliku u performansama. A da patike mnogo lepše izgledaju, tu nema pogovora.
Ako misliš na slajdere koje si ranije potovao, na njima piše "REALISTIC 12mins HOF tjnigs SLIDERS". A to mi nikako ne pasuje za Asocijaciju. Ovi V2 mi bolje pašu.

Da na te sam mislio. Mislim da je meni kompjuter u qrcu totalno i moram da reinstaliram ceo sistem. Vec mesec dana mi svaki dan izlazi plavi ekran :)))) Uzas!

Probacu obavezno te V2 slajdere. Valjda su dobri. Za koju su tezinu i na koliko minuta?

Ziveli!

Vrh Dno