Šta je novo?

Nba 2k9

Probao sam ih toliko da više ne znam šta mi odgovara. A i obrisao sam igru na neko vreme da se ne nerviram.

Nije stvar što me Lejkersi pobeđuju, već kako. Ok što Kobe lupa rampe uživo, on je jedan od najboljih igrača u NBA, ali u igri Fišer ubi od rampi, gazi kao valjak, a Bynam iz mrtvog ugla iz publike ubacuje trojku bez koske. Fišer polaže "iz pete" lagano skakućući, nema veze što Ming, Artest i T-Mek istovremeno skaču u blok i, naravno, ni jedan ne blokira, dok Gasol u jednoj sekundi lupa rampu na zakucavanje sa pet metara razdaljine. O tome da u utakmici imaju 17-16 trojke, preko 25 rampi i procenat šuta od 76%... pa da igraju sa ekipom Donje Šušovke ne bi to napravili, a kamoli sa Hjustonom!!

Ne slazem se s tobom.
Istina je da su na Hall of Fame AI protivnici ne realni , ali se mogu pobediti.Bynam ti pogodi tricu iz ugla sto nije realno , ali ako igras odbranu kako treba to se nece dogoditi , stvar je u tome da se protiv veliki timova na Hall of Fame moze igrati samo jedna vrsta odbrane "Man to Man" i da celo vreme drzis igraca prileplenog uz protivnika , i kad on skoci na sut da i ti skocis na blokadu.Na ovaj nacin mozes pobediti bilo koga , jedino je ne realno to sto i najmanja greska u odbrani (da otvoris put prema reketu , da se odaljis od protivnickog igraca itd...) rezultira primanjem poena.

Na kraju objektivno sagledajte svoju igru u odbrani (ne protivnikovu u napadu , vec svoju u odbrani) , tj.nemojte govoriti sto Bynam pogodi vec recite sto moj igrac nije bio tu da blokira i vidjecete da je ipak ovo dobro.

Pa sve u svemu bolje i ovako da se mucimo da pobedimo ili da ne mozemo da pobedimo barem imamo izazov , nego da u PES-u u Master League bilezimo 55 uzastopnih pobeda na Top levelu ili da u NFS-u Undercoveru bezimo 2 kruga protivnicima.

Ova igra na Hall of Fame vise nije tipicna loptaska igra vec je vise partija saha i potrebna je ogromna strpljivost i koncentracija za uspeh.

P.S. Ovo sve sam napisao nakon sto sam prvi put pobedio Lakers-e u Staplesu na Hall of Fame (12 min. cetvrtina) sa Sunsima , i sto sam video da je moguce , ali je strasno psihicki iscrpljujuce.Istina i moj omjer je izuzetno negativan sto se tice pobeda , ali ne krivim igru za to , bas naprotiv napokon imam neku sportsku igru koju mi je zanimljivo igrat protiv A.I.

Poslednja izmena:
Ne slazem se s tobom.
Istina je da su na Hall of Fame AI protivnici ne realni , ali se mogu pobediti.Bynam ti pogodi tricu iz ugla sto nije realno , ali ako igras odbranu kako treba to se nece dogoditi , stvar je u tome da se protiv veliki timova na Hall of Fame moze igrati samo jedna vrsta odbrane "Man to Man" i da celo vreme drzis igraca prileplenog uz protivnika , i kad on skoci na sut da i ti skocis na blokadu.Na ovaj nacin mozes pobediti bilo koga , jedino je ne realno to sto i najmanja greska u odbrani (da otvoris put prema reketu , da se odaljis od protivnickog igraca itd...) rezultira primanjem poena.

Na kraju objektivno sagledajte svoju igru u odbrani (ne protivnikovu u napadu , vec svoju u odbrani) , tj.nemojte govoriti sto Bynam pogodi vec recite sto moj igrac nije bio tu da blokira i vidjecete da je ipak ovo dobro.

Ma, to sam u Association igrao četvrtfinale, 7 utakmica. Stvar je da je lopta krenula u aut. Uobičajeno je da je igrač u skoku vraća u teren automatski, ali Bynam hvata, leti u autu, u mrtvom uglu, skoro van monitora, šutira i pogađa tricu bez koske. Aj što me to kiselo nasmeja, ali kad je Fišer počeo da baca kao slamke igrače tri puta teže od njega, to nisam mogao da podnesem. Čekam patch koji će ovo da ispravi... ;)

Ma, to sam u Association igrao četvrtfinale, 7 utakmica. Stvar je da je lopta krenula u aut. Uobičajeno je da je igrač u skoku vraća u teren automatski, ali Bynam hvata, leti u autu, u mrtvom uglu, skoro van monitora, šutira i pogađa tricu bez koske. Aj što me to kiselo nasmeja, ali kad je Fišer počeo da baca kao slamke igrače tri puta teže od njega, to nisam mogao da podnesem. Čekam patch koji će ovo da ispravi... ;)

Pa dobro to je pomalo ne realno , ali ja sam u PES-u 2008 svaki treci korner zabijao direktno u mrezu , u NBA Live 07 bi sa Carterom koji stoji na liniji za slobodno skoci 2 puta se u zraku okreni zakucaj preko 2 igraca i jos dobi i faul i slobodno uz to.
Hocu reci ima i ovde ne realni stvari ali su one tu pre svega da ucine igru tezom za igrati protiv A.I sto ja mogu da oprostim , ali kad igras protiv ljudskom protivnika ravnom sebi gde obojica znaju igrati pristojnu odbranu igra izgleda kao Real-World NBA utakmica , i onda gotovo da nema takvih dogadjaja.

Ali igra je stvarno neverovatna :) Pobedim Lejkerse sa 20 razlike, a onda na sledećoj utakmici izgubim sa 21 od Portlanda. Možda sam pogodio 4-5 otvorenih šuteva (trojke 1-9), sve ostalo sam morao da dajem iz polaganja i zakucavanja, inače bih izgubio 50 razlike. Kraj svake priče je kada je moj igrač ušao u animaciju otimanja lopte od protivnika, nakon čega mu je dosuđena lična greška.

Ne znam ljudi ja sam ovim zadovoljan.
Znam da nije realno dosta toga , ali barem se moram namuciti da pobedim (sto nije slucaj ni u jednoj drugoj sportskoj igri).
Potpuno se slazem da se poeni iz reketa postizu prelako , ali ipak i dalje tvrdim da se dobrom igrom u odbrani moze pobediti bilo ko i na Hall of Fame.

Poslednja izmena:
Ali baš je da poludiš kada ti se dve vezane utakmice završe na totalno drugačiji način :(

Ne znam ljudi ja sam ovim zadovoljan.
Znam da nije realno dosta toga , ali barem se moram namuciti da pobedim (sto nije slucaj ni u jednoj drugoj sportskoj igri).
Potpuno se slazem da se poeni iz reketa postizu prelako , ali ipak i dalje tvrdim da se dobrom igrom u odbrani moze pobediti bilo ko i na Hall of Fame.

Ma, igra je vrhunska, izdržao sam čitava dva dana da je ne igram i opet sam je instalirao. Moraću da se naučim da se ne nerviram zbog takvih stvari i da se zabavim igranjem.

Jel probao neko PvP da igra? Kako se igra "ponasa" kad igraju dva ziva protivnika?

Jel probao neko PvP da igra? Kako se igra "ponasa" kad igraju dva ziva protivnika?

Ja sam probao sa default slajderima i nije lose, malo je prebrzo i lako se probija odbrana. Treba ipak ubaciti neke realnije slajdere i malo usporiti igru, pa bi bio jos zanimljiviji PvsP...

Poslednja izmena:
Ne bih da zvucim "prepametno", ali AI je u svakoj sportskoj igri tek lagano vezbanje i tu se koriste raznorazni trikovi na najtezem nivou kada AI jednostavno mora da vara da bi predstavljao izazov najvestijim igracima. Tako je u skoro svakoj igri - u nekim strategijama dobija duplo vise para, recimo. Nije toliko cudno sto pogadja nemoguce suteve, mada je uticanje na procenat verovatnoce pogadjanja samog igraca i menjanje slajdera igracu kroz razne catchup rutine bezveze.

Ali baš je da poludiš kada ti se dve vezane utakmice završe na totalno drugačiji način

Normalno je da se malo opustis ako razbijes neku utakmicu u sledecoj, AI ovde surovo i dosledno kaznjava i najmanji propust u odbrani, dok covek nije masina (osim ako se bas usavrsi i vezba nekoliko sati dnevno). Svaljivanje celokupne krivice na varanje AI-ja nikada nisam voleo, prvo jer to nikada nije tacno, drugo tebe licno sprecava da napredujes i ispravljas svoje slabosti (u ekstremnim slucajevima dovodi do uninstall-a i preteranog nerviranja, i razvijanja gubitnickog mentaliteta).

Catchup u sportskim igrama ponekad postoji u smislu favorizovanja zivog igraca koji gubi, mislim da je Live tu bio stvarno uzasan, ali takodje mi se cini da je to bila opcija koja je mogla da se iskljuci.

Lejkerse je naravno itekako moguce razbiti na njihovom terenu na Hall Of Fame, pogotovu sa Hjustonom zbog Trejsija.

Poslednja izmena:
Pa malo je suludo očekivati da ja odigram dve totalno drugačije utakmice u dva dana, i da u prvoj pobedim jedan od najjačih timova lige sa 20 razlike, a u drugoj da izgubim od jednog od najslabijih sa isto toliko. Više se ne nerviram oko toga, jer znam da to nije moja krivica. Trudim se da igram bolje iz meča u meč, i što se više budem uigravao, manje će biti šanse da me pokradu.

Pa malo je suludo očekivati da ja odigram dve totalno drugačije utakmice u dva dana, i da u prvoj pobedim jedan od najjačih timova lige sa 20 razlike, a u drugoj da izgubim od jednog od najslabijih sa isto toliko. Više se ne nerviram oko toga, jer znam da to nije moja krivica. Trudim se da igram bolje iz meča u meč, i što se više budem uigravao, manje će biti šanse da me pokradu.

Pa i stvarnosti se desavaju iznenadjenja na sportskim borilistima.
Opet "Defense , Defense" je kljuc uspeha , naravno to ne znaci da je u napadu dovoljno sutirati 3 preko ruke.

Pa ne, kapiram da AI mnogo varira od utakmice do utakmice, možda baš zato što forma NBA timova prilično varira tokom sezone, pa im nekada ništa ne ulazi, a nekada sve živo. Što bolje budem igrao, to ću manje biti prepušten na milost i nemilost tom faktoru.

Trenutno imam skor 3-5 (počeo sam sa 0-3), kapiram da ću do kraja regularnog dela uspeti da se makar izborim za play-off, a do tada bi već valjda trebao da meljem protivnike na pro težini :)

Nisam primetio drasticnu razliku izmedju najtezeg i pro nivoa. AI generalno u ovoj igri razbija. Neke njegove kombinacije mozes samo nemocno da posmatras na usporenom snimku. Ako se budes bas uvezbao varanje protivnika na najtezem nivou bice ti takodje nedovoljno za pravi izazov. Ali uvek mozes uzeti slabiji tim i da postavljas sebi razne zadatke. Ja recimo volim da forsiram jednog igraca, protiv Trejsija ne pomaze ni udvajanje, ono je strasno sta covek moze da uradi. AI ne moze bas toliko da "zloupotrebi" jednog igraca, on vise ide na akcije, pa koristi i slabije igrace. Tu je njegova jacina ali i slabost. Za sezonu ti trebaju debeli zivci...

Imam debele živce, čim trpim ovo što sam opisao :)

Nego, šta bi sa modovanjem? Koliko sam ukapirao, sve još uvek ide preko onog texturemoda, kako li zvaše, nadam se da će se pojaviti neki alat za direktno importovanje.

Dok sam igrao NBA Live, svaki dan sam praktično ubacivao nešto novo, pa makar reklame pored terena. Nadam se da će scena zaživeti uskoro.

Izvinjavam se ako ponavljam..Da li se nekome desio "zanimljiv" bag sa satom za napad?Znaci,sat stoji na 24 sekunde i ne pomera se,mogu da drzim loptu 5 min u svom posedu i nista se nece desiti.Da li je jos neko imao slican problem?

Jesi probao da obrišeš settings file? Igra je prepuna sličnih bagova koji se rešavaju jedino na taj način.

Najavili su patch za PC soon,ima post na 2K forumu.

Konačno sam u Association modu napravio tim koji može da se nosi sa Lejkersima. Preuzeo sam New Orleans Hornets, zbog Stojakovića, ali kad sam video da prima 13 milki po sezoni, a ima samo 80 rating, uz to i nisam ljubitelj C.Paul-a (mnogo je nizak za moj ukus) putem trejdova sam napravio petorku: Gilbert Arenas(95), Vince Carter(89), Caron Butler(91), David West(88) i Tyson Chandler(84). Ostatak tima je boranija, ali sa ovom petorkom čistim sve pred sobom. Trenutni skor u ligi 15-1. Jedino su me pobedili Sunsi u utakmici u kojoj su imali procenat šuta 88, trojke 14-14, a igrač utakmice Nash imao 1: 6-6 2:8-8 3:8-8 (ništa omašio nije, čak mislim i da mi je Shaq ubo par trojki), da ne pričam da je OVOM timu Hornetsa procenat šuta bio 21%. Izgubio sam preko 40 razlike u 4x4 minuta. Užas!
A ovo napisah zbog pisanija FD-a :"Pa ne, kapiram da AI mnogo varira od utakmice do utakmice, možda baš zato što forma NBA timova prilično varira tokom sezone, pa im nekada ništa ne ulazi, a nekada sve živo. Što bolje budem igrao, to ću manje biti prepušten na milost i nemilost tom faktoru."

Konačno sam u Association modu napravio tim koji može da se nosi sa Lejkersima. Preuzeo sam New Orleans Hornets, zbog Stojakovića, ali kad sam video da prima 13 milki po sezoni, a ima samo 80 rating, uz to i nisam ljubitelj C.Paul-a (mnogo je nizak za moj ukus) putem trejdova sam napravio petorku: Gilbert Arenas(95), Vince Carter(89), Caron Butler(91), David West(88) i Tyson Chandler(84). Ostatak tima je boranija, ali sa ovom petorkom čistim sve pred sobom. Trenutni skor u ligi 15-1. Jedino su me pobedili Sunsi u utakmici u kojoj su imali procenat šuta 88, trojke 14-14, a igrač utakmice Nash imao 1: 6-6 2:8-8 3:8-8 (ništa omašio nije, čak mislim i da mi je Shaq ubo par trojki), da ne pričam da je OVOM timu Hornetsa procenat šuta bio 21%. Izgubio sam preko 40 razlike u 4x4 minuta. Užas!
A ovo napisah zbog pisanija FD-a :"Pa ne, kapiram da AI mnogo varira od utakmice do utakmice, možda baš zato što forma NBA timova prilično varira tokom sezone, pa im nekada ništa ne ulazi, a nekada sve živo. Što bolje budem igrao, to ću manje biti prepušten na milost i nemilost tom faktoru."

Sa kojim slajderima igras?

Da nastavim onda i ja sa kuknjavom :) Izgubih od Hjustona sa 1 razlike, zbog kombinacije 3 problema koje sam primetio i ranije:

1. moji saigrači samoinicijativno prave faulove - mislim na situacije kada je to potpuno bespotrebno, recimo da plej pokušava da zaustavi centra koji je već krenuo na zakucavanje.
2. goaltending - sudija ga svira po random principu, uopšte nisam siguran da postoji tačan kriterijum. U svakom slučaju moram da budem agresivan, jer se ne sećam da je kompu za ovih 10-tak utakmica svirano tako nešto jedan jedini put.
3.5 sekundi do kraja, gubim tri razlike, Peđa se namesti na trojku, dodam mu loptu, i onda skontam da ga je AI namestio da gazi liniju! Pogađam koš i gubim utakmicu sa 1 razlike...

Kontraš odma !
Desilo mi se više puta da nagazi (i to debelo, takoreći skroz prođe liniju) i to mi računa kao normalnu trojku ...

ne bunim se, meni lepo :d

eh da ... mašina iz potpisa, sve je na high, igrači na ono ultra i tokom igre uopšte nema seckanja (fraps od 50 do 60 na visti), međutim u pauzama kada kamera stoji tako da se vidi cela arena sa onom silnom publikom padne na 15 ... - zaključak je a) proc b) grafička c) memorija d) vista ?

A.I vara pomalo , ali je to za mene sasvim zadovoljavajuce da igru ucini tezom i zanimljivijom.
Jeste da postoji dosta "sumljivih" sudijskih odluka i da tvoj A.I. nije pametan onoliko koliko protivnikov , ali sta sad , nista nije 100% savrseno , ali po meni ovo je 98%.

Jel zna neko kako radi ona "VIP" statistika i to..
Odigrao sam puno utakmica a pise da sam samo 2 odigrao?
Za sad sam igrao samo quick games.
Jel treba da se nesto namesti u opcijama ili sta?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno